Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 13.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Piękne :loveu: Wszystkie :loveu: Portret :D:evil_lol:
Ewa jakim ty obiektywem focisz te widoczki? Pewnie już sto razy pisałaś ale nie pamiętam :razz:

Posted

weszka napisał(a):
Piękne :loveu: Wszystkie :loveu: Portret :D:evil_lol:
Ewa jakim ty obiektywem focisz te widoczki? Pewnie już sto razy pisałaś ale nie pamiętam :razz:

a więc te ostatnie były robione 50mm:p
a te co w PS za bardzo popsułam to 18-200;)

ale przez erie choruje na jakiś obiektyw do makro, tyle że ceny poszły masakrycznie w górę:placz:

Posted

Bardzo mi miło, że mnie pamietasz. Ja tu sobie Was niesmiało podglądam i mocno się zachwycam już jakieś 2 miesiące. :oops: Na szczęście sznupkowych watków i galerii jest duzo na dogo :loveu: ale przez to trudno udzielać się na nich wszystkich:shake:. Dlatego często czuję się skazana tylko na podglądanie, co niezmiennie zamierzam dalej czynić ;)

Posted

Cudo Gassulka:loveu::loveu::loveu:
Ewa, jaki obiektywik makro pasowałby do naszych nikusiów?:razz:
Ja się nie znam, ale foty Erii zmuszają mnie do zakupienia sprzętu, bo aż wstyd, że zwykłej muchi nie umiem ufocić z bliska:diabloti::angryy::evil_lol:

Posted

Doginka napisał(a):
Cudo Gassulka:loveu::loveu::loveu:
Ewa, jaki obiektywik makro pasowałby do naszych nikusiów?:razz:
Ja się nie znam, ale foty Erii zmuszają mnie do zakupienia sprzętu, bo aż wstyd, że zwykłej muchi nie umiem ufocić z bliska:diabloti::angryy::evil_lol:

nikkor 105mm ;)

Posted

LeCoyotte napisał(a):

noo i co jeszcze?:diabloti: może do tego nikona D3?:evil_lol:

de tszy iks :diabloti:
ale nie, d90, bo robi filmy makro!
albo d5000- on ma jeszcze tryb portret zwierzęcy :multi::evil_lol:

Posted

eria napisał(a):
Ja też od czerwca planuję zacząć. Ale ZUSu przynajmniej dużo płacić nie bede bo pracuje normalnie na etacie i stąd mam opłacany,więc miesięcznie wyjdzie mnie ok 150 zł plus ryczałt od przychodu ( jeśli będzie przychod:diabloti:)

Miła pani w ZUSie wyliczyła mi miesięczną staweczkę 337.80 PLN - taką będę płacić przez 2 lata:razz: + ryczałt od dochodów oczywiście:cool3::diabloti:

Posted

A żebyś wiedziała, że biedni:eviltong: Ja dopiero zaczynam poznawać wartość pieniądza:diabloti: Od I.VI.2009 ruszam już legalnie ze strzyżeniem i wtedy się zaczną podatki i ZUSy srusy:cool3:;) - a domek kasę wyciągnął i wyciąga dalej. ;)

Posted

Doginka napisał(a):
A żebyś wiedziała, że biedni:eviltong: Ja dopiero zaczynam poznawać wartość pieniądza:diabloti: Od I.VI.2009 ruszam już legalnie ze strzyżeniem i wtedy się zaczną podatki i ZUSy srusy:cool3:;) - a domek kasę wyciągnął i wyciąga dalej. ;)

Ja też od czerwca planuję zacząć. Ale ZUSu przynajmniej dużo płacić nie bede bo pracuje normalnie na etacie i stąd mam opłacany,więc miesięcznie wyjdzie mnie ok 150 zł plus ryczałt od przychodu ( jeśli będzie przychod:diabloti:)

Posted

Doginka, a ile możesz kasy wydać?:razz:

eria, no ja to mam dylemat...czy makro, czy coś innego:diabloti:ale do makro zawsze chciałam mieć a jeszcze jak zobaczyłam jakie cuda mozna zrobić to już w ogóle się napaliłam:loveu::evil_lol:

weszka, no niedługo nie pogadzasz:eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

i takie tam gnioty...