Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Vectra napisał(a):
trzeba stawiać na oryginalność ,a nie modę :biggrina:

To musisz zmienić rasę bo coraz mniej oryginalna :evil_lol:

Izabela124. napisał(a):
Chciałam to napisać :evil_lol:

Właśnie? :mad:

Pamirek jest ślicznusi więc jego można podziwiać :loveu::evil_lol:

Posted

Vectra napisał(a):
trzeba stawiać na oryginalność ,a nie modę :biggrina:
I dlatego mam grzywacza, bo wszyscy w mieście mają laba, yorka, beagla, westa lub ONa :eviltong: I grzywacze wcale nie są modną rasą :eviltong: To, że na dogo ze 3 osoby chcą je mieć nie znaczy, że każdy chce.

Luzia napisał(a):

Pamirek jest ślicznusi więc jego można podziwiać :loveu::evil_lol:
Spoko :eviltong: Dobrze, że dodałaś też inne zdjęcia :D

Posted

Izabela124. napisał(a):
I dlatego mam grzywacza, bo wszyscy w mieście mają laba, yorka, beagla, westa lub ONa :eviltong: I grzywacze wcale nie są modną rasą :eviltong: To, że na dogo ze 3 osoby chcą je mieć nie znaczy, że każdy chce.

Spoko :eviltong: Dobrze, że dodałaś też inne zdjęcia :D

Jak widzę/słyszę słowo york to mnie mdli... To co ludzie robią z tymi psami o pomstę do nieba woła :shake: U nas westów niewiele w mieście. :razz:

Mam więcej tyle że spacerowych, ale to innym razem ;)

Alicja napisał(a):
a ja znów 100 lat za murzynami ...najpierw niemodny spaniel , potem bokser ...a teraz pospolity amstaf :splat:

Następna będzie cziłka :diabloti:

Izabela124. napisał(a):
Idź za karę do kąta :lol:

Ty mi tu Ali do kąta nie goń :mad: Bo Cię psami poszczuję :eviltong:

Vectra napisał(a):
amstaffy już nie są modne :grins: ja ja brałam staffika , to mało kto tu wiedział , że jest taka rasa :evil_lol:

Nie? To w takim razie dresy w moim mieście już nie modni, albo za trendami nie gonią i wierni rasie są :lol:

Posted

Luzia napisał(a):
Jak widzę/słyszę słowo york to mnie mdli... To co ludzie robią z tymi psami o pomstę do nieba woła :shake: U nas westów niewiele w mieście. :razz:

Mam więcej tyle że spacerowych, ale to innym razem ;)
Ty mi tu Ali do kąta nie goń :mad: Bo Cię psami poszczuję :eviltong:
Mnie też fuuuuuuuu Dziś koleżanka mnie zapytała czemu sobie kupiłam grzywacza zamiast yorka, bo one takie piękne :diabloti: Dałam jej taki wywód, że więcej nie zapyta ha ha
To ja czekam na te spacerkowe :)
A ja Cię swymi :eviltong:

Posted

Izabela124. napisał(a):
Mnie też fuuuuuuuu Dziś koleżanka mnie zapytała czemu sobie kupiłam grzywacza zamiast yorka, bo one takie piękne :diabloti: Dałam jej taki wywód, że więcej nie zapyta ha ha
To ja czekam na te spacerkowe :)
A ja Cię swymi :eviltong:

Wredna jesteś :diabloti: Ja jak widzę paniusię z rozszczekanym jorczkiem a idę z psami to zawszę lecą komentarze w stylu "Choć Pam śniadanie już jadłeś", albo "nie wystarczą Ci szczury w domu, na co nam jeszcze chomik" :roll:

Haha dzięki TZtowi nawet jakieś ze mną się zawieruszyło :diabloti:
Nie boję się :eviltong:

Vectra napisał(a):
Dresy ? ten gatunek to dawno wymarł :)

Tiaaa chyba u Ciebie ;) U mnie dalej tego dziadostwa pełno po ulicach się szlaja z opcją pod tytułem szpan na adidasy i pita który przeważnie nic z pitem wspólnego nie ma :evil_lol:

xxxkaluniaxxx napisał(a):
właśnie :mad::mad::mad: Grzywki to super psy :loveu:
Ja bołderka nie chce :shake: będę mieć Łowczarka szoła :evil_lol: i chce Bulterierka, Grzywaczka, Husky, i Pudelka albo Staffika :loveu::loveu:

Grzywki są super puki daleko ode mnie :lol: Nie chciała bym takiego ;) Jak będę potrzebować czegoś ze szczotkami na nogach to sobie fryza sprawię :diabloti:
Łowczarki podobały mi się od zawsze, ale to co się z tą rasą dzieje nie podoba mi się nic a nic. Jak bym miała mieć takiego psa to tylko użytka, te zady wystawowych są okropne :eviltong: Bulteriery są fajne, husky mają dla mnie zbyt postrzelony charakter, a pudle mi się nie podobają od zawsze :evil_lol:

Aleksandra95 napisał(a):
hejoo , zaglądam po spacerku :)

