Justa Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Ostatnie ujęcie z filmiku mówi wszystko wszystko wszystko ! I jak tu nie kochać sznaucerów? :loveu: A ja glupia myślałam, że kiedyś się skuszę na jakiegoś łowczarka :lol: Unbelievable napisał(a):Ewa, super że coś z Gasską robisz, pewnie niewiele polskich sznupów może się pochwalić innymi komendami niż siad i waruj ;) :diabloti: Quote
Unbelievable Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Justa napisał(a): :diabloti: taak, Galinka też jest świetna :loveu::diabloti: Quote
Justa Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Unbelievable napisał(a):taak, Galinka też jest świetna :loveu::diabloti: :grins: Ewcia, jedziecie może do Nowego Dworu? Bo ja się z Anią wybieram najprawdopodobniej :p Quote
ariss Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 ewka i haker napisał(a): Ewa bardzo dobrze wyszło!!! dog chatch najlepszy :D:D Gasska kocha pracować, a ja kocham pracować z nią jak widzę jaką radochę jej to sprawia:loveu: Unbelievable napisał(a):Ewa, super że coś z Gasską robisz, pewnie niewiele polskich sznupów może się pochwalić innymi komendami niż siad i waruj ;) ona jest na prawdę świetna, no i to normalny pies a nie wystawowa małpeczka :loveu: bo ja sobie kupiłam psa do takich zabaw, spacerów, wspólnych podróży, ona jest moim przyjacielem i towarzyszem, a wystawy to tylko dodatek z resztą tez całkiem przyjemny;)jesli tylko ma się ochotę wszystko można pogodzić:loveu: malawaszka napisał(a):zajebiaszczy filmik :klacz: :loveu: Justa napisał(a):Ostatnie ujęcie z filmiku mówi wszystko wszystko wszystko ! I jak tu nie kochać sznaucerów? :loveu: A ja glupia myślałam, że kiedyś się skuszę na jakiegoś łowczarka :lol: :diabloti: tylko krowa nie zmienia zdania;) Unbelievable napisał(a):taak, Galinka też jest świetna :loveu::diabloti: jest:loveu: Justa napisał(a)::grins: Ewcia, jedziecie może do Nowego Dworu? Bo ja się z Anią wybieram najprawdopodobniej :p planuję jechać, dlatego bo Kugulec ma się tam wystawiać, tylko nie wiem czy rodowód będzie gotowy przed zakończeniem zgłoszeń:roll: Quote
Justa Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 No to niech się spieszą w tym związku, bo ja chętnie zobaczę małą na żywo w końcu ! :loveu: A Gassi to jak rozumiem już teraz w Polsce nie wystawiasz? Quote
ariss Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Ala już złożyła dokumenty, tylko formalności długo trwają niestety w Katowicach, będziemy próbować kończyć Interchampionat, ale siła złego na jednego:evil_lol: trzy czeskie hodowle i my;) więc zobaczymy co z tego wyjdzie;) Quote
Doginka Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 ewka i haker napisał(a):a czemu nie obu? :P... Bo Raper jest nienauczalny niektórych komend:lol: ariss napisał(a):...w Katowicach, będziemy próbować kończyć Interchampionat, ale siła złego na jednego:evil_lol: trzy czeskie hodowle i my;) więc zobaczymy co z tego wyjdzie;) Wygracie, bo nie wchodzi w grę inna opcja:diabloti: Quote
ewka i haker Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 [quote name='Doginka']Bo Raper jest nienauczalny niektórych komend:lol: [/QUOTE] eee tam :P szkoda że wy w sobotę się wystawiacie:( Quote
weszka Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 [quote name='ariss'] planuję jechać, dlatego bo Kugulec ma się tam wystawiać, tylko nie wiem czy rodowód będzie gotowy przed zakończeniem zgłoszeń:roll: Ewa ale przecież do zgłoszenia wystarczy sam nr rej. (nadany przy składaniu papierków) a PKR można wpisać "w przygotowaniu" no i mała może się pokazywać ;) [quote name='Unbelievable']Ewa, super że coś z Gasską robisz, pewnie niewiele polskich sznupów może się pochwalić innymi komendami niż siad i waruj ;) ona jest na prawdę świetna, no i to normalny pies a nie wystawowa małpeczka :loveu: Nie lubię takich uogólnień ;) Zapewniam cię, że jest sporo sznaucerów które umieją więcej. Ogólnie ludzie może nie mają napędu do pracy z psami i sznaucery nie są tu ani gorsze ale pewnie też niewiele lepsze od średniej... Dobrze że niektórym się chce bardziej to podnoszą średnią :) Ewa mam dla Ciebie to czarne "coś" co zamawiałaś z Cruftsa :):):) Quote
Unbelievable Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 weszka napisał(a): Nie lubię takich uogólnień ;) Zapewniam cię, że jest sporo sznaucerów które umieją więcej. Ogólnie ludzie może nie mają napędu do pracy z psami i sznaucery nie są tu ani gorsze ale pewnie też niewiele lepsze od średniej... Dobrze że niektórym się chce bardziej to podnoszą średnią :) jasne, ale miałam na myśli to że znaczna większość z nich jest psami kanapowymi- "bo ładny, mały i milusi" lub wystawowymi- "bo ma dużo sierści", oczywiście baardzo duże uogólnienie ;) na szczęście są tacy, chociażby Ty czy Ewa, którzy jednak dbają też o inteligencję a nie tylko wygląd :evil_lol: Quote
Doginka Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Unbelievable napisał(a):jasne, ale miałam na myśli to że znaczna większość z nich jest psami kanapowymi- "bo ładny, mały i milusi" lub wystawowymi- "bo ma dużo sierści", oczywiście baardzo duże uogólnienie ;) na szczęście są tacy, chociażby Ty czy Ewa, którzy jednak dbają też o inteligencję a nie tylko wygląd :evil_lol: No popatrz, moje sznupy są i małe i mają dużo futra, a potrafią wszystko co powinien pies umieć na PT oraz wiele wiele więcej, a jak Gordona Ewcia nauczy chodzenia pod nogami dodatkowo, to będą umiały jeszcze więcej i nie przeszkadza im wcale to, że są psami wystawowymi;-) Ewa, gdzie zniknęłaś?:hmmmm: Quote
weszka Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Dogo odżyło to i może się ruch większy zrobi ;) Quote
eria Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Ja się też melduję !!!! W chwili działania dogo !! ciekawe czy ten stan się utrzyma do wieczora jak wrócę z pracki ... Quote
Doginka Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Ja tez już jestem:lol: Gordon już po zastrzyku:-( Quote
ariss Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 [quote name='Doginka'] Wygracie, bo nie wchodzi w grę inna opcja:diabloti: nawet jak nie, to zamierzam się dobrze bawić:diabloti: [quote name='ewka i haker']eee tam :P szkoda że wy w sobotę się wystawiacie:( ja się akurat cieszę, bo można wieczorem pobalować :loveu:raczej szkoda, że Wy w niedzielę;) [quote name='weszka']Ewa ale przecież do zgłoszenia wystarczy sam nr rej. (nadany przy składaniu papierków) a PKR można wpisać "w przygotowaniu" no i mała może się pokazywać ;) Nie lubię takich uogólnień ;) Zapewniam cię, że jest sporo sznaucerów które umieją więcej. Ogólnie ludzie może nie mają napędu do pracy z psami i sznaucery nie są tu ani gorsze ale pewnie też niewiele lepsze od średniej... Dobrze że niektórym się chce bardziej to podnoszą średnią :) Ewa mam dla Ciebie to czarne "coś" co zamawiałaś z Cruftsa :):):) oczywiście masz rację!!!Chyba dawno nie miałam szczonka:evil_lol: ale wszystkie papierki już załatwione i Kuga zapisana do NDM;) Kochana jesteś, marzyłam o tym "czarnym" już od dawna!!!! Jeszcze raz dziękuję!!!!:loveu: [quote name='Unbelievable']jasne, ale miałam na myśli to że znaczna większość z nich jest psami kanapowymi- "bo ładny, mały i milusi" lub wystawowymi- "bo ma dużo sierści", oczywiście baardzo duże uogólnienie ;) na szczęście są tacy, chociażby Ty czy Ewa, którzy jednak dbają też o inteligencję a nie tylko wygląd :evil_lol: z psami wystawowymi weterynarze mają lepiej, bo te nauczone grzecznie stoją, a nie te rozbrykańce co nawet chwili spokojnie nie mogą wytrzymać i dostają ataku paniki na sam widok lecznicy:diabloti: [quote name='Doginka'] Ewa, gdzie zniknęłaś?:hmmmm: najpierw nie miałam netu, później dogo nie działało, a poza tym nie jest tu tak fajnie jak kiedyś...właściwie to zaglądam po to żeby zobaczyć co u Was wszystkich słychać:loveu: [quote name='Doginka'] Gordon już po zastrzyku:-( co biedaczkowi jest? Quote
ewka i haker Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 o czy w niedzielę jesteście jeszcze w Katowicach? Quote
eria Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 co to tutaj za tajemnice z Weszką ?? Co takiego Weszka kupiła dla Ariss na wystawie ?:D Quote
Od-Nowa Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 i my po przerwie witamy :-) miałam nadzieję,że i tu jakiś nowy czarnulek zamieszkał w ostatnim czasie, ale twardo się trzymasz jedno-psa na razie :-) filmik obejrzałam - cudniasty :-) mam trzy małe "nie" co do filmiku ;-) nie oszukuj psa, nie rzucaj w stronę psa, nie idź w stronę psa gdy wraca do Ciebie z piłką :-) Quote
ariss Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 [quote name='ewka i haker']o czy w niedzielę jesteście jeszcze w Katowicach? tak, ale nie na show [quote name='eria']co to tutaj za tajemnice z Weszką ?? Co takiego Weszka kupiła dla Ariss na wystawie ?:D takie coś, co u nigdzie dostać nie można;) [quote name='Od-Nowa']i my po przerwie witamy :-) miałam nadzieję,że i tu jakiś nowy czarnulek zamieszkał w ostatnim czasie, ale twardo się trzymasz jedno-psa na razie :-) filmik obejrzałam - cudniasty :-) mam trzy małe "nie" co do filmiku ;-) nie oszukuj psa, nie rzucaj w stronę psa, nie idź w stronę psa gdy wraca do Ciebie z piłką :-) na wszystko przyjdzie czas;) cierpliwości;) "nie oszukuj psa"- niby dlaczego, ją to niesamowicie nakręca i np. jak udaje, że rzucam piłkę a chowam ją gdzieś to jest dla niej wielka frajda jak może ją znaleźć i przynieść. "nie rzucaj w stronę psa"- tu to samo pytanie i bardzo jestem ciekawa odpowiedzi, moim zdaniem mi to bardzo pomogło. "nie idź w stronę psa gdy wraca do Ciebie"- zgadzam się! można jeszcze dodać: nie wykonuj dwóch różnych komend na tej samej przeszkodzie, pies powinien dokładniej wykonywać polecenia, wytrymuj i uczesz psa zanim pokażesz go w ruchu i postawie większej publiczności:evil_lol: jest jeszcze kilka rzeczy na tym filmiku które można poprawić Quote
Unbelievable Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='ariss'] z psami wystawowymi weterynarze mają lepiej, bo te nauczone grzecznie stoją, a nie te rozbrykańce co nawet chwili spokojnie nie mogą wytrzymać i dostają ataku paniki na sam widok lecznicy:diabloti: mój Gram niby nauczony postawy, ale u weta raczej szaleje, z radości :evil_lol: [quote name='ariss'] "nie oszukuj psa"- niby dlaczego, ją to niesamowicie nakręca i np. jak udaje, że rzucam piłkę a chowam ją gdzieś to jest dla niej wielka frajda jak może ją znaleźć i przynieść. "nie rzucaj w stronę psa"- tu to samo pytanie i bardzo jestem ciekawa odpowiedzi, moim zdaniem mi to bardzo pomogło. mi się wydaje że dzięki temu oszukiwaniu pies bardziej obserwuje zabawkę :hmmmm: drugiego też nie rozumiem, jak nie w stronę psa to gdzie niby? albo chociażby zigzagi czy around the world we frisbee, tam się przecież rzuca w tę samą stronę, w którą biegnie pies- czyli do psa:razz: Quote
Doginka Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 ariss napisał(a):...wytrymuj i uczesz psa zanim pokażesz go w ruchu i postawie większej publiczności:evil_lol: jest jeszcze kilka rzeczy na tym filmiku które można poprawić Czy sznowna Pani poprawiła już tę opcję?:hmmmm::lol::diabloti: Quote
Od-Nowa Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 drugiego też nie rozumiem, jak nie w stronę psa to gdzie niby? albo chociażby zigzagi czy around the world we frisbee, tam się przecież rzuca w tę samą stronę, w którą biegnie pies- czyli do psa a no właśnie nie :cool3: around the world i zig zag nie polega bynajmniej na rzucaniu w stronę psa. rzuca się z dużym wyprzedzeniem. pies nie spotyka się z talerzem "face to face" ( ---> <----) tylko go dogania i łapie od tyłu ( ---> /> ). zasada nie rzucania w stronę psa (do psa, gdy jest frontem do nas) ma na uwadze tylko i wyłącznie bezpieczeństwo psa ;) bo nakręcony pies może się niebezpiecznie wygiąć lub paść na plecy. są oczywiście figury kiedy rzuca się do psa ale to już inny stopień wtajemniczenia w którym zakłada się , że pies nauczony już został prawidłowego łapania i skakania do takich "podań" ;) "nie oszukuj psa"- niby dlaczego, ją to niesamowicie nakręca i np. jak udaje, że rzucam piłkę a chowam ją gdzieś to jest dla niej wielka frajda jak może ją znaleźć i przynieść.mówiłam odnośnie tego co jest na filmiku ;) Quote
Unbelievable Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='Od-Nowa']a no właśnie nie :cool3: around the world i zig zag nie polega bynajmniej na rzucaniu w stronę psa. rzuca się z dużym wyprzedzeniem. pies nie spotyka się z talerzem "face to face" ( ---> <----) tylko go dogania i łapie od tyłu ( ---> /> ). zasada nie rzucania w stronę psa (do psa, gdy jest frontem do nas) ma na uwadze tylko i wyłącznie bezpieczeństwo psa ;) bo nakręcony pies może się niebezpiecznie wygiąć lub paść na plecy. są oczywiście figury kiedy rzuca się do psa ale to już inny stopień wtajemniczenia w którym zakłada się , że pies nauczony już został prawidłowego łapania i skakania do takich "podań" ;) i to jest ta część bezpieczeństwa, której z tym psem nigdy przestrzegać nie będę musiała- on jest za mało nakręcony po prostu :evil_lol: dzięki za wyjaśnienie Quote
Recommended Posts