Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Luzia napisał(a):
Może to zabrzmi chamsko - ale dla mnie większość osób pomagająca zwierzętom powinna mieć pod ręką dobrego psychologa...

ja też? :evil_lol:
Ale tu się zgodzę, niektóre osoby powinny mieć psychologa przy sobie ;) Ale tu się bardziej tyczy ludzi, którzy biorą psy, duuużo psów na DT i łapią dłuugi. Ale co z tego, jest szacun na dogo :evil_lol:

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ile fotek ślicznych :)
Jejku jaki on (Pamir) jest duży! Ja myślałam że to taki niewielki kundelek, a on coś jak collie chyba będzie.

A ta mała taka fajniasta kuleczka. To co - przed wami kariera sportowa?
Kurcze, wszyscy te bordery, aż sama muszę pomysleć, bo ten mój pointer to jakiś taki nie na topie :D

Posted

[quote name='Angi']ja też?

Ale tu się zgodzę, niektóre osoby powinny mieć psychologa przy sobie Ale tu się bardziej tyczy ludzi, którzy biorą psy, duuużo psów na DT i łapią dłuugi. Ale co z tego, jest szacun na dogo

Jak jeszcze trochę w tym posiedzisz to też :eviltong:
Ja sama po sobie widziałam po 5 latach pomagania praktycznie dzień w dzień :roll: Podziwiam osoby które w tym siedzą latami, serio :)

[quote name='BBeta']Cóż, każdy ma prawo pomagać komu chce

To racja, tak samo jak każdy ma prawo mieć własne zdanie :)

[quote name='Majkowska']Ile fotek ślicznych :)
Jejku jaki on (Pamir) jest duży! Ja myślałam że to taki niewielki kundelek, a on coś jak collie chyba będzie.

A ta mała taka fajniasta kuleczka. To co - przed wami kariera sportowa?
Kurcze, wszyscy te bordery, aż sama muszę pomysleć, bo ten mój pointer to jakiś taki nie na topie :D

Eeeee, jakie tam one śliczne ;)
Nie no on duży nie jest, dokładnie 52 cm w kłębie i waży 17,5-18 kg :) Moim zdaniem idealny :cool1:

Czy kariera to się jeszcze okaże, mam nadzieję że tak :) Jeśli nie kariera to na pewno wspaniała zabawa :lol:
Ale się uczepiliście tego, że bordery modne, u mnie w mieście raptem jeden jest, a labów i ONków nie zliczone ilości ( choć było więcej ) :diabloti:

[quote name='Marlena:)']Pamiros ma niewiele ponad 50 w kłębie, więc do collie mu daleeko ;)
Bardziej border :eviltong:

Co do pointera, to ja mam doga w głowie, więc nie jedna jesteś nie na topie :diabloti:

A skąd wiesz? :eviltong:
Sobolowy :loveu:

Ja Cię jeszcze zniechęcę do tego doga, zobaczysz :grins:

[quote name='Izabela124.']Luzia musisz zmienić tytuł galerii :D

No pasowało by, tylko czekam aż mi taka jedna banerek zrobi - i się doczekać nie mogę :mad:
No i przy okazji pasowało by zmienić cały pierwszy post, a jakoś mi się nie pali :lol:

A poza tym to dziś na wesele idę, powiem jedno: Jak by mi się tak chciało, jak mi się nie chce :roll:
Na 14 do kościoła, potem impreza, jutro poprawiny... Ohhhh ja biedna :-(

Jakieś zaległe zdjęcia sprzed poprzedniej niedzieli :lol:

Najpierw skarb najsłodszy - seniorka Funia :loveu:

Posted

I na koniec najmłodsze dziecię :)

Komenda "do mnie" :loveu: i moje zajebiste laczki :cool1:

Spacerek socjalkowy i szalone uszy :lol:

Uszy dalej swoje :evil_lol:

I ze sznurem :)

Posted

[quote name='Luzia']A poza tym to dziś na wesele idę, powiem jedno: Jak by mi się tak chciało, jak mi się nie chce :roll:
Na 14 do kościoła, potem impreza, jutro poprawiny... Ohhhh ja biedna :-(

