Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

malawaszko ja mam ataki paniki kilka razy dziennie :D
Cóż z tym krwawieniem to jest dość osobnicza kwestia. Ogólnie pierwsze dni krwawienia są skąpe, później do ok. 10 dnia mocno i stopniowo zanikają. Np. Dirki cieczkę ma bardzo długo, 3 tyg. i krwawi dość mocno cały czas. Pierwsze kilka dni bardzo słabo, później tak do ok. 10 dnia się nasila i krew jest taka gęsta i ciemna. Następnie rozjaśnia się i krwawi mniej i stopniowo zanika, aż pewnego dnia stop i koniec. Vesper cieczkę ma krócej - jakieś 2-2,5 tyg. i krwawi zdecydowanie mniej.

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na cieczkach się nie znam, ale nasze szczylki mogą przyjść na świat już w tę niedzielę:nerwy::lol:
Ufffff, jak dobrze w takiej sytuacji mieć repa i się nie martwić brakiem doświadczenia;-)

Za Twoje szczylki trzymam kciuki:thumbs:

Posted

Mój kojec, z którego byłam bardzo dumna, lotu nie ma do Twojego. Na pewno będzie w nim dobrze i bezpiecznie mamusi i dzieciakom. Nie możemy się tu już doczekać tego dnia ... Brzuchol rośnie na pewno codziennie i Dirki chyba też już wolałaby zobaczyć maluchy na zewnątrz.

A Kraków (wystawa) też tuż tuż. Spis psów, który się pojawił roi się od błędów i mam nadzieję (nic by to nikomu nie wadziło), że Furla też jest w tym miejscu omyłkowo (vide Krosno). ASTON MARTIN ma dziwny przydomek, w pośredniej dużych znalazła się jakaś miniatura. Dziwna ta lista jest, więc czekam z nadzieją na ostateczną wersję.

W tę niedzielę mamy Leszno, ale czarnych olbrzymek jest tam zdecydowanie więcej (aż 5 w młodzieży, 3 w pośredniej).

Posted

ooo jak mnie tu dawno nie było !!! mamusia się 'rozrasta' :loveu:

imiona piękne :) najbardziej podoba mi się SILVER SHADOW i SILVER DEVIL :evil_lol:
czekamy na foczki :)

Posted

o to juz masz rzeczywiscie fachowiec sie i przylozyl i zrobil to szybko , trzymaj sie tego czleka wyglada na naprawde dobrego fachowca!!!!
piekny tyn pokoik dziecinny.

no to teraz nic ino czekac hihihi

reszte na GG napisze

Posted

Doginka napisał(a):
na cieczkach się nie znam, ale nasze szczylki mogą przyjść na świat już w tę niedzielę:nerwy::lol:
Ufffff, jak dobrze w takiej sytuacji mieć repa i się nie martwić brakiem doświadczenia;-)

Za Twoje szczylki trzymam kciuki:thumbs:

To trzymajmy za wszystkie dzieciaki. Moje też już niebawem pewnie się przecisną na świat ;)

marako napisał(a):
Mój kojec, z którego byłam bardzo dumna, lotu nie ma do Twojego. Na pewno będzie w nim dobrze i bezpiecznie mamusi i dzieciakom. Nie możemy się tu już doczekać tego dnia ... Brzuchol rośnie na pewno codziennie i Dirki chyba też już wolałaby zobaczyć maluchy na zewnątrz.

A Kraków (wystawa) też tuż tuż. Spis psów, który się pojawił roi się od błędów i mam nadzieję (nic by to nikomu nie wadziło), że Furla też jest w tym miejscu omyłkowo (vide Krosno). ASTON MARTIN ma dziwny przydomek, w pośredniej dużych znalazła się jakaś miniatura. Dziwna ta lista jest, więc czekam z nadzieją na ostateczną wersję.

W tę niedzielę mamy Leszno, ale czarnych olbrzymek jest tam zdecydowanie więcej (aż 5 w młodzieży, 3 w pośredniej).

Kojec udany i powinien się sprawdzić. Ale twój też pewnie był ok choć ja ten udoskonaliłam w stosunku do poprzedniego nauczona już doświadczeniem poprzednich miotów. Brzusio Dirulcowy pełny, mleczarnia działa tak więc wszystko przygotowane.

Co do wystawy to wszystko się zgadza i totalnie bez sensu że się nie dogadałyśmy... no i teraz sobie będziemy konkurować ze sobą. Sądziłam że pójdziecie w młodzieży... Napisałam ci PW na sznaucerach.

klaudusia0219 napisał(a):
ooo jak mnie tu dawno nie było !!! mamusia się 'rozrasta' :loveu:

imiona piękne :) najbardziej podoba mi się SILVER SHADOW i SILVER DEVIL :evil_lol:
czekamy na foczki :)

Mamusia miała etap rozrastania a teraz to już jest na takim samym poziomie. Duży brzusio i duże cyce :)
Imiona też mi się podobają i na 100% coś z nich wybiorę.

Tekla64 napisał(a):
o to juz masz rzeczywiscie fachowiec sie i przylozyl i zrobil to szybko , trzymaj sie tego czleka wyglada na naprawde dobrego fachowca!!!!
piekny tyn pokoik dziecinny.

no to teraz nic ino czekac hihihi
reszte na GG napisze

Odpisałam na gg ;)

Doginka napisał(a):
Weszko na kiedy poród wypada tak pi razy oko:hmmmm:

Dzisiaj jest 57 dzień. Statystycznie większość rodzi ok. 60 dnia więc spodziewam się około poniedziałku-wtorku. Łomatko!!!! To już prawie!!!!

Posted

weszka napisał(a):

Dzisiaj jest 57 dzień. Statystycznie większość rodzi ok. 60 dnia więc spodziewam się około poniedziałku-wtorku. Łomatko!!!! To już prawie!!!!

o rany :mdleje:

Posted

[quote name='ahedok']

kojec wypasiony, a akuszerka i niedoszła matka przeurocze ;)

Chyba przyszła matka raczej ;)

[quote name='malawaszka']o rany :mdleje:

Noooo :mdleje::mdleje::mdleje:

[quote name='eria']Pewnie bierzesz urlop od poniedziałku ???? :)

Oczywiście!

[quote name='Saththa']juz niedługo coraz bliżej :)

Tik-tak-tik-tak ;)

[quote name='klaudusia0219']to już na dniach i będą małe pieprzaki-rozrabiaki :D

Rozrabiaki to będą po ok. 3 tyg. jak uruchomią łapy i oczy ;)

[quote name='Rudzia-Bianca']No to kciuki już zaciskamy :)

Zaciskajcie!

Otrzepałam dziś z kurzu Nikosia i zabrałam go na spacer. Całe szczęście w robieniu zdjęć wyręczył mnie Kijoła który jest autorem 98% zdjęć :) Ma kurde chłopak talent! Focił długą Sigmą która jest mega ciężka i świetnie sobie poradził. Zresztą popatrzcie :) Nie pamiętam które są moje ale dosłownie kilka i to te najgorsze :D

o to jest moje!

to też z racji K. na focie ;)

a to już raczej nie

Posted

malawaszka napisał(a):
wow pielęgnujcie talent!!!!! ostrość trafiona! pięknie!

Szok! Myślałam że może parę zdjęć będzie dobrych, a tu niemal 100% udanych!

Posted

[quote name='greatmadwomen']jakie piękne te zdjęcia :loveu: jak ten czas leci przecież dopiero co nam tu oświadczałaś iż Dirki będzie mieć szczyle :mdleje:

Nie wiem kiedy te 2 miesiące zleciały?!

[quote name='Saththa']https://lh5.googleusercontent.com/-mg_vGrha1kE/Tep1QsGopNI/AAAAAAAAHc0/bTn1kPMgHHc/DSC_0175.JPG przyczajony Tygrys, ukryty smok;)

Super fotki;)

Bardzo mi się podobaja Obroze psic :loveu:

hehe raczej już były kompletne dętki i chowały się w trawach i cieniu ;) żadne tam smoki i tygrysy ;)

Obroże mój ukochany od lat model Rogza :) Mają czarne, czerwone, a Dirki ma czarną i różową :) Może na krakowskiej wystawie dokupimy bo są nowe dwa kolorki ładne ;)

Posted

weszka napisał(a):

hehe raczej już były kompletne dętki i chowały się w trawach i cieniu ;) żadne tam smoki i tygrysy ;)

Obroże mój ukochany od lat model Rogza :) Mają czarne, czerwone, a Dirki ma czarną i różową :) Może na krakowskiej wystawie dokupimy bo są nowe dwa kolorki ładne ;)

Oj tam smoki i tygrysy tez ze niby odpoczywają ale jak trzeba to się ukrywają i przyczajają :D

ROGZ piekny;) Heh w szczecinie wystawa w moje urodziny... Może sobie kupię prezent :evil_lol: