Pixeloza Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Skoro Pamir jest według ciebie za chudy to co ja mam powiedzieć o Pixelu? :diabloti: Pixel ma 2 kg niedowagi i coś przybrać nie może :mad: Ale na poważnie. Pamir o wiele lepiej wygląda jak jest chudszy :grins: Quote
Luzia Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 [quote name='Pixeloza']Skoro Pamir jest według ciebie za chudy to co ja mam powiedzieć o Pixelu? :diabloti: Pixel ma 2 kg niedowagi i coś przybrać nie może :mad: Ale na poważnie. Pamir o wiele lepiej wygląda jak jest chudszy :grins: No to z rudym ten sam problem, no od ponad 11 dni na podwójnej dawce i raptem kilo doszło :roll: No cóż, ja też jak bym była chudsza wyglądała bym lepiej :siara: Chodzenie przy nodze z borderem - wyższa szkoła jazdy :mdleje: Quote
Pixeloza Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 [quote name='Luzia']No to z rudym ten sam problem, no od ponad 11 dni na podwójnej dawce i raptem kilo doszło :roll: No cóż, ja też jak bym była chudsza wyglądała bym lepiej :siara: Chodzenie przy nodze z borderem - wyższa szkoła jazdy :mdleje: Chodzenie przy nodze z westem - ... NIEMOŻLIWE :diabloti: Quote
Luzia Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 [quote name='Pixeloza']Chodzenie przy nodze z westem - ... NIEMOŻLIWE :diabloti: E tam niemożliwe, gdzieś widziałam filmik z westem zasuwającym przy nodze :) Pytanie z innej beczki. Jako że Pro Plan jest na wykończeniu pasuje zamówić nowy wór karmy, macie jakieś rady co do suchego? Słyszałam, że w tym wieku można już teoretycznie kupić dla psów dorosłych - tylko jaką i na co zwracać uwagę? Zagląda tu ktoś kto ogarnia ten temat? Przedział cenowy to tak 200-250 zł za duży worek. Quote
Pixeloza Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 [quote name='Luzia']E tam niemożliwe, gdzieś widziałam filmik z westem zasuwającym przy nodze :) No to sprostuję z Pixelem :evil_lol: Chyba że w domu, luzem ze smakołykiem w ręce na poziomie jego nosa :lol: Quote
Kaaasia Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 U mnie dobrze się sprawdza Taste Of The Wild zarówno wersja dla szczeniaka jak i dla dorosłych. Quote
angineuuka Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 [quote name='Luzia']E tam niemożliwe, gdzieś widziałam filmik z westem zasuwającym przy nodze :) Pytanie z innej beczki. Jako że Pro Plan jest na wykończeniu pasuje zamówić nowy wór karmy, macie jakieś rady co do suchego? Słyszałam, że w tym wieku można już teoretycznie kupić dla psów dorosłych - tylko jaką i na co zwracać uwagę? Zagląda tu ktoś kto ogarnia ten temat? Przedział cenowy to tak 200-250 zł za duży worek. pewnie, że możliwe :) a burdelkowi nic nie zamawiaj, niech głoduje! xD czekolady jej dawaj :D Quote
*Monia* Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 [quote name='Luzia']No to z rudym ten sam problem, no od ponad 11 dni na podwójnej dawce i raptem kilo doszło :roll: No cóż, ja też jak bym była chudsza wyglądała bym lepiej :siara: Chodzenie przy nodze z borderem - wyższa szkoła jazdy :mdleje: Kilogram w 11 dni to wcale nie jest tak mało, daje to 3 kilo w miesiąc. Nie tucz psa :mad: Spróbowała byś z Hexą chodzenia przy nodze :evil_lol: Co do karmy to u nas sprawdzał się o ile dobrze pamiętam np. Brit Care, ToTW. Na pewno nie polecam Josery - Shi spaprały się stawy po niej. Quote
Luzia Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 [quote name='Angi'] a burdelkowi nic nie zamawiaj, niech głoduje! xD czekolady jej dawaj :D ona czekoladowa jest, wystarczy jej :eviltong: [quote name='*Monia*']Kilogram w 11 dni to wcale nie jest tak mało, daje to 3 kilo w miesiąc. Nie tucz psa :mad: Spróbowała byś z Hexą chodzenia przy nodze :evil_lol: Co do karmy to u nas sprawdzał się o ile dobrze pamiętam np. Brit Care, ToTW. Na pewno nie polecam Josery - Shi spaprały się stawy po niej. No musimy przed zimą do 18 dojechać :diabloti: Co takiego robi? :cool3: Zastanawiam się nad: http://www.telekarma.pl/p3886/acana.puppy.junior.18.kg.htm http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/taste_of_the_wild/taste_of_wild/177929 http://sklepzkarmami.pl/koebers-welpennahrung/285-koebers-welpennahrung-10-kg.html i nie mam zielonego pojęcia co wybrać :roll: W ogóle jestem głupia naczytałam się o OCD i teraz trzęsę portkami nad karmą :roll: W dupie mam więcej nic nie czytam, lepiej żyć w błogiej nieświadomości :shake: A słyszał ktoś o tym żeby szczylowi w tym wieku podawać karmę dla dorosłych psów?? Quote
betty_labrador Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 czesc :cool3: Trochę dziwne ze w tej karmie http://sklepzkarmami.pl/koebers-welpennahrung/285-koebers-welpennahrung-10-kg.html jest podawany skład w ten sposób Skład: białko surowe - 28,00% tłuszcz surowy - 12,00% popiół surowy - 6,60% włókno surowe - 3,00% woda - 8,00% wapń - 1,50% fosfor - 1,00% sód - 0,35%. A ogolnie tylko ze wolowina 50% i płatki zbożowe.. to nie wiele mówi o składzie.... Quote
Sonka95 Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Luzia napisał(a): A słyszał ktoś o tym żeby szczylowi w tym wieku podawać karmę dla dorosłych psów?? Ja mojej podawałam zarówno dla szczeniaków i dorosłych ;) Quote
*Monia* Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [quote name='Luzia'] No musimy przed zimą do 18 dojechać :diabloti: Co takiego robi? :cool3: Zastanawiam się nad: http://www.telekarma.pl/p3886/acana.puppy.junior.18.kg.htm http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/taste_of_the_wild/taste_of_wild/177929 http://sklepzkarmami.pl/koebers-welpennahrung/285-koebers-welpennahrung-10-kg.html i nie mam zielonego pojęcia co wybrać :roll: W ogóle jestem głupia naczytałam się o OCD i teraz trzęsę portkami nad karmą :roll: W dupie mam więcej nic nie czytam, lepiej żyć w błogiej nieświadomości :shake: A słyszał ktoś o tym żeby szczylowi w tym wieku podawać karmę dla dorosłych psów?? To niewiele już brakuje ;) Hexa robi wszystko na raz w podnieceniu, dodatkowo zachodzi mi drogę i depcze po stopach. A bez smyczy ostatnio się zerwała za tropem i miałam ochotę utłuc, za bardzo była nakręcona i nie wytrzymała napięcia :angryy:. Za to Shi przy nodze idzie jak skazaniec i nic nie widzi nic nie słyszy tylko idzie jak by jej ktoś wlał i miała najgorszą karę, nawet oczu na mnie nie podnosi tylko lezie trzymając tempo :roll:. Co do karmy to dla mnie również dawkowanie miało znaczenie - im mniejsze tym lepiej bo mniejsze obciążenie dla żołądka, ale nie za małe żeby pies poczuł że jadł. Z wymienionych ToTW mi odpowiadał, Acana na początku była ok a później coś się pogorszyła i Hexa miała kiepską sierść. Koebersa nie testowałam. Quote
Marta_Ares Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 ja młodego karmię Brit care, Ares dostawał TOTW i wszystko było ok, później ciężko było dostać więc kupiłam pro plana z łososiem, ale wrócę chyba do tego co wcześniej jadł. dodatkowo Bols dostaje już tabletki na stawy Quote
Luzia Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 [quote name='betty_labrador']czesc :cool3: Trochę dziwne ze w tej karmie http://sklepzkarmami.pl/koebers-welpennahrung/285-koebers-welpennahrung-10-kg.html jest podawany skład w ten sposób Skład: białko surowe - 28,00% tłuszcz surowy - 12,00% popiół surowy - 6,60% włókno surowe - 3,00% woda - 8,00% wapń - 1,50% fosfor - 1,00% sód - 0,35%. A ogolnie tylko ze wolowina 50% i płatki zbożowe.. to nie wiele mówi o składzie.... jedna z sióstr Heaven to wcinała i było na prawdę spoko :) [quote name='Sonka95']Ja mojej podawałam zarówno dla szczeniaków i dorosłych ;) a jakie konkretnie firmy? No i rzecz jest taka że Sonia to jednak malutki psiak jest ;) [quote name='*Monia*']To niewiele już brakuje ;) Hexa robi wszystko na raz w podnieceniu, dodatkowo zachodzi mi drogę i depcze po stopach. A bez smyczy ostatnio się zerwała za tropem i miałam ochotę utłuc, za bardzo była nakręcona i nie wytrzymała napięcia :angryy:. Za to Shi przy nodze idzie jak skazaniec i nic nie widzi nic nie słyszy tylko idzie jak by jej ktoś wlał i miała najgorszą karę, nawet oczu na mnie nie podnosi tylko lezie trzymając tempo :roll:. Co do karmy to dla mnie również dawkowanie miało znaczenie - im mniejsze tym lepiej bo mniejsze obciążenie dla żołądka, ale nie za małe żeby pies poczuł że jadł. Z wymienionych ToTW mi odpowiadał, Acana na początku była ok a później coś się pogorszyła i Hexa miała kiepską sierść. Koebersa nie testowałam. No nie bardzo, 3 dniu ruchu i znów waga wskazała 15.5 :mdleje: No to masz ciekawie. Moja Funia chodziła przy nodze jak Twoja Shi i niczym nie dało się sprawić by choć na momencik na mnie popatrzyła :diabloti: No ja właśnie słyszałam że Acana się zepsuła, dlatego chyba zostanę przy TOTWie :) [quote name='Marta_Ares']ja młodego karmię Brit care, Ares dostawał TOTW i wszystko było ok, później ciężko było dostać więc kupiłam pro plana z łososiem, ale wrócę chyba do tego co wcześniej jadł. dodatkowo Bols dostaje już tabletki na stawy ten brit jakoś średnio mi leży nie wiem czemu. Jakie konkretnie tabsy mu dajesz? Jedyna fotka z sminarium jaką mi się udało zrobić :lol: Jenzycek :loveu: I ogonek w dole :lol: Quote
Kaaasia Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 https://lh5.googleusercontent.com/-YEIMb4-XpVo/UmPKrNeJ3hI/AAAAAAAALyc/0MlrF0GslMU/s640/h%20%2812%29.JPG Słodzinka :loveu: Quote
Marta_Ares Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [quote name='Luzia'] ten brit jakoś średnio mi leży nie wiem czemu. Jakie konkretnie tabsy mu dajesz? Brit ma fajny skład, ja daje tego dla szczeniaków dużych ras bo samce aussika mogą ważyć 25- 30kg. Ares dostaje tego z dziczyzną. teraz dostaje Arthrofos, a później jak mi się skończy chce kupić Arthrovet. tylko widzę, teraz, że 2 rodzaje są klasyczny i complex http://allegro.pl/arthrovet-ha-90-tabl-promocja-i3634253522.html http://allegro.pl/arthrovet-ha-complex-wzmacnia-stawy-psa-kota-90tab-i3607327617.html Quote
betty_labrador Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 No to dobrze że było dobrze jak wcinala :) Śliczna mała,rośnie jak na drożdżach :) Quote
angineuuka Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 ja mam mniej niż pół opakowania Arthrofos... i chyba za niedługo go wyrzucę, bo ważność straci.. :P Quote
Luzia Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 [quote name='Marta_Ares']Brit ma fajny skład, ja daje tego dla szczeniaków dużych ras bo samce aussika mogą ważyć 25- 30kg. Ares dostaje tego z dziczyzną. teraz dostaje Arthrofos, a później jak mi się skończy chce kupić Arthrovet. tylko widzę, teraz, że 2 rodzaje są klasyczny i complex http://allegro.pl/arthrovet-ha-90-tabl-promocja-i3634253522.html http://allegro.pl/arthrovet-ha-complex-wzmacnia-stawy-psa-kota-90tab-i3607327617.html Kurcze tak oglądam tego brita care junior i skład ma całkiem całkiem :hmmmm: Tylko zastanawia mnie czemu takie małe dawkowanie :evil_lol: Młoda pro plana dostaje teraz 355 gr i ciągle głodna chodzi, to tutaj w tym wieku powinna dostawać 200gr. to chyba z głodu padnie :lol: Aha dzięki :) [quote name='betty_labrador']No to dobrze że było dobrze jak wcinala :) Śliczna mała,rośnie jak na drożdżach :) Zawęziłam wybór między TOTW a Brit Cara Junior :evil_lol: Za szybko rośnie, dlatego się tak martwię, że jej czegoś będzie brakować w diecie :oops: [quote name='Angi']ja mam mniej niż pół opakowania Arthrofos... i chyba za niedługo go wyrzucę, bo ważność straci.. :P No tak, lepiej wyrzucić jak się podzielić z kimś biednym :diabloti: Quote
Naklejka Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 W to dawkowanie brita ja nie wierzę, Jetsan jadł porcję na 90kg psa, ale on miał tego normalnego brita :eviltong: Quote
Illusion Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Ja nie wierzę ludziom, którzy mówią, że ich pies najada się daną porcja karmy. Moje ile by nie zjadły to i tak są głodne :lol:. Z tym dawkowaniem to mówi się, że im mniejsze, tym karma ma lepszy skład, tj. mniej wypełniaczy. Quote
Naklejka Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Illusion napisał(a):Ja nie wierzę ludziom, którzy mówią, że ich pies najada się daną porcja karmy. Moje ile by nie zjadły to i tak są głodne :lol:. Z tym dawkowaniem to mówi się, że im mniejsze, tym karma ma lepszy skład, tj. mniej wypełniaczy. . Jetsan zje tyle na ile ma ochotę, resztę zostawia na później :) Nawet surowe mięso i kości potrafi zostawić, jak już się nażre. Arni nie ma hamulca, potrafi zeżrec 1,5kg karmy. Quote
dog193 Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Angi napisał(a):A co, chcesz te resztki? :evil_lol: Ja bym przygarnęła :D Illusion napisał(a):Ja nie wierzę ludziom, którzy mówią, że ich pies najada się daną porcja karmy. Moje ile by nie zjadły to i tak są głodne :lol:. Z tym dawkowaniem to mówi się, że im mniejsze, tym karma ma lepszy skład, tj. mniej wypełniaczy. Hmm, ja mojemu daję mniej niż jest na opakowaniu napisane :evil_lol: Wiecznie głodny jest, to prawda, ale o ile by nie zjadł to jest wiecznie głodny ;) Quote
Recommended Posts