Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam pytanie- głownie do wolontariuszy z naszej łódzkiej Marmurowej.
Na stronie schroniska jest jasno napisane- wolontariusze od 18 lat.

Ja lubię pomagać i chciałabym zostać wolontariuszem ale lat mam 16 ;)

Tak wiem, można pomagać na różne sposoby. Organizowałam już zbiórki w szkole, szukałam domów dla psów, rozdawałam ulotki.

Jednak zainteresowała mnie bardzo pomoc w ramach wolontariatu polegająca na(jak przeczytać można na stronie):

Praca przy wirtualnych adopcjach polega na wzięciu "pod opiekę" kilku psów, które zostały adoptowane wirtualnie, a następnie obserwowaniu ich, przygotowywaniu opisów, robieniu zdjęć i wysyłaniu ich co jakiś czas do wirtualnych opiekunów. Należy pojawiać się w schronisku co jakiś czas - może być to raz na tydzień/2 tygodnie, by zebrać aktualne informacje o zwierzęciu. Naturalnie wymagana jest podstawowa znajomość obsługi komputera - wysyłanie emaili i czynności związane z przygotowaniem zdjęć. Mile widziany własny aparat.

I tu pojawia się moje pytanie :)
Czy jest jakakolwiek możliwość, żebym mogła w tym uczestniczyć?
Jakaś pisemna zgoda rodzica, lub też rozmowa z rodzicem?

Aparat mam, dojazd też, komputer również.
Chęci także.

Pozdrawiam, Weronika.

Posted

Hej ja też jestem taką wolontariuszką w 50% w Sosnowieckim schronisku. Za 4 lata kiedy będę miała 18 lat to będę pełnoprawną wolontariuszką. W schronisku jestem już z 2-3 miesiące i bardzo mi się to podoba nie mam zamiaru tego zmieniać szukam domków dla psów a w tygodniu kiedy jest pan kierownik to czasem pozwoli mi nawet wyprowadzić psiaczki robię zbiórki w szkole na Sosnowieckie schronisko

Posted

nie. Ale wiało i lało ;P
cały dzień sprzątanie w budynku... ehs już nic tam prawie nie ma :( niestety zmiana kierownika będzie już napewno ;( a podobno będą to jacyś menele :( :( boje się co będzie z psami ;(
a jutro znowu do schronu. Idę już spac bo wykończona jestem ..

Posted

Ja wczoraj cały dzien i dzisiaj też odkażałam kociarnię, ogólnie generalne porządki :roll: Padam.....
Ale jak zagrzmiało to byłam w szoku :evil_lol:

Posted

Menele do psów!!! No gratuluje ludziom którzy czuwają nad schroniskiem!!!!!!!:mad:

Dzisiaj nie jadę.....wichura.....ehh nie chce żeby mi głowy przez przypadek nie urwało....przykro mi psiaki....musicie poczekać jeszcze tydzień...

Posted

magdyska25 napisał(a):
Menele do psów!!! No gratuluje ludziom którzy czuwają nad schroniskiem!!!!!!!:mad:

Dzisiaj nie jadę.....wichura.....ehh nie chce żeby mi głowy przez przypadek nie urwało....przykro mi psiaki....musicie poczekać jeszcze tydzień...

to burmistrz czuwa :-( dotychczasowy kierownik nie moze tego zmienic :-( dzis bylam ostatni raz za czasow starego kierownika... zobaczymy co bedzie w sobote...

Posted

BlackSheWolf napisał(a):
no u nas tez 0 spacerow. Ale psiaki jak zawsze byly wypuszczane z kojcy ;) odwiedzilam dzis wiekszosc kojcy :)

U nas nawet za bardzo na wybiegi nie puszczalismy, bo małym psiakom bylo zimno, a do tego taki wiatr straszny, no i zaraz do bud się chowały, dlatego tylko duże biegały ;)

Asiu, potem jeszcze szczeniaczek został adoptowany ;)