Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Becia23 napisał(a):
Staffiki górą! :evil_lol:
Trzymam kciuki za USG. Więcej pozytywnego nastawienia! ;)

Widzę, że jesteś z moich polskich okolic (ja ze Stalowej Woli pochodzę). Są na naszym cudownym Podkarpaciu w ogóle jakiejś kluby sportowe? ;>

tu się zgadzam, ale na chwilę obecną boję się że jego wymagania mnie po prostu przerosną ;) jak już będziemy z TZtem na swoim to wtedy swoje marzenie będę spełniać :cool3:

Oj uwierz że i tak jest lepiej niż było, na przykład 2 lata temu bym do hodowcy nawet nie napisała ( no bo i tak nie dadzą szczeniaka komuś takiemu jak ja), tylko wzdychała do zdjęć na stronie :diabloti:

O to tym bardziej miło mi powitać :loveu:
najbliżej w rzeszowie, a połączenia jedyne sensowne to bus marcel do którego nie pozwalają wsiadać z psami :roll:
Dawno wyjechałaś? :razz:

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czysto rekreacyjnie dyski i OBI, czasem poskaczemy jakieś płotki. Uczymy się sztuczek. Ogólnie wsjio co nam sprawia przyjemność :)

Posted

Luzia napisał(a):
czysto rekreacyjnie dyski i OBI, czasem poskaczemy jakieś płotki. Uczymy się sztuczek. Ogólnie wsjio co nam sprawia przyjemność :)

Ja też wykorzystuje chwile z Rysiem, bo on chętny do wszystkiego, a praca z człowiekiem, to dla niego raaaaaj :loveu: Szkoda, że Dora to przeciwieństwo :diabloti:

Posted

Luzia napisał(a):
Tylko mieć nadzieję trzeba że pan to dalej będzie wykorzystywał :)

Rozmawiałam z Panią, która ma przeprowadzić wizytę.;) Jest strasznie konkretna, więc coś jej się nie spodoba, to Ryś tam na pewno nie trafi. Trzeba mieć jednak nadzieję, że pójdzie dobrze.:)

Posted

no to trzymam kciuki :)

Czekam na TZ i znów wybieramy się nad zalew, tym razem z planem obejść go na około. Pamir będzie w niebo wzięty :loveu:

przy okazji wypróbuję endomondo, udało mi się znaleźć wersję na moją nokię :lol:

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Zrozumiałaś moje tłumaczenie? :D

Tak, tylko to co mi podesłałaś nie pasował do mojego oprogramowania, ściągnęłam inne i.... nie działa :diabloti: zacina program zaraz po włączeniu :evil_lol:

Sonka95 napisał(a):
To miłego wypadu :) teraz jest strasznie gorąco :cool3:

dzięki, wypad udał się niestety średnio :roll: po pierwsze musieliśmy opuścić plażę ( bo ktoś zadzwonił na skargę :diabloti: ) a po drugie spiekłam sobie plecy a nogi dalej mam białe :evil_lol:

Aleksandra95 napisał(a):
U nas też duszno. :/

nad wodą było w sam raz ;)

Posted

Luzia napisał(a):
tu się zgadzam, ale na chwilę obecną boję się że jego wymagania mnie po prostu przerosną ;) jak już będziemy z TZtem na swoim to wtedy swoje marzenie będę spełniać :cool3:

Oj uwierz że i tak jest lepiej niż było, na przykład 2 lata temu bym do hodowcy nawet nie napisała ( no bo i tak nie dadzą szczeniaka komuś takiemu jak ja), tylko wzdychała do zdjęć na stronie :diabloti:

O to tym bardziej miło mi powitać :loveu:
najbliżej w rzeszowie, a połączenia jedyne sensowne to bus marcel do którego nie pozwalają wsiadać z psami :roll:
Dawno wyjechałaś? :razz:

Na serio sądzisz, że staffik by Cię przerósł? Jestem zdziwiona tym bardziej, że chcesz bordera, a IMO to jest strasznie wymagająca rasa pod względem zapewniania im "czegoś do roboty". Czemu sądzisz, że nie dałabyś rady? ;>

Ee tam, jesteś wspaniałą właścicielką! :) Popatrz na swoje osiągnięcia z Pamirem i zacznij wierzyć w siebie :)

Dawno, 6 lat temu, choć oczywiście czasami bywam w Stalowej na wakacje czy coś. :P
No właśnie tak myślałam, że tylko w Rzeszowie :roll: Dlaczego to Podkarpacie to taka dziura? Myślałaś nad tym, żeby jeździć do Lublina? Niby dalej, ale połączenie (z Tarnobrzegu do Lublina PKP też jeździ, nie? :lol:) lepsze i większy wybór klubów.

Posted

Becia23 napisał(a):
Na serio sądzisz, że staffik by Cię przerósł? Jestem zdziwiona tym bardziej, że chcesz bordera, a IMO to jest strasznie wymagająca rasa pod względem zapewniania im "czegoś do roboty". Czemu sądzisz, że nie dałabyś rady? ;>

Ee tam, jesteś wspaniałą właścicielką! :) Popatrz na swoje osiągnięcia z Pamirem i zacznij wierzyć w siebie :)

Dawno, 6 lat temu, choć oczywiście czasami bywam w Stalowej na wakacje czy coś. :P
No właśnie tak myślałam, że tylko w Rzeszowie :roll: Dlaczego to Podkarpacie to taka dziura? Myślałaś nad tym, żeby jeździć do Lublina? Niby dalej, ale połączenie (z Tarnobrzegu do Lublina PKP też jeździ, nie? :lol:) lepsze i większy wybór klubów.

Ich potrzeba ruchu moim zdaniem jest większa, staffika ciężej zmęczyć umysłowo, border dobrze nakręcony na zabawę i pracę szybciej padnie :) Przynajmniej takie są moje obserwacje. No i przyznam że i TZ woli BC, boi się że staffik będzie rozsadzał mieszkanie pod naszą nie obecność :roll: No i co tu dużo mówić, nie podobają mu się, dlatego muszę go urobić :evil_lol:

Dzięki, staram się jak mogę :) No tu przyznam że jest coraz lepiej :multi: ostatnio już częściej jest bez smyczy niż na niej :loveu: A jeszcze jakieś pół roku temu po puszczeniu go przed blokiem dawał nogę i wracał po kilku godzinach :)

Jeszcze nie rozglądałam się za żadnym klubem, zamierzam się wybrać na jakieś seminarium z OBI i frisbee, a z agi zobaczymy, na razie kombinuje jakieś miejsce żeby przeszkody zrobić :) Wtedy będzie prościej :)

Posted

Na skargę zadzwonili ze z psem ktoś sie przechadza? :P nieźle. Ludzie swojego nosa powinni pilnować .

O staffik powiadasz-bardzo energiczne psiaki, ale mysle że border to dopiero wyzwanie :)

Gratulacje w postepach wychowawczych. To nie wiedzialam że miałas takie problemy że nie mogłaś go ze smyczy puścic :) a jak pracowałaś? w jaki sposób?

Posted

betty_labrador napisał(a):
Na skargę zadzwonili ze z psem ktoś sie przechadza? :P nieźle. Ludzie swojego nosa powinni pilnować .

O staffik powiadasz-bardzo energiczne psiaki, ale mysle że border to dopiero wyzwanie :)

Gratulacje w postepach wychowawczych. To nie wiedzialam że miałas takie problemy że nie mogłaś go ze smyczy puścic :) a jak pracowałaś? w jaki sposób?

no dokładnie, najlepsze że Pamir ani nigdzie nie zrobił Qpy, nawet nie nasikał... Trochę popływał no ale dziwne żeby nie. Zawaliłam że tej babki się nie spytałam dlaczego mnie i psa się czepiają jak mimo zakazu ludzie w wodzie siedzą :roll: no cóż może następnym razem :)

Ja dalej uważam że staffika ciężej zmęczyć :diabloti:

To nie tak że nie mogłam go puścić całkowicie, tylko na osiedlu sprawiał problemy. W lesie/parku/na łąkach/nad Wisłą czy co tam sobie wymyśliłam zawsze był super odwoływalny. Problemem już było na przykład puścić go za blokiem, bo raz było super, bawił się świetnie, a innym razem zaraz po odpięciu ze smyczy dawał nogę. Na samym początku wychodził mi ze wszystkiego ( nawet dławika) i uciekał się szwendać :diabloti:

Jeśli chodzi o pracę to przede wszystkim przestałam aż tak namiętnie pomagać bezdomniakom, jak to nie zabrzmi - byłam wielką samarytanką ratującą pieski w potrzebie, przez co zaniedbywałam swoje własne. Na szczęście przyszło olśnienie i swoje postawiłam na pierwszym miejscu ( tak jak powinno być od początku ). Zaczęła się ostra praca, nauka bezwzględnego człapania koło nogi bez smyczy, nagrody i zabawa za każdy sukces, kara za przeginanie i głuchotę. Jak na przykład mi zwiewał, potrafiłam leźć za nim aż dziada dopadłam, brałam na smycz i hajda do domu, bez dobrego słowa. Jak przychodził mimo zdjęcia się z obroży dostawał mega nagrody, najpierw smaczki, zaraz jak łykną szarpanie i zabawa w aport. W końcu w jego łebku przyszła pewnie myśl, że i tak przede mną nie ucieknie więc bardziej opłaca się wrócić. :diabloti:
Idąc przez miasto nie wyglądam na miłośnika zwierząt, bo jeszcze potrafi "zapomnieć" że do pieska się nie podbiega bez pozwolenia, czy krzaczka się nie wącha jak pańcia nie zwolni z komendy ( nawet sikać mu wtedy nie można :evilbat: ) i co chwila warczę to swoje "tutaj" z akcentem na "ch" którego w tym słowie nie ma, ale kto by się tym przejmował :evil_lol:. Jak przez jakiś czas grzecznie maszeruje to zwalniam go komendą "biegaj", chwilę szaleje, potem szarpanie, smaki i znów komenda "tutaj".

Ale się rozpisałam :lol:

Posted

Luzia napisał(a):

dzięki, wypad udał się niestety średnio :roll: po pierwsze musieliśmy opuścić plażę ( bo ktoś zadzwonił na skargę :diabloti: ) a po drugie spiekłam sobie plecy a nogi dalej mam białe :evil_lol:

Też , że ta osoba nie mogła zwrócic uwagi tylko musiał dzwonić i skarzyć :roll: moja mama wczoraj siedziała na ławce i po godzinie opaliła się na czerwono :evil_lol:

Posted

[quote name='Sonka95']Też , że ta osoba nie mogła zwrócic uwagi tylko musiał dzwonić i skarzyć :roll: moja mama wczoraj siedziała na ławce i po godzinie opaliła się na czerwono :evil_lol:

ja to wiem kto to był, w sensie jak tylko na plażę zeszłam to jakiś facet się krzywił, reszta ludzi bardzo pozytywnie nastawiona, każdy się uśmiechał i dogadywał, że fajnie pływa itp. Przyznam że jedna para miała by powód się wkurwić na niego, bo się opalali a on po chamsku podbiegł i się otrzepał :diabloti: ja szybko podbiegłam, ludzi przeprosiłam, a oni że nic się nie stało, a nawet lepiej bo wilgotne ciało szybciej słonko łapie :) no ale niestety... Następnym razem pójdziemy w drugą stronę i obejdziemy zgodnie z ruchem wskazówek zegara, wtedy plaża wyjdzie na koniec naszej trasy, więc nawet jak nas ktoś wyprosi to i tak będziemy już wracać :diabloti:

Nasza trasa :cool3:
http://www.endomondo.com/workouts/187067027/7568364

Mnie bardzo ciężko słońce łapie, znaczy nogi, bo góra to masakra :roll:

Właśnie się zastanawiam czy iść porzucać Pamirowi dyskami czy lepiej do parku :hmmmm:

Posted

A to Ty mnie zaprosiłaś :d a ja taka rozkmina 15 minut kto to jest :hmmmm: ale akceptowałam, bo co mi na endomondo szkodzi :) to jednak się udało uruchomić :)

Posted

Ja, ja. Bo tak dodawałaś te trasy a stwierdziłam że tak będzie mi szybciej oglądać :lol:
Nie udało się, ręcznie wyznaczam punkty na komputerze :diabloti: A ja jako niedoszły geodeta lubię takie zabawy :evil_lol:

Posted

Luzia napisał(a):
Ja, ja. Bo tak dodawałaś te trasy a stwierdziłam że tak będzie mi szybciej oglądać :lol:
Nie udało się, ręcznie wyznaczam punkty na komputerze :diabloti: A ja jako niedoszły geodeta lubię takie zabawy :evil_lol:

aha no dobra :D