Witam serdecznie :)

Posted

Ja to zawsze mam pecha ...bo jak brałam Kamę to spanieli było jak na lekarstwo :( byli tacy co nawet nie wiedzieli co to za pies ...znali setery a spanieli nie ...za jakieś 3 lata rozpleniło się to na maxa ... brałam boksera , było niuńków jak na lekarstwo , w schroniskach ani ćwierć kikutka , hodowle na palcach policzyc .... po 2 latach zaczął sie boom na boksie , teraz w schroniskach nie ma dnia by kilka sztuk tam nie trafiało dziennie :( ... czyli znów popularność zrobiła dużo złego dla rasy ...kiedy kupowaliśmy asta , zaczynały wchodzić do mody ale żeby kupić psiaka to nie było tak ze tysiac pińćset sto dziewińćset hodowli w tym samym czasie ma na sprzedaż po 10 szczeniaków , akurat wtedy były mioty w 3 hodowlach z której ciesze sie ze do jednej tylko zadzwoniłam bo miałabym jazdy jak Fioneczka , zresztą nie znam ludzia który wziął ,,czampiona,,stamtąd i miał spoko z psem , były psiaki u Ozzulkowego dziadka Big Texa , były u naszej Ani i w planie u Staffki , z wygody i z intuicji pojechaliśmy do Ani do Gliwic i nie żałuję . Żal mi tylko tego ze namnożyło się nieszczęsnych amstafów w pseudo na pęczki i siedzą bidy w schroniskach .Zresztą są hodowle które lecą hurtowo na ilość nie patrząc na jakość , ale podobno mogą :) , a jak się coś o nich napisze to bojówki wysyłaja :). Żal bo to cudowne psy , cudowna rasa .
Rozmawiałam ostatnio z kuzynka z Norwegii i u nich już astów nie wolno mieć nowych , wygaszane są hodowle , nie wolno mieć szczeniąt ...idzie na asty zagłada poprzez działania debili .

Nie wiem jaki będzie i czy wogóle będzie kiedykolwiek kolejny pies .

A Qdłacz ...zostanie mi do końca życia w oczach ten moment jak złapałyśmy go w parku w Zabrzu i zapinałam debilka na pasek z aparatu fotograficznego , a gamoń patrzał i oczy mówiły : fajnie że sie tutaj spotkaliśmy , no nie :grins: cały czas z zadowoleństwem na pysiu :)

Posted

[quote name='Alicja']Ja to zawsze mam pecha ...bo jak brałam Kamę to spanieli było jak na lekarstwo :( byli tacy co nawet nie wiedzieli co to za pies ...znali setery a spanieli nie ...za jakieś 3 lata rozpleniło się to na maxa ... brałam boksera , było niuńków jak na lekarstwo , w schroniskach ani ćwierć kikutka , hodowle na palcach policzyc .... po 2 latach zaczął sie boom na boksie , teraz w schroniskach nie ma dnia by kilka sztuk tam nie trafiało dziennie :( ... czyli znów popularność zrobiła dużo złego dla rasy ...kiedy kupowaliśmy asta , zaczynały wchodzić do mody ale żeby kupić psiaka to nie było tak ze tysiac pińćset sto dziewińćset hodowli w tym samym czasie ma na sprzedaż po 10 szczeniaków , akurat wtedy były mioty w 3 hodowlach z której ciesze sie ze do jednej tylko zadzwoniłam bo miałabym jazdy jak Fioneczka , zresztą nie znam ludzia który wziął ,,czampiona,,stamtąd i miał spoko z psem , były psiaki u Ozzulkowego dziadka Big Texa , były u naszej Ani i w planie u Staffki , z wygody i z intuicji pojechaliśmy do Ani do Gliwic i nie żałuję . Żal mi tylko tego ze namnożyło się nieszczęsnych amstafów w pseudo na pęczki i siedzą bidy w schroniskach .Zresztą są hodowle które lecą hurtowo na ilość nie patrząc na jakość , ale podobno mogą :) , a jak się coś o nich napisze to bojówki wysyłaja :). Żal bo to cudowne psy , cudowna rasa .
Rozmawiałam ostatnio z kuzynka z Norwegii i u nich już astów nie wolno mieć nowych , wygaszane są hodowle , nie wolno mieć szczeniąt ...idzie na asty zagłada poprzez działania debili .

Nie wiem jaki będzie i czy wogóle będzie kiedykolwiek kolejny pies .

