Donvitow Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Dzisiaj pierwsze podejście- delikatny warkocik i ogon pod siebie. Pierwsze widziałem szarpka z takim ogonem.. Godzinka wolności na wybiegu. Duże opory by zdjąc transportową obróżkę/ ochydną/ i założyć nową /ładną/ Dużo luzu i zero nachalności. Po godzinie szarpek sam przyszedł do mnie i położył łepek na kolanie. Kupiony Nie jest to sunia łatwa. Jak trafi do domku bedzie musiał sobie z lekami po poprzednim właścicielu ktoś poradzić. Sunia zastraszona. Jej warkoty to lęki.Musi być ktoś doświadczony. Sunia ma mordkę w szramach pewnie jest wojownicza. W transporcie wykazała si e dominacją. Nadaje się tylko do doswiadczonego domu. Ze znajomością rasy i trudnych psów. To nie spanielek tylko skrzxywdzony dominujący szarpek. Proszę o pewien domek Quote
Martinee Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=45422&page=6 a ja zapraszam tuu Quote
kaLOlina Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 donvitow - a ty wiez ze spaniele to b.trudne psy;) hahaha Quote
P A U L A Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Miodzik:) Donia Ty to masz łapeczki zdolne do aparatu:)-- od zawsze to wiedziałam;P Quote
GoniaP Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Trzymamy kciuki za domek... A co z labką?? Quote
PaulinaT Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Donvitow napisał(a):Nadaje się tylko do doswiadczonego domu. Ze znajomością rasy i trudnych psów. To nie spanielek tylko skrzxywdzony dominujący szarpek. Proszę o pewien domek Mam nadzieję, ze się taki znajdzie - doświadczony i cierpliwy - dom. Quote
caroolcia Posted October 29, 2007 Author Posted October 29, 2007 Labka jest juz w domku w Krakowie :multi: Quote
P A U L A Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 caroolcia napisał(a):Labka jest juz w domku w Krakowie :multi: super!:) cieszę się bardzooooo! Trzymamy kciuki za szczęście pozostałej dupeczki;) Quote
Donvitow Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Dzisiaj było lepiej. Szarpkówna kilka razy zaszczyciła mnie swym wzrokiem. Na wołanie podeszła. Jak chciała. Na wabika/parówka zero reakcji/. Twardziel. Wymaga dużo miłości. Ogonek na plecach. Jest fajnie. Sunia nie wierzy w swe szczęście. Boi się. Quote
margo001 Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 super ze labka tak szybko trafiła do domku :multi: Teraz mocno trzymamy kciuki za sharpiczkę :thumbs: Quote
caroolcia Posted October 29, 2007 Author Posted October 29, 2007 Trzymajcie mocno jak się da!!!! w piątek jade do niuni - spotkanie odbedzie się albo w Poznaniu albo w gaju Quote
Helga&Ares Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Dzisiaj szczepienia i reszta. Uzgodniona sterylka. Zobaczymy czy się spodoba Domkowi. Quote
caroolcia Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 tak wet dzisiaj do Fabisi przyjeżdża, a ja w piatek z potencjalną przyszłą rodzinką rano jedziemy do Fabisi na rozpoznanie :p Forum szarpkowe stanęło na wysokości zadania - mamy juz 350 pln na leczenie Fabisi :-o Bardzo wszystkim dziękuję :modla::laola::iloveyou: Quote
PaulinaT Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 caroolcia napisał(a):tak wet dzisiaj do Fabisi przyjeżdża, a ja w piatek z potencjalną przyszłą rodzinką rano jedziemy do Fabisi na rozpoznanie :p Forum szarpkowe stanęło na wysokości zadania - mamy juz 350 pln na leczenie Fabisi :-o Bardzo wszystkim dziękuję :modla::laola::iloveyou: Super wieści! :multi: Quote
Martinee Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Super wieści może też uda mi się przyjechać do Gaju Quote
caroolcia Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 My się chyba na spacerek po Psarskim wybierzemy Quote
Donvitow Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Sunia jest nieufna. Woli wyraźnie kobiety. Do mnie podchodzi tylko jak uklęknę. Ale podchodzi. Niestety zero! przekupności. Nawet parówki nie skutkują. Ale małymi kroczkami do przodu. Plus że nie jest agresywna mimo nieufności.:lol: Jutro:multi: znowu oswajanie i spacerek. Quote
Donvitow Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Oj dzisiaj Gupol się cieszył. Szczekał z daleka. Delikatnie szarpkowo nastawił łepek. no a potem dupkę. Super. Poszliśmy do lasu/ drogą Toniową/ ale zachwyt. Nawet nie ciągnie. Burba gorszy. po powrocie pogoniła schroniskową żabkę a potem dwa koty. Nie przepada. potem drugi spacerek. Już wiedział po co smycz i po co ją zapinam. Ale radość. Szkoda ją tam zostawiać. Szybko domek. Wygląda lepiej. Czy zdajecie sobie sprawę że sunia w schronie !!!! dochodzi w oczach do siebie po "hodowli". Wczoraj grzecznie zniosła szczepienie. Andrzeja/naszego pracownika/ akceptuje. Nie mogę doczekać się piątku.:lol: Quote
Martinee Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Super ale jest dominatką na Tekilke tą jamniczke też warczy Quote
Recommended Posts