vege* Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='Luzia']Nie znasz się :eviltong: Ja miałam swojego ukochanego szczeniaczka, ale już nie mam :-([/QUOTE] Collie są zajebiste, moja miłość na równi z niufem :loveu: tzn? :( Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='vege*']Collie są zajebiste, moja miłość na równi z niufem :loveu: tzn? :([/QUOTE] Mi się kompletnie nie podobają, o ile jeszcze smooth oblecą to te długowłose są ohydne :eviltong: Chodzi mi o moją Strofcię.. Quote
vege* Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='Luzia']Mi się kompletnie nie podobają, o ile jeszcze smooth oblecą to te długowłose są ohydne :eviltong: Chodzi mi o moją Strofcię..[/QUOTE] Właśnie odwrotnie, krótkowłose są fuj, długowłose są boskie, charakter jak najbardziej mi się podoba :loveu: To ja chyba Strofci nie znam Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='vege*']Właśnie odwrotnie, krótkowłose są fuj, długowłose są boskie, charakter jak najbardziej mi się podoba :loveu: To ja chyba Strofci nie znam[/QUOTE] Mi te mordy ich długie się nie podobają, zdecydowanie wolę krótsze kufy :) Pielęgnacji takiego też bym się nie podjęła na co dzień :lol: Takie małe, biszkoptowe, z wypadającym ozorkiem. Poszła do adopcji bodajże w marcu czy kwietniu.. :roll: Quote
vege* Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='Luzia']Mi te mordy ich długie się nie podobają, zdecydowanie wolę krótsze kufy :) Pielęgnacji takiego też bym się nie podjęła na co dzień :lol: Takie małe, biszkoptowe, z wypadającym ozorkiem. Poszła do adopcji bodajże w marcu czy kwietniu.. :roll:[/QUOTE] No właśnie tu cię zaskoczę, collie jak ma fajny włos to się ani nie kołtuni i jest samo czyszczący jak u Pamira :) Mitem jest, ze trzeba spać ze szczotką przy takim psie :evil_lol: Mi długość kufy nigdy nie przeszkadzała, mi przeszkadza krótka sierść, którą ciężko się wyczesuje :placz: A ta sunia, to pamiętam ją, urocze stworzonko Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='vege*']No właśnie tu cię zaskoczę, collie jak ma fajny włos to się ani nie kołtuni i jest samo czyszczący jak u Pamira :) Mitem jest, ze trzeba spać ze szczotką przy takim psie :evil_lol: Mi długość kufy nigdy nie przeszkadzała, mi przeszkadza krótka sierść, którą ciężko się wyczesuje :placz: A ta sunia, to pamiętam ją, urocze stworzonko Dla mnie i tak za długi, dawne collie to było coś :) Takiego mogła bym mieć :cool3: Takiego już nie koniecznie ;) Quote
vege* Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Mi się obecne podobają bardzo bardzo :loveu: ale każdy ma swój gust :) Ja pod swoim dachem nie chcę mieć psa z krótką sierścią, chociaż jedyny wyjątek to bludożek i mopsik :evil_lol: Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 Dokładnie, o gustach się nie dyskutuje :) Jeśli chodzi o krótkowłose psy, to podoba mi się kilka, ale jedyny właściwy w moim domu to staffik :loveu: Quote
vege* Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Tzn krótkowłosych psów podoba mi się bardzo dużo, ale mogłabym mieć w domy tylko te dwa + jeszcze dog niem ale to ze względu na charakter, przy tych charakterach jakoś tą krótką sierść bym wytrzymała :) Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='Pixeloza']zawsze jest krótkowłosy ;) Ja najbardziej lubię włos umiarkowany, nie za długi nie za krótki :) Taki jak ma BC :lol: [quote name='vege*']Tzn krótkowłosych psów podoba mi się bardzo dużo, ale mogłabym mieć w domy tylko te dwa + jeszcze dog niem ale to ze względu na charakter, przy tych charakterach jakoś tą krótką sierść bym wytrzymała :) haha właśnie wyobraziłam sobie jak wyprowadzasz 2 niufy i mopsa :diabloti: Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 Nowa strona to dam zdjątko :lol: z jednego wyszły trzy ale kto by się przejmował :diabloti: Quote
Pixeloza Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='Luzia']haha właśnie wyobraziłam sobie jak wyprowadzasz 2 niufy i mopsa :diabloti:[/QUOTE] taka jedna z miasta ma dwa berneńskie psy pasterskie i westa, wyobraź sobie jak to śmiesznie wygląda jak idą takie dwie kudłate kobyły, a pomiędzy nimi mały biały west :evil_lol: Quote
kalyna Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Mi się wydaje, ze piękny jest także Collie z linii klasyk :eviltong: tzn. włos jest półdługi :loveu: niestety teraz można spotykać prawie zawsze modenry.. czyli mega kudłate, które mi się niepodobają... Ja tam jestem wierna jednej rasie i każdy wie jakiej :loveu: no i kombinuję jak sklonować Ciapulca :evil_lol: [quote name='Pixeloza']taka jedna z miasta ma dwa berneńskie psy pasterskie i westa, wyobraź sobie jak to śmiesznie wygląda jak idą takie dwie kudłate kobyły, a pomiędzy nimi mały biały west noo to ja całkiem podobnie wyglądam :diabloti: :lol: Quote
Pixeloza Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 mnie sie marzy ON-ek (ON-ek nie DON-ek, w DON-kach nie gustuję :diabloti:) ew. owczarek bengalski malinois :loveu: Quote
Pixeloza Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='kalyna']noo to ja całkiem podobnie wyglądam :diabloti: :lol:[/QUOTE] u nas na odwrót... dwa małe westy po bokach, a w środku boxer :evil_lol: ewentualnie czasem shih-tzu :roll: Choć głównie łazimy tylko we dwójkę :) Quote
Illusion Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='Pixeloza']mnie sie marzy ON-ek (ON-ek nie DON-ek, w DON-kach nie gustuję :diabloti:) ew. owczarek bengalski malinois :loveu:[/QUOTE] Bengalski? A nie belgijski? :diabloti: Quote
vege* Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='Pixeloza']zawsze jest krótkowłosy ;) o ble, fuj :diabloti: [quote name='Luzia']Ja najbardziej lubię włos umiarkowany, nie za długi nie za krótki :) Taki jak ma BC :lol: haha właśnie wyobraziłam sobie jak wyprowadzasz 2 niufy i mopsa :diabloti: poprawka, niuf, collie i mopsik :diabloti: drugi skład, niuf, dog i buldozek :evil_lol: [quote name='Pixeloza']mnie sie marzy ON-ek (ON-ek nie DON-ek, w DON-kach nie gustuję :diabloti:) ew. owczarek bengalski malinois :loveu: no wiesz nie żebym sie czepiała, ale bengalskich owczarków to nie ma:diabloti: Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='Pixeloza']taka jedna z miasta ma dwa berneńskie psy pasterskie i westa, wyobraź sobie jak to śmiesznie wygląda jak idą takie dwie kudłate kobyły, a pomiędzy nimi mały biały west :evil_lol:[/QUOTE] Uwielbiam takie połączenia, normalnie flip i flap :evil_lol: [quote name='kalyna']Mi się wydaje, ze piękny jest także Collie z linii klasyk :eviltong: tzn. włos jest półdługi :loveu: niestety teraz można spotykać prawie zawsze modenry.. czyli mega kudłate, które mi się niepodobają... Ja tam jestem wierna jednej rasie i każdy wie jakiej :loveu: no i kombinuję jak sklonować Ciapulca :evil_lol: noo to ja całkiem podobnie wyglądam :diabloti: :lol:[/QUOTE] Ja tam na odmianach się szkockich nie znam, ale jeśli klasyk to coś w stylu tego obrazka starego co wrzuciłam, to tak - takiego mogła bym mieć :cool3: Ja też kocham ONki nad życie, ale sądzę że zostanie to miłość platoniczna... Nie, bo Twoje najmniejsze to kundel bury :diabloti: [quote name='Pixeloza']mnie sie marzy ON-ek (ON-ek nie DON-ek, w DON-kach nie gustuję :diabloti:) ew. owczarek bengalski malinois :loveu:[/QUOTE] jak już to owczarek belgijski :eviltong: [quote name='Pixeloza']u nas na odwrót... dwa małe westy po bokach, a w środku boxer :evil_lol: ewentualnie czasem shih-tzu :roll: Choć głównie łazimy tylko we dwójkę :)[/QUOTE] Większy lans z bokserem :razz: Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='Illusion']Bengalski? A nie belgijski? :diabloti: ha widzę że nie tylko ja uwagę zwróciłam :lol: [quote name='vege*'] poprawka, niuf, collie i mopsik :diabloti: drugi skład, niuf, dog i buldozek :evil_lol: ja głosuję za trzema niufkami - czarnym, biało-czarnym i czekoladowym :cool3::loveu: jak by ktoś nie zauważył, to helou dałam zdjęcia :evil_lol: Quote
vege* Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='Luzia']ha widzę że nie tylko ja uwagę zwróciłam :lol: ja głosuję za trzema niufkami - czarnym, biało-czarnym i czekoladowym :cool3::loveu: jak by ktoś nie zauważył, to helou dałam zdjęcia :evil_lol: zdjęcia słitaśne :loveu titititit akurat czekoladowe niufki mi się nie podobają, z łaciatym też trudno trafić w mój gust więc zostanę przy czarnych ;) z collie to albo marmurek albo śniady :) Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='vege*']zdjęcia słitaśne :loveu titititit akurat czekoladowe niufki mi się nie podobają, z łaciatym też trudno trafić w mój gust więc zostanę przy czarnych ;) z collie to albo marmurek albo śniady :)[/QUOTE] no od razu mi lepiej :lol: z collie to wybór jest nie wielki jeśli chodzi o kolory :diabloti: Quote
Luzia Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 komu rasowego BC? duży miot więc jest w czym przebierać: http://www.dogomania.pl/forum/threads/244070-Duży-miot-szczeniaczków-czym-i-w-jakiej-ilości-dokarmiać :diabloti: Quote
vege* Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='Luzia']no od razu mi lepiej :lol: z collie to wybór jest nie wielki jeśli chodzi o kolory :diabloti:[/QUOTE] :loveu: też 3 kolory jak u nf :eviltong: gorzej z mopsikami:evil_lol: Quote
Recommended Posts