Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kalyna napisał(a):
Zniknęłaś z dogo, przychodzisz i takie wieści :o :o

Gratuluję i życzę dużo poobgryzanych mebli, butów itp :siara:

a mała jest cuudna :loveu:

To się nazywa wielki powrót :lol:

Może nie będzie tak źle :diabloti:

Wiem :loveu:

Angi napisał(a):
Też ci Luiza tego życzę!

Dzięki :loveu: :evil_lol:

Illusion napisał(a):
Gratulacje! :multi:

Naklejka napisał(a):
Gratuluję! :)

Dzięki :)

phase napisał(a):
Gratuluję nowego (ślicznego) domownika! :)
Trzeba i chyba tytuł galerii zmienić. :evil_lol:

No trzeba, tylko najpierw musi mnie oświecić z imieniem, bo na razie czarna dziura :diabloti:

BBeta napisał(a):
Czy to nie jest przypadkiem szczeniak, który był u Fauki? :hmmmm: Gubię się już w tych borderach :eviltong:

Tak to jest ten szczeniak :) Wróciła do hodowli ;) No i teraz jest u mnie :D

Posted

Luzia napisał(a):
Tak to jest ten szczeniak :) Wróciła do hodowli ;) No i teraz jest u mnie :D

Z tego co przeczytałam suka ma twardy charakter i miała zostać w hodowli wypalać się przy owcach, jeżeli rzeczywiście jest taka mocna to nie pozostaje mi nic innego, jak tylko życzyć powodzenia :eviltong:

Posted

To i tutaj pogratulujemy :) Aż mi się łezka w oku zakręciła. Sama marzę o psiaku od dziecka, a małą dziewczynką już dawno nie jestem ;)
Życzymy powodzenia i samych szczęśliwych chwil spędzonych z wymarzoną pięknością :loveu:

Posted

Luzia napisał(a):

Pamiętasz może jak się nazywał? Znam taką jedną co się do dogów ślini, to bym jej podesłała :evil_lol:

No właśnie nie pamiętam :( Ale poszukam w spisie ;)

Gratuluję małego diabła w domu :p

Posted

BBeta napisał(a):
Z tego co przeczytałam suka ma twardy charakter i miała zostać w hodowli wypalać się przy owcach, jeżeli rzeczywiście jest taka mocna to nie pozostaje mi nic innego, jak tylko życzyć powodzenia :eviltong:

Dziękuję :loveu: Co do tej twardości to jeszcze tego nie doświadczyłam, no ale to dopiero drugi dzień, może się rozkręci :)

RedHead napisał(a):
To i tutaj pogratulujemy :) Aż mi się łezka w oku zakręciła. Sama marzę o psiaku od dziecka, a małą dziewczynką już dawno nie jestem ;)
Życzymy powodzenia i samych szczęśliwych chwil spędzonych z wymarzoną pięknością :loveu:

Dziękuję pięknie :)

vege* napisał(a):
No właśnie nie pamiętam :( Ale poszukam w spisie ;)

Gratuluję małego diabła w domu :p

Szkoda, daj znać jak znajdziesz :cool3:

Jaki tam diabeł, toż to anioł :diabloti:

gops napisał(a):
Gratuluje nowego domownika :)

Alicja napisał(a):
Dlaczemu nie widzę fot tylko zakaz wjazdu :hmmmm:

Nie mam pojęcia :shock: A jakiej przeglądarki używasz?

Posted

vege* napisał(a):
ja tak samo :(

Aleksandrossa napisał(a):
Ja niestety też a z chęcią bym zobaczyła tego potworka :shake:

Ludzie nie załamujcie mnie że picasa też zaczęła lecieć w ch... kulki :shake:

Zaraz spróbuję coś pokombinować :roll:

Posted

Luzia napisał(a):
Trochę tu zakurzone, ale jako że do naszej rodziny dołączyła nowa istotka, najwyższy czas wziąć się za porządki :cool3:
Najpierw były plany, rozglądanie się, szukanie hodowli, potem czajenie się - napisać czy nie napisać, zmusiłam się...
Byłam na liście, rozmawiałam z hodowcą, pytałam i odpowiadałam na pytania. Niestety potem było wielkie rozczarowanie, bo suczek tylko 3, a chętnych cała masa...
Ale jak widać życie pisze różne scenariusze :multi:
A ja wierzę że to nie przypadek, że tak miało być, bo jak pierwszy raz zobaczyłam zdjęcia szczeniaczków to ona zwróciła moją uwagę, to na jej zdjęcia patrzyłam z tęsknotą i zawodem, że się nie udało... A teraz, ta mała istotka śpi sobie koło mojego fotela i przez sen merda ogonkiem... :loveu:

Bo nie jeśli się o czymś marzy nie warto zdawać się na ślepy los... Trzeba brać sprawy we własne ręce! :multi:

Przedstawiam Wam FLChilabo B'POWER OF LOVE :loveu:

Tutaj z hodowcą ( Elwirą która trzyma braciszka naszej małej) :)

Tutaj już w drodze powrotnej - Kraków, Wawel :)

Jak dam radę jutro wstawię resztę zdjęć :)

Mam nadzieję że teraz widać :)

Posted

Ja widziałam od początku, więc nie wiem w czym tkwi problem ;) Mała jest taka cudna, takaaa mądra i taaaka piękna! Jej mama to ideał i w ogóle zapadnie mi w pamięci na długo! :D

Posted

Teraz widać :loveu:
Czemu suczka w końcu nie została w hodowli?
Poradzisz sobie z jej charakterkiem ;)?

no wlasnie tez sie zastanawiam skoro najpierw mowili ze zostanie do owiec dlaczego zmienili zdanie

Posted

Victoria napisał(a):
no wlasnie tez sie zastanawiam skoro najpierw mowili ze zostanie do owiec dlaczego zmienili zdanie

Kaśka, błagam. Interpunkcja :P
Może Luiza wzbudziła ich zaufanie, że postanowili ją jednak sprzedać? Pomyśleć czasem trzeba ;p

Posted

Sunia ma mocny charakter, ale nie jest agresywna. Moim zdaniem pasuje do Luizy i na miejscu hodowców tez bym ją im oddała :) Zresztą Luziek szukał takiego pewnego siebie borderka, niezamykającego się w sobie po opieprzu. Mała jest tak rezolutna i pewna siebie, że większość hałasów wczoraj miała w głębokim poważaniu. Jak dla mnie idealny pies na idealnym miejscu. :)

Posted

Marlena:) napisał(a):
Mała jest taka cudna, takaaa mądra i taaaka piękna! Jej mama to ideał i w ogóle zapadnie mi w pamięci na długo! :D

Zgadzam się w całej rozciągłości :)

Olson napisał(a):
to i ja się witam. będę podglądać małą zadymiarę. ;)

witam i zapraszam :)

Czemu suczka w końcu nie została w hodowli?
Poradzisz sobie z jej charakterkiem ;)?

Victoria napisał(a):

Pozwolę sobie w odpowiedzi zacytować :lol:
Angi napisał(a):
Może Luiza wzbudziła ich zaufanie, że postanowili ją jednak sprzedać? Pomyśleć czasem trzeba ;p

Marlena:) napisał(a):
Sunia ma mocny charakter, ale nie jest agresywna. Moim zdaniem pasuje do Luizy i na miejscu hodowców tez bym ją im oddała :) Zresztą Luziek szukał takiego pewnego siebie borderka, niezamykającego się w sobie po opieprzu. Mała jest tak rezolutna i pewna siebie, że większość hałasów wczoraj miała w głębokim poważaniu. Jak dla mnie idealny pies na idealnym miejscu. :)

Haha Twoje zdanie się nie liczy, bo Ty byś mi i płuco oddała więc wiesz :eviltong:
Jakim tam od razu opieprzu, jak się wychowa to opieprz nie potrzebny :cool3:

Żeby nie było, to nie tak że napisałam do hodowczyni po raz pierwszy jak dowiedziałam się że Texa wraca, byłam z nią w stałym kontakcie od maja :razz: Więc myślę że w przypadku Elwiry nie jest to pochopna decyzja ;)
Od początku szukałam psa o mocnym charakterze, takiego który "nie zgubił by się koło mojej nogi", co tu dużo mówić, ja też nie należę to łatwych w obyciu i takiego psa szukałam ;)
Z resztą już samo to że zdecydowałam się na tą rasę, świadczy że nie jestem do końca normalna :evil_lol: To nie słodkie misie do przytulania, tylko psy z ikrą - a jeśli się okaże że mała ma jej więcej niż inne... Bardzo mnie to ucieszy :loveu:

Na chwilę obecną - wiem że to jeszcze za wcześnie - ale jest idealna, taka jak sobie wymarzyłam, w każdym najdrobniejszym szczególe :loveu: Chętnie się szarpie i aportuje, jest mega inteligenta i odważna ( dziś bez mrugnięcia okiem przeszła koło facetów którzy przycinali żywopłoty).
W domu grzecznie śpi, na spacerze dokazuje i zaczepia :loveu:

Zastanawiałam się czy nie założyć bloga, ale chyba braknie mi czasu :lol: