Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='anka11']mi się tyylko raz ostatnio zdarzyło wziąć, bo jechałyśmy daleko i w tereny nieznane hehe. Ona pije naprawdę często, w porównaniu do mojej poprzedniej suczki.

dobra mina! ;)

aa, rozumiem :) ale to lepiej, że śmiecio niż ludzko hihi

no niestety pieski szybko siwieją, a na czaarnym jeszcze bardziej widać...

to duży nawet, myślałam, że 40 coś

Bo dużo większa to dlatego pewnie :)

:evil_lol:

A bo ja wiem chyba wolała bym to drugie bo tego łatwiej psa oduczyć :shake:

No sęk w tym, że nie wszystkie tak mają. Szczeniaki od Funi zaczęły siwieć już jak jakieś 2-3 latka miały :razz: W mojej rodzinie siwizna zaczyna się też wcześnie pojawiać bo pomiędzy 18 a 20 rokiem życia :cool1:

40 cm to ma Funia i to równiutkie 40 :lol:

[quote name=':: FiGa ::']https://lh3.googleusercontent.com/_J7Mllhm_iJs/Ta1_1sNr8kI/AAAAAAAAH80/P5m_ig-PKuI/DSCN0147.jpg
Bossssz jaka minka :loveu:

Taaa coś w stylu.. "Daj mi, daj mi, do daaaaaaaaaaaaaaaaaj :diabloti:

[quote name=':: FiGa ::']Czes buraku :loveu:

Cześć wieśniaro :loveu:

Posted

No sęk w tym, że nie wszystkie tak mają. Szczeniaki od Funi zaczęły siwieć już jak jakieś 2-3 latka miały W mojej rodzinie siwizna zaczyna się też wcześnie pojawiać bo pomiędzy 18 a 20 rokiem życia

hihi, też mam kolegę, który ma kilkanaście włosków już siwych, a ma 19 lat.niektórzy w ogóle w tym wieku już są całkowicie siwi to jest dziwne

40 cm to ma Funia i to równiutkie 40

nie wiem gdzie ja mam oczy, ale wydawało mi się, że ona ma ok.30 haha :lol: ale teraz jak patrzę to faktycznie wygląda na większą

Posted

Też mi się zawsze wydawało że te Twoje paskudki mniejsze trochę :)

Jazz cudowny:loveu: drugi też, ale albinosy to już jednak nie to xd
Leah ma cudną mordę :loveu:
Pamir w wydaniu zdechły-nie zdechły super :evil_lol::evil_lol:

Posted

anka11 napisał(a):
hihi, też mam kolegę, który ma kilkanaście włosków już siwych, a ma 19 lat.niektórzy w ogóle w tym wieku już są całkowicie siwi to jest dziwne

nie wiem gdzie ja mam oczy, ale wydawało mi się, że ona ma ok.30 haha :lol: ale teraz jak patrzę to faktycznie wygląda na większą

Ja też tak mam ;) mnie ino ratuje to że mam bardzo gęste włosy i tego nie widać :lol:

Czemu tak? Zawsze wydawało mi się że co jak co ale wzrost po Funi to widać :)
Poza tym ja nie lubię małych psów :evil_lol:

:: FiGa :: napisał(a):
E, jaka wiesniaro :evil_lol: Moje miasto liczy sobie 1355000 mieszkancow... A Twoje? :evil_lol:

To Grodzisko ma tylu mieszkańców :crazyeye: no to teraz w szoku totalnym jestem :diabloti:

Avaloth napisał(a):
Też mi się zawsze wydawało że te Twoje paskudki mniejsze trochę :)

Jazz cudowny:loveu: drugi też, ale albinosy to już jednak nie to xd
Leah ma cudną mordę :loveu:
Pamir w wydaniu zdechły-nie zdechły super :evil_lol::evil_lol:

:mad: Ja to najszczęśliwsza bym była jak by jedno i drugie ponad 70 miało :diabloti:

Cucowny ino zachorzał nam strasznie ostatnio :(
Taką szeroką :evil_lol:
:lol:

Izabela124. napisał(a):
Widziałam stado psio-szczurowe :) Ale tu u Ciebie nagadane :P

Ciężko tego nie zauważyć :razz:
Wcale aż tak nie nagadane, nie przesadzaj :eviltong:

M&T napisał(a):
Ten nasz kudłaty braciszek to cholerny przystojniak :cool3:

A no tutaj muszę Ci przyznać rację, szkoda że przy tym jest taki głupi :evilbat:

:: FiGa :: napisał(a):
Cassanowa :lol:

Bez jaj :grins:

Posted

Co masz zrobić jutro zrób dzisiaj, gaduło :eviltong:
Przez Wasze gadanie nie chciało mi się pisać, bo po każdym nadrobieniu zapominałam co miałam napisać :evil_lol:

Posted

*Monia* napisał(a):
Co masz zrobić jutro zrób dzisiaj, gaduło :eviltong:
Przez Wasze gadanie nie chciało mi się pisać, bo po każdym nadrobieniu zapominałam co miałam napisać :evil_lol:

Dużo? :eviltong:
Chcesz zobaczyć FB gdzie jest bardzo nagadane? Idź do Figowej :diabloti:

Posted

No to Jazz:

Po za tym na świętach już myślałam że po szczurku. Wyskoczył mu guz w okolicach krtani, w niedzielę był już wielkości 5 groszówki, bałam się że to nowotwór i we wtorek pójdę go uśpić żeby się nie męczył jeśli to w takim tempie rośnie. Ale jak w pn wypuszczałam je z klatki zauważyłam że jest mniejsze i tam się lepi, jak zerknęłam dokładniej to okazało się że to nie był guz tylko ropień który pękł, cieszyłam się jak dziecko normalnie :evil_lol:
Teraz już mu się to oczyszcza coraz ładniej, smaruje mu to miejsce zasypką specjalną, która ma mu to zasuszać i oczyścić. Tak więc Jazz zostanie z nami jeszcze - oby jak najdłużej :loveu:
Na tych zdjęciach widać właśnie troszkę jeszcze ropy na szyi.

Posted

Czemu tak? Zawsze wydawało mi się że co jak co ale wzrost po Funi to widać
Poza tym ja nie lubię małych psów

no jakoś własnie nie widać :eviltong: ja lubię(małe i grube :evil_lol: ), ale wolę duże, tzn. jakby miała wybierać jako jedynego mojego psa to wybrałabym dużego, a jeśli bym mogła chętnie wzięłabym jeszcze jakiegoś malucha ;)

biedny Jazz :( niech się trzyma zdrowiutko i żyje jak najdłużej(w dobrym samopoczuciu) nienawidzę tych guzków i innych pierdół u tych małych stworków.. pierwszego chomika bardzo długo próbowałam leczyć z czegoś takiego, ale mimo wszystko to jest męczarnia dla nich, a szanse na wyzdrowienie chyba zerowe :shake:

i oczywiście chyba nie muszę dodawać, że jest piękny ;)

Posted

[quote name='Avaloth']ślicznie:loveu: ile taki szczurzasty mniej więcej waży ?

Zależy od szczura, są większe i mniejsze.
Jazz waży ponad 0,5 kg :diabloti: Ami za czasów swojej świetności był od niego cięższy, ale teraz zostało z niego piórko ( max 300 dag waży :-( ).