Mnie to czeka za dwa tygodnie, wesele brata i na dodatek jestem starszą, za jakie grzechy??? :diabloti:
Strasznie wcześnie ten ślub, nikt do oczepin nie dotrwa :evil_lol:

Funia kochana babcia :loveu: Pamir identyko jak moja Sara poluje :lol:
https://lh6.googleusercontent.com/-0kfIj_cvwAU/Uihkh4_KPWI/AAAAAAAALgs/-w9BWTkEU14/s640/h%20%2815%29.jpg ale te uszy przebijają wszystko :lol::lol::lol:

Posted

[quote name='agaciaaa']Mnie to czeka za dwa tygodnie, wesele brata i na dodatek jestem starszą, za jakie grzechy??? :diabloti:
Strasznie wcześnie ten ślub, nikt do oczepin nie dotrwa :evil_lol:

Funia kochana babcia :loveu: Pamir identyko jak moja Sara poluje :lol:
https://lh6.googleusercontent.com/-0kfIj_cvwAU/Uihkh4_KPWI/AAAAAAAALgs/-w9BWTkEU14/s640/h (15).jpg ale te uszy przebijają wszystko :lol::lol::lol:

Łączmy się w bólu :shake:
Też tak uważam :diabloti: Najwyżej oczepiny się na poprawinach zrobi :siara:
Nie no ja do 22 robię za kierowcę więc... muszę być grzeczna :(

Może Sara to też jakiś mix husky? :lol:

Te uszy są paskudne :placz: Mam nadzieję że jej tak nie zostanie :D

Posted

[quote name='Luzia']Łączmy się w bólu :shake:
Też tak uważam :diabloti: Najwyżej oczepiny się na poprawinach zrobi :siara:
Nie no ja do 22 robię za kierowcę więc... muszę być grzeczna :(

Może Sara to też jakiś mix husky? :lol:

Te uszy są paskudne :placz: Mam nadzieję że jej tak nie zostanie :D[/QUOTE]

Marzę żeby już było po wszystkim :diabloti: tyle latania, zamieszania, tyle spraw do załatwienia, tyle wydatków... masakra :mdleje: chyba się nie będę hajtać :eviltong:
Uuuuhu, a po 22 to już nie będzie z kim pić :evil_lol:

Taaaa, ja w niej nic a nic z haszczaka nie widzę :lol:

Fakt, paskudne :diabloti:

Posted

[quote name='agaciaaa']Marzę żeby już było po wszystkim :diabloti: tyle latania, zamieszania, tyle spraw do załatwienia, tyle wydatków... masakra :mdleje: chyba się nie będę hajtać :eviltong:
Uuuuhu, a po 22 to już nie będzie z kim pić :evil_lol:

Taaaa, ja w niej nic a nic z haszczaka nie widzę :lol:

Fakt, paskudne :diabloti:[/QUOTE]

No ja na szczęście nie jestem żadną druhną ani nic :multi: Hajta się brat cioteczny, jego siostra jest właśnie druhną - ma przesrane - u dwóch księży rozgrzeszenia nie dostała, do trzeciego poszła i w trakcie spowiedzi kłamała :evilbat: Ahhh ten kler :loveu: :diabloti:

Ejjj no weź nie strasz :eviltong: W sumie, jakieś lusterka będą tam na pewno :evil_lol:

Kto tam wie, czasem przeglądam ogłoszenia i psy które kompletnie są nie podobne do rasy są do niej podciągane - więc żebyś się nie zdziwiła :grins:

:placz:

Posted

[quote name='Luzia']No ja na szczęście nie jestem żadną druhną ani nic :multi: Hajta się brat cioteczny, jego siostra jest właśnie druhną - ma przesrane - u dwóch księży rozgrzeszenia nie dostała, do trzeciego poszła i w trakcie spowiedzi kłamała :evilbat: Ahhh ten kler :loveu: :diabloti:

Ejjj no weź nie strasz :eviltong: W sumie, jakieś lusterka będą tam na pewno :evil_lol:

Kto tam wie, czasem przeglądam ogłoszenia i psy które kompletnie są nie podobne do rasy są do niej podciągane - więc żebyś się nie zdziwiła :grins:

:placz:[/QUOTE]

Hahaha nic mi nie mów o spowiedzi i rozgrzeszeniu, też miałam przejścia przy spowiedzi przed chrztem i wiem jedno - nigdy więcej nie będę szczera :diabloti:
Poza tym do bycia świadkiem ksiądz nie ma prawa wymagać zaświadczenia o spowiedzi, świadkiem może być innowierca albo i ateista.

Może ktoś się jeszcze znajdzie, nie rób lipy z tym lusterkiem :eviltong:

Widziałam to już nie raz, czasem to już mnie nawet nie śmieszy... :roll:

Posted

Ale ta mloda jest śliczna :)
A powiedz mi ile tak border max może ważyć?
To chyba stosunkowo lekkie pieski tylko sierść im dodaje objętości.
Oglądałam sobie filmik co wkleiłaś u zahirki i strasznie mi się spodobało jak ten border lata. Zaczęłam się zastanawiać czy Waldek by tak mógł latać... On pewnie chętnie, ale jakby mi 22 kg przysoliło w szczenę to by mi się odechciało :D Jego nogi są trochę poza kontrolą :D

Posted

[quote name='agaciaaa']Hahaha nic mi nie mów o spowiedzi i rozgrzeszeniu, też miałam przejścia przy spowiedzi przed chrztem i wiem jedno - nigdy więcej nie będę szczera :diabloti:
Poza tym do bycia świadkiem ksiądz nie ma prawa wymagać zaświadczenia o spowiedzi, świadkiem może być innowierca albo i ateista.

Może ktoś się jeszcze znajdzie, nie rób lipy z tym lusterkiem :eviltong:

Widziałam to już nie raz, czasem to już mnie nawet nie śmieszy... [/QUOTE]

Ja nie pamiętam kiedy u spowiedzi ostatnio byłam. Pewnie coś koło 6-7 lat będzie :grins: Jak wymuszają na mnie zjedzenie opłatka - oj przepraszam ciała bożego - to idę od tak, jak po kiełbasę do spożywczego :diabloti:

Jednak nie jeździłam i piłam jak wszyscy :diabloti: O dziwo na 150 osób tylko jedna nie doczekała oczepin - znaczy doczekała - ale około 3 Mareczek inteligent zapytał za ile oczepiny :evil_lol:
No i świadek pana młodego w okolicach 4 był tak zmęczony że sobie przysnął :diabloti:

To się nazywa marketing :lol:

[quote name='Izabela124.']Eeee tam, na pewno na weselu będzie fajnie :) U mnie w mieście nie ma ani jednego bordera i grzywacze tylko 2, a każdy mówi, że te rasy są modne. Chyba w Warszawie :eviltong:[/QUOTE]

Było ok :) Poprawiny dużo lepsze :diabloti: Nie wiem czy wspominałam, ale u mnie widziałam właśnie ostatnio grzywka na osiedlu babci :cool3:

[quote name='Angi']ja wesele mam dopiero w czerwcu.
A borderów to trochę u mnie jest np : Zoe :lol:[/QUOTE]

swoje? :cool3:
Co tam Zoe, macie naszego pół brata :loveu:

[quote name='Sonka95']Jak fajnie lata :loveu: :diabloti: [URL]https://lh4.googleusercontent.com/-QTMFAyjVhBk/UihubNwv1oI/AAAAAAAALkQ/I-bxSP4Z0s0/s640/p (7).jpg[/URL][/QUOTE]

dzięki :)

[quote name='Marlena:)']Łosz kurde jak urosła :crazyeye:
Aż mnie gałki oczne się wypadły :diabloti:[/QUOTE]

40 cm i 8 kg żywej wagi :diabloti:
To zbieraj i wkładaj z powrotem :lol:

[quote name='Majkowska']Ale ta mloda jest śliczna :)
A powiedz mi ile tak border max może ważyć?
To chyba stosunkowo lekkie pieski tylko sierść im dodaje objętości.
Oglądałam sobie filmik co wkleiłaś u zahirki i strasznie mi się spodobało jak ten border lata. Zaczęłam się zastanawiać czy Waldek by tak mógł latać... On pewnie chętnie, ale jakby mi 22 kg przysoliło w szczenę to by mi się odechciało :D Jego nogi są trochę poza kontrolą :D[/QUOTE]

Wiem :loveu:
Z tego co kojarzę to i takie 28 kg się zdarzają :)
Ja wiem, 22 kg to wcale nie tak dużo, aussie super kicają a dość masywne psiska :)
Heaven teraz też jest na etapie plączących się łap :evil_lol:

Posted

Rozłożyło mnie choróbsko dlatego troszkę jestem "opóźniona" z postem :oops:
18.09 stuknął nam miesiąc - jak to moja siostra ładnie określiła - mamy "miesiączkę" :evil_lol:
Co mogę powiedzieć o młodej po tym czasie?
Jest mega inteligentnym dzieciakiem, cwanym i potrafiącym wykorzystać sytuację na swoją korzyść, super się z nią pracuje, widać że sprawia jej to ogromną frajdę.
Już nie wyrywa do ludzi na spacerach co bardzo mnie cieszy - bo nie każdemu podobał się słodki witający go szczeniaczek.
Kompletnie nie interesują jej na chwilę obecną samochody, rowery, motory, biegający ludzie - jak widzi coś takiego to od razu zwraca swoje piękne oczęta w moją stronę :lol:
Nie jest typem pieszczocha, owszem lubi być pogłaskana, czy wytarmoszona po brzuchu czy boczkach, ale żeby tak sama z siebie przyjść na łóżko i się tulić to nie ma szans. Do tulenia jak do tej pory bezkonkurencyjny pozostaje Pamir :loveu:
Jak mija nam czas?
Na wspólnych spacerach, zabawie, nauce, wieczorami szlajamy się po mieście, poranki spędzamy na łąkach.
Kocha dekle, jak widzi że sięgam po dysk zaczyna podskakiwać jak mała koza, pięknie łapie go na wysokości swojej głowy i śledzi wzrokiem :loveu:
Pisarz ze mnie kiepski, ale w skrócie:
Jest dokładnie taka jak sobie wymarzyłam
Dlatego jeszcze raz bardzo dziękuję Elwirze i jej mężowi że mi zaufali i dali szansę :multi:

A teraz kilka zdjęć z 18.09 Młoda 3,5 m/c - 40 cm w kłębie i 8 kg :roll:
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-ILsXq9wld20/Ujv4S3TBVeI/AAAAAAAALq0/OH3VYXnkGk0/s640/h.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-EpRtM-DKupU/Ujv394d0hMI/AAAAAAAALo0/5igIkDYttQo/s640/h%2520%252810%2529.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-h0csymDow0k/Ujv4RTEyoII/AAAAAAAALqo/TqM2E_K_aNk/s640/h%2520%25282%2529.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-v9eZ7aF4rB4/Ujv4RbppCcI/AAAAAAAALqs/K0JL7dN84mY/s640/h%2520%25289%2529.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-N1InCCQn4SA/Ujv4EeA7i2I/AAAAAAAALpc/EiIw22oz5_4/s640/h%2520%252815%2529.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Illusion'][URL="https://lh3.googleusercontent.com/-EpRtM-DKupU/Ujv394d0hMI/AAAAAAAALo0/5igIkDYttQo/s640/h%20%2810%29.jpg"]https://lh3.googleusercontent.com/-EpRtM-DKupU/Ujv394d0hMI/AAAAAAAALo0/5igIkDYttQo/s640/h%20%2810%29.jpg[/URL]

Ładny ma profil :loveu:[/QUOTE]

fakt, ładnie jej się pysio wydłuża :)

Wie ktoś jak zmienić tytuł galerii? Zaktualizowałam pierwszy post i mimo zmiany w poście, ten który się pokazuje jest inny :roll:

Posted

[quote name='Izabela124.']A jakiego grzywka widziałaś? Pp czy łysego?
Jaki przedział wzrostowy mają bordery?[/QUOTE]

łysego :) Śpieszyłam się, bo inaczej bym podeszła i zagadała, ale to na osiedlu babci było więc jest szansa na ponowne spotkanie :)

We wzorcu psy od 48 - 55 cm w kłębie, suki od 46 - 51 cm w kłębie. Idealne dla psa to 53, dla suki około 50.
Ale rozbieżność jest duuuża, są suczki 43 cm i psy 58 :)