Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A z tego wszystkiego zapomniałam o jednej ważnej sytuacji napisać... Podczas naszego pobytu na wsi odeszła jedna szczurza dziewczynka - Kesi :(
Jak jechałam wszystko było jeszcze ok, nie było nas tydzień, TZ był dać im jeść, pić i zobaczyć czy wszystko gra w piątek - wtedy nic się nie działo, jak wróciłam w poniedziałek mała spała snem wiecznym zwinięta w rękawie :-(
Ciri została tym samym jedynaczką :shake:

A teraz zdjęcia szczeniaczka z szarpaczkiem:

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Luzia napisał(a):
czemu? Ogolić na łyso to przynajmniej problemu z sierścią nie ma ;)

Zarzekała się żaba błota... :diabloti:

Czym? :cool3:

No z tym to racja sierści by nie było, ale ja na pudle lubię sobie tylko popatrzeć bo są piękne, ale w przyszłości koło mnie widzę tylko molosy :)

Tu mówię serio, nigdy nie lubiłam burdelków więc takiego nigdy u mnie nie będzie, małe, lekkie, piskliwy szczek, najarany, oj nie nie, dziękuję posiedzę :evil_lol:

Czymkolwiek :evil_lol:

Posted

agaciaaa napisał(a):
Kup se borderka to też będziesz miała :lol:

Hah :diabloti:

A jaki kolor borderka jest teraz najmodniejszy? :hmmmm: Bo nie mogę się zdecydować :eviltong: :diabloti:

Posted

Witam się na tym wątku, mam nadzieję że uda mi się zaglądać regularnie!

Luzia trafił ci się super szczeniak, jesteś szczęściarą! Myślę że w przyszłości na niejednych zawodach dacie czadu :D. Jej rodowód + twoja chęć do działania wróżą to jak nic ;).
No i czekooo tri <3 . Jeden z moich ulubionych kolorów! Czekolady THE BEST!
A na tych zdjęciach wygląda jak mój Ori gdy był mały! Co za słodziak:loveu:

Posted

e no, powaszym nawiedzeniu raczej egzorcyzmów potrzebować nie będę więc witam serdecznie :lol:

jaka tam kuleczka :eviltong: ona żadna kuleczka nie jest :lol:

:lol: to mówisz ze sie obedzie bez obcinania kurczakowi łba i tańców wiibańców :D to dobrze :)

Nie kuleczka? hmmm żmijka włochata? :D

szarpaczek własnej roboty?

Przykro z powodu szczureczka :(

Posted

Przecudna mała czekoladka :loveu::loveu::loveu:

BBeta napisał(a):
Hah :diabloti:

A jaki kolor borderka jest teraz najmodniejszy? :hmmmm: Bo nie mogę się zdecydować :eviltong: :diabloti:

Powiedziałabym, że merlak, ale teraz już mam wątpliwości :diabloti:

Posted

Marlena:) napisał(a):
Mnie tam merlaki podobają sie najbardziej. :loveu:
Są takie mmmm.....merlaczkowe. :evil_lol:

Są takie spleśniałe :evil_lol:

Posted

vege* napisał(a):
Ja stawiam, ze pewnie merlak :evil_lol:

Eee z tego co mi opętana na punkcie burdelków mówiła (czyt Luiza) to czekolada :diabloti:

vege* napisał(a):
BBeta czekolada będzie ci pasowała :diabloti:

agaciaaa napisał(a):

Waham się właśnie między merle, a czekoladą, więc bardzo mi pomogłyście... :obrazic: :diabloti:

Posted

Luzia napisał(a):
O tak borderku rulez :loveu: A tak serio to kto by pomyślał, że tak dziwnym zbiegiem okoliczności po 12 latach spełnię swoje marzenie :loveu:

no właśnie nie... sama jestem na siebie zła, bo miałam gdzieś po angielsku artykuł na temat wzmacniania aportu :roll: szukałam ale nie da rady, wtedy jakoś przypadkiem na niego wpadłam :shake:

Codziennie ma taki :diabloti: Bo ja zła pańcia jestem :siara:

od 12 lat o nim marzyłaś? wow :o

:splat: jak mogłaś... a kojarzysz mniej, więcej o czym on był? tzn, jaka metoda, czy kompletnie nic nie pamiętasz z niego?

uu powinno mi być żal pieseczka, a nie jest :lol:

edit. ale mała ma niewinny wyraz pyszczka :loveu:

Posted (edited)

vege* napisał(a):
No z tym to racja sierści by nie było, ale ja na pudle lubię sobie tylko popatrzeć bo są piękne, ale w przyszłości koło mnie widzę tylko molosy

Tu mówię serio, nigdy nie lubiłam burdelków więc takiego nigdy u mnie nie będzie, małe, lekkie, piskliwy szczek, najarany, oj nie nie, dziękuję posiedzę

Czymkolwiek

Ja w tak daleką przyszłość JUŻ nie wybiegam :siara:

Co kto lubi :eviltong:

Kij od miotły... :diabloti:

BBeta napisał(a):

A jaki kolor borderka jest teraz najmodniejszy? :hmmmm: Bo nie mogę się zdecydować

Najmodniejszy? Ciężko powiedzieć, jak byś zapytała czego najwięcej to prędzej :evil_lol: Mi od zawsze podobały się sobole ( Pamirek :loveu: ) i właśnie czekolady tri.
Ale takie czekoladki schodzą na pniu, merlaczki zresztą też :)

vege* napisał(a):

I taka jest :grins:

Eee z tego co mi opętana na punkcie burdelków mówiła (czyt Luiza) to czekolada :diabloti:

A kiedy Ci tak mówiłam? :razz: Bo sama nie pamiętam :lol:

vege* napisał(a):
BBeta czekolada będzie ci pasowała :diabloti:

Lubie to! :evil_lol:

Natalia i Ori napisał(a):
Witam się na tym wątku, mam nadzieję że uda mi się zaglądać regularnie!

Luzia trafił ci się super szczeniak, jesteś szczęściarą! Myślę że w przyszłości na niejednych zawodach dacie czadu :D. Jej rodowód + twoja chęć do działania wróżą to jak nic ;).
No i czekooo tri <3 . Jeden z moich ulubionych kolorów! Czekolady THE BEST!
A na tych zdjęciach wygląda jak mój Ori gdy był mały! Co za słodziak

Witam i oczywiście zapraszam :)

Wiem że jestem, a to w głównej mierze zasługa hodowców, że mi zaufali :loveu: Taką mam nadzieję :)
Zgadzam się w 100% :cool3:
Na żywo jest jeszcze słodsza :loveu:

betty_labrador napisał(a):
to mówisz ze sie obedzie bez obcinania kurczakowi łba i tańców wiibańców to dobrze

Nie kuleczka? hmmm żmijka włochata? :D

szarpaczek własnej roboty?

Przykro z powodu szczureczka

No nie wiem jak z tymi kurczakowymi łbami - w końcu Pamir na barfie :diabloti: Ale tańce zdecydowanie - NIE! :evil_lol:

Nie no po prostu ten okres kulkowatości ma już za sobą, robi się z niej taki szparag bardziej z budowy :lol:

Tak, aż tak widać? :oops:

Dzięki :(

agaciaaa napisał(a):
Przecudna mała czekoladka

Mi też się zdaje, że merlaki, ale na 100% nie powiem :)

Edited by Luzia
Posted

Mnie tam merlaki podobają sie najbardziej. :loveu:
Są takie mmmm.....merlaczkowe. :evil_lol:

=
vege* napisał(a):
Są takie spleśniałe :evil_lol:

Nie no merle tri są fajne, ale takie zwykłe blue merle, średnio mi osobiście się podobają :) No ale gusta i guściki
;)

BBeta napisał(a):
Waham się właśnie między merle, a czekoladą, więc bardzo mi pomogłyście... :obrazic: :diabloti:

Ja stawiam na merle :lol:

kalyna napisał(a):
od 12 lat o nim marzyłaś? wow :o

:splat: jak mogłaś... a kojarzysz mniej, więcej o czym on był? tzn, jaka metoda, czy kompletnie nic nie pamiętasz z niego?

uu powinno mi być żal pieseczka, a nie jest :lol:

edit. ale mała ma niewinny wyraz pyszczka :loveu:

No, a czemu? :razz:

eeee... Szarpać, szarpać i jeszcze raz szarpać? :diabloti: Jak znajdę to podeślę, a co wybierasz się na OBI z Ciapkiem? :cool3:

słusznie :loveu:

Ona cała niewinna :diabloti:

Natalia i Ori napisał(a):
Red merlaki, czeko tri i czeko THE BEST :D (powiedziała właścicielka red merlaka ;))

Red merle tri :loveu: Ale czeko tri i tak najlepsze

Posted

Idę jeszcze na spacer z psiarnią a potem spać :)
Tak więc wszystkim życzę kolorowych snów, miło by było jak by jeszcze dodatkowo ktoś wyspał się za mnie :siara:

Mała na dobranoc :)

Posted

Luzia napisał(a):
No, a czemu? :razz:

eeee... Szarpać, szarpać i jeszcze raz szarpać? :diabloti: Jak znajdę to podeślę, a co wybierasz się na OBI z Ciapkiem? :cool3:

no bo Bordery to aż tak długo modne nie są :grins:

ee to nie, myślałam o czymś innym :eviltong:
Taa Ciapuś idealnie się nadaje, oprócz faktu, że jest niereformowalny :loveu:

Posted

kalyna napisał(a):
no bo Bordery to aż tak długo modne nie są :grins:

ee to nie, myślałam o czymś innym :eviltong:
Taa Ciapuś idealnie się nadaje, oprócz faktu, że jest niereformowalny :loveu:

Pffff, a czy ja ją brałam bo taka moda :eviltong: Jak bym chciała modnego pieska to bym sobie jorczka kupiła :eviltong: Przynajmniej małe, podręczne i oszczędne w utrzymaniu :diabloti:

O czym?
No wiem, mam oko do ukrytych talentów :loveu:

xxxkaluniaxxx napisał(a):
e tam pudle są zaje****e :loveu: ten charakter i właśnie ten włos:loveu: pies idealny na moje fryzjercze? odpały :evil_lol: Biedna K miała by spokój :lol:

Pudle są zajebi... jak nie są u mnie w domu :eviltong:
Ty się nie śmiej, znam babkę która ma psa z sierścią jak Twoja Kala i go strzyże na krótko :cool1:

Pixeloza napisał(a):
a ja rodzaje sierści rozpoznaje tylko kolorami (biały, czany, biało-czarny) :evil_lol:

Malutka cudna jest :loveu:

Daltonista? :diabloti:

Posted

Czym dłużej u mnie jest, tym bardziej jestem zszokowana jej ilorazem inteligencji ( Pamir i Funia do pięt jej nie dorastają ), jeszcze trochę i nawet właścicielkę przebije :diabloti:
Dziś uczyłam ją targetowania przednimi łapami talerzyka - Pamirowi zeszło z tym jakieś 10 sesji po 5 min, zanim zaczaił, że na tym się stoi, Heaven w jakieś 2 min ogarnęła o co mi chodzi :loveu:
Umiemy już siadać, kłaść się, obracać w jedną i drugą, turlać, wstawać i targetować otwartą dłoń :lol: A jeszcze nie miną tydzień jak u mnie jest :evil_lol:
Jak tak dalej pójdzie braknie nam sztuczek :grins:

Posted

Funia od dwóch dni znów gorzej się czuje... Wczoraj zesikała się pod siebie :-( Wieczorem na spacerze biegała w miarę ok, ale do domu musiałam już ją wnosić, widać idzie zmiana pogody :roll:

Pamirasty dalej siostrzyczkę olewa :diabloti: Kocha tylko mnie :loveu: - no i swoje piłeczki :evil_lol:

Zaraz jak Heaven się obudzi to zabieram sprzęty i idę z nią i Pamirem na dłuższy spacer :)

Posted

xxxkaluniaxxx napisał(a):
e tam pudle są zaje****e :loveu: ten charakter i właśnie ten włos:loveu: pies idealny na moje fryzjercze? odpały :evil_lol: Biedna K miała by spokój :lol:

A co ty robisz przy krótkowłosym psie oprócz szczotkowania? :hmmmm: Bo ja Nukę tylko wyczesuję :P