Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To cieszymy sie Dorothy!
To druga zamojska dziewczyna, która jedzie w tamte strony:lol:
Wszystko bedzie dobrze:lol:
Dziewczyna jeszcze nic nie wie ile to nowych wrazen czeka ja teraz kazdego dnia.

Posted

Sunia, no to jeszcze lepiej.:loveu:
Gdyby zaakceptowała moje koty, miałaby u mnie DS.
Ale jeśli Dorothy zakochała się, to ustępuję, szczęście suni najważniejsze.

Posted

Suńka w nocy ładnie spała, rano zjadła śniadanko. Teraz jest już po drugim śniadanku, które zjadła ode mnie z ręki, co uważam za duży sukces, bo mała jest jeszcze wylękniona. :lol: Na spacerku była bez smyczy z moim TZ-em (mamy ogrodzoną działkę ;)) , cały czas za nim chodziła i grzecznie wróciła z nim do domu. Na moje wilki wcale nie zwracała uwagi, to raczej one pękały z ciekawości. :diabloti:W tej chwili trudno jest mówić o reakcji na inne zwierzęta, bo to jest dla niej nowe miejsce i może całkiem inaczej się zachowywać jak poczuje się swobodniej. Tak jak pisałam suńka jest nieufna , mocno wychudzona i ma na sobie trochę strupków ( zwłaszcza w uszach i na głowie). :roll:Jeśli chodzi o jej strach, to myślę, że bardzo szybko się przełamie, my cały czas ją pogłaskujemy i zauważyłam ,że uwielbia mizianko za uszkiem. :loveu:

Posted

agusiazet napisał(a):
No, no jak zwykle niezawodne Marta i Asia z TZ-etami, brawo, bardzo sprawna aukcja i chyba jednak rasowe mają większe wzięcie. Zdjęcia będą?

no rasowe maja wieksze wzięcie...ale dochodzi tutaj spore ryzyko pseudohodowcow...ja rozmawialam z masą ludzi, ktorym ewidentnie zalezalo tylko na rozmnozeniu:roll:
fotki mają byc pozniej, wnowej fryzurce....czekamy:loveu:

Posted

Dorothy napisał(a):
pewnie że się nie mogę doczekać :-)
widze ze tu sie za mną kolejka po małą ustawia:-o
to ile już mamy chętnych gdybym zrezygnowała?:cool3:

dwie osoby są:eviltong:
sprobuj zrezygnowac teraz...ktos cie znajdzie i "I kill you!" :diabloti:

Posted

Niki-lidka napisał(a):
dwie osoby są:eviltong:
sprobuj zrezygnowac teraz...ktos cie znajdzie i "I kill you!" :diabloti:

huehuehue
nie boje sie :laugh2_2:
za daleko do mnie macie :multi:

nie no obiecałam Asi i w ogóle przez telefon rozmawiałyśmy,ja nie robie z gęby cholewy (oraz trzęsę się o swoje życie hihi)

słuchajcie w życiu nie widziałam łysego skajka, no rzeczywiście nietoperek wersja wystawowa :evil_lol: ale ma śliczne kochane oczka! Takie smutne ale- mimo wszystko pełne nadziei!
tylko co z tą łapką? wypadek przy strzyżeniu?

Posted

Sliczna jest:loveu:
Oczka smutne, ale będa z niej ludzie:evil_lol:
Balysmy sie przede wszystkim, ze bedzie bardzo przerażona i nieufna, a ona jest jak widac taka ciekawa człowieka:loveu:

Posted

Dziękuje Dorothy i terra, ze chcecie pomóc tej małej, ona prawdopodobnie duzo przeszła, na co wskazuje jej wygląd:-(
Ciekawa jestem w jakim jest wieku, ale na to przyjdzie czas...

Posted

Pazury trzeba koniecznie obciąć. Trzeba też obejrzeć łapki miedzy palcami i jeśli są, wyciąć kołtuny między palcami. Jeśli futro tam zrobiło się rude, to jest to konieczne. Skye'om rośnie sierść między palcami i to jest jedyne miejsce, gdzie trzeba ją systematycznie wycinać.
Z czasem trzeba przejrzeć uszy, czy coś tam się nie dzieje i zęby pod kątem kamienia.
I wcale nie jest taka chuda jak piszeciecie. Skye pod szata skrywa bardzo szczupłe muskularne ciało z głeboką klatką piersiową. Ja to bym się bardziej martwiła, gdyby była mocno przy kości i brzuchata. Zważcie ją, jeśli macie możliwość. W zależności od wielkości (zawsze jest jakiś rozrzut) 13-15 kg (no z pół kilo poszło z futrem):evil_lol:

Posted

Niestety , to jest strzyżenie mojego TZ-ta :mad:. Natychmiast odebrałam mu nożyczki i reszta zabiegu odbyła się bezkrwawo. Mam nadzieję, że nam to wybaczycie, suńka już nam wybaczyła. :oops: Poza tym jest coraz fajniejsza, nie opuszcza nas na krok. Nawet w tej chwili siedzi przy mnie. :loveu:Zdarzyło jej się nawet wspiąć na tylnych łapkach żeby upomnieć się o głaskanie. Ogólnie jest bardzo spokojna, chociaż obserwuje każdy nasz ruch. Do psów jest nastawiona przyjaźnie, tylko moje małe zgredy ostentacyjnie na nią powarkują. :diabloti: