Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Luzia&Funia']Mam pytanie a Ty się na tym znasz :razz:
Czym można szczurki karmić oprócz ziarna i owoców oczywiście :razz: bo moje coś przytyć nie chcą i zaczynam się martwić :-(

kurde, ja tam karmie wszystkim:evil_lol:
zerknij na jakieś forum, np. www.szczury.org
moje non stop mają ziarno, wieczorem dostają ryż gotowany lub inne psie żarcie, na bierząco suszone krewetki, gotowane ziemniaki, biszkopty, herbatniki, płatki zbożowe,różne orzechy,suszone banany i to co ukradną królikom:evil_lol:
moje nie lubią ziarna,ale za psie jedzenie życie by oddały

jeśli nie są za chude to w porządku,moje młodziaki mają około 7 ms ,są szczupłe mimo,że dużo jedzą,ale wciąż gdzies sie spieszą i są w ruchu;)

Posted

I Funia i dzidzia super :loveu:. Ciekawe jak suńka zareaguje na to małe skrzeczące stworzonko.. Hexa to wariuje jak dzieciak do nas przychodzi i zaczyna cyrki różne odstawiać :roll:.

Posted

[quote name='Szczurosława']kurde, ja tam karmie wszystkim:evil_lol:
zerknij na jakieś forum, np. www.szczury.org
moje non stop mają ziarno, wieczorem dostają ryż gotowany lub inne psie żarcie, na bierząco suszone krewetki, gotowane ziemniaki, biszkopty, herbatniki, płatki zbożowe,różne orzechy,suszone banany i to co ukradną królikom:evil_lol:
moje nie lubią ziarna,ale za psie jedzenie życie by oddały

jeśli nie są za chude to w porządku,moje młodziaki mają około 7 ms ,są szczupłe mimo,że dużo jedzą,ale wciąż gdzies sie spieszą i są w ruchu;)

Dzięki tylko boję się że jak tam wejdę to już zostanę tak samo jak z dogo było :evil_lol:

Kurde ja też moim daję to wszystko ale nic mi na wadze nie przybywają i zaczynam się martwić :shake:
Moje z tego co mówiła Ania to jak przyjechały to miały ok 2 to teraz mają 3,5 jedna waży 160 a druga 180 to mało prawda??

[quote name='Marta_Ares']oo Funia ma taki koszyczek jak Aresisko:loveu: :loveu:

Zgadłaś :cool3: :loveu:

[quote name='Justys95']http://images33.fotosik.pl/91/0bf383adf6612233.jpg
Pokazuje nam język :mad:

Tak specjalnie Tobie :evil_lol:

[quote name='Dorkaa']no cudeńko (Funia, do dzieci jakoś mnie nie ciągnie :evil_lol:) :loveu:

Jeszcze :evilbat:

[quote name='*Monia*']I Funia i dzidzia super :loveu:. Ciekawe jak suńka zareaguje na to małe skrzeczące stworzonko.. Hexa to wariuje jak dzieciak do nas przychodzi i zaczyna cyrki różne odstawiać :roll:.

Funia jak do nas przyszła z ulicy to w domu zastała takie samo :evil_lol: więc nie powinno być sensacji zresztą ona i tak nigdy tam do pokoju nie wchodzi.

Posted

[quote name='Pimpek']http://images28.fotosik.pl/133/4ff3952822bdc270.jpg
Kogo ?:cool3:
http://images33.fotosik.pl/91/0bf383adf6612233.jpg
Hi,hi,hi :evil_lol::loveu:

Moje :evil_lol:

No fajny ozorek :loveu:

[quote name='Marta_Ares']wystarczy troszke przeczytac:eviltong:
To sister Luzi;)

Dziękuję za wyjaśnienie :cool3:

[quote name='deer_1987']fotki obejrzane a ty szybko zjedz u babci, wroc i daj nowe :P

Co za dużo to nie zdrowo :eviltong:

[quote name='deer_1987']Albo do mnie zajrzyj :D
Sa i z dworu i nowe z domu:P

zaraz wpadnę :razz:

[quote name='BlackSheWolf']słodka sunia :) :) mizianko dla Funi :)

Dziękujemy i zapraszamy częściej :cool3:

[quote name='diabelkowa']jaaki bobasek :)))

http://images33.fotosik.pl/91/0bf383adf6612233.jpg baardzo ladna fota

Na razie bobasek potem będzie rozdarta japa :evil_lol:

Dzięki :razz:

Posted

[quote name='Luzia&Funia']Dzięki tylko boję się że jak tam wejdę to już zostanę tak samo jak z dogo było :evil_lol:

Kurde ja też moim daję to wszystko ale nic mi na wadze nie przybywają i zaczynam się martwić :shake:
Moje z tego co mówiła Ania to jak przyjechały to miały ok 2 to teraz mają 3,5 jedna waży 160 a druga 180 to mało prawda??
.

szczerze mówiąc nie wiem, moje najmłodsze szczury miały około 4 ms i ważyły 220,ale to samce;
jeśli nie wyczuwasz dobrze żeber,widzisz,że nie są za chude to może wszystko w porządku,na zdjęciach wyglądają na drobne, ale to jeszcze niewyrośnięte pannice,więc mogą;)
lepiej,żeby szczur miał mieśnie zamiast tłuszczu, mi odkąd maluchy są to Białas schudł około 40 g,

może ten temat Ci pomoże:
http://www.szczury.org/viewtopic.php?f=32&t=587

Posted

[quote name='Szczurosława']szczerze mówiąc nie wiem, moje najmłodsze szczury miały około 4 ms i ważyły 220,ale to samce;
jeśli nie wyczuwasz dobrze żeber,widzisz,że nie są za chude to może wszystko w porządku,na zdjęciach wyglądają na drobne, ale to jeszcze niewyrośnięte pannice,więc mogą;)
lepiej,żeby szczur miał mieśnie zamiast tłuszczu, mi odkąd maluchy są to Białas schudł około 40 g,

może ten temat Ci pomoże:
http://www.szczury.org/viewtopic.php?f=32&t=587

Aha żebra są wyczuwalne :shake: Kurde ale nie wiem czemu one cały czas mają jedzenie w miseczce ale nie chcą go jeść tylko po troszku czyli nie są głodne:shake:

Posted

może im nie smakuje;)
hmm, a te żebra wyczuwalne mocno czy troche tłuszczyku tam mają?
moje tam jakieś zapasy mają,żeby cieplej było:evil_lol:
ziarno też wciąz jest,ignorowane, od biedy może być, ale o gotowane ziemniaki to walczyły dziś jakby od tygodnia nie jadły:roll:
spróbuj im jeszcze bardziej urozmaicić jedzenie i częściej podawać gerberki,akurat teraz możesz iostrze podkradać;)

Posted

Szczurosława napisał(a):
może im nie smakuje;)
hmm, a te żebra wyczuwalne mocno czy troche tłuszczyku tam mają?
moje tam jakieś zapasy mają,żeby cieplej było:evil_lol:
ziarno też wciąz jest,ignorowane, od biedy może być, ale o gotowane ziemniaki to walczyły dziś jakby od tygodnia nie jadły:roll:
spróbuj im jeszcze bardziej urozmaicić jedzenie i częściej podawać gerberki,akurat teraz możesz iostrze podkradać;)

Gerberki one wcinają codziennie teraz mają zupkę jarzynową :razz:
A właśnie czy u szczurków są les?? :lol: