*Monia* Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Dlaczego Szampona nie widać na fotkach? :hmmmm: https://lh5.googleusercontent.com/_J7Mllhm_iJs/TXCfKJsEfxI/AAAAAAAAHUU/Dna6R1U57uc/Obraz%20017.jpg - inteligentna mina :evil_lol: Quote
Luzia Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 [quote name='*Monia*']Dlaczego Szampona nie widać na fotkach? :hmmmm: https://lh5.googleusercontent.com/_J7Mllhm_iJs/TXCfKJsEfxI/AAAAAAAAHUU/Dna6R1U57uc/Obraz%20017.jpg - inteligentna mina :evil_lol: Szampon już w nowym domu :( Jest podpis nad jakimś zdjęciem ;) Quote
*Monia* Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Luzia napisał(a):Szampon już w nowym domu :-( Jest podpis nad jakimś zdjęciem ;) To jakaś nie na czasie jestem :oops:. Czyli teraz masz tylko 3 psy? ;) Quote
Avaloth Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 [quote name='*Monia*'] Czyli teraz masz tylko 3 psy? ;) to trzy psy to tylko ? :D powodzenia dla Szampona w nowym domku :) widzę lisią kitę:cool3: https://lh5.googleusercontent.com/_J7Mllhm_iJs/TXCfKJsEfxI/AAAAAAAAHUU/Dna6R1U57uc/Obraz%20017.jpg :evil_lol::evil_lol::evil_lol: mina genialna :D o mój Boże, toż przemoc u Was rodzinna :diabloti::diabloti: Quote
*Monia* Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Avaloth napisał(a):to trzy psy to tylko ? :-D Były 4, więc 3 to 'tylko 3' :evil_lol: A Szampon daleko gdzieś? Masz jakieś wieści świeże co u niego? Teraz trzymam kciuki żeby czekoladek poszedł do super domku :kciuki: Quote
Luzia Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name='*Monia*']To jakaś nie na czasie jestem :oops:. Czyli teraz masz tylko 3 psy? ;) Wcale się nie dziwię bo informacja była tylko na wątku Szamponowym ;) Do soboty.... W sobotę prawdopodobnie do DS jedzie Odi... Ale to się chyba nie liczy bo w niedzielę przyjeżdża nowy pies :diabloti::diabloti: [quote name='Avaloth']to trzy psy to tylko ? :D powodzenia dla Szampona w nowym domku :) widzę lisią kitę:cool3: https://lh5.googleusercontent.com/_J7Mllhm_iJs/TXCfKJsEfxI/AAAAAAAAHUU/Dna6R1U57uc/Obraz%20017.jpg :evil_lol::evil_lol::evil_lol: mina genialna :D o mój Boże, toż przemoc u Was rodzinna :diabloti::diabloti: A no tylko :( wiem zaniedbuję się :eviltong: Jak na razie wszystko super, miejmy nadzieję że tak już zostanie :lol: Gdzie? Gdzie? :evil_lol: Hehe i tak najlepsze miny robi rano :diabloti: Nie no skąd :diabloti: [quote name='*Monia*']Były 4, więc 3 to 'tylko 3' :evil_lol: A Szampon daleko gdzieś? Masz jakieś wieści świeże co u niego? Teraz trzymam kciuki żeby czekoladek poszedł do super domku :kciuki: No tylko, tylko :diabloti: Lubaczów aż, zawoziłam go pociągiem. :) Jako że jestem leniwa to przekleję z jego wątku :diabloti: [quote name='Luzia']Tak jak pisałam relacja z podróży oraz nowego domu Sambora ( niestety dopiero teraz bo w domu znowu nawalił mi sprzęt). Podróż nie obyła się bez przygód, na początek okazało się, że autobus którym mieliśmy się dostać na PKP Rzeszów nie kursuje. A następny był dopiero o 9:30 ( pociąg miał wyjechać o 10:50 z Rzeszowa), więc tym byśmy nie zdążyli. Na szczęście znalazł się kierowca i pojechaliśmy samochodem, w drodze zamknęli przejazd kolejowy między Jadachami a Nowa Dębą, więc jakieś 15-20 min staliśmy w korku. Na szczęście na PKP dojechaliśmy dosłownie 2 min. przed odjazdem pociągu, zdążyłam ledwo kupić bilety i wsiąść gdy pociąg ruszył. W pociągu Sambor zachowywał się bardzo grzecznie, do każdego merdał ogonkiem i dał się pogłaskać, trochę pospał, wysępił ode mnie 2 bułki i kawałek batona. Łącznie mieliśmy do przejechania ponad 500 km więc na miejscu byliśmy dopiero o 19:42. Na PKP w Lesznie przywitała nas cała rodzina ( dwoje rodziców i dwoje dzieci - w wieku 6 i 9 lat). Już na dworcu nowi właściciele nie mogli się nadziwić jaki Sambor jest piękny i że tak długo nie znalazł domu ( przez swojego nowego pana został pieszczotliwie nazwany „jego panterką”). Pies zmęczony podróżą i natłokiem wrażeń początkowo troszkę się wystraszył, ale potem w samochodzie zaczął się już uspokajać i nadstawiać łepek do głaskania. W domu Szampona przywitała pełna micha suchej karmy i pucha Chappi ( po nią Tomek musiał iść bo nie byli pewni jakiej firmy karmę kupić). Sambor zamieszkał w bloku z dużym balkonem, posłanko ma rozłożone w pokoju córki, ale może spać gdzie tylko ma ochotę ( włącznie z łóżkiem w dużym pokoju). Niedaleko domu po przejściu małego lasku jest duża polana na której będzie mógł biegać do woli. Poza tym ma również uszatego przyjaciela ( niestety zapomniałam jego imienia). Tomek i Paulina od dziecka wychowywali się z psami ( z czego przeważnie były to właśnie psy ratowane czy przygarnięte), są ludźmi młodymi i doskonale zdającymi sobie sprawę z odpowiedzialności jaka na nich spoczęła z chwilą adopcji psa. Sambor tak jak zaleciłam będzie nosił adresówkę, a poza tym dodatkowo na wszelki wypadek zostanie zachipowany. Właściciele zostali ostrzeżeni o jego niechęci do nieznanych mu psów, oczywiście w żaden sposób ich to nie zraziło. Dałam im parę wskazówek jak mają postępować by Szampon zaprzyjaźnił się z labkiem rodziców oraz psami znajomych. Wakacje również zapowiadają się dla niego ciekawie ponieważ jego nowi właściciele nie wyobrażają sobie zostawienia go w hotelu czy nawet w mieszkaniu pod opieką przyjaciół rodziny – tak więc będzie podróżował z nimi. Hmm co tu jeszcze dodać, państwo w psie są zakochani jak nie wiem, w domu na każdym komputerze była tapeta z Samborem. Wypatrzyli go już jakiś czas temu na allegro, ale z racji tego, że musieli dobrze to przemyśleć nie dzwonili przez 2 tygodnie, w końcu podjęli decyzję stwierdzili, że jeśli Szampon nadal jest do oddania to musi być on, tak więc informacja, że pies nadal szuka domu bardzo ich ucieszyła. Rano wyszedł z nim Tomek przed pracą, a na dzień została z nim jego mama, żeby pierwszego dnia nie zostawał sam. We wtorek i dziś Paulina ma drugą zmianę więc rano ona będzie z nim w domu jutro zostanie w domu sam po raz pierwszy ( zaleciłam im żeby wyszli z nim rano na długi spacer, a po powrocie dali kość co by miał się czym zająć). W poniedziałek gdy wracałam na mojego smsa jak tam Sambor dostałam taką odwiedź: Hej jak na razie myślę że nie jest źle rano mama mówiła że trochę piszczał ale teraz nic leży sobie kochany a jak ty dojechałaś mamy nadzieję że wszystko ok. :) nie martw się będzie dobrze. Dziś dostałam kolejnego z wieściami: Hej chcemy cie poinformować że Sambor właśnie się sprzedał [FONT=Wingdings]J[/FONT] nie piszczy, ładnie śpi, z dziećmi się bawi, ogona ma do góry i ciągle się cieszy więc myślę że nie ma powodu do zmartwień. Pozdrawiamy razem z Samborkiem [FONT=Wingdings]J[/FONT] Nie mam dziś umowy adopcyjnej przy sobie więc adres podeślę w najbliższym czasie. I tak uważam że na razie przynajmniej przez tydzień można się wstrzymać z wizytą. Poproszę dodatkowo Tomka i Paulinę żeby pod koniec tygodnia podesłali parę zdjęć to wrzucę na wątek. Jest to wątek Sambora więc na posty typu „fju-bździu” osób nie zaangażowanych w pomoc psu odpowiadać nie będę. Pozdr. [quote name=':: FiGa ::']Jaaakie wesole stadko :loveu: Od niedzieli będzie jeszcze weselsze :diabloti: Quote
runo Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 nie dobra siostra , tak się nad tobą "kolorowo" znęca :D a pieski są śliczniutkie :) jak bym miała miejsce to bym też pewnie miała takie stadko :) Quote
Luzia Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name='runo']nie dobra siostra , tak się nad tobą "kolorowo" znęca :D a pieski są śliczniutkie :) jak bym miała miejsce to bym też pewnie miała takie stadko :)[/QUOTE] No żebyś wiedziała, ja wręcz nienawidzę jak mi ktoś włosy tyka :shake: Dziękuję :) E tam miejsce :D jak jeden już jest to dla drugiego zawsze się miejsce znajdzie :evil_lol: Quote
Luzia Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name=':: FiGa ::']Kto do Ciebie przyjezdza? :cool3: http://www.dogomania.pl/threads/203509-Niechciana-młodziutka-ONka-po-rodowodowych-rodzicach-moze-trafic-na-łancuch-!?p=16469862#post16469862 :grins: a po za Tym jeszcze TO: :loveu: Quote
Luzia Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name=':: FiGa ::']Jakie psie slicznosci :loveu:[/QUOTE] Elza ( ta szczeciniasta) to straszny wycofaniec :( wcale do ludzi nie podchodzi.. Przebywa w Sandomierskim Stowarzyszeniu od szczeniaka, jest jeszcze jej siostra bardziej kudłata i czarna, troszeczkę śmielsza. Biorę ją na socjal, zobaczymy co nam z tego wyjdzie. Quote
Luzia Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name=':: FiGa ::']Biedna sunia :lol: :evil_lol:[/QUOTE] No żebyś wiedziała, że biedna. Będzie musiała chodzić na smyczy na spacery, dawać się głaskać i inne okropieństwa... Ale najgorsze jest to że będzie musiała biedna przebywać ze mną pod jednym dachem... :evilbat: Quote
Avaloth Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Ale najgorsze jest to że będzie musiała biedna przebywać ze mną pod jednym dachem... :evilbat: myślę że właśnie to Figowa miała na myśli :diabloti::diabloti: weszłam na watek tej onki, sprzedawanie domu z psem gratis by mi do głowy nie przyszło.. dobrze że są tacy dobrze ludzie jak Ty(:loveu::diabloti:) i młoda nie pójdzie na łańcuch Quote
Luzia Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name='Avaloth']myślę że właśnie to Figowa miała na myśli :diabloti::diabloti: weszłam na watek tej onki, sprzedawanie domu z psem gratis by mi do głowy nie przyszło.. dobrze że są tacy dobrze ludzie jak Ty(:loveu::diabloti:) i młoda nie pójdzie na łańcuch[/QUOTE] Nie no ja wiem o co jej chodziło :diabloti: No co Ty ja dobra chyba mnie z kimś pomyliłaś ;) Ja się nad psami umiem tylko znęcać :lol: Quote
Avaloth Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='Luzia']Nie no ja wiem o co jej chodziło :diabloti: No co Ty ja dobra chyba mnie z kimś pomyliłaś ;) Ja się nad psami umiem tylko znęcać :lol:[/QUOTE] no tak, łatwo sie domyślic :eviltong: no fakt, Szampon pojechał to teraz któraś z tych bid będzie musiała wejść w rolę sznurówki, do pary z Pamirem..biedne :shake: Quote
:: FiGa :: Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Dawaj ONke do mnie, jest nieziemskaaaa :loveu::loveu: Quote
Luzia Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 [quote name='Avaloth']no tak, łatwo sie domyślic :eviltong: no fakt, Szampon pojechał to teraz któraś z tych bid będzie musiała wejść w rolę sznurówki, do pary z Pamirem..biedne :shake:[/QUOTE] :evil_lol: No właśnie :diabloti: biedna sznurówka :diabloti: [quote name=':: FiGa ::']Dawaj ONke do mnie, jest nieziemskaaaa :loveu::loveu:[/QUOTE] Ona jest moja :eviltong: i chyba już jej nie oddam :placz: Za chwilkę zdjęcia. Quote
Luzia Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Mam straszną rozterkę, bo zajebiście chciała bym ją zostawić :( Elza: Quote
_ChiQuiTa_ Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Zostaw !! Zostaw !! Zostaw !! :D Boska jest :)) Quote
Recommended Posts