BlackSheWolf Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 u nas psiaki starsze maja specjalne kojce w budynku i kazdy ma grzejniczek :D Quote
Fatum Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Od wakacji br. jestem wolontariuszką w białostockim schronisku. Jest tam ponad 100 psów (dokładnie ile to nie mam pojęcia). A tu można obejżać szczeniaczki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=87636 Niestety to dość stata aktualizacja, więc części szczeniaków może już nie być (ale za to na pewno jest wiele innych psiaków :shake:). Quote
BlackSheWolf Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 wlasnie niektorzy myslą, że w schronisku są tylko starsze psy... a tyle szczeniaków się teraz u nas pojawia, że.... Quote
Rybc!a Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 A u nas jest miejsca na ok. 80-90 psów, a mamy ich ok. 210. Boksów jest mało, a psów dużo . I w tym cały problem . Często zdarzają się pogryzienia... Adopcje jakoś idą, czasem lepiej, czasem gorzej. We wtorek kolejne dwie suczki wyciągnę, zawiozę do domków. Jakoś idzie, chociaż niektóre osoby z Dogo chcą mnie na siłę zniechęcić do pomocy, tylko dlatego, że jestem NIEPEŁNOLETNIA i ponoć dlatego nie mam prawa decydować o losie tych psów... Quote
BlackSheWolf Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 ja tez jestem niepelnoletnia i co to ma do rzeczy ?? u nas żadko zdarzaja sie pogryzienia, bo staramy sie umiescic razem psiaki, ktore beda zyc w zgodzie ;) ale czasami nie da sie przewidziec... Quote
Asia & Ginger Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 BlackSheWolf napisał(a):u nas jest ok 70 psow... w tygodniu poszly 3, a przybylo 5 ;| ale jutro idzie do domu domu cocker spaniel. Jest rasowy i ma tylko 8 tygodni :( jedna facetka kupiła psiaka z hodowli dla dzieci, jej mąż wrócił z delegacji i psiak przyszedl do nas... :( I co z tym spanielkiem? Poszedł już do adopcji? :cool3: Quote
Mysia_ Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 U nas pomimo ogromnego przepełnienia naszczęscie pogryzień nie ma często, ale staram się jak mogę , żeby dopasować psiaki do siebie :roll: Wczoraj do domku trafiły kolejne dwa psiaki :razz: Trafila za to suczka bokserka.... Quote
BlackSheWolf Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Asia & Ginger napisał(a):I co z tym spanielkiem? Poszedł już do adopcji? :cool3: poszedl ;) Quote
BlackSheWolf Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 a oto i fotki spanielka Rafiego :) "Mała miska :D jeszcze mniejszy piesek :D " Quote
Fatum Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy są w satnie oddać takiego malucha do schroniska :shake:. Quote
Asia & Ginger Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='BlackSheWolf']poszedl ;) No to bardzo się cieszę! :multi: Mam nadzieję, że znalazł dobry domek. :p [quote name='BlackSheWolf']a oto i fotki spanielka Rafiego :) http://images34.fotosik.pl/58/8071a3b4ae0055b3.jpg Ojejciu, jakie cudeńko. :loveu: I do tego złote. :loveu: :loveu: :loveu: Quote
BlackSheWolf Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 poszedł do kogoś tam z rodziny kierownika schronu :) a no słodki był :D piękny cockerek z niego wyrośnie :D zapraszam was do tego wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=100576 moze ktos z was bedzie wiedział... licze na wolontariuszy :) Quote
Mysia_ Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Fatum napisał(a):Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy są w satnie oddać takiego malucha do schroniska :shake:. ja już prędzej jestem zrozumieć takich ludzi, niż ludzi którzy potrafią oddać swojego psa, którego mają od kilku lat, a czasem nawet kilkunastu :shake: Quote
darunia-puma Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 słuchajcie znalazlam ten watek przeszukujac watki z wałbrzycha czy cos wiadomo o tym wolontariacie w wałbrzyskim schronie?czy to babsko moze teraz zmienilo zdanie i moga pomagac jakies osoby z zewnatrz?a moze jest juz u nas wolontariat?choc szczerze watpie jak ktos cos wie niech da znac Quote
rotek_ Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 wałbrzych taki sam od wielu lat :shake: na przestrzeni kilkunastu lat nic się nie zmieniło... boksy takie same ...część z nich nawet się sypie.... psy mają jedzenie rzucane prosto w spie odchody... ach...szkoda słów.. ktoś kto był chociaż raz w tym schronsku wie co tam sie dzieje... wolonatariat nadal jest nie przyjmowany... a dlaczego...bo za dużo by widzieli dopoki nie zmieni sie kadra pracownicza to wolontariatu nie będzie... chyba ze przestrasza sie( w co wątpię bo mają dość dobre układy) moga przyjąc jednego lub dwoch wolontariuszy ....ale to napewno będą podstawieni ludzie..byle kto nie będzie wprowadzany.... tak czeesto robi sie w polskich schroniskach:shake: Quote
darunia-puma Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 tak jak myslalam niestety ta babe trzeba ze stolka zrzucic bo inaczej nic sie nie zmieni czytam o schroniskach w innych miastach Polski i tylko przykro sie na sercu robi ze tam psy sa wyprowadzane,glaskane,dokarmiane przez wolontariuszy a co najwazniejsze nie czuja sie juz tak bardzo samotne Quote
BlackSheWolf Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Mysia_ napisał(a):ja już prędzej jestem zrozumieć takich ludzi, niż ludzi którzy potrafią oddać swojego psa, którego mają od kilku lat, a czasem nawet kilkunastu :shake: też nie umiem... a szczególnie jak psiak byl wychowywany w domu... a nagle ląduje w zimnym kojcu, bez kocyka, bez rodziny... sam :-(:placz::placz::placz::placz: Quote
BlackSheWolf Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 a u mnie w szkole od jutra rusza zbiorka rzeczy dla schroniska :) bo na zbiorke kasy szkola sie nie zgodzila :| Quote
Mysia_ Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 a co tam u Was w schronisku słychać? :roll: Quote
Mysia_ Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 super :cool3: Spróbuj też wkręcić w to inne szkoły w Twojej okolicy ;) Quote
BlackSheWolf Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 a u nas już zima się zbliża ;| jak narazie 3 psy znalazły dom w grudniu... ale mamy nadzieję, że będzie lepiej :) Quote
BlackSheWolf Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 chciałabym ale zbierają na inne schroniska Quote
Asia_Klero Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Psiaczki trzymajcie się cieplutko w zimę!:) Quote
Mysia_ Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 u nas w grudniu do nowych domków poszło chyba 7 psiaków, no i jedna kotka ;) Quote
Mysia_ Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 BlackSheWolf napisał(a):chciałabym ale zbierają na inne schroniska aha :roll: U nas wygląda to tak, że zabrzańskie szkoły zbieraja na schronisko w Zabrzu... A np. szkoły w Rudzie Śl. na tamtejsze schronisko ;) Quote
Recommended Posts