gallegro Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Z racji wyjątkowych walorów, jakimi bez wątpienia są, przyciągająca wzrok powierzchowność oraz wdzięk Jokerka, rozważa się niniejszym reglamentację psiny (ups!... problemy natury technicznej :razz:) lub "sprzedaż" wiązaną. Oby nie zapeszyć ;). Swoja drogą, gdzie Ci ludzie mają oczy... Aż dziw bierze, że do tej pory nikt nie zaproponował mi wcześniejszego zamknięcie aukcji, jak to bywa w przypadku mege-okazji :lol:. Quote
red Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Albo jesteś tajemniczy, albo ja nie kumata....Nie wierzą, żeby nikt się nie interesował takim cudeńkiem.... Quote
gallegro Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 red napisał(a):Albo jesteś tajemniczy, albo ja nie kumata....Nie wierzą, żeby nikt się nie interesował takim cudeńkiem.... W przeszłości, już kilkakrotnie miałem podobne przeczucia, odnośnie adopcji innych psiaków i zawsze sie sprawdzały. Nie sądzę, aby tym razem miałoby być inaczej. Zresztą... wystarczy spojrzeć na tego malucha, żeby się w nim zakochać po uszy ;). Sądzę, że adopcja Jokera to kwestia niedługiego czasu i tej wersji się trzymajmy... Quote
red Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 gallegro napisał(a):W przeszłości, już kilkakrotnie miałem podobne przeczucia, odnośnie adopcji innych psiaków i zawsze sie sprawdzały. Nie sądzę, aby tym razem miałoby być inaczej. Zresztą... wystarczy spojrzeć na tego malucha, żeby się w nim zakochać po uszy ;). Sądzę, że adopcja Jokera to kwestia niedługiego czasu i tej wersji się trzymajmy...Też tak myślę, cisza.................a potem hops domek za domkiem. Myślę, że Joker nie będzie duży. Quote
gallegro Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Mam poważne zapytanie z Allegro, dotyczące Jokera. Niestety, docelowo psiak nie może być zbyt duży. Pani Stanisławo, jak myślisz... jakiej wielkości urwis z niego wyrośnie? Domek w zasadzie myślał o małej suni, ale Joker ich zauroczył. No chyba, ze ktoś ma jakieś info o malutkiej kudłatej suńce, która jest w wyjątkowo trudnej sytuacji. W końcu Joker póki co ma komfortowe warunki... Quote
pani_stanislawa Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 Joker bedzie psiakiem takim do 3/4 lydki, maxymalnie przed kolano.Choc ta pierwsza opcja wydaje mi sie realniejsza :) Maluch staje sie typowym psem obronnym tzn. zaden intruz mu nie umknie. Nauczyl sie szczekac i chyba mu sie to spodobalo , jak tylko ktos zbliza sie do drzwi , dzowni itepe .ten komunikuje to swoim jeszcze piskliwym glosikiem;) [quote name='gallegro']W końcu Joker póki co ma komfortowe warunki...Komfortowe to fakt, ale jego dluzszy pobyt u mnie bedzie dosc niezdrowy dla obu stron. Joker juz czuje sie jak u siebie w domu. Jak wracam po kilku godzinach z pracy psiak cieszy sie tak, jakby mnie nie bylo cala wiecznosc Skacze, biega, piszczy itepe. totalna euforia. Oby domek znalazl sie jak najszybciej, bo taki szczeniecy okres, moze dac przyszlym wlascicielom mnostwo radosci,a i napewno latwiej bedzie go ulozyc i przyzwyczaic do siebie, co oczywiscie w pozniejszym czasie nie bedzie bezowocne:) tak wiec pare zdjec szKRABa :) P.s. Podczas przebierania Joker nie ucierpial, nie zostal uduszony, ani polkniety przez kraba. Mial frajde ,a i ja chwile spokoju bo zajal sie sam soba.. hmm tzn krab go zajał ;) *mowilem, ze wróce :P - Joker Quote
Tigraa Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Dziś przypadkowo rozmawiałam z jedną panią i może byłby dom dla Jokera w Radomiu. Super dom. Właśnie wysyłam jego fotki. Pani szuka szczeniaka, który docelowo będzie nieduży. Quote
gallegro Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Aniu, byłoby cudownie. Miałybyście baczenie na tego brzdąca :razz:. A dla zainteresowanej z Allegro, poszukalibyśmy małej suni ;). Tak czy siak, Joker już niedługo znajdzie domek... jestem dobrej myśli... Quote
Tigraa Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Pani co prawda szuka krótkowłosego, ale może Jokerek się spodoba. A jeśli nie, to może są tu szczeniaczki krótkowłose szukające domków, to podeślę pani fotki. W sumie pani powiedziała, że nawet niekoniecznie szczeniak, ale młody piesek, do roku. Bo chodzi o to, żeby tolerował koty. Pani ma w domu koty. Quote
pani_stanislawa Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 tzn. ze juz powoli moge zaczac tesknic za tym gamoniem.... domek musi byc nienaganny, inaczej nie oddam, za bardzo pokochalam! Jakby pani z radomia sie zdecydowala to byloby super, zawsze moznaby skontrolowac czy mojemu synkowi nic sie nie dzieje:) p/s. ale sobie dziad maly slodko spi :) Quote
red Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 W schronisku na kwarantannie są krótkowłose piesek i suczka czarne ratlerkowate, takie starsze szczeniaki kilkumiesięczne. Można by ich ew. komuś zaproponować. Poproszę o zdjęcie dziś jedzie Patrycja. Quote
Tigraa Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Aniu, niech Patrycja zrobi fotki i mi podeśle na tygrysiczka88@o2.pl, wyślę tej pani. To jest naprawdę dobry dom. Quote
Makuuu Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 uh... wreszcie jako tako zaczynam pojmować jak to wszystko tu działa... ale pewnie i tak coś pomieszam, więc na początku proszę o wyrozumiałość. Fotki zrobiłam niestety tylko Gałgankowi, jeżeli to nie problem tamtym psiakom zrobię ale dopiero w sobotę :). Trzymam kciuki za Jokera! Quote
red Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Makuuu, witaj na dogo:multi: Pamiętaj, że odradzałam Ci....to uzależnia:cool3: Quote
pani_stanislawa Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 Makuuu napisał(a):uh... wreszcie jako tako zaczynam pojmować jak to wszystko tu działa... ale pewnie i tak coś pomieszam, więc na początku proszę o wyrozumiałość. Fotki zrobiłam niestety tylko Gałgankowi, jeżeli to nie problem tamtym psiakom zrobię ale dopiero w sobotę :). Trzymam kciuki za Jokera! no nareszcie Pat ;) aloha !:) Quote
Tigraa Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Pani Joli, której wysłałam fotki Jokerka, bardzo się maly podoba, ale ona wolałaby coś krótkowłosego, córka alergiczka. Quote
red Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 A czy ona nie chce jechać do schroniska obejrzeć tych dwóch krótkowlosych na kwarantannie szczeniaków. To już raczej dorosłe pieski, jedna sunia, więc może nie zachorują. Quote
Tigraa Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Umówię się z panią w najbliższych dniach i pojedziemy razem. Quote
pani_stanislawa Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 Joker z Gałganem (http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=97361) :) Quote
pani_stanislawa Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 alu alu, dzwonila juz pierwsza chetna osoba chcąca przygarnąc mojego synunia! :). I w ogóle mam prosbe do starych wyjadaczy, o co konkretnego zapytac ewentualnie przyszlego wlasciciela.Zawsza przy okazji wydawania stwora posilkowalam sie swoimi pytaniami, moze pomijam jakies dośc istotne zapytanie i stad prosba do doswiadczonych dogo..... Quote
gallegro Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Nie jestem zbyt doświadczonym dogo, więc nie chcę się mądrzyć :razz:. Gdybyśmy jednak znali pytania które już zadałaś, łatwiej byłoby wskazać te ew. pominięte... A tak swoją drogą, dobrze byłoby zamieścić taki swoisty niezbędnik "rasowego wyadoptowywacza" ;-). Możliwe, że coś takiego już na dogo funkcjonuje... jeśli ktoś posiada taką informację, niech się z nami nią podzieli... Quote
Tigraa Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 1-czy pies będzie mieszkał w domu czy na dworze? 2-czy mieli już psa i w jaki sposób odszedł? 3-ile godzin pies będzie sam w domu? 4-kto zaopiekuje się psiakiem w razie wyjazdu lub choroby właściciela? 5-czy pies będzie na smyczy i dobrze pilnowany czy będzie wychodził na spacery "samopas"? Quote
Recommended Posts