BBeta Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='Luzia']Pożyczona :) Bo ona jest ogromna :evil_lol: 107x71x79cm :diabloti: Pamirek ma ok 50 cm w kłębie :siara:[/QUOTE] Myślałam, że planujesz kupno Doga Niemieckiego :diabloti: Quote
Luzia Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 [quote name='agaciaaa']Powodzenia :diabloti: Będzie ciężko :diabloti: chociaż je ze swoim już ponad rok wytrzymałam :evil_lol: ale lekko nie jest :evil_lol:[/QUOTE] No ja też się właśnie zastanawiam ile ze sobą wytrzymamy :diabloti: Jak tylko o tym myślę to już mnie wkurza :evil_lol: [quote name='BBeta']Myślałam, że planujesz kupno Doga Niemieckiego :diabloti:[/QUOTE] Nieee... Dogi są beee :cool1: Z dużych psów to mogła bym mieć ONka i Pikarda :loveu: A klatka to nawet nie dla Pamira, tylko Funi :diabloti: Normalnie willa, dla takiego karypla jak ona :lol: Quote
BBeta Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='Luzia']Nieee... Dogi są beee :cool1: Z dużych psów to mogła bym mieć ONka i Pikarda :loveu: A klatka to nawet nie dla Pamira, tylko Funi :diabloti: Normalnie willa, dla takiego karypla jak ona :lol:[/QUOTE] Dogi są bardzo duże, a nie duże :diabloti: Uwielbiam, szczególnie arlekiny :loveu: Z dużych psów mogłabym mieć tylko Collie ewentualnie Malinę, koniecznie sukę :eviltong: Quote
agaciaaa Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='Luzia']No ja też się właśnie zastanawiam ile ze sobą wytrzymamy :diabloti: Jak tylko o tym myślę to już mnie wkurza :evil_lol:[/QUOTE] Jak już razem zamieszkacie, to nie będzie odwrotu :diabloti: Mimo, że nie raz zatęskniłam za czasami kiedy nie mieszkaliśmy razem, to nie chciałabym do nich wrócić ;) Quote
Luzia Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 [quote name='BBeta']Dogi są bardzo duże, a nie duże :diabloti: Uwielbiam, szczególnie arlekiny :loveu: Z dużych psów mogłabym mieć tylko Collie ewentualnie Malinę, koniecznie sukę :eviltong:[/QUOTE] Z tego co podałaś to jeszcze collie ale tylko smooth, na doga i malinę to mogę tylko popatrzeć jak jest u kogoś :evil_lol: O ile dog kopiowany, bo z plackami na głowie nie wygląda fajnie :eviltong: [quote name='Izabela124.']Dogi są śliczne :eviltong::loveu:[/QUOTE] Do oglądania tak, ale nie na co dzień :lol: [quote name='agaciaaa']Jak już razem zamieszkacie, to nie będzie odwrotu :diabloti: Mimo, że nie raz zatęskniłam za czasami kiedy nie mieszkaliśmy razem, to nie chciałabym do nich wrócić ;)[/QUOTE] Ja zawsze mogę wrócić z podkulonym ogonem pod maminą spódnicę :loveu: :diabloti: Quote
vege* Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='Luzia']Z tego co podałaś to jeszcze collie ale tylko smooth, na doga i malinę to mogę tylko popatrzeć jak jest u kogoś :evil_lol: O ile dog kopiowany, bo z plackami na głowie nie wygląda fajnie :eviltong: [/QUOTE] Nie znasz się, dogi są przepiękne:loveu: I kopiowane i z naleśnikami są boskie:loveu: W każdym kolorze mi się podobają :) Mi Collie tylko długowłose się podobają, krótkowłose wyglądają jak takie zwykłe burki :evil_lol: Quote
BBeta Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='Luzia']Z tego co podałaś to jeszcze collie ale tylko smooth, na doga i malinę to mogę tylko popatrzeć jak jest u kogoś :evil_lol: O ile dog kopiowany, bo z plackami na głowie nie wygląda fajnie :eviltong:[/QUOTE] Dog naturalny :loveu: Collie bardziej podobają mi się w wersji rough, ale tylko w "starym użytkowym" typie, wystawowe natapirowane kupy futra są ble :eviltong: Quote
Naklejka Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Dogi są super, na wystawie jeden pies jak się naciągnął to prawie sięgał mi do brody :mdleje: Ale nie chciałabym takiego psa, ślina, ślina, ślina, bleee :evil_lol: Collie długowłose są ładne, ale nieprzesadnie ofutrzone, o takie http://cdn.psy-pies.com/foto/duze/foto4f575c64b6400.jpg. Za płotem mamy takiego i drze ryja przez pół dnia :loveu: Quote
vege* Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Ja teraz jak byłam na wystawie to spotkałam przepięknego doga niem. Czarny jak kruk, kopiowane uszy, łeb jak sklep, hektolitry śliny, ale był przepiękny. Właścicielka była z rosji pies też, ale mówię wam cudo:loveu: Quote
agaciaaa Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='Luzia']Ja zawsze mogę wrócić z podkulonym ogonem pod maminą spódnicę :loveu: :diabloti:[/QUOTE] Ja Ci mówię, że już nie będziesz chciała, mimo wszystko :diabloti: ja już sobie tego kompletnie nie wyobrażam ;) Quote
motyleqq Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='agaciaaa']Ja Ci mówię, że już nie będziesz chciała, mimo wszystko :diabloti: ja już sobie tego kompletnie nie wyobrażam ;)[/QUOTE] ja to zrobiłam i niczego tak w życiu nie żałuję ;) nie mogę się doczekać ponownej wyprowadzki Quote
agaciaaa Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='motyleqq']ja to zrobiłam i niczego tak w życiu nie żałuję ;) nie mogę się doczekać ponownej wyprowadzki[/QUOTE] O właśnie właśnie ;) Jak się już przyzwyczai, to nawet najgorszy facet lepszy niż powrót do rodziców :evil_lol: zresztą pomijając faceta, to nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mi np. w kuchni grzebał, ja muszę mieć wszystko po swojemu :diabloti: Quote
Pixeloza Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 [quote name='Luzia']Funia to już praktycznie głucha, więc musiał by jej przed mordą stanąć żeby go w ogóle zauważyła :lol: Poza tym ona jest bardzo socjalną suką, przez 13 lat jak u mnie jest nie polubiła się tylko z dwoma sukami, ale obie rzuciły się na nią pierwsze ;) Pamir przez te 5 lat też ogarną już downa na tyle, że pies musi wystartować mu dość ostro żeby w ogóle zareagował, puki tylko pruje ryja, taktuje go jak powietrze :evil_lol: Tylko jorczków dalej nie lubi, a nie znam u nas w Tbg na tyle ogarniętego by mu pokazać że jork to też pies ;) [/QUOTE] A Pixel to dziwak :evil_lol: Wojuje z psami przyjaznymi i przyjaźni się z agresywnymi :lol: Zula (czarny terrier szkocki) podobno nie znosi innych psów, a za Pixelkiem hasa jakby była o 7 lat młodsza :evil_lol: Z Rudim z kolei (pies właściciela na Chańczy) prawie by sie pożarł, ale może jest o mnie zazdrosny bo mi sie na widok rudiego oczy świecą :roll: Quote
Pixeloza Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 [quote name='Luzia'] Nieee... Dogi są beee :cool1: Z dużych psów to mogła bym mieć ONka i Pikarda :loveu: A klatka to nawet nie dla Pamira, tylko Funi :diabloti: Normalnie willa, dla takiego karypla jak ona :lol: Ja już sobie planuje że jak się wyprowadzę za te (o zgrozo) kilka lat, skończę studia, znajdę pracę to jeżeli będę mieszkała w domu z ogrodem kupię sobie ON-ka, a jeśli w bloku - westa :evil_lol: Quote
Luzia Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 (edited) Trochę tu zakurzone, ale jako że do naszej rodziny dołączyła nowa istotka, najwyższy czas wziąć się za porządki :cool3: Najpierw były plany, rozglądanie się, szukanie hodowli, potem czajenie się - napisać czy nie napisać, zmusiłam się... Byłam na liście, rozmawiałam z hodowcą, pytałam i odpowiadałam na pytania. Niestety potem było wielkie rozczarowanie, bo suczek tylko 3, a chętnych cała masa... Ale jak widać życie pisze różne scenariusze :multi: A ja wierzę że to nie przypadek, że tak miało być, bo jak pierwszy raz zobaczyłam zdjęcia szczeniaczków to ona zwróciła moją uwagę, to na jej zdjęcia patrzyłam z tęsknotą i zawodem, że się nie udało... A teraz, ta mała istotka śpi sobie koło mojego fotela i przez sen merda ogonkiem... :loveu: Bo nie jeśli się o czymś marzy nie warto zdawać się na ślepy los... Trzeba brać sprawy we własne ręce! :multi: Przedstawiam Wam FLChilabo B'POWER OF LOVE :loveu: Tutaj z hodowcą ( Elwirą która trzyma braciszka naszej małej) :) Tutaj już w drodze powrotnej - Kraków, Wawel :) Jak dam radę jutro wstawię resztę zdjęć :) Edited August 19, 2013 by Luzia Quote
