ariss Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 [quote name='Ka-Vanga'] obietnica wystawiania, powiem Ci szczerze, ze Wasz hodowca mial szczescie, ze akurat trafil na takich ludzi jak Wy - czyli dotrzymujacych slowa. Niestety ludzie czesto obiecuja i na tym sie konczy - a ludzie potrafia powiedziec wszystko co sie chce uslyszec. no dobra a teraz dawaj foty :evil_lol: bo tak naprawde chodzi o to żeby pies miał dobrze:razz:to jest ważniejsze niż wystawy i pod tym kontekstem szuka się przyszłych domków,a jak jakiś jeleń(czyt.ja)dał się namówić i jeszcze mi się to spodobało to żyć nie umierać;):evil_lol::evil_lol:ale ja jak coś mówie to dotrzymuje słowa:diabloti: tu chyba troche przesadziłam:oops: Quote
Ka-Vanga Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 ariss napisał(a):bo tak naprawde chodzi o to żeby pies miał dobrze:razz:to jest ważniejsze niż wystawy i pod tym kontekstem szuka się przyszłych domków,a jak jakiś jeleń(czyt.ja)dał się namówić i jeszcze mi się to spodobało to żyć nie umierać;):evil_lol::evil_lol:ale ja jak coś mówie to dotrzymuje słowa:diabloti: no jasne, ze najwazniejsze, zeby maluszek mial super, ale jesli ktos chce "tylko" do kochania to szkoda zeby bral tego NAJ z miotu fota super :loveu: - dawaj wiecej!!!!!!!!! Quote
ariss Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 [quote name='Ka-Vanga']no jasne, ze najwazniejsze, zeby maluszek mial super, ale jesli ktos chce "tylko" do kochania to szkoda zeby bral tego NAJ z miotu fota super :loveu: - dawaj wiecej!!!!!!!!! ja chciałam tylko do kochania tak naprawde:eviltong:i co się porobiło:evil_lol: nie chce mi się obrabiać:shake: Quote
eria Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 witanko halloweenowe ,powyzsze foty Baaja takie akuratne :evil_lol::loveu: rozważania sznupiaste zawsze chętnie czytam więc kontynuujcie rozmowę do woli ;) Ka-Vanga - zazdraszczam samozaparcia w sprowadzaniu psa z Rosji ;) mi się marzy Gently Born:loveu:, ale to napewno pozostanie w sferze marzen ;) a co do Gejszy -przeca to cudna długowłosa akita :loveu: krótkowłose są brzydkie wg mnie ;) Quote
LeCoyotte Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 ariss napisał(a): tu chyba troche przesadziłam:oops: http://images50.fotosik.pl/25/802356608a739473.jpg mi się bardzo podoba:cool1: mogłoby być ciemniejsze;) Quote
Justa Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Ewa dziękuję za wiadomość na gg :loveu: :multi: Quote
malawaszka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 http://images50.fotosik.pl/25/802356608a739473.jpg :loveu::loveu::loveu:boski! Quote
puzzle Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Ale fajny temat sie wywiazal:multi:, ja zapewne przed czarnym sredniakiem, bede szukac mini p&s, wiec narazie nawet nie sledze czarnuchow. Co do pieknych czrnych sredniakow to moim faworytem jest zdecydowanie Gass, ma piekna budowe i szate, ale z drugiej strony moim typem sa jednak te mniej owlosione, a ze sztywniejszym wlosem. U mini chociaz jest spory wybor, ringi obecnie opanowaly raczej lapki kolumienki i wygladaja pieknie. Zachwycam sie zawsze psiakami doginki, ktore nawet na zwyklych, wilgotnych spacerach maja pokazowo puchate lapcie, ale wchodze do Galerii Galiny i to jest TO. Kiedy rozwazalam drugiego psa, myslalam o suce sredniej p&s, albo psie mini czarnym. Sredniaka chcialam brac od elitesse, lub Grand Sen, te dwie hodowlle to moi faworyci, maja przepieknie zbudowane psy, proporcjonalne glowy, dobrze zbudowane klatki piersiowe, dobre katowanie, proste lapy, a wlos szorstki i prosty, lapy mniej owlosione, ale te grzbiety:loveu:. Kiedy zobaczylam podrostki elitesse z miotu D to wiedzialam, ze moj psiak bedzie wlasnie z tej hodowli. Jednk zycie potoczylo sie troche inaczej, niz sobie zaplanowalam i wtedy, gdy bylam jzu pewna trafila do mnie suczka z hodowli Zielony Kacik, mialam ogromne szcescie, bo okazalo sie, ze to jest dokladnie TO. Mialam szcescie, bo trafila do mnie suka dokladnie taka jaka chcialam, drobna, filigranowa, sucza w wyrazie (kazdy woli co innego, dla mnie suka ma byc drobna, pies potezny), o dobrym wzroscie, pieknej glowie, (przepraszam, troche skromnosci:oops:), ma twardy, prosty wlos, wystarczy ja machnac trymerem przed wystwa i co do siersci ma zawsze piekny opis, lapki to zdecydowanie nie ten rzad co Gass, ale ja napewno mam mniej roboty z grzbietem. NIestety sznaucery ni sa przeciete na pol i nie da polaczyc sie super sztywnej, prostej siersci, z bujnym ozdobnym wlosem, a mi sie podoba i jedno i drugei i w sumie nie moge sie zdecydowac....Mini prawdopodobnie bede brala z hodowli Tostom (o ile mi sprzedadza:evil_lol:), psiaki jak dla mnie idealne i co dziwne jak na takie puchacze maja naprawde szorstka siersc, ale z drugiej strony, tak naprawde marzy mi sie mini typu Gali, mniej wlosa ozdobengo, a wiecej tego czegos co robi z niej sznaucera i mam duze watpliwosci co do tego czy brac amerykanska lale, czy niemieckiego "opipialca". Koszmarne wrazenie robia na mnie mini, ktore na ring wchodza na lakierze Super Strong bo inaczej bylyby w loczkach , no i chcialabym sznupa, nie pudla. Nie ma typu bardziej porzadanego, w PL sa rozne linie (mimo tego, ze na ringach jest zdecydowanie wiecej amerykanskiej linii), jest w mini p&s naprawde duzy wybor, a ja jestem tak niezdecydowana, ze codziennie bralabym innego i czekam na ten dzien, kiedy stwierdze, ze sie w jakims psie zakochalam i czekam na miot po nim i znajac moje szcescie trafi do mnie zupelnie inny pies:evil_lol:. Justa mysle, ze najwazniejsze jest dokladne okreslenie tego jakiego psiaka chcialoby sie miec (jak widac ja mam z tym problem), pomimo, ze w czarnych sredniakach nie ma teraz wielkiej rewolucji daloby sie wyluskac perelki roznych typow, jezeli zaczniesz intensywnie szukac napewno znajdziesz co dla siebie;). Przepraszam, ze takie dlugie:oops::oops:............ Quote
Ka-Vanga Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='eria']Ka-Vanga - zazdraszczam samozaparcia w sprowadzaniu psa z Rosji ;) mi się marzy Gently Born:loveu:, ale to napewno pozostanie w sferze marzen ;) zakochalam sie po uszy w mamie Nafuli - eh to byla suka (chyba jedna z najbardziej utytulowanych w europie)!!!!!!!! wiedzialam, ze bede drazyc az mi sprzedadza malucha po niej hihi - no i sie udalo :loveu: puzzle miniatury i sredniaki - to tak jakby dwa zupelnie inne historie ;). U miniatury mozesz uzyskac bardzo twardy grzbiecik i puchate lapki - moja Bangi w sumie od poczatku siersc miala twarda i prosciutka na grzbiecie. Zreszta jesli planujesz wystawy to raczej na pewno radzilabym Ci wziac mini w typie show, a nie "roboczym". Sredniaki sa w innym typie - raczej z takim wlosem jak mini to szukanie igly w stogu siana - i dobrze, bo sredniak pieknie wyglada nawet jak nie ma kupy klaka na lapakch. Zreszta zobacz nawet Aga - Elitessowa ma sredniaki i minika w zupelnie innym typie ;). Quote
eria Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 rzeczywiście mamusia fajna:loveu: ale tatko mi nie podchodzi ;) Quote
Ka-Vanga Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 eria napisał(a):rzeczywiście mamusia fajna:loveu: ale tatko mi nie podchodzi ;) mamusia to dopiero robila wrazenie na zywo :loveu:, a tatus moze nie byl tym NAJ, ale za to jakie potrafil dac fajowe dzieci :cool3: - m.in. wlasnie w hodowli Gently Born ;) Quote
ariss Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 nie mam siły pisać,ale macie fote złego wilka:diabloti: Quote
puzzle Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='ariss']nie mam siły pisać,ale macie fote złego wilka:diabloti: http://images32.fotosik.pl/391/a9630f49762cdbb3.jpg Cudenko:loveu:, moj brat jest w wilczakach zakochany;). Quote
ariss Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 [quote name='puzzle']Cudenko:loveu:, moj brat jest w wilczakach zakochany;). to tak jak ja:loveu::loveu::loveu: Quote
puzzle Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Mi sie te psy szalenie podobaja, ale na wlasnosc wolalabym sznupa olbrzyma. Te psy robia niesamowite wrazenie, najfajniej wygladaja na wystawach w grupie, jakby sie widzialo najprawdziwsza watache, do tego te typowe wilcze zachowania, w kazdym ruchu i spojrzeniu widac wilka, robia naprawde ogromne wrazenie, przy czym ja np. cieszylabym sie z obecnosci takiego psa, np. u boku mojego brata, ale to nie moj charakterek;). Quote
ariss Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 no ja też z charakteru wole sznupy:multi::loveu:i wilczaka raczej nigdy mieć nie będę;)ale tak jak moji znajomi mają to mi to bardzo odpowiada:loveu: Quote
AngelsDream Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Ewa, wiesz o większości naszyc problemów z Baajem, to ja się nie dziwię ;) Quote
puzzle Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Tu nawet nie chodzi o klopoty, a o metody wychowawcze. Sznaucerowi trzeba wyznaczyc granice, bo jest psem zbyt inteligentnym dla osob niezdecydowanych i zmnieniajacych zdanie i wtedy on przejmuje wladze, jezeli zorientuje sie, ze cos mozna o imilmetr przesunac, albo nagiac to nie omieszka skorzystac. Staram sie zachowac stanowczosc, ale nie rzadko zdarza mi sie ustapic, miche daje przed moim posilkiem bo nie lubie glodnego wzroku w talerzu, Hebe, ktora spala na ziemi pod drzwiami, stopniowo wedrowala z legowiskiem w moim kierunku i w efekcie mam ja jako stale wyposarzenie lozka, w sprawach waznych i dla mnie istotnych jestem stanowcza, ale nie potrafilabym ustalic hierarchii w stadzie przy takim osobniku i wiem, ze mialabym nowego dowodce:evil_lol:, moj brat lepiej nadaje sie do przestrzegania zasad, nie nadajacych sie do zmian. Sznaucer wejdzie na glowe, ale steru nie przejmie, przy wilczaku mialabym obiekcje:evil_lol:. Quote
AngelsDream Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Wbrew pozorom między wilczakiem, a sznaucerem nie ma aż takich różnic ;) Quote
ariss Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 widzisz jak sobie ładnie poradziłam ze swoim niebywale problematycznym sznaucerem:eviltong: Quote
Od-Nowa Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 a ten piesek obok wilczaka to kto? :razz: bardzo mi się podoba :loveu: i kogoś przypomina.... :cool3: Quote
Justa Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 No właśnie właśnie, wilczaki są a gdzie czarne kudłate? :diabloti: Piękne fotki w ruchu ! :multi: Quote
Recommended Posts