Vectra Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 trzeba stawiać na oryginalność ,a nie modę :biggrina: Quote
Izabela124. Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Luzia napisał(a): Nie ma to jak wstawić 5 prawie identycznych zdjęć :evilbat:Chciałam to napisać :evil_lol: Luzia napisał(a): Masz coś do grzywków? :diabloti: Właśnie? :mad: Quote
Luzia Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 Vectra napisał(a):trzeba stawiać na oryginalność ,a nie modę :biggrina: To musisz zmienić rasę bo coraz mniej oryginalna :evil_lol: Izabela124. napisał(a):Chciałam to napisać :evil_lol: Właśnie? :mad: Pamirek jest ślicznusi więc jego można podziwiać :loveu::evil_lol: Quote
Izabela124. Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Vectra napisał(a):trzeba stawiać na oryginalność ,a nie modę :biggrina:I dlatego mam grzywacza, bo wszyscy w mieście mają laba, yorka, beagla, westa lub ONa :eviltong: I grzywacze wcale nie są modną rasą :eviltong: To, że na dogo ze 3 osoby chcą je mieć nie znaczy, że każdy chce. Luzia napisał(a): Pamirek jest ślicznusi więc jego można podziwiać :loveu::evil_lol:Spoko :eviltong: Dobrze, że dodałaś też inne zdjęcia :D Quote
Alicja Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 a ja znów 100 lat za murzynami ...najpierw niemodny spaniel , potem bokser ...a teraz pospolity amstaf :splat: Quote
Izabela124. Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Alicja napisał(a):a ja znów 100 lat za murzynami ...najpierw niemodny spaniel , potem bokser ...a teraz pospolity amstaf :splat:Idź za karę do kąta :lol: Quote
Vectra Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 amstaffy już nie są modne :grins: ja ja brałam staffika , to mało kto tu wiedział , że jest taka rasa :evil_lol: Quote
Luzia Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 Izabela124. napisał(a):I dlatego mam grzywacza, bo wszyscy w mieście mają laba, yorka, beagla, westa lub ONa :eviltong: I grzywacze wcale nie są modną rasą :eviltong: To, że na dogo ze 3 osoby chcą je mieć nie znaczy, że każdy chce. Spoko :eviltong: Dobrze, że dodałaś też inne zdjęcia :D Jak widzę/słyszę słowo york to mnie mdli... To co ludzie robią z tymi psami o pomstę do nieba woła :shake: U nas westów niewiele w mieście. :razz: Mam więcej tyle że spacerowych, ale to innym razem ;) Alicja napisał(a):a ja znów 100 lat za murzynami ...najpierw niemodny spaniel , potem bokser ...a teraz pospolity amstaf :splat: Następna będzie cziłka :diabloti: Izabela124. napisał(a):Idź za karę do kąta :lol: Ty mi tu Ali do kąta nie goń :mad: Bo Cię psami poszczuję :eviltong: Vectra napisał(a):amstaffy już nie są modne :grins: ja ja brałam staffika , to mało kto tu wiedział , że jest taka rasa :evil_lol: Nie? To w takim razie dresy w moim mieście już nie modni, albo za trendami nie gonią i wierni rasie są :lol: Quote
Izabela124. Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Luzia napisał(a):Jak widzę/słyszę słowo york to mnie mdli... To co ludzie robią z tymi psami o pomstę do nieba woła :shake: U nas westów niewiele w mieście. :razz: Mam więcej tyle że spacerowych, ale to innym razem ;) Ty mi tu Ali do kąta nie goń :mad: Bo Cię psami poszczuję :eviltong: Mnie też fuuuuuuuu Dziś koleżanka mnie zapytała czemu sobie kupiłam grzywacza zamiast yorka, bo one takie piękne :diabloti: Dałam jej taki wywód, że więcej nie zapyta ha ha To ja czekam na te spacerkowe :) A ja Cię swymi :eviltong: Quote
Vectra Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Dresy ? ten gatunek to dawno wymarł :) Quote
xxxkaluniaxxx Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 właśnie :mad::mad::mad: Grzywki to super psy :loveu: Ja bołderka nie chce :shake: będę mieć Łowczarka szoła :evil_lol: i chce Bulterierka, Grzywaczka, Husky, i Pudelka albo Staffika :loveu::loveu: Quote
Luzia Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 Izabela124. napisał(a):Mnie też fuuuuuuuu Dziś koleżanka mnie zapytała czemu sobie kupiłam grzywacza zamiast yorka, bo one takie piękne :diabloti: Dałam jej taki wywód, że więcej nie zapyta ha ha To ja czekam na te spacerkowe :) A ja Cię swymi :eviltong: Wredna jesteś :diabloti: Ja jak widzę paniusię z rozszczekanym jorczkiem a idę z psami to zawszę lecą komentarze w stylu "Choć Pam śniadanie już jadłeś", albo "nie wystarczą Ci szczury w domu, na co nam jeszcze chomik" :roll: Haha dzięki TZtowi nawet jakieś ze mną się zawieruszyło :diabloti: Nie boję się :eviltong: Vectra napisał(a):Dresy ? ten gatunek to dawno wymarł :) Tiaaa chyba u Ciebie ;) U mnie dalej tego dziadostwa pełno po ulicach się szlaja z opcją pod tytułem szpan na adidasy i pita który przeważnie nic z pitem wspólnego nie ma :evil_lol: xxxkaluniaxxx napisał(a):właśnie :mad::mad::mad: Grzywki to super psy :loveu: Ja bołderka nie chce :shake: będę mieć Łowczarka szoła :evil_lol: i chce Bulterierka, Grzywaczka, Husky, i Pudelka albo Staffika :loveu::loveu: Grzywki są super puki daleko ode mnie :lol: Nie chciała bym takiego ;) Jak będę potrzebować czegoś ze szczotkami na nogach to sobie fryza sprawię :diabloti: Łowczarki podobały mi się od zawsze, ale to co się z tą rasą dzieje nie podoba mi się nic a nic. Jak bym miała mieć takiego psa to tylko użytka, te zady wystawowych są okropne :eviltong: Bulteriery są fajne, husky mają dla mnie zbyt postrzelony charakter, a pudle mi się nie podobają od zawsze :evil_lol: Aleksandra95 napisał(a):hejoo , zaglądam po spacerku :) Witam serdecznie :) Quote
Alicja Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Ja to zawsze mam pecha ...bo jak brałam Kamę to spanieli było jak na lekarstwo :( byli tacy co nawet nie wiedzieli co to za pies ...znali setery a spanieli nie ...za jakieś 3 lata rozpleniło się to na maxa ... brałam boksera , było niuńków jak na lekarstwo , w schroniskach ani ćwierć kikutka , hodowle na palcach policzyc .... po 2 latach zaczął sie boom na boksie , teraz w schroniskach nie ma dnia by kilka sztuk tam nie trafiało dziennie :( ... czyli znów popularność zrobiła dużo złego dla rasy ...kiedy kupowaliśmy asta , zaczynały wchodzić do mody ale żeby kupić psiaka to nie było tak ze tysiac pińćset sto dziewińćset hodowli w tym samym czasie ma na sprzedaż po 10 szczeniaków , akurat wtedy były mioty w 3 hodowlach z której ciesze sie ze do jednej tylko zadzwoniłam bo miałabym jazdy jak Fioneczka , zresztą nie znam ludzia który wziął ,,czampiona,,stamtąd i miał spoko z psem , były psiaki u Ozzulkowego dziadka Big Texa , były u naszej Ani i w planie u Staffki , z wygody i z intuicji pojechaliśmy do Ani do Gliwic i nie żałuję . Żal mi tylko tego ze namnożyło się nieszczęsnych amstafów w pseudo na pęczki i siedzą bidy w schroniskach .Zresztą są hodowle które lecą hurtowo na ilość nie patrząc na jakość , ale podobno mogą :) , a jak się coś o nich napisze to bojówki wysyłaja :). Żal bo to cudowne psy , cudowna rasa . Rozmawiałam ostatnio z kuzynka z Norwegii i u nich już astów nie wolno mieć nowych , wygaszane są hodowle , nie wolno mieć szczeniąt ...idzie na asty zagłada poprzez działania debili . Nie wiem jaki będzie i czy wogóle będzie kiedykolwiek kolejny pies . A Qdłacz ...zostanie mi do końca życia w oczach ten moment jak złapałyśmy go w parku w Zabrzu i zapinałam debilka na pasek z aparatu fotograficznego , a gamoń patrzał i oczy mówiły : fajnie że sie tutaj spotkaliśmy , no nie :grins: cały czas z zadowoleństwem na pysiu :) Quote
Luzia Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 [quote name='Alicja']Ja to zawsze mam pecha ...bo jak brałam Kamę to spanieli było jak na lekarstwo :( byli tacy co nawet nie wiedzieli co to za pies ...znali setery a spanieli nie ...za jakieś 3 lata rozpleniło się to na maxa ... brałam boksera , było niuńków jak na lekarstwo , w schroniskach ani ćwierć kikutka , hodowle na palcach policzyc .... po 2 latach zaczął sie boom na boksie , teraz w schroniskach nie ma dnia by kilka sztuk tam nie trafiało dziennie :( ... czyli znów popularność zrobiła dużo złego dla rasy ...kiedy kupowaliśmy asta , zaczynały wchodzić do mody ale żeby kupić psiaka to nie było tak ze tysiac pińćset sto dziewińćset hodowli w tym samym czasie ma na sprzedaż po 10 szczeniaków , akurat wtedy były mioty w 3 hodowlach z której ciesze sie ze do jednej tylko zadzwoniłam bo miałabym jazdy jak Fioneczka , zresztą nie znam ludzia który wziął ,,czampiona,,stamtąd i miał spoko z psem , były psiaki u Ozzulkowego dziadka Big Texa , były u naszej Ani i w planie u Staffki , z wygody i z intuicji pojechaliśmy do Ani do Gliwic i nie żałuję . Żal mi tylko tego ze namnożyło się nieszczęsnych amstafów w pseudo na pęczki i siedzą bidy w schroniskach .Zresztą są hodowle które lecą hurtowo na ilość nie patrząc na jakość , ale podobno mogą :) , a jak się coś o nich napisze to bojówki wysyłaja :). Żal bo to cudowne psy , cudowna rasa . Rozmawiałam ostatnio z kuzynka z Norwegii i u nich już astów nie wolno mieć nowych , wygaszane są hodowle , nie wolno mieć szczeniąt ...idzie na asty zagłada poprzez działania debili . Nie wiem jaki będzie i czy wogóle będzie kiedykolwiek kolejny pies . A Qdłacz ...zostanie mi do końca życia w oczach ten moment jak złapałyśmy go w parku w Zabrzu i zapinałam debilka na pasek z aparatu fotograficznego , a gamoń patrzał i oczy mówiły : fajnie że sie tutaj spotkaliśmy , no nie :grins: cały czas z zadowoleństwem na pysiu :) Innymi słowy zapoczątkowujesz modę na rasy :razz: To teraz pozostaje mi tylko Cię błagać byś nie brała staffika :evil_lol: A czemu ma nie być? Będzie na pewno tylko jeszcze o tym nie wiesz :) Jemu to zadowolenie z paszczy nie schodzi, no chyba że jeszcze zaspany jest, wtedy robi debilne miny :lol: Padłam :evil_lol: Quote
agaciaaa Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 (edited) [quote name='Luzia']Zdecydowanie słodka :eviltong: Polemizowałabym :diabloti: https://lh3.googleusercontent.com/-3SbrD5QYRgw/UN9RkQq69mI/AAAAAAAAKF0/ZGhw_2kAsxg/s640/DSCN4387.jpg ................... :diabloti: Weszłam tu z zamiarem wyduszenia z Ciebie, jakiego to rasowca Ci się zachciało, a tu proszę - sama wygadałaś :lol: to kiedy te staffiątko? :p https://lh4.googleusercontent.com/-P6befBAS_tc/UN9RoSdXr7I/AAAAAAAAKGM/MPUAJ2c4zGQ/s640/DSCN4390.jpg ale Funia już siwiutka. Edited December 31, 2012 by agaciaaa Quote
Luzia Posted December 31, 2012 Author Posted December 31, 2012 [quote name='agaciaaa']Polemizowałabym :diabloti: https://lh3.googleusercontent.com/-3SbrD5QYRgw/UN9RkQq69mI/AAAAAAAAKF0/ZGhw_2kAsxg/s640/DSCN4387.jpg ................... :diabloti: Weszłam tu z zamiarem wyduszenia z Ciebie, jakiego to rasowca Ci się zachciało, a tu proszę - sama wygadałaś :lol: to kiedy te staffiątko? :p https://lh4.googleusercontent.com/-P6befBAS_tc/UN9RoSdXr7I/AAAAAAAAKGM/MPUAJ2c4zGQ/s640/DSCN4390.jpg ale Funia już siwiutka. Nie radzę :mad: :evilbat: Uuuu jeszcze trochę, wiesz czekam aż minie na dogo i wśród znajomych szał na szczeniaczka :diabloti: A tak serio to muszę po prostu uzbierać niezłą kwotę ;) Bo kupno szczeniaka to raz ale wyposażyć go to dwa :evil_lol: W tym tempie zbierania to myślę że coś koło 2 lat :roll: Pociesza mnie tylko to, że minie szybciej niż myślę. A no siwiutka, 18 latek w przyszłym roku skończy (1995) więc nie ma się co dziwić :) Quote
