Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Sonka95']Ja też teraz czekam na wolne ... jeszcze tylko dziś i jutro :)

Ja już mam weekend :evil_lol:

[quote name='kalyna']ja mam już któryś miesiąc długi weekend :eviltong:

Jak nie skomentujemy zdjęcia źle, jak skomentujemy też źle... kobiecie nie dogodzisz :evil_lol:

Bo gupi to ma szczęście :diabloti:

No wiesz, w TE dni ciężko mi dogodzić :siara: :diabloti:

[quote name='agaciaaa']To ja skomentuję inne, chociaż też mi się tamto najbardziej podoba :eviltong:

https://lh4.googleusercontent.com/-lj_UQc-IXVU/UY-CBf0HNjI/AAAAAAAAKwo/-Ift3eVvmos/s512/P1000960.JPG tu też uroczo wyszedł :loveu:

Nie znacie się, mój Pamirek piękny na każdym :loveu:

Ta sama mina, ta sama pozycja, weź tu takiemu zdjęcia rób :evil_lol:

[quote name='Sonka95']Spore jest te jeziorko ... wydawało mi się mniejsze :) https://lh5.googleusercontent.com/-xxSJb_SKrs0/UY-CIXqgv3I/AAAAAAAAKxU/mYK2KaQgF98/s576/P1000974.JPG

Ponad 500 hektarów :)

[quote name='Aga*Lis']Od razu cieplej :p
A gdzie to? https://lh5.googleusercontent.com/-xxSJb_SKrs0/UY-CIXqgv3I/AAAAAAAAKxU/mYK2KaQgF98/s576/P1000974.JPG

U mnie dziś szału jeszcze nie ma, ale nie pada :multi:

U mnie w Tarnobrzegu :) To zalew w miejscu gdzie kiedyś była odkrywkowa kopalnia siarki w Machowie ;) Bardzo "inteligentnie" nazwany "Jeziorem Tarnobrzeskim" przez naszego mundrego inaczej prezydenta :evil_lol:

Jakaś fotka zalewu z neta, zaraz pod moim tekstem widać Tarnobrzeg :)

Dla potwierdzenia że to pies jednej miny :diabloti:

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Luzia']Bo gupi to ma szczęście :diabloti: [/QUOTE]

no głupi, bo mnie nigdzie do pracy nie chcą :evil_lol:

Jednaj miny, ale za to szczęśliwej.. gorzej, jakby był wiecznie niezadowolony :eviltong:

Posted

[quote name='kalyna']no głupi, bo mnie nigdzie do pracy nie chcą :evil_lol:

Jednaj miny, ale za to szczęśliwej.. gorzej, jakby był wiecznie niezadowolony :eviltong:

Za słabo szukasz :lol: ( lamp wszędzie dostatek :siara: :evil_lol: )

Spróbuję następne zrobić właśnie jak jest niezadowolony :cool3:

[quote name='Sonka95']Ja już teraz też mogę powiedzieć , że mam wolne :)

Jak zawsze zadowolony :) https://lh6.googleusercontent.com/-q5eb7ncqJ80/UY-B8f11A8I/AAAAAAAAKwU/g7XeJSxKxHY/s512/P1000946.JPG

Ja już mam milion planów na ten weekend, ciekawe ile z nich wypali :evil_lol:

[quote name='Pixeloza']a ja nie... w piątek do szkoły idę :placz:

dziwnie :hmmmm:

Posted

Odgrzebałam ostatnio mega stare filmiki z Pamirem :lol: ( coś koło 2009 :evil_lol: ) więc oczywiście zgrałam na YT żeby ich w końcu szlak nie trafił, to wrzucę a co :lol:

Akuku :eviltong:
http://www.youtube.com/watch?v=bE9rcfNTIF8

Początki chodzenia przy nodze - masakra :mdleje:

http://www.youtube.com/watch?v=CAPvFz6QkA8

http://www.youtube.com/watch?v=2yfb8_cQnQA

Slalom między nogami w ruchu:
http://www.youtube.com/watch?v=IfkYbk1TNOw

I slalom " w staniu":
http://www.youtube.com/watch?v=zR_vg0WPIzk

Posted

[quote name='Aleksandra95']ejj ladnie chodzi kolo nogi :D co sie czepiasz :D[/QUOTE]

Ta ładnie :eviltong: Do ideału mu BAAAAARDZO daleko :lol: Na zawodach to by ze 2 punkty za to dostał :lol:

Posted

[quote name='Luzia']Za słabo szukasz :lol: ( lamp wszędzie dostatek :siara: :evil_lol: )

Spróbuję następne zrobić właśnie jak jest niezadowolony :cool3:[/QUOTE]

:evil_lol:

noo to już coś...

ej to chodzenie jest w miarę fajne.. u mnie Gandzik chodzi bliżej... ale nie mamy kontaktu wzrokowego... masz jakiś artykuł na ten temat, albo jakieś cenne rady?

Posted

[quote name='kalyna']:evil_lol:

noo to już coś...

ej to chodzenie jest w miarę fajne.. u mnie Gandzik chodzi bliżej... ale nie mamy kontaktu wzrokowego... masz jakiś artykuł na ten temat, albo jakieś cenne rady?

Wiesz co strony nie mam konkretnej, bo ja tak z każdej po trochu.
Ja uczyłam tak że rękę ze smakiem najpierw trzymałam nisko żeby czuł zapach, potem trzymałam przy piersi ( jak na filmiku ), teraz smaka trzymam w ustach. Na początku nauczyłam siedzenia przy nodze na kontakcie, ruszałam jak pies poszedł za mną i ustawił się w zadowalającej pozycji klikałam i dawałam smaka. Najpierw 1-2 kroczki po prostej, jak już ładnie ruszał, podniosłam rękę wyżej żeby bardziej zadzierał łeb. Jak już chodził jak na filmiku, zaczęłam wypluwać mu smaki z ust. Teraz wpatruje się mi usta i drepcze obok. Jeszcze muszę dopracować to że mu tak zadek ucieka i będę usatysfakcjonowana :)

Nie wiem czy dobrze wszystko wytłumaczyłam :oops:

Ostatnio jak grzebałam na YT znalazłam jeszcze filmik z taką metodą :
http://www.youtube.com/watch?v=iaRKXpY3ne0&list=HL1369860745

myślę że z dużym psem spokojnie można by próbować, rude w ten sposób by prędzej czy później zarobiło kolanem w łepetynę :lol:

Posted

[quote name='Bewarka']Rasowy bez rodowodu, bo nie będziesz na wystawy go brać :D

Ja sobie podglądam i dalej czekam na aktualny filmik, nie jakieś starocie :siara:

a co będę za nic nie znaczący papierek płacić :evil_lol:

Co ja poradzę, że z krótką przerwą cały czas leje :roll: Dziś poszłam poćwiczyć i w trakcie skoków zebrało się na burze :angryy:

[quote name='Sonka95']No widzisz a żyłaś w przekonaniu , że masz kundelka :evil_lol::evil_lol:

Aż strach pomyśleć jak wielu rzeczy jeszcze nie wiem :evil_lol:

[quote name='betty_labrador']Fajne fotki i filmiki! miło sie ogląda-szkoda że krótkie ;) a teraz masz filmik jak chodzi przy nodze? :D

NO faktycznie wypisz , wymaluj Pamirek :)

Niestety nie mam. Postaram się nadrobić :oops:

Piękny sobolek :loveu:

Nacieszyłam się weekendem :roll: Jutro muszę jechać na 8 do około 12-13 :shake:

Dam ostatnią fotkę znad zalewu, wyjdę z piesami na siQ i spać :)

Dobranoc :bye:

Posted

[quote name='betty_labrador']fajna fotka :)

i jak sie spało?:)[/QUOTE]

Ostatnia, przez jakiś czas nie będę Was zdjęciami męczyć :grins:

Masakra, gardło mam zdarte jak by mi ktoś papierem ściernym je przetarł, wstałam parę minut po 6 bo Funia zaczęła wymiotować :roll: O 7.30 wyjechałam z domu, na szczęście szybciej się uwinęłyśmy z na początku zakładaliśmy dlatego już w domu :)

Zaraz jedziemy na wieś, zastanawiam się czy brać Pamira, Funia słaba więc zostanie w domu żeby mieć ciszę i spokój...

Posted

[quote name='Luzia']Ostatnia, przez jakiś czas nie będę Was zdjęciami męczyć :grins:

Masakra, gardło mam zdarte jak by mi ktoś papierem ściernym je przetarł, wstałam parę minut po 6 bo Funia zaczęła wymiotować :roll: O 7.30 wyjechałam z domu, na szczęście szybciej się uwinęłyśmy z na początku zakładaliśmy dlatego już w domu :)

Zaraz jedziemy na wieś, zastanawiam się czy brać Pamira, Funia słaba więc zostanie w domu żeby mieć ciszę i spokój...

Witaj w klubie :shake:

Oo a Funi co? :-(
Pixel to wymiotuje często, ale nic mu nie jest więc przestałam się przejmować :grins:

Posted

nie wiem jak mogło Ci wpaść do głowicy, że to QNDEL! nie dilowałam qndlami :diabloti:

Te! poczytałam, że bedziesz z tym sierściuchem w tych gliwicach. Daj cynka kiedy, gdzie, co i jak. Chętnie bym go wyczochrała:loveu:

ok Ciebie też ;)

Posted

[quote name='Pixeloza']Witaj w klubie :shake:

Oo a Funi co? :-(
Pixel to wymiotuje często, ale nic mu nie jest więc przestałam się przejmować :grins:[/QUOTE]

Najlepsze że poza zdartym gardłem nie mam żadnych innych objawów :roll: Zatoki czyste, węzły w porządku :shake:

Starość, mimo leków ma gorsze i lepsze momenty, jakiś czas jest super, potem znów jest gorzej :sad:
Pamirowi wcześniej zdarzało się wymiotować po zjedzeniu trawy, ale od kiedy jest na Barfie nie ma już żadnych problemów :)

[quote name='Sonka95']Mnie tez coś boli gardło i mam katar od tygodnia :shake:
Weź Pamira wybiega się na wsi :cool3:[/QUOTE]

Weź mnie nie strasz, mam nadzieję że mi szybciej przejdzie :lol:
Zabrałam go, nawet porobiłam fotek kuzyna lustrzanką - ale nie chciało mu się zgrać ich mi na pendraka :angryy: będę się o nie prosić następny miesiąc :shake: A jeśli chodzi o wybieganie to poza spacerem ze mną siedział uwiązany do trzepaka :diabloti: Nie miałam pieniędzy żeby sąsiadom za żywego barfa płacić, a ciotka jest w trakcie remontu ogrodzenia :)

[quote name='clockwork']nie wiem jak mogło Ci wpaść do głowicy, że to QNDEL! nie dilowałam qndlami :diabloti:

Te! poczytałam, że bedziesz z tym sierściuchem w tych gliwicach. Daj cynka kiedy, gdzie, co i jak. Chętnie bym go wyczochrała:loveu:

ok Ciebie też ;)[/QUOTE]

O kogo moje oczy widzą :) Witam :multi:

No tak nie pomyślałam :eviltong: Tylko czemu od razu nie powiedziałaś, bym się za hodoffflę wzięła a nie kastrowała :shake:

A no będę jak wszystko wypali, pod koniec sierpnia na zlocie dogomaniackim :) Tylko jak dać znać? ;) Ty na dogo widzę rzadko, numeru telefonu brak, gg nie mam, podaj adres to list wyśle :evil_lol:

A mnie za co? :nerwy:

Posted

[quote name='Luzia'] Nie miałam pieniędzy żeby sąsiadom za żywego barfa płacić, a ciotka jest w trakcie remontu ogrodzenia :)
[/QUOTE]

Sonia to na szczęście nie gania :) ,ale z Luśką to był problem przy kurach ta to raz mało co nie zjadła kury i już nigdy więcej jej nie puszcze w terenie :diabloti: takiego strachu mi napędziła , że niestety poza ogrodzeniem zawsze będzie na smyczy :roll:

Posted

[quote name='Luzia']

O kogo moje oczy widzą :) Witam :multi:

No tak nie pomyślałam :eviltong: Tylko czemu od razu nie powiedziałaś, bym się za hodoffflę wzięła a nie kastrowała :shake:

A no będę jak wszystko wypali, pod koniec sierpnia na zlocie dogomaniackim :) Tylko jak dać znać? ;) Ty na dogo widzę rzadko, numeru telefonu brak, gg nie mam, podaj adres to list wyśle :evil_lol:

A mnie za co? :nerwy:[/QUOTE]

to tylko JA

bałam się że jak się rozmnoży to wszystkie te oseski zostaną u Ciebie forever ;)

Ja na dogo bywam ... często- tylko rzadko się ujawniam :diabloti:
jak nie masz mojego giegie- ja Twoje mam :eviltong: już ci nawet klikłam

Kurde chciałabym wpaść choćby spotkać się z Wami na momencik, ale nie wiem czy czas mi pozwoli .... ale z Gliwic do Jastrzębia masz kawałek jakby co ;)

Posted

[quote name='Sonka95']Sonia to na szczęście nie gania :) ,ale z Luśką to był problem przy kurach ta to raz mało co nie zjadła kury i już nigdy więcej jej nie puszcze w terenie :diabloti: takiego strachu mi napędziła , że niestety poza ogrodzeniem zawsze będzie na smyczy :roll:[/QUOTE]

Mi już nie raz sam sobie barfa zrobił, zwykle nie udawało mi się uciec i musiałam płacić... W trakcie targu ile dany drób był warty rudy konsumował swoją zdobycz :evil_lol:

[quote name='clockwork']to tylko JA

bałam się że jak się rozmnoży to wszystkie te oseski zostaną u Ciebie forever ;)

Ja na dogo bywam ... często- tylko rzadko się ujawniam :diabloti:
jak nie masz mojego giegie- ja Twoje mam :eviltong: już ci nawet klikłam

Kurde chciałabym wpaść choćby spotkać się z Wami na momencik, ale nie wiem czy czas mi pozwoli .... ale z Gliwic do Jastrzębia masz kawałek jakby co ;)[/QUOTE]

e tam tylko, jakie tylko ;)

Oj tam, to bym miała same super pieski :loveu:

Zapisane :)

Oj raczej będzie ciężko, bo jadę na zlot pociągiem :shake: Wiec z transportem do Jastrzębia może być problem, mimo że blisko :roll: Dasz radę zlot trwa 11 dni bodajże wiec czasu a czasu :cool3: Weźmiesz od razu Alę przytargasz, w razie jak by nie miała ochoty :siara: