Jump to content
Dogomania

Wszystko o Pekińczykach (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Astra.....ale ja Ci fotkę już przesłałam:roll:-jest jedna-wczoraj na priv dostałaś....

sunia ma olbrzmią przepukliną okołopępkową, wymaga operacji, strzyżenia - ogólnie wizyty w salonie fryzjerskim, jest starszą sunią, która wymaga poświęcenia-dla osoby świadomie decydującej się na uratowanie i diagnostykę malutkiej.

ja miałam w ciężkiej anemii Dyzia, z zaawansowaną malesiosą, w trakcie leczenia z tzw: suchym okiem do końca życia na 3 rodzajach kropelek, z arytmią starczą -i jeszcze w Krzyczkach się o niego osobiście starałam-nikt mnie nie przekoywał nie to ja przekonywałam.

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak dawno nie pojawialam sie na dogomani od porodu ze zapomnialam ze pw istnieje - przepraszam za zamieszanie - odpisalam na pw

Posted

tu jeszcze w schronisku-ledwo się trzymał na nogach: stary, pozlepiany, wychudzony, cuchnący i pokochałam go-nawet pierwszego dnia gdy był w domu a smród przenikający całą moją kawalerkę dawał po nozdrzach-dostawał buzi i przytulałam go.

Posted

dorcia44 napisał(a):
a jakie są pekiny do adopcji?...nooo tylko tak pytam:oops:

To musimy poczekać na Oktawię bo Ona ma wszystko w jednym palcu :cool3: :cool3:

Posted

Egradasko-poproszę o piękną przeróbkę dla Twego ś.p. Pekinka w wersji zimowo zadumanej:loveu::

Dorcia obecnie domu stałego szuka Leoś mix Pekińczyka/Shih-Tsu:

jego wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101282

sunia o którą pytała się ASTRA oraz poprosiłam o pomoc Klaudus:

starsza sunia z olbrzymią przepukliną okołopępkową, mix Shih-Tsu czeka na odpowiedzialnych opiekunów-więcej info mogę podac osobie zainteresowanej.Mam kontakt z wolonatriuszkami

MIX-Pekińczyka i Shih-Tsu poszukuje odpowiedzialnego opiekuna, który poświęci jej czas i uwagę:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=100593

Posted

[quote name='oktawia6']Egradasko-poproszę o piękną przeróbkę dla Twego ś.p. Pekinka w wersji zimowo zadumanej:loveu::

Dzięki, Oktawio) Oglądając stare zdjęcia naszego arystokraty czuję się się znów jak uczennica;) A poza tym dostałam na pw bardzo ciekawe informacje o hodowli, z której pochodził Duszan;) Ze wstydem przyznaję, że w ogóle nie byłam tego świadoma. W pw jest też przepowiednia, ze jeszcze wrócę do przedstawiciela tej rady;) Zobaczymy;)
POzdrawiam

Posted

egradska napisał(a):

Dzięki, Oktawio) Oglądając stare zdjęcia naszego arystokraty czuję się się znów jak uczennica;) A poza tym dostałam na pw bardzo ciekawe informacje o hodowli, z której pochodził Duszan;) Ze wstydem przyznaję, że w ogóle nie byłam tego świadoma. W pw jest też przepowiednia, ze jeszcze wrócę do przedstawiciela tej rady;) Zobaczymy;)
POzdrawiam

Egradasko może wieczorem będzie coś pięknego dla Ciebie od Misiaczkowej:loveu:
czy te informacje były negatywne o hodowli? czy w innym sensie?
A może przepowiednia się ziści? stara miłośc nigdy nie rdzewieje!:loveu:

Posted

[quote name='oktawia6']
czy te informacje były negatywne o hodowli? czy w innym sensie?

cytuje z pw:
"Mitang to nie imię tylko przydomek można już powiedzieć legendarnej Polskiej hodowli z Krakowa. Prowadziła ją wielce zasłużona dla rasy i kynologii Pani Pasionkówna. Cenili ją sobie bardzo i często zapraszali na sędziowania Duńczycy. Wspaniale i zajmująco opowiadała o pekinach, żartobliwie o swojej miłości do nich. Bo jak sama opowiadała pierwsze pekiny weszły do jej domu z przymusu - trzeba było je ratować - nie cierpiała tej rasy ale życie bywa przewrotne i pokochała je wielką miłością.
WANG był trzecim z kolei psem tego imienia i w tamtych latach był w tej rasie wielką sławą jak zresztą te psy z Mitang, które były pokazywane na wystawach.
Informacja jak najbardziej do wykorzystania na dogo ."

Dzięki:loveu:

Posted

egradska napisał(a):

Dziękuje bardzo:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Zaraz wyślę link Mamie:lol:

a może też tamtej hodowczyni?:cool3:z pozdrowieniami?:lol:Misiaczkowa jest uzdolniona:eviltong:

Posted

[quote name='oktawia6']a może też tamtej hodowczyni?:cool3:z pozdrowieniami?:lol:Misiaczkowa jest uzdolniona:eviltong:
:hmmmm: hmm...ktoś tu sie podlizuje ;) :D.
Ale dziękuję bardzo :loveu:.

Posted

Z hodowczynią kontaktu brak,może gdybyśmy wystawiali psa, to jakis by sie utrzymał, a tak:-( zresztą, minęło tyle lat...
A Misiaczkowej baaardzo dziękujemy:Rose: i gratulujemy talentu

Posted

misiaczek napisał(a):

:hmmmm: hmm...ktoś tu sie podlizuje ;) :D.
Ale dziękuję bardzo :loveu:.

Misia a kto niby?:evil_lol:nie Wiesz jaka jestem:szczera ot co-zdolna to zdolna trzeba Cię chwalic!:loveu:Egradaska trafiła kiedyś na dobrą hodowczynię to trzeba też podkreślic!:p
włąśnie Egradasko ale ile lat minęło dokładnie? miałaś od tamtej pory jakiegoś Pekina?

Posted

oktawia6 napisał(a):

włąśnie Egradasko ale ile lat minęło dokładnie? miałaś od tamtej pory jakiegoś Pekina?

niech no policzę - ON-ek ma 10 lat, 2 lata nie było żadnego psa ... czyli to już 12 lat od odejscia Duszana minęło........
Jak ten czas leci...

Posted

Bardzo przeżyłam odchodzenie Duszana i myślałam, że sie już nie zdecyduje na psiaka... Po dwóch latach brat uparł się, że pies musi być - no i jest Ramzio:loveu:

Posted

[quote name='monia3a']
Dzwoniło już pare osób ale jak dla mnie nieodpowiedni a najlepszy był jeden gość co prosił mnie abym przetrzymała małą do 6 grudnia i on ją zabierze w prezencie dla córki :cool3: zaczyna się szał prezentów a po świętach znów będziemy znachodzić pieski, trudno takie życie, ja małej nie oddam byle komu strasznie ją pokochałam :loveu:

Monia i co z malutką? widziałam jej aukcję na allegro....aukcja trwa do 20 grudnia

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...