Myślę że to już końcówka :placz: Codziennie dostaje witaminy, vibovit non stop w poidełku, dodatkowo immunodol. Dziś postaram zdobyć gdzieś jakiegoś zielska może się skusi.
W piątek przed wyjazdem do Wawy jak im rano jeść dawałam to już nawet kiełbaski nie chciał :shake: No cóż starość :-(

[quote name='Tepes']no to narobił ci szczurzasty strachu;)
https://lh6.googleusercontent.com/_J7Mllhm_iJs/TbkYZVLrbwI/AAAAAAAAIB4/aEHq4mUypaw/DSCN0182.jpg
misiuu:loveu
:

Oj narobił narobił dziad jeden! :shake: Ale dobrze, że skończyło się tak jak się skończyło :multi:
Dzięki ;)

[quote name=':: FiGa ::']Ale wielki :loveu:

No co Ty tylko troszkę ponad 500 dag :diabloti:

[quote name='anka11']no jakoś własnie nie widać :eviltong: ja lubię(małe i grube :evil_lol: ), ale wolę duże, tzn. jakby miała wybierać jako jedynego mojego psa to wybrałabym dużego, a jeśli bym mogła chętnie wzięłabym jeszcze jakiegoś malucha

biedny Jazz :( niech się trzyma zdrowiutko i żyje jak najdłużej(w dobrym samopoczuciu) nienawidzę tych guzków i innych pierdół u tych małych stworków.. pierwszego chomika bardzo długo próbowałam leczyć z czegoś takiego, ale mimo wszystko to jest męczarnia dla nich, a szanse na wyzdrowienie chyba zerowe :shake:

i oczywiście chyba nie muszę dodawać, że jest piękny ;)

Ja też wolę duże, no ale cóż zdarzyło się jak się zdarzyło nie mam co narzekać :evil_lol: W końcu czym większy pies tym więcej do przytulania :loveu:

Ja miałam chomiczkę ( Emi ) która zmarła właśnie na nowotwór mózgu :shake: masakra :roll: Dlatego taka uczulona jestem na wszelkie rosnące na ciele zwierzaka gulki :shake:

A no wiadome :p

[quote name='agaciaaa']Tak mnie tu dawno nie było, że już zapomniałam jaki Qdłacz przystojniak jest, no cudo po prostu

https://lh3.googleusercontent.com/_J7Mllhm_iJs/Ta1_0dIkauI/AAAAAAAAH8w/yRCbifitUJY/DSCN0146.jpg a Funia jaka fajna babcia

Boś się zapuściła i tyle :evil_lol: A tak poza tym to cześććććć :loveu:

No starzeje mi się babcia starzeje, na razie na szczęście tylko z wyglądu :) Choć jak były te upały to troszkę gorzej się czuła, ale ogólnie jak na jej wiek trzyma się wręcz zaje****** :evil_lol: i oby do 100 ! :cool3:

Ojejciu ja też się zapuściłam, muszę nadrobić braki u Was, a już na samą myśl o tym cierpnie mi skóra i dostaję dreszczy :evilbat:

Poza tym mam zdjęcia z wypadu na rower w towarzystwie Pamira i Lei.
Postaram się wrzucić wieczorkiem :)

Posted

Przyszłam zapytac co z Twoim zlotem. Jednak się uda czy nie ?
Nastawiłam się już że Was poznam, Ciebie i całą gromadkę Twoich butów i sznurówek a tu co :D

to sporo xd

Posted

[quote name='Avaloth']Przyszłam zapytac co z Twoim zlotem. Jednak się uda czy nie ?
Nastawiłam się już że Was poznam, Ciebie i całą gromadkę Twoich butów i sznurówek a tu co :D

to sporo xd[/QUOTE]

Ciężko powiedzieć, boję się że nie wyrobię finansowo :( Dosłownie zjadają mnie psy :shake: Dodatkowo teraz wypadają szczepienia moich burków i oczywiście 100 zł co miesiąc dla mojej mamusi za DT :roll: a raczej zgodę na jego obecność w domu :shake: Jeśli mi się uda dorwać przed wakacjami jakąś dorywczą pracę to na pewno pojadę, jeśli nie... Będę musiała zostać w domu :-(

Ja też chciałam Was poznać i to strasznie, bo jak wiadomo forum to forum ale zawsze lepiej w realu ;)

:evil_lol: