BlackSheWolf Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 pomozcie mi znalezc jej dom: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9583119#post9583119 Quote
Mysia_ Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [quote name='BlackSheWolf']pomozcie mi znalezc jej dom: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9583119#post9583119 deficyt domków niestety panuje wszędzie :-( Zaraz tam zerknę... Quote
nikusia Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Mam pytanie- głownie do wolontariuszy z naszej łódzkiej Marmurowej. Na stronie schroniska jest jasno napisane- wolontariusze od 18 lat. Ja lubię pomagać i chciałabym zostać wolontariuszem ale lat mam 16 ;) Tak wiem, można pomagać na różne sposoby. Organizowałam już zbiórki w szkole, szukałam domów dla psów, rozdawałam ulotki. Jednak zainteresowała mnie bardzo pomoc w ramach wolontariatu polegająca na(jak przeczytać można na stronie): Praca przy wirtualnych adopcjach polega na wzięciu "pod opiekę" kilku psów, które zostały adoptowane wirtualnie, a następnie obserwowaniu ich, przygotowywaniu opisów, robieniu zdjęć i wysyłaniu ich co jakiś czas do wirtualnych opiekunów. Należy pojawiać się w schronisku co jakiś czas - może być to raz na tydzień/2 tygodnie, by zebrać aktualne informacje o zwierzęciu. Naturalnie wymagana jest podstawowa znajomość obsługi komputera - wysyłanie emaili i czynności związane z przygotowaniem zdjęć. Mile widziany własny aparat. I tu pojawia się moje pytanie :) Czy jest jakakolwiek możliwość, żebym mogła w tym uczestniczyć? Jakaś pisemna zgoda rodzica, lub też rozmowa z rodzicem? Aparat mam, dojazd też, komputer również. Chęci także. Pozdrawiam, Weronika. Quote
Daria_13 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Hej ja też jestem taką wolontariuszką w 50% w Sosnowieckim schronisku. Za 4 lata kiedy będę miała 18 lat to będę pełnoprawną wolontariuszką. W schronisku jestem już z 2-3 miesiące i bardzo mi się to podoba nie mam zamiaru tego zmieniać szukam domków dla psów a w tygodniu kiedy jest pan kierownik to czasem pozwoli mi nawet wyprowadzić psiaczki robię zbiórki w szkole na Sosnowieckie schronisko Quote
BlackSheWolf Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 a ja dzis bylam w schronisku ;p ale mnie przewialo :D Quote
Mysia_ Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 U nas wolontariusze są od 16 latek, chyba, że pod opieką osoby pełnoletniej to mogą tez młodsi ;) U Was też była burza? :diabloti: Quote
BlackSheWolf Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 nie. Ale wiało i lało ;P cały dzień sprzątanie w budynku... ehs już nic tam prawie nie ma :( niestety zmiana kierownika będzie już napewno ;( a podobno będą to jacyś menele :( :( boje się co będzie z psami ;( a jutro znowu do schronu. Idę już spac bo wykończona jestem .. Quote
Mysia_ Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Ja wczoraj cały dzien i dzisiaj też odkażałam kociarnię, ogólnie generalne porządki :roll: Padam..... Ale jak zagrzmiało to byłam w szoku :evil_lol: Quote
magdyska25 Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Menele do psów!!! No gratuluje ludziom którzy czuwają nad schroniskiem!!!!!!!:mad: Dzisiaj nie jadę.....wichura.....ehh nie chce żeby mi głowy przez przypadek nie urwało....przykro mi psiaki....musicie poczekać jeszcze tydzień... Quote
BlackSheWolf Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 magdyska25 napisał(a):Menele do psów!!! No gratuluje ludziom którzy czuwają nad schroniskiem!!!!!!!:mad: Dzisiaj nie jadę.....wichura.....ehh nie chce żeby mi głowy przez przypadek nie urwało....przykro mi psiaki....musicie poczekać jeszcze tydzień... to burmistrz czuwa :-( dotychczasowy kierownik nie moze tego zmienic :-( dzis bylam ostatni raz za czasow starego kierownika... zobaczymy co bedzie w sobote... Quote
Asia_Klero Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Ja dzisiaj bylam ale 0spacerow.....przynajmniej pare rzeczy sie na budynkach zrobilo i jeden piesek poszedl do domku!:) Quote
BlackSheWolf Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 no u nas tez 0 spacerow. Ale psiaki jak zawsze byly wypuszczane z kojcy ;) odwiedzilam dzis wiekszosc kojcy :) Quote
Mysia_ Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 BlackSheWolf napisał(a):no u nas tez 0 spacerow. Ale psiaki jak zawsze byly wypuszczane z kojcy ;) odwiedzilam dzis wiekszosc kojcy :) U nas nawet za bardzo na wybiegi nie puszczalismy, bo małym psiakom bylo zimno, a do tego taki wiatr straszny, no i zaraz do bud się chowały, dlatego tylko duże biegały ;) Asiu, potem jeszcze szczeniaczek został adoptowany ;) Quote
BlackSheWolf Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 a u nas nadal 15 szczeniakow w schronisku... przybyla sunia szczenna wieczorem, a w nocy sie oszczenila ;| i dodatkowe 5... czyli razem znowu 15 Quote
Mysia_ Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 u nas też tych szczeniaków nie można sie pozbyć... Jeden wyjdzie, drugi przyjdzie i tak w kółlo :-( Schronisko nie usypia ślepych miotów? Quote
BlackSheWolf Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 ale nikt nie wiedzial, ze teraz w nocy sie oszczeni... wiec weta nie bylo... Quote
Mysia_ Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 no, no rozumię... Tylko tak ogólnie pytałam ;) Quote
BlackSheWolf Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 ;) ale kurcze... najgorsze, ze tu domow jak nie bylo dla nich tak nie ma :( a jak podrosna to bedzie gorzej znalezc im dom ;( Quote
Mysia_ Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 kiedyś w schronisku mielismy ponad 20 szczeniaków, bardzo pomogły mi ogloszenia i Allegro ;) Quote
magdyska25 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 No dziewczynki to w takim razie allegro i watek trzeba założyć szczeniaką:cool3: Black działaj kochana:p Quote
BlackSheWolf Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 dzialam jak narazie z cyganka :) w moim podpisie jest link. A no i dzis byl wywiad :) Quote
magdyska25 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 hmmm jaki wywiad??czy ja o czymś nie wiem:cool3: Szybciutko opowiadaj Black:) Quote
Recommended Posts