Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miło mi, że się małe pieski podobają :)

wilczy zew napisał(a):
Dlaczego mój ulubieniec to Kłopot? Pojechał już do nowego domku?

A tak się poskładało, że został Kłopotem ;) choć ostatnio ma nową ksywkę Reksio hehe
Do nowego domku planuje wybrać się w środę.

Posted

Piękne sa dzieciaczki, oj pięęekne :)

a Różyczce tylko pozazdrościć! ma piękny dom, mieszka nad morzem, mnóstwo atrakcji, ma starsza siostre i jeszcze prywatnego kota.... cudnie weszko!

Posted

jambi napisał(a):
Piękne sa dzieciaczki, oj pięęekne :)

a Różyczce tylko pozazdrościć! ma piękny dom, mieszka nad morzem, mnóstwo atrakcji, ma starsza siostre i jeszcze prywatnego kota.... cudnie weszko!

Dzięki jambi :)
Oj cudnie ma Różydełko. Będzie tam miała fajne życie.

klaudusia0219 napisał(a):
dziołcha przy bracie taka smukła :loveu:
Marzyciel taka ciapa czy poprostu spokojny ? :)

Na modelki muszą być szczupłe ;) A Marzyciel jest najbardziej miśkowaty z całego miotu. Ciapą to on nie jest, ma misiowaty charakter i czasem nic mu się nie chce ale dokazywać też potrafi i ma swoje zdanie. Ale np. nie jest taki wylewny, zachwycony i garnący się do każdego jak Bajkowa i Kłopot. Jak nie ma ochoty to się gdzieś uwali i nie przyjdzie.

Posted

weszka napisał(a):
Marzyciel jest najbardziej miśkowaty z całego miotu. Ciapą to on nie jest, ma misiowaty charakter i czasem nic mu się nie chce ale dokazywać też potrafi i ma swoje zdanie. Ale np. nie jest taki wylewny, zachwycony i garnący się do każdego jak Bajkowa i Kłopot. Jak nie ma ochoty to się gdzieś uwali i nie przyjdzie.

ciekawe czy mu tak zostanie, czy zmieni się jak podrośnie? :) ciekawe jak to będzie się przekładało na jego charakter w dorosłym zyciu? :)

Posted

Zabrałam dzisiaj pieski na pierwszy spacer :) Oj najpierw było trochę straszno bo różne dziwne rzeczy typu drzwi, schody, wycieraczka itd. ale później okazało się że jest trawa i krzaki i zapachy i nie jest źle ;) Były w zestawie 2+1 x 2. Najpierw Vesper + Cień i Kłopot, a następnie Dirki + Bajkowa + Marzyciel.

filmik z zabaw pierwszego zestawu ;)
[video=youtube;yzn_zbZlXps]http://www.youtube.com/watch?v=yzn_zbZlXps[/video]

Posted

Fides79 napisał(a):
filmik super, wariactwo na całego:lol:
a jak F uslyszał Twój głos to zaczął szczekac :evil_lol:

Najlepiej to się chyba jednak bawiła Vesper. Cień i Kłopot jeszcze trochę byli oszołomieniu tym wyjściem w wielki świat.
Hehe aż taki mam zły głos?

Posted

teraz będziecie w miarę możliwości wychodzić czy to była tylko 'próba'? :D
a maluchy sikają na szmatki ? :)
wgl nie wyobrażam sobie jak one tak zgodnie chodzą ssiusiac na matę jak się bawią :D
bo nasze to pojedynczo się uczyły a tutaj troszkę ich jest jednak :loveu:

Posted

teraz będziecie w miarę możliwości wychodzić czy to była tylko 'próba'? :D
a maluchy sikają na szmatki ? :)
wgl nie wyobrażam sobie jak one tak zgodnie chodzą ssiusiac na matę jak się bawią :D
bo nasze to pojedynczo się uczyły a tutaj troszkę ich jest jednak :loveu:

Będziemy wychodzić na ile czas pozwoli. Ale przynajmniej na jeden spacer.
Mają rozłożone podkłady w jednym miejscu i starają się tam sikać. Czasem się któryś oczywiście zapomni albo nie trafi ale ogólnie większość mają trafień. Choć jak je najdzie super zabawa to tylko kochany Kłopot pamięta gdzie się chodzi na siku, a reszta leje gdzie im się akurat zachce ;)

malawaszka napisał(a):
hahahha Vesperka oszalała z radochy :lol:

Oj tak! Kompletnie ześwirowała :)

Saththa napisał(a):
Ale Vesper biegała ;) Ja wogule najpierw usłyszałam "Kasper" i się zastanawiałam ale jaki Kacper :hmmmm: czyzbym o czyms nie wiedziała (jak to ja:D)

A sprawiłam sobie jeszcze jednego psa ;) Przy pewnej ilości to już przestaje robić różnicę hehe

Posted

eria napisał(a):
Vesper biegała jak szalona,aż mi się w głowie zakręciło hihi :D fajny filmik, czekam na ten drugi!

Nie ma już drugiego bo miałam za słabą baterię w tel. żeby nakręcić. Ale Dirki nie świrowała tak jak Vesper, a wręcz przeciwnie była znudzona tym że taki mało ciekawy ten spacer i że nie idziemy tam gdzie zwykle. Więc i na spacery lepsza jest ciotka Vesperka :)

Posted

weszka napisał(a):
Będziemy wychodzić na ile czas pozwoli. Ale przynajmniej na jeden spacer.
Mają rozłożone podkłady w jednym miejscu i starają się tam sikać. Czasem się któryś oczywiście zapomni albo nie trafi ale ogólnie większość mają trafień. Choć jak je najdzie super zabawa to tylko kochany Kłopot pamięta gdzie się chodzi na siku, a reszta leje gdzie im się akurat zachce ;)

kłopot to... ? :D bo już się gubię :D
oo to super, że się chociaż starają ! :)
ooo scieranie siuśków po tylu tyłeczkach, ja z jednym miałam dość :lol:
kochany Kłopocik pewnie będzie pociechą dla właścicieli - oczywiście jak wszystkie inne ;)

Posted

Kłopot (vel Reksio) to niebieski piesek Silver Moonlight, ten z obciętym ogonkiem. On jest bardzo roztropny i rozumny, sprawia wrażenie jakby mentalnie był trochę starszy od swojego rodzeństwa ;) Ma taką mądrą psią buzię i oczka.

Posted

weszka napisał(a):
Kłopot (vel Reksio) to niebieski piesek Silver Moonlight, ten z obciętym ogonkiem. On jest bardzo roztropny i rozumny, sprawia wrażenie jakby mentalnie był trochę starszy od swojego rodzeństwa ;) Ma taką mądrą psią buzię i oczka.

aż mi się słodko zrobiło :D pewnie kochany jest :)
a Cień to..? Shadowek ?
bo jest jeszcze Marzyciel = Dreamin'
a dziewczynka jak ? :)

Posted

aż mi się słodko zrobiło :D pewnie kochany jest :)
a Cień to..? Shadowek ?
bo jest jeszcze Marzyciel = Dreamin'
a dziewczynka jak ? :)

Jest kochany :loveu: Tak jak wszystkie zresztą :loveu:
Tak, Shadow to Cień. Marzyciel - Keep Dreamin', a dziewczynka to Bajkowa (Piękność) - Fairy Beauty.
Imiona zostały spolszczone na użytek Kijoły żeby wiedział o co z nimi chodzi i mógł pieski wołać ze zrozumieniem ;)

Posted

weszka napisał(a):
Jest kochany :loveu: Tak jak wszystkie zresztą :loveu:
Tak, Shadow to Cień. Marzyciel - Keep Dreamin', a dziewczynka to Bajkowa (Piękność) - Fairy Beauty.
Imiona zostały spolszczone na użytek Kijoły żeby wiedział o co z nimi chodzi i mógł pieski wołać ze zrozumieniem ;)

aaaa :D to już wszystko jasne :)
szczeniaki to jest to !

Posted

weszka napisał(a):
Zabrałam dzisiaj pieski na pierwszy spacer :) (....)
Były w zestawie 2+1 x 2. Najpierw Vesper + Cień i Kłopot, a następnie Dirki + Bajkowa + Marzyciel.

Taa, a Twoi sąsiedzi myśleli że mają omamy albo jakie deja vu ... co poniektórzy pewno odstawili to co pili...:evil_lol: