Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

Ja wzięłam je do testów bo zaczęłam Ami Play sprzedawać w moim eko-psie, a lubię wiedzieć co jest warte to co sprzedaję ;-) I póki co jestem bardzo zadowolona.

hi hi widziałam :)
nam poleciła ami play pani w hurtowni i jedna służy juz około 2 lat, i jak kupowałam następna to też na ami sie zdecydowałam, szczególnie, że bardzo mi odpowiada zastosowana u nich "płynna" regulacja :lol:

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też mam te z regulatorem bo polubiłam ten model przy Red Dingo. Przepinane jakoś przy dwóch psach mnie denerwują i zaczepiam o kółka choć czasem są przydatne np jak się gdzieś jedzie to można psa przypiąć.

Aleski miały dziś ku mojemu lekkiemu przerażeniu test petardowy. Jakieś dzieciaki zrobiły sobie strzelaninę w krzakach na łąkach. Nagle jak walnęło to ja podskoczyłam, a one nic, dalej dziamgoliły patyki! Ulżyło mi że się nie boją :) Ale miałam trochę stracha żeby nie spanikowały. Nie znoszę tego strzelania.

Posted

no strzelanina .....
najwazniejsze coby samemu nie spanikowac i odpowiednio zajac psa , takie bez lekow dadza se rade choc co za duzo to nie zdrowo, u mnie strzelaja czesto bo mysliwe "pracowite" sa ale i tak sylwek i Nowy Rok uwazam na wsie moje zwierzaki, choc cale szczescie poza Borysem zadnemu to nie robi krzywdy moze bardziej irytuje i wtedy sie dra coby pozowlic im leciec zrobic porzadek, a musze pwoiedziec ze Borys tyz juz lepiej to znosi juz nie wpada w paniczny lek ale mile dla niego nie jest

juz pisalam ze dziwie sie ludziom ze im nie szkoda tyla kasy w powietrze wywalac

Posted

malawaszka napisał(a):
a co to jst ta płynna regulacja?

hmmm to taki system jak przy obrożach albo przy szelkach, gdzie sobie długośc, nie przepinasz na określoną długość tylko przeciągasz na taką jak Ci pasuje :p

Posted

Też nie wiem po cholerę walić tymi petardami. Ani to ładne ani bezpieczne, masz rację Magda tylko wywalają kasę w powietrze. Ja lubię popatrzeć na pokazy sztucznych ogni ale profesjonalne i z daleka bo mam uraz po Uniwersjadzie w Zakopcu. Tam pokaz organizowało wojsko i źle sobie wymierzyli odległości i jakieś odłamki spadły w ludzi, tak się składa że m.in. we mnie. Miałam całe zasypane oczy, twarz, nie było to fajne i od tej pory trochę się boję. Dlatego teraz wolę podziwiać z odległości.

A co do tej regulacji to Kinga dobrze to opisała. Regulacja długości smyczy jest tak jak przy obrożach - takim zaciskiem. Tak to wygląda i tym zaciskiem się przesuwa i wybiera długość.

Posted

Witam po świętach:)
Widzę, że wielu osobom zebrało się na wspomnienia:p
Urosły szczeniaczki nie ma co.
A jakie suczydełka piękne prezenty dostały.
Nie widziałam jeszcze takich smyczy. Fajna sprawa.
Chyba poszukam czegoś podobnego dla mojej bestii.
A jak to się sprawdza tak w praktyce?

Posted

Świąteczno-noworoczny czas sprzyja wspominkom. Mnie się coraz bardziej zbiera bo jutro żegnam Marzyciela.... oj ciężko będzie ale i radość w sercu bo będzie miał cudownych ludzi.
Odpowiadając na pytanie odnośnie smyczy - sprawdza się bardzo dobrze, można sobie wyregulować długość jaką się chce a nie tylko ograniczoną kółkami jak w smyczach przepinanych. No i smycz jest lżejsza.

Rano troszkę było biało to dzielnie wyjęłam komórkę i coś tam nafociłam :)

Vesperka

Bajkowa panienka

Bajkowa panienka w charakterze wyżła ;)

radocha

Marzyciel wietrzy uszy ;)

Posted

I na koniec przyjmijcie życzenia...

[FONT=Garamond][FONT=garamond]Niech Nowy Rok przyniesie Wam wszystko co w życiu najcenniejsze[/FONT][/FONT]

[FONT=Garamond][FONT=garamond]radość, zdrowie, miłość, przyjaźń, szczęście, sukcesy i wszelką pomyślność.[/FONT][/FONT]

Posted

oooo kurde, nieźle u Was nasypało :-o
ale widać psiaki mają wielką radochę ze śniegu :lol::lol:
u nas padało ale niestety nic sie nie utrzymało do rana :shake:

Tobie również wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym 2012 roku, duzo zdrowia, pomyślności i wielu sukcesów, zawodowych, prywatnych i wystawowych :p

Posted

Śniegiem to raczej posmarkało i pewnie już niewiele z tego zostało. Na ulicach jest już chlapa, może na łąkach coś jeszcze się ostało ale temperatura na plusie to raczej błoto niż fajnie.

Dziękuję kobitki za życzenia!

Mam jeszcze wariacki filmik :)
[video=youtube;zLA3SGJG6Uo]http://www.youtube.com/watch?v=zLA3SGJG6Uo[/video]

Posted

Fides79 napisał(a):
ha ha jakie szaleństwo :evil_lol::evil_lol:
widać ze to super psiaki, pełne radości i bardzo szczęśliwe
nowi właściciele będą mieć z nich dużą pociechę :lol:

To prawda, zmartwień nie mają, niczego złego nie zaznały. I niech tak będzie przez ich całe życie.
Będą pociechą ale dobrze dadzą popalić, Bajka zwłaszcza bo to istny szary diabełek z mega temperamentem ;) No ale taką chcieli to taką dostaną hihi

wilczy zew napisał(a):
Wariatuńcie :loveu:
Marzyciel jaki mądry-wie że o uszka trzeba dbać :)

u nas ani płateczka śniegu,mokro,zgniło,błotniście,brrr

U nas też tak samo syfiaście niestety.
Dobrze że choć chwilę sobie poświrowały po świeżym śniegu.

Byłam z Aleskami u mamy żeby wszyscy pożegnali Marzyciela. Oczywiście był po raz kolejny płacz Kija i pretensje że jak to Marzyciel idzie do domu :(

Posted

Mam smycz z Ami Playa, tyle że przepinaną. Taśma bardzo mi się podoba, jest taka miękka jakby miała jakąś poduszkę w środku :lol: Fajnie się ją trzyma w dłoni.

Posted

Czyli Ami Play ma sporo zadowolonych użytkowników ;)

Pojechał Marzyciel :placz::placz::placz: Smutne było pożegnanie choć wiem że będzie szczęśliwy bo ma cudownych ludzi :loveu: ale serce nie sługa i ciężko rozstać się po 6,5 mies. wspólnego czasu, patrzeniu jak z kluski stał się psem. Fajnie że jest blisko i będziemy się spotykać i jeździć razem na wystawy :)

A zanim się pożegnaliśmy to był noworoczny spacer brudasów :p

rodzeństwo pewnie po raz ostatni razem :loveu: choć może jeszcze ich drogi zetkną się gdzieś na jakieś wystawie np ;)

był z nami też narzeczony Dirki, który nieco czasem wkurzał Vesper jak widać ;)

tym razem Kijuś jako mistrz drugiego planu :evil_lol::loveu:

Posted

zakochana para ;) choć Dirki już całe szczęście jest po najgorszym okresie

diablica czarna czyli brudas

Vesperka ćwiczy wschodnie sztuki walki :D widać kolega znów był zbyt namolny

Marzyciel

na fotkę nie załapała się Dirki ale i tak wygląda fajnie taka sfora - jakby schronisko wyszło na spacer ;)

Posted

[quote name='eria']Faktycznie pieprzaki nie są jakoś bardzo usyfione, za to Furla mega!!!!! :D

Oj pożegnanie musiało być bolesne :( Kiedy jedzie Bajka ?

Oj tak Furla zdecydowanie zajmuje zawsze pierwsze miejsce w kategorii usyfienia. Na tej focie dość dobrze to widać:

Choć najgorsze dopiero było przed nami bo na koniec spaceru przeleciały się po zaoranym polu i jak wyszła to dosłownie z niej ciekło. Po powrocie wszystkie wylądowały w wannie więc miałam pracowity nowy rok ;)

Bajuszka odjeżdża w piątek :(