Wiwi Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 z ta zgroza to moze chodzilo o to, jak mozna wogole "wykombinowac" taka krzyzowke...tak to sobie tlumacze;) piekna Alba sie przypomina!!!! Quote
justynavege Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 o zgrozo ze z hodowli ( pseudohodowli ) wychodzą krzyzówki a same podhalany nie są takie złe :) i to niekoniecznie te z rodowodami :) mialam okazje szczesliwie wyadoptować taką prawie podhalankę 15 letnią :) Quote
Wiwi Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 o co wlasciwie chodzi z tymi podhalanami?! chyba musze sie zabrac za jakas lekture na temat tej rasy, bo coraz bardziej mnie to intryguje, nigdy nie mialam do czynienia z zadnym psiakiem tej rasy dlatego jestem kompletnie zielona:oops: Quote
Camara Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Wiwi napisał(a):o co wlasciwie chodzi z tymi podhalanami?! .... chodzi o to, że są to psy z grupy stróżującej - tej samej co np.: kaukazy, azjaty, moskiewskie. O to, że w pierwszej wersji tzw. Listy Psów Groźnych były na niej również podhalany (na szczęśćie ich tam nie ma) O to, że jest to rasa służąca do obrony stada przed wilkami i niedżwiedziami. I o to, że na ich temat krążą niepochlebne opinie. Jak sobie sprezentowałam pierwszego podhalana to od weterynarza usłyszałam tekst: "i po co to Pani??? przecież jak dorośnie to miskę z żarciem trzeba mu będzie kijem przez kraty podsuwać. I usypiać do obcinania pazurów" Ja zmieniłam weterynarza... inni w to wierzą. I chyba nie musze dodawać, że to prawie wszystko bzdury. Podkreślam - prawie wszystko. Bo jednak są to psy stróżujące z natury i prawa genetycznego. I nie są to psy dla laika. justynavege - pamietam Sarę i to jak o nią walczyłaś :p Quote
plamka Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Alba - co tam rasa -ważne ,że pies szuka domu Quote
Wiwi Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 a teraz to juz nieco wiem o co chodzi:lol: ale i tak sobie poczytam:p Plamka racja, nie rasa a pies sie liczy!!!:lol: Alba do domku biegiem marsz :kiss_2: Quote
RITA & DIANA Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Przypominam ,że Alba prosi o dom przed nadejściem zimy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
solito Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 RITA & DIANA napisał(a):Przypominam ,że Alba prosi o dom przed nadejściem zimy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze raz przypominam!!! Wiwi, byłaś u Alby? Quote
RITA & DIANA Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Alba nadal w schronie... Pięknie prosi o dom, o maleńki kawałek w Twoim sercu.... Quote
plamka Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Na śnieżne (u nas pada śnieg) spacery - wyjątkowa śnieżna Alba - czeka na dom Quote
Wiwi Posted November 15, 2007 Author Posted November 15, 2007 Och Alba! myslalam, ze juz nigdy nie wejde na dogo... wogole co sie dzieje...non stop mnie wywala... a tak w ogole to do zobaczenia jutro ;) Quote
Wiwi Posted November 16, 2007 Author Posted November 16, 2007 Ha!!!Nasza pięknota już nie czeka!!!!!!!!!!!!!!:loveu: Najśliczniejsza i najbielsza Alba ma już swój domek!!!!:loveu: pojechała w niedzielę do domku z ogródkiem, tak się cieszyłam w schronisku, aż Panie się na mnie dziwnie patrzyły....:loveu: Albuś ciesze się, aby Ci się dobrze żyło w domku....:loveu: Quote
madzia828 Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 powodzenia ślicznotko:loveu::loveu: Quote
justynavege Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 Wiwi napisał(a):Ha!!!Nasza pięknota już nie czeka!!!!!!!!!!!!!!:loveu: Najśliczniejsza i najbielsza Alba ma już swój domek!!!!:loveu: pojechała w niedzielę do domku z ogródkiem, tak się cieszyłam w schronisku, aż Panie się na mnie dziwnie patrzyły....:loveu: Albuś ciesze się, aby Ci się dobrze żyło w domku....:loveu: wiwi :)) wspaniałe wieści :multi: Quote
plamka Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Super! Bo ważny jest pies w potrzebie i dobrzy ludzie, którzy go chcą! Quote
RITA & DIANA Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Tak strasznie sie cieszę ze Alba znalazła swój upragniony domek!!!! Przez to zamulone dogo nie miałam dostepu przez długi czas, a tu taka nowina!!! Powodzenia ślicznotko:lol::lol::lol::lol::lol::lol: Quote
Recommended Posts