Aleksa. Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 https://lh4.googleusercontent.com/-P6befBAS_tc/UN9RoSdXr7I/AAAAAAAAKGM/MPUAJ2c4zGQ/s640/DSCN4390.jpg rany, to mój rocznik :) Quote
BBeta Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Luzia napisał(a):Bo kupno szczeniaka to raz ale wyposażyć go to dwa :evil_lol: Ja swojemu szczeniaczkowi kupiłam tylko karmę :diabloti: Quote
agaciaaa Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Luzia napisał(a):Nie radzę :mad: :evilbat: Uuuu jeszcze trochę, wiesz czekam aż minie na dogo i wśród znajomych szał na szczeniaczka :diabloti: A tak serio to muszę po prostu uzbierać niezłą kwotę ;) Bo kupno szczeniaka to raz ale wyposażyć go to dwa :evil_lol: W tym tempie zbierania to myślę że coś koło 2 lat :roll: Pociesza mnie tylko to, że minie szybciej niż myślę. A no siwiutka, 18 latek w przyszłym roku skończy (1995) więc nie ma się co dziwić :) Nie boję się :diabloti: Obawiam się, że szał na szczeniaczka będzie długo w modzie :cool3: Ale fakt, nazbierać kasę niełatwa sprawa :lol: Powodzenia życzę i wytrwałości :) Oooo to ona już pełnoletnia będzie lada chwila :p Quote
Alicja Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Masz skarbonkę czy do skarpetki zbierasz ?? Quote
Luzia Posted December 31, 2012 Author Posted December 31, 2012 [quote name='Aleksandra95']https://lh4.googleusercontent.com/-P6befBAS_tc/UN9RoSdXr7I/AAAAAAAAKGM/MPUAJ2c4zGQ/s640/DSCN4390.jpg rany, to mój rocznik :) Ale jesteście stare :diabloti: Ty też zaczęłaś już siwieć? :razz: [quote name='BBeta']Ja swojemu szczeniaczkowi kupiłam tylko karmę :diabloti: :crazyeye: No jak tak można, a obróżki, smyczki zapas smaczków na rok, ubranka, kokardki, buciki, czapeczki, kagańce? :crazyeye: :diabloti: [quote name='agaciaaa']Nie boję się :diabloti: Obawiam się, że szał na szczeniaczka będzie długo w modzie :cool3: Ale fakt, nazbierać kasę niełatwa sprawa :lol: Powodzenia życzę i wytrwałości :) Oooo to ona już pełnoletnia będzie lada chwila :p Gdy ciemno jest, ojciec za rękę prowadzi mnieeeee :diabloti: Dziękuję :) No od przyszłego roku będzie mogła się w końcu za jakiś alko się zabrać, nawet jej pozwolę wtedy :evil_lol: Swoją drogą jak Strofa młodsza była to uwielbiała wódkę z sokiem pomarańczowym, raz się zagapiłam jak byłam u znajomych i popiła trochę i jak zasnęła to spała i spała :diabloti: Na jej nieszczęście więcej jej się to nie zdarzyło, bo nikt w jej towarzystwie drinków nisko nie kładł :evil_lol: [quote name='Alicja']Masz skarbonkę czy do skarpetki zbierasz ?? Skarbonkę, taką co się otwierać nie da :evil_lol: Wysypać dziurką też nie bo jest zabezpieczenie :diabloti: Ale jak zbiorę większą kwotę to żeby jeszcze mniej kusiło planuję dać babci na przechowanie :grins: Quote
Luzia Posted December 31, 2012 Author Posted December 31, 2012 Kot w worku :diabloti: Pragnę zaznaczyć że w trakcie zdjęć nie ucierpiało żadne zwierze? :evil_lol: Quote
Alicja Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 ała , ale pazury :diabloti: https://lh4.googleusercontent.com/-k3E7nQjor4U/UN9UL7nVHXI/AAAAAAAAKQw/AcNitqIDFTQ/s640/DSCN4494.jpg mnie jak Filip kiedyś z grabki potraktował ( czarny kot mojej ciotki za 100 lat temu :diabloti: ) to krew się lała cienkim sikiem Quote
Recommended Posts