Luzia Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 vege* napisał(a):Nie znasz się, dogi są przepiękne:loveu: I kopiowane i z naleśnikami są boskie W każdym kolorze mi się podobają :) Mi Collie tylko długowłose się podobają, krótkowłose wyglądają jak takie zwykłe burki :evil_lol: Masz coś do zwykłych burków ? :eviltong: BBeta napisał(a):Dog naturalny :loveu: Collie bardziej podobają mi się w wersji rough, ale tylko w "starym użytkowym" typie, wystawowe natapirowane kupy futra są ble :eviltong: No te w starym użytkowym stylu też są fajne, ale ja osobiście na żywo jeszcze takiego nie widziałam :) Naklejka napisał(a):Dogi są super, na wystawie jeden pies jak się naciągnął to prawie sięgał mi do brody :mdleje: Ale nie chciałabym takiego psa, ślina, ślina, ślina, bleee Collie długowłose są ładne, ale nieprzesadnie ofutrzone, o takie http://cdn.psy-pies.com/foto/duze/foto4f575c64b6400.jpg. Za płotem mamy takiego i drze ryja przez pół dnia :loveu: Za duże, no i zbyt chorowite dla mnie, trzęsła bym się cały czas o takiego psa ;) No i właśnie - ślina :evil_lol: No taki jeszcze jest ok :) vege* napisał(a):Ja teraz jak byłam na wystawie to spotkałam przepięknego doga niem. Czarny jak kruk, kopiowane uszy, łeb jak sklep, hektolitry śliny, ale był przepiękny. Właścicielka była z rosji pies też, ale mówię wam cudo:loveu: Pamiętasz może jak się nazywał? Znam taką jedną co się do dogów ślini, to bym jej podesłała :evil_lol: agaciaaa napisał(a):Ja Ci mówię, że już nie będziesz chciała, mimo wszystko :diabloti: ja już sobie tego kompletnie nie wyobrażam ;) Haha no i nie wyszło ;) Jestem znów na starych śmieciach, no i w stanie wolnym :cool3: motyleqq napisał(a):ja to zrobiłam i niczego tak w życiu nie żałuję ;) nie mogę się doczekać ponownej wyprowadzki No tak, tylko trzeba trafić na tego jedynego ;) W moim wypadku okazała się to klęska :diabloti: agaciaaa napisał(a):O właśnie właśnie ;) Jak się już przyzwyczai, to nawet najgorszy facet lepszy niż powrót do rodziców :evil_lol: zresztą pomijając faceta, to nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mi np. w kuchni grzebał, ja muszę mieć wszystko po swojemu :diabloti: Nie zgadzam się :eviltong: Pixeloza napisał(a):A Pixel to dziwak :evil_lol: Wojuje z psami przyjaznymi i przyjaźni się z agresywnymi Zula (czarny terrier szkocki) podobno nie znosi innych psów, a za Pixelkiem hasa jakby była o 7 lat młodsza Z Rudim z kolei (pies właściciela na Chańczy) prawie by sie pożarł, ale może jest o mnie zazdrosny bo mi sie na widok rudiego oczy świecą :roll: U psów to norma, w końcu normalne to one nie są, szczególnie że upodabniają się do nas - właścicieli :diabloti: Pixeloza napisał(a):Ja już sobie planuje że jak się wyprowadzę za te (o zgrozo) kilka lat, skończę studia, znajdę pracę to jeżeli będę mieszkała w domu z ogrodem kupię sobie ON-ka, a jeśli w bloku - westa :evil_lol: ONek - mooooże kiedyś :) Quote
Luzia Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 Victoria napisał(a):oooo masz bołdełka :loveu: Tak :loveu: po 12 latach, ale lepiej późno niż później :lol: Quote
Luzia Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 Angi napisał(a):gratuluję! :) dzięki :) Przerwa w podróży: Quote
kalyna Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Zniknęłaś z dogo, przychodzisz i takie wieści :o :o Gratuluję i życzę dużo poobgryzanych mebli, butów itp :siara: a mała jest cuudna :loveu: Quote
angineuuka Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 kalyna napisał(a):Zniknęłaś z dogo, przychodzisz i takie wieści :o :o Gratuluję i życzę dużo poobgryzanych mebli, butów itp :siara: a mała jest cuudna :loveu: Też ci Luiza tego życzę! Quote
Recommended Posts