Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Przyszłam zapytać jak tam żyjecie sobie? ;)
Widziałam drzwi na szkodnikach :evil_lol:
Tak w ogóle to się pogubiłam kto, kiedy, jak długo, itp. :roll:
DONka śliczna, ta czarna maska i długaśny ryjuch :loveu:

Posted

[quote name='*Monia*']Przyszłam zapytać jak tam żyjecie sobie? ;)
Widziałam drzwi na szkodnikach :evil_lol:
Tak w ogóle to się pogubiłam kto, kiedy, jak długo, itp. :roll:
DONka śliczna, ta czarna maska i długaśny ryjuch :loveu:

A wszystko w porządku :)
Pamir "trochę" ""zmądrzał"" :evilbat: ( czyli nawiasem mówiąc ma takie spacery że mucha nie siada... Wraca do domu i śpi :evil_lol: a niech no tylko rower naprawię to już w ogóle nie będzie w stanie się podnieść :lol:) A tak serio to bardzo szczęśliwy z powrotu ładnej pogody bo codziennie bawmy się piłką/dyskiem/sznurem, po za tym intensywnie uczymy się sztuczek ( z normalnymi komendami daliśmy sobie spokój bo na co one komu :lol: ), wieczorami szlajamy się po mieście ( z czego psy biegają bez smyczy ) i ogólnie jakoś to idzie. Na razie tylko nie łazimy na łąki ani do lasów bo kundle na kleszcze jeszcze nie zabezpieczone, a nie chcę ryzykować.
Funia też ma przypływ dobrego humoru w związku z nadchodzącą wiosną, ostatnio nawet biegała za piłeczką... :crazyeye:
Lusia... Zwana w domu Luśką ma obsesję na punkcie szczurów :roll: Strach pomyśleć co by się stało gdyby któryś spróbował wyjść z klatki w jej obecności :shake:

Poza tym Elza już w nowym domu w Belgii :-( Ciężko ale niestety, wolę uratować następnych naście niż "zapchać" dom jednym, mimo że to pies moich marzeń :-( Państwo odbierali ją z Warszawy gdzie pojechałam z nią i jeszcze jednym sznupkowatym szczylem, o dziwo kierowca psio-lubny zabrał mnie z dwoma psami :cool1:

Co jeszcze... hmmm

A no właśnie dostałam mandat w Wawie :angryy: Bo jechałam na ulgowym a w stolicy ulgowy można mieć na legitymacji szkolnej do 21 roku życia... O czym oczywiście nie wiedziałam no bo skąd :shake: Będę musiała napisać odwołanie, choć nie wiem czy to coś da.

Z weselszych informacji, w końcu udało mi się zwiedzić Muzeum Powstania Warszawskiego :multi: Co przyćmiło nawet złość na kanara i jego brak zrozumienia. :evil_lol:

Elza była 3 tygodnie :cool3: Od soboty jest Luśka: :lol:

Taaa drzwi biją wszystko na głowę... :evil_lol:
Ten chłopaczek jechał z nami do Wawy skąd miał przesiadkę i z nowym panem jechał aż do Poznania! :multi:

Elza w Wawie z piłeczką ukradzioną koledze :evil_lol: ( takiemu co ważył ze 2 kg i cały czas ganiał bidną Elzunię a ona uciekała przed nim przerażona z podwiniętym ogonem :diabloti: )

O kurcze alem się rozpisała jak nie ja normalnie :oops:

Posted

To się dzieje u Ciebie, nie lubisz nudy :evil_lol:
Drzwi ciekawie zrobione, nowy design :diabloti:
Jesteś super DT, podziwiam :loveu::loveu:

Co do biletu to ulgowy obowiązuje uczniów i studentów z ważną (podstemplowaną) legitymacją. (skąd wiek 21 lat wzięli?) Odwołanie możesz złożyć do 7 dni od daty wystawienia mandatu, opłacasz wtedy tylko opłatę manipulacyjną (8 zł coś) i z głowy ;). Ale musisz im pokazać że masz uprawnienie do zniżki, czyli wysłać potwierdzone za zgodność z oryginałem ksero legitki. Się rozpisałam, ale ja mam sklerozę i zdarzyło mi się zapomnieć legitymacji czy biletu miesięcznego :roll:.

Zdjęcia psów może jakieś Ci się pstryknęły przypadkiem, chętnie obejrzę :cool3:

Posted

[quote name='*Monia*']To się dzieje u Ciebie, nie lubisz nudy :evil_lol:
Drzwi ciekawie zrobione, nowy design :diabloti:
Jesteś super DT, podziwiam :loveu::loveu:

Co do biletu to ulgowy obowiązuje uczniów i studentów z ważną (podstemplowaną) legitymacją. (skąd wiek 21 lat wzięli?) Odwołanie możesz złożyć do 7 dni od daty wystawienia mandatu, opłacasz wtedy tylko opłatę manipulacyjną (8 zł coś) i z głowy ;). Ale musisz im pokazać że masz uprawnienie do zniżki, czyli wysłać potwierdzone za zgodność z oryginałem ksero legitki. Się rozpisałam, ale ja mam sklerozę i zdarzyło mi się zapomnieć legitymacji czy biletu miesięcznego :roll:.

Zdjęcia psów może jakieś Ci się pstryknęły przypadkiem, chętnie obejrzę :cool3:

Nuda jest nudna :evil_lol:
To fakt, stwierdziłam z mamą że następne kupię pancerne :diabloti: Może dłużej dadzą radę :evilbat:
Ja? No co Ty chyba chciałaś powiedzieć że najgorszym z możliwych :eviltong:

No jak się okazuje do 21 roku :angryy: Odwołanie muszę napisać tyle że jakoś się zebrać do tego nie mam kiedy :evil_lol: No ja właśnie zawsze zabieram, jak zapominam legitymacji to zawsze kupuję cały.. :shake:

Zaraz idziemy za blok pobawić się piłką to porobię, tyle że telefonem bo aparat zabiłam... Za dużo miał wrażeń :roll:

Posted

Luzia napisał(a):
Nuda jest nudna :evil_lol:
To fakt, stwierdziłam z mamą że następne kupię pancerne :diabloti: Może dłużej dadzą radę :evilbat:
Ja? No co Ty chyba chciałaś powiedzieć że najgorszym z możliwych :eviltong:

No jak się okazuje do 21 roku :angryy: Odwołanie muszę napisać tyle że jakoś się zebrać do tego nie mam kiedy :evil_lol: No ja właśnie zawsze zabieram, jak zapominam legitymacji to zawsze kupuję cały.. :shake:

Zaraz idziemy za blok pobawić się piłką to porobię, tyle że telefonem bo aparat zabiłam... Za dużo miał wrażeń :roll:

Taaak, chociaż ja się wolę ponudzić niż jak mi psy rozrywki dostarczają :mad:
Najlepiej dźwiękoszczelne :evil_lol:. Tolerancyjna ta Twoja mama :lol:

Jak chcesz mogę Ci pomóc, kilka razy już mi się zdarzyło pisać i to jest tylko kilka zdań. W swoim odwołaniu zmieściłam się w dwóch zdaniach :lol:.

Czekamy na fotorelację :p

Posted

[quote name='*Monia*']Taaak, chociaż ja się wolę ponudzić niż jak mi psy rozrywki dostarczają :mad:
Najlepiej dźwiękoszczelne :evil_lol:. Tolerancyjna ta Twoja mama :lol:

Jak chcesz mogę Ci pomóc, kilka razy już mi się zdarzyło pisać i to jest tylko kilka zdań. W swoim odwołaniu zmieściłam się w dwóch zdaniach :lol:.

Czekamy na fotorelację :p

E tam, nuda to nuda, wszystko jest lepsze :lol:
Czasem może się przydać :evilbat:... Oj to od niedawna, wcześniej bywało strasznie... Ale widać już się przyzwyczaiła i wszystko jej jedno :lol:

A to chętnie przyjmę pomoc :) Ja niedoświadczona w tych sprawach... A jaka jest szansa że rzeczywiście mi to umorzą?

Zdjęć mało i kiepskie bo nie lubię robić zdjęć telefonem..
Nowo nabyta piłeczka ze sznurem.. Ciekawe za ile tą utopię... :evilbat:

Siad zostań:

Waruj zostań:

Stój zostań:

Posted

Uśmiechnięta morda ;)

Dziś Luśka pierwszy raz ze smyczy puszczona, trochę z niej wolny duch bo obleciała pół osiedla i już myślałam że zginęła ale wróciła po 10 min. :diabloti:

Nieszczęśliwa Funia. :roll:

Posted

Poza tym Pamir chciał zjeść na spacerze jakiegoś pieska :angryy:
I jak byliśmy za blokiem jakiś pan stojący na balkonie bloku onok kazał nam wypier.... pod swój... Więc mu pokazałam mój balkon i okna ( na wysokości której stałam :diabloti: ) biedny nie wiedział co na to powiedzieć bo gderał coś o placu zabaw obok ( to tam za tym płotkiem) a potem schował się w domu :diabloti:

Posted

Luzia napisał(a):
E tam, nuda to nuda, wszystko jest lepsze :lol:
Czasem może się przydać :evilbat:... Oj to od niedawna, wcześniej bywało strasznie... Ale widać już się przyzwyczaiła i wszystko jej jedno :lol:

A to chętnie przyjmę pomoc :smile: Ja niedoświadczona w tych sprawach... A jaka jest szansa że rzeczywiście mi to umorzą?

Jednak wolę nudę niż ganianie psów po krzakach :p
Do wszystkiego się można przyzwyczaić :evil_lol:

Zawsze można spróbować, najlepiej mailem bo wtedy na pocztę nie trzeba biegać (ja leń jestem ;)) i na znaczkach zaoszczędzisz ;). Legitkę masz? Ksero zrób, podejdź do szkoły po stempelek że rzeczywiście to Twoja prawdziwa legitymacja (za zgodność z oryginałem, powinni mieć pieczątkę, ja akurat w pracy stemplowałam i nie mogli podważyć wiarygodności :evil_lol:), zeskanuj i wyślij z prośbą o umożenie nałożonej kary za przejazd bez ważnego dokumentu uprawniającego do ulgowego przejazdu, w załączeniu poświadczone ksero dokumentu. Coś w tym stylu napisz. Powinno być ok ;). I zrób to zanim 7 dni minie :mad:.

Biedna Funia zakagańcowana...
Sporo macie miejsca do biegania ;)
A Pamir łobuziak jaki posłuszny :loveu:
Luśka też fajna :loveu:

Posted

*Monia* napisał(a):
Jednak wolę nudę niż ganianie psów po krzakach :p
Do wszystkiego się można przyzwyczaić :evil_lol:

Zawsze można spróbować, najlepiej mailem bo wtedy na pocztę nie trzeba biegać (ja leń jestem ;)) i na znaczkach zaoszczędzisz ;). Legitkę masz? Ksero zrób, podejdź do szkoły po stempelek że rzeczywiście to Twoja prawdziwa legitymacja (za zgodność z oryginałem, powinni mieć pieczątkę, ja akurat w pracy stemplowałam i nie mogli podważyć wiarygodności :evil_lol:), zeskanuj i wyślij z prośbą o umożenie nałożonej kary za przejazd bez ważnego dokumentu uprawniającego do ulgowego przejazdu, w załączeniu poświadczone ksero dokumentu. Coś w tym stylu napisz. Powinno być ok ;). I zrób to zanim 7 dni minie :mad:.

Biedna Funia zakagańcowana...
Sporo macie miejsca do biegania ;)
A Pamir łobuziak jaki posłuszny :loveu:
Luśka też fajna :loveu:

Ja za swoimi nie ganiam :diabloti: Oczy mimo że zabezpieczone jeszcze mi się przydadzą :cool1: Ogólnie to ze mnie straszna sadystka jest... Jak mi psy uciekają to odwracam się i w dupie je mam :diabloti: I jak na razie jeszcze nigdy żaden mi nie uciekł na spacerze :lol:

Chyba nigdy tego nie napiszę, bo tak się zbieram że ho ho :evil_lol:

No niestety :shake:
No a najlepsze że wystarczy tylko blok okrążyć :diabloti:
Zdarza mu się, choć szczerze muszę przyznać że jest coraz lepiej :loveu:
Luśka głosem tłumu została przechrzczona na Leah :diabloti::diabloti::diabloti: Lusia co prawda było wybrane na bazarku ale wybitnie mi to imię do psa nie pasuje a już do niej to masakrycznie, po za tym Lusia to moja kcywka w niektórych kręgach i dziwnie to brzmi :diabloti:

Marlena:) napisał(a):
Sadystka Funiową zakagańcować. Do TOZu Cie podam!

Wolę żeby się męczyła w kagańcu niż umierała w męczarniach po zjedzeniu czegoś na spacerze :roll:

:: FiGa :: napisał(a):
Drzwi to masz.... y.... nowy trend taki? :evil_lol:

yyy chcesz takie same? :grins: Da się zrobić. :diabloti:

Posted

Zaraz idę szczepić padalce, ciekawe jak Pamir będzie się zachowywał :evilbat:
Zwykle nie możemy go z wetem utrzymać do zastrzyku :lol:

Posted

Marlena:) napisał(a):
Ty się nie tłumacz :P
to tak jakbym ja...zakagańcowała...TOFFIKA!!!! :O
I tak Cie kocham :D

Twój Toffik nie ma fazy pod tytułem : zerzrem na spacerze wszystko co się nie rusza a WYGLĄDA na jadalne... :shake: Tym bardziej że były u nas w Tarnobrzegu przypadki trucia psów...
Raz śmieciara zerzarła jakąś słoninę czy coś takiego i czyściło ją 2 dni :angryy:
Poza tym kaganiec ma zakładany tylko jak po osiedlu łazimy ;) jak idę gdzieś dalej to chodzi bez bo tam niczego nie znajdzie :diabloti:

A ja Ciebie.... też :evil_lol:

Posted

Avaloth napisał(a):
Najgroźniejszy pies zakagańcowany :diabloti:

psy Ci się za szybko zmieniają, nie ogarniam :D ciekawe co do zlotu Ci zostanie xd

No dokładnie :evilbat:

Na pewno Pamir i Funia :lol: