BlackSheWolf Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Mysia_ napisał(a):Ja jestem wolontariuszką w schronisku w Zabrzu od ponad 6 lat ;) Kiedy chodziłam do szkoły byłam jakieś 3 razy w tygodniu, w wakacje i ferie codziennie ;) Teraz (od maja) jestem codziennie.... W najbliższym czasie zaczynam staż w schronisku, więc i nadal będę codziennie..... o matko ale masz super :loveu: mi dojazd do schroniska zajmuje godzine.... :roll: i jeszcze 9 zl za jeden dojazd :placz: a jutro rozwieszanie plakatow :cool3: Quote
Mysia_ Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 BlackSheWolf napisał(a):o matko ale masz super :loveu: mi dojazd do schroniska zajmuje godzine.... :roll: i jeszcze 9 zl za jeden dojazd :placz: a jutro rozwieszanie plakatow :cool3: Mi niestety dojazd też zajmuje trochę czasu :roll: Jak wyjdę z domu to własnie po jakiejś godzinie jestem w schronisku, ale naszczęscie połączenie jest dobre... Gorzej zimą, bo wtedy z tramwajami jest spory problem :roll: Aha, jesli chodzi o "moje" schronisko to jest około 280 psów, a miesca na maksymalnie 160 :shake: Quote
lisiaczek90 Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 A ja jestem wolontariuszką w schronisku w Łęczycy (tak samo jak Agatka:) ). A chodzę tam juz od dobrych 3 lat :) Jestem zazwyczaj w weekendy mamy zawsze około 70 piesków co smuci :( A jutro zaczynamy w Ozorkowie rozwieszać plakaty z OTOZ :) Pozdrowienia dla wszystkich wolontariuszy :) Quote
BlackSheWolf Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Witam :) No więc drodzy wolontariusze piszcie sposoby jak zebrać pieniądze, rzeczy itp dla swojego schroniska ? Może jakieś akcje już przeprowadzaliście? :cool3: Naprawdę każda rada się przyda ;) Pozdrawiam A i jak wiecie coś o akcjach na stornach internetowych jak np. na krakvecie to czekamy na info :) Quote
BlackSheWolf Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 [quote name='lenka_volontariuszka']A ja jestem wolontariuszką w schronisku w Łęczycy (tak samo jak Agatka:) ). A chodzę tam juz od dobrych 3 lat :) Jestem zazwyczaj w weekendy mamy zawsze około 70 piesków co smuci :( A jutro zaczynamy w Ozorkowie rozwieszać plakaty z OTOZ :) Pozdrowienia dla wszystkich wolontariuszy :) to chodzi o mnie :D hihi :loveu::cool3: Quote
rotek_ Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 justynavege i ja pomagamy schronisku w uciechowie... a schronisko istnieje tylko dzięki dogomaniakom...bez nich już dawno by upadł w wakacje byłam codziennie.....od 9.30rano do 9 wieczorem. teraz przez studia jestem raz w tyg... dojazd kiepski...dwa razy przesiadka PKSem... około 35 km Quote
kate89 Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Ja jestem wolontariuszka w schronisku w Olsztynie,juz 3 lata prawie będzie, i razem z Anią_i_Kropką prężnie tam działamy :) hiehie ja to z powodu szkoły bywam rzadko,bo tylko raz w tygodniu w soboty...chyba ze jakies wolne jest to tez wpadam Quote
Patikujek Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Ja jestem wolontariuszką również w schroniesku w Zabrzu pozdrowienia Myszka:D Jestem tam od 06 listopada 2004r. I mam nadzieję że jeszcze trochę tam zostanę Quote
Patikujek Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Wiec tak: 1. nasze schronisko zbiera do plombowanych puszek pieniądze podczas wystawy psów rasowych w naszym mieście 2. Pozwalamy szkołom przyjeżdżać i wyjśc z co poniektórymi psiakami na spacer a oni zbieraja karmy, koce itp... 3. JKa raz u siebie w szkole zorganizowałam koncert na rzecz schroniska, grały tam takie kapele uczniowskie, znajomi itp... i sporo uzbieralkiśmy 4. 6 października schronisko wspólnie z władzami miasta organizowało 1 Śląski Festiwal "Zakątek zwierzątek", były tam różne konkursy, pokazy itp...było to już na większą skalę Quote
brazowa1 Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Mimochodem odkrylam swietny sposob na zapewnienie psom pełnych brzuszkow w zimie :) Niedawno Tesco prowadzilo akcje,gdzie wybrane schrony miały dostac karme.Wybrane schrony,na ktore oddano najwiecej glosow.Wysyłalismy info o oddaniu glosu na Sopot.Akucha umiescila na trojmiejskim portalu prosbe o glosy,kasia25 szukała ludzi na GG,z Sopotu. Karmy z Tesco nie wygralismy,ale magazyn zywnosciowy "zapełnil sie" przyzwoita karma z wyzszej połki :) :) :) To zadoscuczynienie od mieszkańcow Trojmiasta za niewygrana karme . Bierzcie udzial w kazdej akcji obdarowujacej karma i szeroko proscie o glosy!Nie na Dogo-ale wsrod mieszkańcow rejonu. Quote
BlackSheWolf Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 miło widziec tylu wolontariuszy :) Quote
BlackSheWolf Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 jak narazie to widzialam taka akcje tylko na krakvecie a tej na tesco chyba juz nie ma no nie ? Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 To ja również się zgłaszam :) Niecały rok byłam w wolontariacie w Bielsku-Białej, obecnie ok. miesiąca w Żywcu :) Quote
BlackSheWolf Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 a to czemu zmieniłaś schronisko ?? :D :D Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Z powodu kierownictwa. Myślę, że tyle wystarczy, nie chcę głośno o tym pisać - jeśli ktoś zainteresowany, proszę o pw :) Za to Żywiec ma gorsze warunki jako samo schornisko, za to są ludzie, którzy naprawdę chcą pomagać i te efekty doskonale widać :) Quote
BlackSheWolf Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 A ja tak pytałam z ciekawości :) :) Nasze schronisko w Łęczycy ciągle się udoskonala ;) w ciągu 3 lat tyle powstało że szok ;) Quote
Mysia_ Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 u nas w Zabrzu też ciągle remonty :cool3: Tylko miejsca wciąż za mało.... Quote
basia bonnie Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 ja podobnie jak pinczerka od ok. miesiąca jestem wolontariuszką w schronie w Żywcu :) Quote
Mysia_ Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 zapraszam wszystkich którzy jeszcze nie mieli okazji tego zobaczyć: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=19585 :cool3: Quote
Rybc!a Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Powiedzmy, że i ja jestem wolontariuszką, choć u nas czegoś takiego nie ma. Zajmuję się jednak adopcjami, jak narazie udało mi się wyciągnąć ok. 55 psów. Pomagam elbląskim psiakom od sierpnia zeszłego roku. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Zawsze byłam pod wrażeniem, widząc zdjęcia z zabrzańskich spacerów... ;) Inne schroniska chyba by się na to nie odważyły :) Quote
Mysia_ Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Rybc!a napisał(a):Powiedzmy, że i ja jestem wolontariuszką, choć u nas czegoś takiego nie ma. Zajmuję się jednak adopcjami, jak narazie udało mi się wyciągnąć ok. 55 psów. Pomagam elbląskim psiakom od sierpnia zeszłego roku. myślę, że każdą formę pomocy schronisku można nazwać wolontariatem :cool3: Szkoda tylko, że niektóre schroniska nie mają oficjanego wolontariatu :shake: Quote
Patikujek Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Szkoda bo nigdy pracownicy nie są w stanie poświęcić każdemu psiakowi tyloe czasu ile poświęcają wolontariusze i nie rozumiem schronisk które nie przyjmują takiej darmowej pomocy Quote
BlackSheWolf Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 u nas wolontariat istnieje ;) a mam pytanko czy wolontariat musi byc np. zarejestrowany w urzedzie ? Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Różnie to bywa. Teoretycznie powinien być, każdy wolontariusz powinien mieć załatwione ubezpieczenie i być zarejestrowany w danych schroniska. Szczepienia na wściekliznę i te sprawy. Podczas, gdy jesteś w schronisku, kierownictwo ponosi za Ciebie odpowiedzialność. Ale i tak większość wolontariuszy pomaga 'na czarno' :diabloti: Quote
Recommended Posts