Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jest nieprawdopodobne... skąd u ludzi taki brak empatii :-o
Coś potwornego!!!
Podpisaliśmy z TZten petycje, tylko czy to coś da??
:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: nie lubie życzyc ludziom złych rzeczy, ale niech ich szlag jasny trafi k*** mać

Posted

To jest niedorzeczne, że jedni ludzie codziennie dają z siebie wszystko aby pomóc psom, a każdą jedną psią stratę ciężko przeżywają, podczas gdy inni celowo, dla własnego sukcesu po prostu te psy publicznie zabijają, z przyzwoleniem całej masy ludzi oglądających. Czy to możliwe, że wszyscy nazywamy się LUDŹMI?

Gdybym tylko miała jedną jedyną szansę, to po prostu odciełabym psa i wyniosła bez względu na konsekwencje i ciekawa jestem kto z Was by tego nie zrobił, pewnie wszyscy... A tam tyle osób to "podziwiało"

Posted

A pamiętacie naszą rodzimą "pseudo autystkę" Kozyrę?

http://www.culture.pl/pl/culture/artykuly/os_kozyra_katarzyna

"Praca dyplomowa Katarzyny Kozyry, PIRAMIDA ZWIERZĄT (1993), zdobyła spory, początkowo głównie negatywny, rozgłos w prasie i telewizji. Od tej pory artystka zyskała miano dyżurnej skandalistki polskich mediów. Jako dyplom, zainspirowana motywem z bajki braci Grimm TRZEJ MUZYKANCI Z BREMY, stworzyła obiekt złożony z ustawionych na sobie martwych, wypchanych zwierząt - konia, psa, kota i koguta. Dwa z nich - konia i koguta - wybrała oraz zleciła ich zabicie. Praca składa się z estetycznego obiektu oraz drastycznego filmu wideo rejestrującego zabijanie konia. Kozyra wydobyła paradoksalną rozbieżność między osiągniętym efektem, a procesem realizacji. Skandal, jaki wzbudziła PIRAMIDA unaoczniał społeczną hipokryzję - powszechną akceptację zabijania zwierząt, jednak pod warunkiem, że służy ono konkretnym, pragmatycznym celom człowieka."

Posted

Sztuka ???????? TO MORDERSTWO Z PREMEDYTACJA I SZCZEGóLNYM OKRUCIENSTWEM !!!!!!!!

Oglądający? - pewnie inteligencja : artyści, naukowcy, lekarze, prawnicy, ludzie sukcesu, ojcowie i matki !!!!

Kto gorszym dewiantem - zwyrodnialcem?? - autor czy widzowie ???

Spacerujący i oglądający "dzieło" to nic innego jak PRZYZWOLENIE na to okrucieństwo, akceptacja tego czynu. No i jeszcze wyróżnienie/nagroda dla autora.
A ja tu ciemna i prosta baba nie rozumiejąca sztuki.

Oczywiście podpisałam : signature number 128890 :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

Powiem jedno .....jeśli ktoś jest beznadziejnym ''artystą'' to złapie się wszelkich srodkow by go zauważono i zaczęto o nim mówić ...nie ważne jak byle dużo i głośno:angryy::angryy::angryy:....a że postąpił tak okrutnie tego naprawdę chyba zadne z nas nie zrozumie ...:shake::shake::shake:

czy ktos jest w stanie sklecić jakieś sensowne pisemko do Ambasady ...plisss nie mam do tego glowy ......:shake:

Posted

ISTOTO DWUNOŻNA - kim ty jesteś???

• zbiorem kilku bilionów komórek - TAK
  • dawcą ludzkich organów - TAK
bo słowo CZŁOWIEK w stosunku do ciebie to DUŻE NADUŻYCIE !!!!!

Masz rodzinę, matkę, żonę, dzieci??? to spytaj matkę czy jest z ciebie teraz dumna. Spytaj, nie pomyśl tylko spytaj, bo myślenie to zdolność dana człowiekowi i innym ssakom a zatem ciebie nie dotyczy - świadczy o tym twoje "dzieło".
Czy następne twoje "dzieło" będzie takie - utniesz rękę własnemu dziecku i razem z widzami będziesz patrzeć jak umiera z wykrwawienia???

Wiesz co bym z tobą zrobiła istoto dwunożna gdybym mogła i gdybym się nie bała - to co robią studenci biologii z żabami na ćwiczeniach z fizjologii zwierząt. Co?? spytaj biologów. :snipersm:

Wszystkich czytających to przepraszam za moje słowa. No ale nie mogę!!!!. ....no nie mogę!!!! :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

[quote name='Leni']A pamiętacie naszą rodzimą "pseudo autystkę" Kozyrę?

http://www.culture.pl/pl/culture/artykuly/os_kozyra_katarzyna

"Praca dyplomowa Katarzyny Kozyry, PIRAMIDA ZWIERZĄT (1993), zdobyła spory, początkowo głównie negatywny, rozgłos w prasie i telewizji. Od tej pory artystka zyskała miano dyżurnej skandalistki polskich mediów. Jako dyplom, zainspirowana motywem z bajki braci Grimm TRZEJ MUZYKANCI Z BREMY, stworzyła obiekt złożony z ustawionych na sobie martwych, wypchanych zwierząt - konia, psa, kota i koguta. Dwa z nich - konia i koguta - wybrała oraz zleciła ich zabicie. Praca składa się z estetycznego obiektu oraz drastycznego filmu wideo rejestrującego zabijanie konia. Kozyra wydobyła paradoksalną rozbieżność między osiągniętym efektem, a procesem realizacji. Skandal, jaki wzbudziła PIRAMIDA unaoczniał społeczną hipokryzję - powszechną akceptację zabijania zwierząt, jednak pod warunkiem, że służy ono konkretnym, pragmatycznym celom człowieka."

Jednak różnica jest taka, że zwierzęta wykorzystane do "dzieła" p. Kozyry zostały usmiercone HUMANITARNIE (w przypadku konia spotkał go w sumie los łaskawszy niż rzeźnia...), a ten pies został zabity w wyjątkowo okrutny i powolny sposób... :angryy:

Proponuje, żeby pan artysta nastepną wystawe uświetnił samym sobą jako dziełem sztuki- najlepiej w kategorii "martwa natura"..... Sznurek, albo żyletkę mogę zasponsorować.:angryy:

Posted

nie nie słyszałam o tym ciężkim przpadku psychopatii:angryy:
może cycki jej dr Sankowski by zoperował powiększając a potem nie zeszywając-niech zapozuje jako cadaver:angryy:-dla nekrofili

czy została ukarana?

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Jednak różnica jest taka, że zwierzęta wykorzystane do "dzieła" p. Kozyry zostały usmiercone HUMANITARNIE (w przypadku konia spotkał go w sumie los łaskawszy niż rzeźnia...), a ten pies został zabity w wyjątkowo okrutny i powolny sposób... :angryy:

Proponuje, żeby pan artysta nastepną wystawe uświetnił samym sobą jako dziełem sztuki- najlepiej w kategorii "martwa natura"..... Sznurek, albo żyletkę mogę zasponsorować.:angryy:

Z całym szacunkiem dla Ciebie, nie zgodzę się co do kwestii konisia, bo znam ludzi, którzy za ostatnie pieniądze wykupują konie z transportu śmierci na targu w Bodzentynie (Przystań Ocalenie), nawet jeżeli taki konik po przyjeździe do schroniska żyje w nim tylko kilka godzin. Idąc za Twoim tokiem myślenia, humanitarnym byłoby uśmiercenie wszystkich psów w schroniskach, nie mających szans na adopcję, bo dla nich takie życie, jak w więzieniu, bez miłości człowieka jest gorsze niż humanitarny zastrzyk.
A Kozyra mogła postarać się o padłego konia, a nie robić z jego śmierci "dzieło sztuki" - jak dla mnie wątpliwej sztuki :shake:

Przyznaje rację, dupek Autysta lepiej by zrobił w ramach "art instalacji" podcinając sobie żyły tępym scyzorykiem i powoli wykrwawiając się na śmierć :diabloti: To by było DZIEŁO jego życia.

A swoją drogą popatrzyłam na podpisy - ludzie z całego świata, całkiem sporo z Kostaryki, tylko patrzeć jak informacja dotrze do Australii :multi: Pytanie brzmi, czy jemu chodziło właśnie o taki rozgłos???

Posted

Kretyn nie artysta:angryy::angryy:
Sadysta, psychopata
Sadyści ,psychopaci,którzy go popierają.:angryy::angryy:
A są tacy:angryy::angryy:

A tą piramidę Kozyry pamiętam..:shake: Mam nadzieję, że,tfu ,"artystka" ,siedzi gdzieś w wariatkowie:angryy:

Posted

Czy istnieją jakies fundacje badz organizacje ktore mozna by o tym powiadomic>?
biedakowi zycia nie wrocimy :placz::placz:

ale moze da sie ukarac tego psychopate

bosz jak bym weszła na te wystawe to bym psa silą zabrałą
nie zrozumiem obojetnosci odwiedzajacych :shake: