Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wolontariusz Schroniska Dla Zwierząt 'AS' w Kłomnicach
Obecnie mieszka u nas ok 230 psów i 25 kotów.
Wolontariuszką jestem od 2 lat.
www.schronisko.klomnice.pl
W schronisku jestem niestety tylko jeden lub dwa dni w tygodniu ponieważ dojeżdżam do schroniska z Częstochowy (25km w jedną stronę).

Pozdrawiam wszystkich Wolontariuszy:loveu:

Posted

[quote name='Mysia_']witamy truskawkę :cool3: A czy wolontariusze u Was wychodzą z psiakami na spacery?
Biorąc pod uwagę,ze jest nas 2 to nie bardzo. Ja to w ogóle nie mam na to czasu bo na mojej głowie jest cała promocja zwierzaków w internecie (fotki,opisy,allegro,dogo) a także adopcje (wydawanie psów,organizacja transportów,prowadzenie telefonu adopcyjnego,kontakt z osobami które adoptowały od nas psy,domy tymczasowe itd).
Gdyby było jeszcze z 5-10 osób to być może udało by się to jakoś zorganizować.

[quote name='DuDziaczek']na stronie pisze
Ile miejsc zapewnia schronisko? Obecnie schronisko docelowo zapewnia miejsce dla 80 psów.

Ale poogladalam galerie chyba nie tak zle tam u was :lol:

To są starsze dane,tak było zaraz po wybudowaniu schroniska,od tamtego czasu mięliśmy 2 rozbudowy a teraz szykujemy się do trzeciej.
Niestety mamy tyle innych spraw,że nie ma kto i kiedy pozmieniać niektóre informacje na stronie. Jedynie działy adopcyjne są aktualizowane na bieżąco.

Posted

A ja dzisiaj dowiedziałam się, że aktualnie w naszym schronisku jest ok. 270 psiaków O.O'' ale za to mamy dużo wolontariuszy :) stałych jest ok. 10-15 a ostatnio tyle samo nowych przyszło :)

Posted

M&T napisał(a):
A ja dzisiaj dowiedziałam się, że aktualnie w naszym schronisku jest ok. 270 psiaków O.O'' ale za to mamy dużo wolontariuszy :) stałych jest ok. 10-15 a ostatnio tyle samo nowych przyszło :)

no to sporo :cool3:

Posted

Mysia_ napisał(a):
jakich punktów? :razz:

w 3 gim zbierają punkty, żeby łatwiej było się dostać do liceum. No i te nowe wolontariuszki najczęściej przychodzą właśnie po to, żeby zebrać te punkty :roll: a jak mają wejść do boxu po zwierzaka to słyszę tylko: "O Bożeee, ja mam tam wejść? Przecież tam jest pełno g**na!!" :roll::roll:

Posted

BlackSheWolf napisał(a):
wszedzie sa takie punkty... niestety niektorzy tylko dla punktow az 3 ! haha ;P

jak pisałam u nas jeszcze z czymś takim się spotkałam, żeby ktoś chodził po to, zeby jakies punkty mieć ;)
a ile lat ma się 3 gimnazjum? :eviltong: 15/16?

Posted

no coś koło 15/16 :) w Ciapkowie można być wolontariuszem od lat 15 [za zgodą rodzica] więc takich punktowiczek przychodzi dużo [niestety:roll]

Posted

M&T napisał(a):
w 3 gim zbierają punkty, żeby łatwiej było się dostać do liceum. No i te nowe wolontariuszki najczęściej przychodzą właśnie po to, żeby zebrać te punkty :roll: a jak mają wejść do boxu po zwierzaka to słyszę tylko: "O Bożeee, ja mam tam wejść? Przecież tam jest pełno g**na!!" :roll::roll:

''lepiej nie bo jeszcze paznokiec się złamie!'' :evil_lol:

Posted

hahaha pamietam u nas tez byly kiedys takie "przypadki" ... haha :D najlepiej mnie kiedys jedna powaliła... jej stroj po schronie to:
biala bluzka i spodnie, tipsy, makijaz itd...
yh...a pieska nie chciala zadnego poglaskac bo ja ubrudzi, zreszta dla niej w schronisku smierdzi... hahahaha

Posted

Hej :) Ja również jak Martyna czyli forumowa Tofiś jestem wolontariuszką Gdyńskiego schroniska ciapkowo:razz:
Ah, jak ja kocham te panienki przychodzące dla punktów. W ostatnim tygodniu to setka ich przychodzi po zaświadczenie, że chodziło się tyle i tyle godzin. :) Za pewnie od przyszłego poniedziałku liczba wolontariuszy się zmniejszy, no bo co? Punktówicze dopiero od września jak już zaczną chodzić, a szkoda, bo w wakacje będzie nudno bez nich. :shake::shake::shake::shake: