_ChiQuiTa_ Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/204237-Cudowna-male%C5%84ka-sunia-na-ulicy-!!-Pilnie-DT-prosimy-o-pomoc-!-( wątek suni! Quote
Luzia Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Przepraszam za offa ale sprawa bardzo pilna. Udało się w końcu złapać sunię z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/204237-Cudowna-maleńka-sunia-na-ulicy-!!-Pilnie-DT-prosimy-o-pomoc-!-( I nie ma co z nią zrobić w miejscu w którym jest teraz zostać nie może bo jest w nim kot który nie lubi towarzystwa. Mamy możliwość DT ale na łańcuch, a suńka maleńka z 7 kg max :( DT pilnie potrzebne. Quote
Luzia Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 :: FiGa :: napisał(a):Nienawidze Cie xD Wiem wiem :lol: A czemu tym razem ? :evil_lol: Quote
*Monia* Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Przyszłam zapytać jak tam żyjecie sobie? ;) Widziałam drzwi na szkodnikach :evil_lol: Tak w ogóle to się pogubiłam kto, kiedy, jak długo, itp. :roll: DONka śliczna, ta czarna maska i długaśny ryjuch :loveu: Quote
Luzia Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 [quote name='*Monia*']Przyszłam zapytać jak tam żyjecie sobie? ;) Widziałam drzwi na szkodnikach :evil_lol: Tak w ogóle to się pogubiłam kto, kiedy, jak długo, itp. :roll: DONka śliczna, ta czarna maska i długaśny ryjuch :loveu: A wszystko w porządku :) Pamir "trochę" ""zmądrzał"" :evilbat: ( czyli nawiasem mówiąc ma takie spacery że mucha nie siada... Wraca do domu i śpi :evil_lol: a niech no tylko rower naprawię to już w ogóle nie będzie w stanie się podnieść :lol:) A tak serio to bardzo szczęśliwy z powrotu ładnej pogody bo codziennie bawmy się piłką/dyskiem/sznurem, po za tym intensywnie uczymy się sztuczek ( z normalnymi komendami daliśmy sobie spokój bo na co one komu :lol: ), wieczorami szlajamy się po mieście ( z czego psy biegają bez smyczy ) i ogólnie jakoś to idzie. Na razie tylko nie łazimy na łąki ani do lasów bo kundle na kleszcze jeszcze nie zabezpieczone, a nie chcę ryzykować. Funia też ma przypływ dobrego humoru w związku z nadchodzącą wiosną, ostatnio nawet biegała za piłeczką... :crazyeye: Lusia... Zwana w domu Luśką ma obsesję na punkcie szczurów :roll: Strach pomyśleć co by się stało gdyby któryś spróbował wyjść z klatki w jej obecności :shake: Poza tym Elza już w nowym domu w Belgii :-( Ciężko ale niestety, wolę uratować następnych naście niż "zapchać" dom jednym, mimo że to pies moich marzeń :-( Państwo odbierali ją z Warszawy gdzie pojechałam z nią i jeszcze jednym sznupkowatym szczylem, o dziwo kierowca psio-lubny zabrał mnie z dwoma psami :cool1: Co jeszcze... hmmm A no właśnie dostałam mandat w Wawie :angryy: Bo jechałam na ulgowym a w stolicy ulgowy można mieć na legitymacji szkolnej do 21 roku życia... O czym oczywiście nie wiedziałam no bo skąd :shake: Będę musiała napisać odwołanie, choć nie wiem czy to coś da. Z weselszych informacji, w końcu udało mi się zwiedzić Muzeum Powstania Warszawskiego :multi: Co przyćmiło nawet złość na kanara i jego brak zrozumienia. :evil_lol: Elza była 3 tygodnie :cool3: Od soboty jest Luśka: :lol: Taaa drzwi biją wszystko na głowę... :evil_lol: Ten chłopaczek jechał z nami do Wawy skąd miał przesiadkę i z nowym panem jechał aż do Poznania! :multi: Elza w Wawie z piłeczką ukradzioną koledze :evil_lol: ( takiemu co ważył ze 2 kg i cały czas ganiał bidną Elzunię a ona uciekała przed nim przerażona z podwiniętym ogonem :diabloti: ) O kurcze alem się rozpisała jak nie ja normalnie :oops: Quote
Luzia Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 A co do drzwi... :evilbat: Całość nie jest oczywiście tylko dziełem Elzy, Odi też miał swój wkład :evilbat: Quote
*Monia* Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 To się dzieje u Ciebie, nie lubisz nudy :evil_lol: Drzwi ciekawie zrobione, nowy design :diabloti: Jesteś super DT, podziwiam :loveu::loveu: Co do biletu to ulgowy obowiązuje uczniów i studentów z ważną (podstemplowaną) legitymacją. (skąd wiek 21 lat wzięli?) Odwołanie możesz złożyć do 7 dni od daty wystawienia mandatu, opłacasz wtedy tylko opłatę manipulacyjną (8 zł coś) i z głowy ;). Ale musisz im pokazać że masz uprawnienie do zniżki, czyli wysłać potwierdzone za zgodność z oryginałem ksero legitki. Się rozpisałam, ale ja mam sklerozę i zdarzyło mi się zapomnieć legitymacji czy biletu miesięcznego :roll:. Zdjęcia psów może jakieś Ci się pstryknęły przypadkiem, chętnie obejrzę :cool3: Quote
Luzia Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 [quote name='*Monia*']To się dzieje u Ciebie, nie lubisz nudy :evil_lol: Drzwi ciekawie zrobione, nowy design :diabloti: Jesteś super DT, podziwiam :loveu::loveu: Co do biletu to ulgowy obowiązuje uczniów i studentów z ważną (podstemplowaną) legitymacją. (skąd wiek 21 lat wzięli?) Odwołanie możesz złożyć do 7 dni od daty wystawienia mandatu, opłacasz wtedy tylko opłatę manipulacyjną (8 zł coś) i z głowy ;). Ale musisz im pokazać że masz uprawnienie do zniżki, czyli wysłać potwierdzone za zgodność z oryginałem ksero legitki. Się rozpisałam, ale ja mam sklerozę i zdarzyło mi się zapomnieć legitymacji czy biletu miesięcznego :roll:. Zdjęcia psów może jakieś Ci się pstryknęły przypadkiem, chętnie obejrzę :cool3: Nuda jest nudna :evil_lol: To fakt, stwierdziłam z mamą że następne kupię pancerne :diabloti: Może dłużej dadzą radę :evilbat: Ja? No co Ty chyba chciałaś powiedzieć że najgorszym z możliwych :eviltong: No jak się okazuje do 21 roku :angryy: Odwołanie muszę napisać tyle że jakoś się zebrać do tego nie mam kiedy :evil_lol: No ja właśnie zawsze zabieram, jak zapominam legitymacji to zawsze kupuję cały.. :shake: Zaraz idziemy za blok pobawić się piłką to porobię, tyle że telefonem bo aparat zabiłam... Za dużo miał wrażeń :roll: Quote
*Monia* Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Luzia napisał(a):Nuda jest nudna :evil_lol: To fakt, stwierdziłam z mamą że następne kupię pancerne :diabloti: Może dłużej dadzą radę :evilbat: Ja? No co Ty chyba chciałaś powiedzieć że najgorszym z możliwych :eviltong: No jak się okazuje do 21 roku :angryy: Odwołanie muszę napisać tyle że jakoś się zebrać do tego nie mam kiedy :evil_lol: No ja właśnie zawsze zabieram, jak zapominam legitymacji to zawsze kupuję cały.. :shake: Zaraz idziemy za blok pobawić się piłką to porobię, tyle że telefonem bo aparat zabiłam... Za dużo miał wrażeń :roll: Taaak, chociaż ja się wolę ponudzić niż jak mi psy rozrywki dostarczają :mad: Najlepiej dźwiękoszczelne :evil_lol:. Tolerancyjna ta Twoja mama :lol: Jak chcesz mogę Ci pomóc, kilka razy już mi się zdarzyło pisać i to jest tylko kilka zdań. W swoim odwołaniu zmieściłam się w dwóch zdaniach :lol:. Czekamy na fotorelację :p Quote
Luzia Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 [quote name='*Monia*']Taaak, chociaż ja się wolę ponudzić niż jak mi psy rozrywki dostarczają :mad: Najlepiej dźwiękoszczelne :evil_lol:. Tolerancyjna ta Twoja mama :lol: Jak chcesz mogę Ci pomóc, kilka razy już mi się zdarzyło pisać i to jest tylko kilka zdań. W swoim odwołaniu zmieściłam się w dwóch zdaniach :lol:. Czekamy na fotorelację :p E tam, nuda to nuda, wszystko jest lepsze :lol: Czasem może się przydać :evilbat:... Oj to od niedawna, wcześniej bywało strasznie... Ale widać już się przyzwyczaiła i wszystko jej jedno :lol: A to chętnie przyjmę pomoc :) Ja niedoświadczona w tych sprawach... A jaka jest szansa że rzeczywiście mi to umorzą? Zdjęć mało i kiepskie bo nie lubię robić zdjęć telefonem.. Nowo nabyta piłeczka ze sznurem.. Ciekawe za ile tą utopię... :evilbat: Siad zostań: Waruj zostań: Stój zostań: Quote
Luzia Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Uśmiechnięta morda ;) Dziś Luśka pierwszy raz ze smyczy puszczona, trochę z niej wolny duch bo obleciała pół osiedla i już myślałam że zginęła ale wróciła po 10 min. :diabloti: Nieszczęśliwa Funia. :roll: Quote
Luzia Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Poza tym Pamir chciał zjeść na spacerze jakiegoś pieska :angryy: I jak byliśmy za blokiem jakiś pan stojący na balkonie bloku onok kazał nam wypier.... pod swój... Więc mu pokazałam mój balkon i okna ( na wysokości której stałam :diabloti: ) biedny nie wiedział co na to powiedzieć bo gderał coś o placu zabaw obok ( to tam za tym płotkiem) a potem schował się w domu :diabloti: Quote
*Monia* Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Luzia napisał(a):E tam, nuda to nuda, wszystko jest lepsze :lol: Czasem może się przydać :evilbat:... Oj to od niedawna, wcześniej bywało strasznie... Ale widać już się przyzwyczaiła i wszystko jej jedno :lol: A to chętnie przyjmę pomoc :smile: Ja niedoświadczona w tych sprawach... A jaka jest szansa że rzeczywiście mi to umorzą? Jednak wolę nudę niż ganianie psów po krzakach :p Do wszystkiego się można przyzwyczaić :evil_lol: Zawsze można spróbować, najlepiej mailem bo wtedy na pocztę nie trzeba biegać (ja leń jestem ;)) i na znaczkach zaoszczędzisz ;). Legitkę masz? Ksero zrób, podejdź do szkoły po stempelek że rzeczywiście to Twoja prawdziwa legitymacja (za zgodność z oryginałem, powinni mieć pieczątkę, ja akurat w pracy stemplowałam i nie mogli podważyć wiarygodności :evil_lol:), zeskanuj i wyślij z prośbą o umożenie nałożonej kary za przejazd bez ważnego dokumentu uprawniającego do ulgowego przejazdu, w załączeniu poświadczone ksero dokumentu. Coś w tym stylu napisz. Powinno być ok ;). I zrób to zanim 7 dni minie :mad:. Biedna Funia zakagańcowana... Sporo macie miejsca do biegania ;) A Pamir łobuziak jaki posłuszny :loveu: Luśka też fajna :loveu: Quote
Marlena:) Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Sadystka Funiową zakagańcować. Do TOZu Cie podam! Quote
:: FiGa :: Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Drzwi to masz.... y.... nowy trend taki? :evil_lol: Quote
Luzia Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 *Monia* napisał(a):Jednak wolę nudę niż ganianie psów po krzakach :p Do wszystkiego się można przyzwyczaić :evil_lol: Zawsze można spróbować, najlepiej mailem bo wtedy na pocztę nie trzeba biegać (ja leń jestem ;)) i na znaczkach zaoszczędzisz ;). Legitkę masz? Ksero zrób, podejdź do szkoły po stempelek że rzeczywiście to Twoja prawdziwa legitymacja (za zgodność z oryginałem, powinni mieć pieczątkę, ja akurat w pracy stemplowałam i nie mogli podważyć wiarygodności :evil_lol:), zeskanuj i wyślij z prośbą o umożenie nałożonej kary za przejazd bez ważnego dokumentu uprawniającego do ulgowego przejazdu, w załączeniu poświadczone ksero dokumentu. Coś w tym stylu napisz. Powinno być ok ;). I zrób to zanim 7 dni minie :mad:. Biedna Funia zakagańcowana... Sporo macie miejsca do biegania ;) A Pamir łobuziak jaki posłuszny :loveu: Luśka też fajna :loveu: Ja za swoimi nie ganiam :diabloti: Oczy mimo że zabezpieczone jeszcze mi się przydadzą :cool1: Ogólnie to ze mnie straszna sadystka jest... Jak mi psy uciekają to odwracam się i w dupie je mam :diabloti: I jak na razie jeszcze nigdy żaden mi nie uciekł na spacerze :lol: Chyba nigdy tego nie napiszę, bo tak się zbieram że ho ho :evil_lol: No niestety :shake: No a najlepsze że wystarczy tylko blok okrążyć :diabloti: Zdarza mu się, choć szczerze muszę przyznać że jest coraz lepiej :loveu: Luśka głosem tłumu została przechrzczona na Leah :diabloti::diabloti::diabloti: Lusia co prawda było wybrane na bazarku ale wybitnie mi to imię do psa nie pasuje a już do niej to masakrycznie, po za tym Lusia to moja kcywka w niektórych kręgach i dziwnie to brzmi :diabloti: Marlena:) napisał(a):Sadystka Funiową zakagańcować. Do TOZu Cie podam! Wolę żeby się męczyła w kagańcu niż umierała w męczarniach po zjedzeniu czegoś na spacerze :roll: :: FiGa :: napisał(a):Drzwi to masz.... y.... nowy trend taki? :evil_lol: yyy chcesz takie same? :grins: Da się zrobić. :diabloti: Quote
Luzia Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Zaraz idę szczepić padalce, ciekawe jak Pamir będzie się zachowywał :evilbat: Zwykle nie możemy go z wetem utrzymać do zastrzyku :lol: Quote
Marlena:) Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Ty się nie tłumacz :P to tak jakbym ja...zakagańcowała...TOFFIKA!!!! :O I tak Cie kocham :D Quote
Luzia Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Marlena:) napisał(a):Ty się nie tłumacz :P to tak jakbym ja...zakagańcowała...TOFFIKA!!!! :O I tak Cie kocham :D Twój Toffik nie ma fazy pod tytułem : zerzrem na spacerze wszystko co się nie rusza a WYGLĄDA na jadalne... :shake: Tym bardziej że były u nas w Tarnobrzegu przypadki trucia psów... Raz śmieciara zerzarła jakąś słoninę czy coś takiego i czyściło ją 2 dni :angryy: Poza tym kaganiec ma zakładany tylko jak po osiedlu łazimy ;) jak idę gdzieś dalej to chodzi bez bo tam niczego nie znajdzie :diabloti: A ja Ciebie.... też :evil_lol: Quote
Avaloth Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Najgroźniejszy pies zakagańcowany :diabloti: psy Ci się za szybko zmieniają, nie ogarniam :D ciekawe co do zlotu Ci zostanie xd Quote
Luzia Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Avaloth napisał(a):Najgroźniejszy pies zakagańcowany :diabloti: psy Ci się za szybko zmieniają, nie ogarniam :D ciekawe co do zlotu Ci zostanie xd No dokładnie :evilbat: Na pewno Pamir i Funia :lol: Quote
Alicja Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 oooooo jakiś znajomy ;) https://lh6.googleusercontent.com/_J7Mllhm_iJs/TZxQMhVP1hI/AAAAAAAAHow/MNmiJs6T0BE/Zdj%C4%99cie-0087.jpg odwołanie napisane ??? warto ,rozpatrują pozytywnie jak masz potwierdzenie ze się uczysz Quote
Recommended Posts