Samba Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 Hej :) Moja psica jest raczej z tych ciemniejszych biszkoptow, ale nos cala zime i w ogole wieksza czesc roku ma rozowy. Zauwazylam, na kilku przykladach, ze bardzo jasniutkie biszkopciki, takie prawie biale, maja czarne nosy. Czy to jest jakies "prawo zachowania pigmentu"? :D Quote
Krystynah Posted April 5, 2004 Posted April 5, 2004 Odcien biszkopta nie ma absolutnie znaczenia przy wystepowaniu tzw zimowego nosa u labradorow. Maja go tak jasniutkie biszkopty ja i "rudzielce" czyli to co zauwazylas to tylko zbieg okolicznosci ;-) pozdrawiam Quote
Asia_Focus Posted April 5, 2004 Posted April 5, 2004 Krystyno, a czy rozowy nochal (teraz focus ma taki) jakos obniza szanse na wystawach ?? czy lepiej preferowny jest ciemniejsza oprawa? czy to moze nie ma znaczenia? no i czy kolor wraca?? :roll: Quote
Krystynah Posted April 5, 2004 Posted April 5, 2004 Zazwyczaj ( choc nie zawsze) po zimie kolor nosa wraca do normy czyli do czarnosci ;-) By stalo sie to szybciej mozna psu podawac algi ale nalezy sie liczyc z tym ze poza nosem zciemnieje nieco takze siersc. Zimowy nos nie ma wplywu na ocene przez sedziego. W srodku zimy na wystawie w Jaroslawiu moj Chojrak mial nos rozowiutki co nie przeszkodzilo mu dostac CWC, NPwR, BOB. BOGII ;-) pozdrawiam Quote
zachraniarka Posted April 5, 2004 Posted April 5, 2004 krystyna wrzuciłabyś do naszej galerii te swoje piękności! :D Quote
Krystynah Posted April 6, 2004 Posted April 6, 2004 Ok, ale za dwa tygodnie ;-) Wlasnie sie wyprowadzilam na wies, zyje wsrod remontu a komputer w ktorym mam wszystkie zdjecia czeka w garazu w pudle na koniec remontu. Za dwa tygodnie tez maja mi zainstalowac internet wiec bede mogla dzialac. Z tego tez powodu mojej strony internetowej nie moge modernizowac a bedzie tam kilka fajnych rzeczy ;-) Puki co moje psy mozna ogladac na stronie www.gilpa.krakow.pl/leminiscatus pozdrawiam Quote
Niebieska Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 Wyciągam ten temat bo mnie nurtuje jedno pytanie. Czy nosy jaśnieją biszkoptom od razu pierwszej zimy ( co np. jak piesek się urodzi w listopadzie). Wiem że to jest uwarunkowane genetycznie ale jestem ciekawa po prostu kiedy zaczynają one jaśnieć... :roll: Zaznaczam ze strasznie kocham takie różowe noski :iloveyou: Quote
argo Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 Mojemu, w zasadzie się nie zmienia - noo :) może ciutkę ciemnieje latem. Wyciąg z alg morskich albo zwiększona ilość wit. E to 'przepis' dla wielbicieli :roll: :wink: ciemniejszej sierści i nochali. :hand: Quote
Krystynah Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 Algi rozumiem ale chetnie sie dowiem w jaki sposob witamina E wplywa na pigmentacje. Quote
ingridr Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 mam pytanko..wspominacie o algach..czy mam szukać jakiegoś konkretnego preparatu? Jakaś nazwa? Przez jaki czas należy podawać jej, aby cokolwiek podziałało? Bo z chęcią sprawię, że moja goldenica nabierze troszkę ciemniejszego odcienia... Quote
argo Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 Algi rozumiem ale chetnie sie dowiem w jaki sposob witamina E wplywa na pigmentacje. Dokładnie tego TOBIE nie opiszę. Dowiedziałem sie tego w czasie rozmów z wetami. :lol: Wiec przekazuję. :hmmmm: :hand: Quote
Recommended Posts