A Qdłacz ...zostanie mi do końca życia w oczach ten moment jak złapałyśmy go w parku w Zabrzu i zapinałam debilka na pasek z aparatu fotograficznego , a gamoń patrzał i oczy mówiły : fajnie że sie tutaj spotkaliśmy , no nie :grins: cały czas z zadowoleństwem na pysiu :)

Innymi słowy zapoczątkowujesz modę na rasy :razz: To teraz pozostaje mi tylko Cię błagać byś nie brała staffika :evil_lol:

A czemu ma nie być? Będzie na pewno tylko jeszcze o tym nie wiesz :)

Jemu to zadowolenie z paszczy nie schodzi, no chyba że jeszcze zaspany jest, wtedy robi debilne miny :lol:

Padłam :evil_lol:

Posted (edited)

[quote name='Luzia']Zdecydowanie słodka :eviltong:

Polemizowałabym :diabloti:
https://lh3.googleusercontent.com/-3SbrD5QYRgw/UN9RkQq69mI/AAAAAAAAKF0/ZGhw_2kAsxg/s640/DSCN4387.jpg ................... :diabloti:

Weszłam tu z zamiarem wyduszenia z Ciebie, jakiego to rasowca Ci się zachciało, a tu proszę - sama wygadałaś :lol: to kiedy te staffiątko? :p

https://lh4.googleusercontent.com/-P6befBAS_tc/UN9RoSdXr7I/AAAAAAAAKGM/MPUAJ2c4zGQ/s640/DSCN4390.jpg ale Funia już siwiutka.

Edited by agaciaaa
Posted

[quote name='agaciaaa']Polemizowałabym :diabloti:
https://lh3.googleusercontent.com/-3SbrD5QYRgw/UN9RkQq69mI/AAAAAAAAKF0/ZGhw_2kAsxg/s640/DSCN4387.jpg ................... :diabloti:

Weszłam tu z zamiarem wyduszenia z Ciebie, jakiego to rasowca Ci się zachciało, a tu proszę - sama wygadałaś :lol: to kiedy te staffiątko? :p

https://lh4.googleusercontent.com/-P6befBAS_tc/UN9RoSdXr7I/AAAAAAAAKGM/MPUAJ2c4zGQ/s640/DSCN4390.jpg ale Funia już siwiutka.

Nie radzę :mad: :evilbat:

Uuuu jeszcze trochę, wiesz czekam aż minie na dogo i wśród znajomych szał na szczeniaczka :diabloti:
A tak serio to muszę po prostu uzbierać niezłą kwotę ;) Bo kupno szczeniaka to raz ale wyposażyć go to dwa :evil_lol: W tym tempie zbierania to myślę że coś koło 2 lat :roll: Pociesza mnie tylko to, że minie szybciej niż myślę.

A no siwiutka, 18 latek w przyszłym roku skończy (1995) więc nie ma się co dziwić :)

Posted

Luzia napisał(a):
Nie radzę :mad: :evilbat:

Uuuu jeszcze trochę, wiesz czekam aż minie na dogo i wśród znajomych szał na szczeniaczka :diabloti:
A tak serio to muszę po prostu uzbierać niezłą kwotę ;) Bo kupno szczeniaka to raz ale wyposażyć go to dwa :evil_lol: W tym tempie zbierania to myślę że coś koło 2 lat :roll: Pociesza mnie tylko to, że minie szybciej niż myślę.

A no siwiutka, 18 latek w przyszłym roku skończy (1995) więc nie ma się co dziwić :)

Nie boję się :diabloti:

Obawiam się, że szał na szczeniaczka będzie długo w modzie :cool3: Ale fakt, nazbierać kasę niełatwa sprawa :lol: Powodzenia życzę i wytrwałości :)

Oooo to ona już pełnoletnia będzie lada chwila :p

Posted

[quote name='Aleksandra95']https://lh4.googleusercontent.com/-P6befBAS_tc/UN9RoSdXr7I/AAAAAAAAKGM/MPUAJ2c4zGQ/s640/DSCN4390.jpg

rany, to mój rocznik :)

Ale jesteście stare :diabloti: Ty też zaczęłaś już siwieć? :razz:

[quote name='BBeta']Ja swojemu szczeniaczkowi kupiłam tylko karmę :diabloti:

:crazyeye: No jak tak można, a obróżki, smyczki zapas smaczków na rok, ubranka, kokardki, buciki, czapeczki, kagańce? :crazyeye: :diabloti:

[quote name='agaciaaa']Nie boję się :diabloti:

Obawiam się, że szał na szczeniaczka będzie długo w modzie :cool3: Ale fakt, nazbierać kasę niełatwa sprawa :lol: Powodzenia życzę i wytrwałości :)

Oooo to ona już pełnoletnia będzie lada chwila :p

Gdy ciemno jest, ojciec za rękę prowadzi mnieeeee :diabloti:

Dziękuję :)

No od przyszłego roku będzie mogła się w końcu za jakiś alko się zabrać, nawet jej pozwolę wtedy :evil_lol: Swoją drogą jak Strofa młodsza była to uwielbiała wódkę z sokiem pomarańczowym, raz się zagapiłam jak byłam u znajomych i popiła trochę i jak zasnęła to spała i spała :diabloti: Na jej nieszczęście więcej jej się to nie zdarzyło, bo nikt w jej towarzystwie drinków nisko nie kładł :evil_lol:

[quote name='Alicja']Masz skarbonkę czy do skarpetki zbierasz ??

Skarbonkę, taką co się otwierać nie da :evil_lol: Wysypać dziurką też nie bo jest zabezpieczenie :diabloti: Ale jak zbiorę większą kwotę to żeby jeszcze mniej kusiło planuję dać babci na przechowanie :grins: