Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 13.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Karmel napisał(a):
No No No ladnie ladnie:loveu::loveu:
Wkoncu sie wzielas do roboty:multi:

jak to wkońcu:crazyeye:

Justa napisał(a):
http://i294.photobucket.com/albums/mm93/Ka-Vanga/zmniejszone_DSC_3803.jpg

dla mnie tot rawa nie ma takiego odcienia w rzeczywistości :eviltong:

a w tym ostatnim za dużo niebieskiego - widac to na czarnej sierści bangi - niebieskie odblaski ;)

e tam nie znasz się:evil_lol:;)

o kurde ja to tego nie widzę:shake:chyba rzeczywiście muszę się doszkolić:evil_lol::evil_lol::evil_lol:szykuj się na spotkanie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:i widzisz było siedzieć cichooooooo:diabloti:

Posted

Justa napisał(a):
powiedzcie mi, jaki Wy ten WB ustawiacie, że ta trawa jest taka nienaturalnie oczojebnie zielona? :eviltong:

Mi też zazwyczaj nienaturalnie wychodzi, więc może zdradź nam jak Ty balans bieli ustawiasz, że zawsze jest idealnie :cool3:

Posted

BBeta napisał(a):
Mi też zazwyczaj nienaturalnie wychodzi, więc może zdradź nam jak Ty balans bieli ustawiasz, że zawsze jest idealnie :cool3:

również czekam na odpowiedz:eviltong:

Posted

Dzieki kochana za Bangitosa :multi:

Justa napisał(a):
dla mnie tot rawa nie ma takiego odcienia w rzeczywistości :eviltong:

a w tym ostatnim za dużo niebieskiego - widac to na czarnej sierści bangi - niebieskie odblaski ;)

oj bo nie widzialas trawy u mnie dlatego wydaje Ci sie nienaturalna :evil_lol: ;)

a tak lepiej?

ariss napisał(a):
również czekam na odpowiedz:eviltong:

ja tez ja tez

Posted

BBeta napisał(a):

a czy ja twierdzę, że jest u mnie idealnie? :roll:

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
nie marudz, tylko mow jakie masz ustawienia :eviltong:

hmmm. ja mam na stałe ustawiony 'pomiar balansu bieli' (PRE) ale zdjęć generalnie nie robie w pełnym słońcu i w całkowitym cieniu :roll:

Posted

też sie chętnie dowiem jak sie ustawia balans bieli:cool3:

Justa napisał(a):
hmmm. ja mam na stałe ustawiony 'pomiar balansu bieli' (PRE) ale zdjęć generalnie nie robie w pełnym słońcu i w całkowitym cieniu :roll:

czyli sama sobie ustawiłaś wg wzorca.. szara kartka 13%?:cool3:

Wg mnie na tych zdjęciach jest po prostu za duże nasycenie kolorów:p bw jest ok. Czasami w pewnym świetle trawa rzeczywiście ma taki kolor.

Posted

Justa napisał(a):

eeeeeeee,a jak tu nie robić zdjęć w taką pogode jak np.robimy spodkanko????:diabloti:
wkońcu zdjęcia to nie tylko jakość(przynajmniej u nas:evil_lol:),ale też pamiątka:loveu:

Posted

ariss napisał(a):
...a dzięki tej wystwowej szopce poznałam naprawde świetnych ludzi:loveu:

A ja zobaczyłam jaka zawiść panuje na ringach - niby w oczy się sprzyja, a za plecami doopę obrabia - już nawet usłyszałam że kupiłam Gordona jako PETA:angryy:
Na dogo poznałam za to wspaniałych ludzi, a niektórych nawet osobiście:loveu:;)
eria napisał(a):
dzień dobry biednym wystawowcom :evil_lol: co to doopki z głowami mylą i stają na rzęsach:evil_lol:

To do mnie było:crazyeye::evil_lol: No to DZIEŃDOBRY:loveu::multi:
Justa napisał(a):
no nie wierze - fotki :-o:cool1:

powiedzcie mi, jaki Wy ten WB ustawiacie, że ta trawa jest taka nienaturalnie oczojebnie zielona? :eviltong:

Podejrzewam, że mają ustawione wzmocnienie barw na IV;) - ja wczoraj tak zrobiłam i Gordonowi wyszły żółte łapy i broda:angryy::evil_lol:

Posted

LeCoyotte napisał(a):
też sie chętnie dowiem jak sie ustawia balans bieli:cool3:

czyli sama sobie ustawiłaś wg wzorca.. szara kartka 13%?:cool3:

Wg mnie na tych zdjęciach jest po prostu za duże nasycenie kolorów:p bw jest ok. Czasami w pewnym świetle trawa rzeczywiście ma taki kolor.

może i masz racje, że to nasycenie.. wydaje mi się, że moje po prostu są bardziej stonowane.
a co do tych wszystkich słoneczek i chmurek to mówie im NIE. już wolę sama ustawiac temperaturę :diabloti:

ariss napisał(a):
eeeeeeee,a jak tu nie robić zdjęć w taką pogode jak np.robimy spodkanko????:diabloti:
wkońcu zdjęcia to nie tylko jakość(przynajmniej u nas:evil_lol:),ale też pamiątka:loveu:

nie no jasne, że robić.
spoko, mogę nic nie mówić, ale po prostu rzuciło mi się to w oczy. moje fotki też nie są przecież idealne;)
przykład - przywiozłam z wakacji jakieś 1000 spontanicznych, poprzeplanych i cudownych zdjęć :loveu::multi:

Posted

mówić wszystko co myślicie,przecież nie chodzi tu o to żeby tylko chwalić-i to kiepskie zdjęcia!!!!!!!!!Jak mamy się nauczyć.
Fakt ustawione mam na żywsze,ale tak lubie:loveu:jak jest za duże słońce to robie szybką zmiane na naturalne i tyle.Przyznaje że prz takim ustawieniu fotki czasem wychodzą przekoloryzowane,ale przy naturalnym czasem matowe,a to to już mi się nie podoba:shake:

Posted

lepiej?:eviltong:
http://i283.photobucket.com/albums/kk308/vertobi/gass-wb.jpg

Justa napisał(a):
może i masz racje, że to nasycenie.. wydaje mi się, że moje po prostu są bardziej stonowane.
a co do tych wszystkich słoneczek i chmurek to mówie im NIE. już wolę sama ustawiac temperaturę :diabloti:

jaką ustawiasz?:cool3:
przykład - przywiozłam z wakacji jakieś 1000 spontanicznych, poprzeplanych i cudownych zdjęć :loveu::multi:

nie no jasne, że zdjęcie nie musi być dobre technicznie, żeby było wartościowe.. to w końcu łapanie chwili, wspomnienia.. :)

Posted

No wlasnie, szczegolnie ze sie dopiero uczymy. Pewnie, ze milo sie slyszy, ze sie zdjecia podobaja, ale o ich jakosci tez warto uslyszec (nawet jesli sie dowiemy, ze generalnie fota jest do kosza :evil_lol:)

Posted

ja też się uczę, co więcej może nawet się nie znam :cool1: mnie sie nie podobaja takie skrajnie nasycone kolory, wolę bardziej stonowane - takie zaleciałości z portretu chyba.

jaka ustawiam? to zależy od warunków kojotku przecież :cool3:

Posted

puzzle napisał(a):
Jestem nie w temacie, ale to zdjecie
http://i294.photobucket.com/albums/mm93/Ka-Vanga/zmniejszone_DSC_4032.jpg

kurcze odrazu wiem dlaczego kocham sznupy:loveu::loveu::loveu:

jak miło ,że do nas wpadłaś:loveu:
LeCoyotte napisał(a):
za ten wzrok?:evil_lol:

nie z bródną brode:evil_lol:

Justa napisał(a):
ja też się uczę, co więcej może nawet się nie znam :cool1: mnie sie nie podobaja takie skrajnie nasycone kolory, wolę bardziej stonowane - takie zaleciałości z portretu chyba.

jaka ustawiam? to zależy od warunków kojotku przecież :cool3:

kurcze,Justa a te nadmorskie foty też były ch...kolorystyczie?????były też na żywszych ustawieniach robione i myślałam,że tak wyglądają lepiej????

Posted

ariss napisał(a):
kurcze,Justa a te nadmorskie foty też były ch...kolorystyczie?????były też na żywszych ustawieniach robione i myślałam,że tak wyglądają lepiej????

żebym to ja pamiętała :-o
może i dobrze wyglądały, bo na plaży nie ma trawy :lol:

Posted

Justa napisał(a):
żebym to ja pamiętała :-o
może i dobrze wyglądały, bo na plaży nie ma trawy :lol:

wtedy mówiłaś że fajne,ale w sumie nic o kolorze:shake:ale jest niebieska woda:diabloti:e tam zostaje przy swoim:evil_lol:o to powiedz mi o tej focie co w wątku o obrożach wstawiłam-też sztuczne????????????????
szybka wirtualna lekcja:evil_lol:

Posted

ariss napisał(a):
mówić wszystko co myślicie,przecież nie chodzi tu o to żeby tylko chwalić-i to kiepskie zdjęcia!!!!!!!!!Jak mamy się nauczyć.
Fakt ustawione mam na żywsze,ale tak lubie:loveu:jak jest za duże słońce to robie szybką zmiane na naturalne i tyle.Przyznaje że prz takim ustawieniu fotki czasem wychodzą przekoloryzowane,ale przy naturalnym czasem matowe,a to to już mi się nie podoba:shake:

Te wzmocnione fajne by były, gdyby wzmacniały tylko trawę i niebo, bo reszta to do doopy:razz: - zajrzyj do mnie to zobaczysz różnicę;)
Ale każdy ma prawo do swojego zdania i każdy ma swoje upodobania;)

Ja tu się rozpisuję na temat focenia, a sama wczoraj korzystałam z Twojej pomocy:evil_lol::evil_lol::evil_lol: :oops::oops::oops: