Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej! Albo ja jestem ślepa albo takiego tematu jescze tu nie ma... Kochani1 Powiedzcie mi, co zrobić, jeśli guma do żucia przyklei się do psa krótkowłosego? bo w sumeei u długowlosych jedynym wyjsciem jest chyba wyciecie... a u krotkich? pozdrawiaM!

Posted

Słyszałam o sposobie z przyłożeniem do gumy kostki lodu. Zmarznięta guma powinna dać się wykruszyć. Ubranie można włożyć do zamrażalnika, ale z psem raczej taki numer nie przejdzie :eviltong:

Posted

Niestety z moich doswiadczen...guma sie nie wykruszy...niestety szybko sie rozpuszcza(nawet jak w recznik guma mi sie wlepila po wsadzeniu do zamrazalki , guma sie predzej rozpuscila niz wykruszyla). Ja poprostu zeskrobywalam paznokciami :roll: Narazie inaczej mi sie nie udawalo.

pozdr.

Posted

Aha.. pytam tak na przyszlosc, bo moj BB ostatnio wpadl w gume... no i niestety bylo to w nocy i polowe wlosow sobei powyrywal na udzie...;/ a poznan za 2 tygodnie!to co zostalo- wycielam, bo nie dalo sie ani wyczesac, ani wyskrobac bez uszkodenia siersci...

• 1 year later...
Posted

Gdyby każdy wrzucał gumę do kosza na śmieci albo wkładał do chusteczki i wyrzucał ją przy okazji, nie byłoby podobnych sytuacji, ale niestety nasz naród do najczystszych nie należy, do dobrze wychowanych też niestety nie....

• 5 months later...
Posted

Ja też wycinałam ;) Do brzucha mojemu Dragonowi sie przylepiła i koniec. Nic nie dało sie zrobić, nożyczki poszły w ruch. Ps. Dragon jest krótkowłosy :p Bardzo mnie denerwują ludzie rzucający gumę gdzie popadnie :mad:Pozdrawiam.

• 3 months later...
  • 7 months later...
Posted

Guma do żucia,przyczepiona do krótkiej sierści to faktycznie spory problem. Można spróbowac ja "spłukac" wodą,lub nałożyc troche oliwki i powinna zejsc. Ostatecznym rozwiązaniem jest jej wycięcie,ale sam nigdy tego nie praktykowałem.

• 1 month later...