Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to w sumie paradoksc. z jednej strony - coraz wiecej wrazliwych osob, coraz wiecej akcji uswiadamiajacych i organizacji prozwierzecych, a z drugiej - coraz wieksza znieczulica, coraz to ohydniejsze przyklady braku wrazliwosci... :shake:

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to pseudosztuka..
jestem wege i nie jem zwierząt..ale uważam ,że jest zasadnicza róznica pomiedzy zabijaniem żeby jeść a zabijaniem dla rozrywki bądź pseudosztuki...
W dzisiejszych czasach każdy może sobie znaleźć rozrywkę,która nie będzie krzywdziła nikogo..wybór jest ogromny...ale ludziom przewraca sie głowach (tzw ofiary dobrobytu..) i szukają podniety w corridzie, walkach psów czy tez idą na jakąś odwrażliwiająca pseudowystawę...
A Kozyrę znów pokazywali w telewizji...tym razem nie było piramidy..najgorsze w piramidzie było to,że ponoć sama wybrała zwierzęta do zabicia...selekcja..
I to ma być artystka..dla mnie -dno,zero empatii....I wszystko w imię pseudorozgłosu..
każdy może wybrać zwierzęta do zabicia,kazać je wypchać,ustawić jedno na drugim...
paranoja..
A ten debil na zdjęciu z makabrycznej wystawy budzi agresję..taka bezmózgowa ofiara dobrobytu....

Posted

Idiotka to naprawde malo powiedziane...;|

EDIT:Nie moge.!No nie moge.!Jak mozna wypchac konia.?!Przeciez to jest dosyc duze zwierze.!Komu sie to chcialo robic.?!Nie zrozumcie mnie zle,ale nie miesci mi sie w glowie po co tyle sie trudzic.?!Tylko po to,zeby ulozyc jakas idiotyczna 'piramide'.?!Juz nawet nie bede wspominac,ze to byly zywe zwierzeta...:roll:Normalnie rozszarpala bym na strzeepy ta 'pania'...:angryy:

Posted

O ile się nie mylę, film jak preparują konia był częścią 'wystawy'.. A chciało jej się - dzięki temu zyskała wielki rozgłos :shake: Pewnie sowicie za to zapłaciła, ale czego nie robi się dla 'sławy'? ..

Wypychanie zwierząt w ogóle jest straszne. Patrzysz na ich ciała i wiesz, że w nich kiedyś było życie, a teraz zostały tylko takie 'wieczne skórki'.. Brr.

• 2 weeks later...
Posted

Nie wiedziałam co wpisywać w okienka, ale ...

[FONT=Helvetica,Arial][SIZE=+6]365862 Signatures Total

[/FONT]Człowiek ten jest nienormalny ... takich ludzi powinno się zamykać. Dla osób które nie mają serca i widok takiego biednego zwierzęcia ich nie rusza ... skąd wiecie że na innej wystawie nie przywiąże człowieka? I chyba czuję w sobie twórczość .... żebyś tak samo cierpiał ty 'artysto' !!! I w końcu piesek przeżył czy nie ... w MP piszę że ''psu nic się nie stało'' .

.
[FONT=Helvetica,Arial][/FONT]

Posted

dogomanka_ napisał(a):
No niee.!No nie.!Jak mozna zrobic cos takiego z biedna zaba.?!Szkoda mi juz nerwow na to wsyztsko...ehh...

ja juz nawet nie wchodze w te linki bo bym spac nie mogla...

Posted

Czytałam o tym w ostatnim MP. Niby czasem taki mocny szok pomaga czasem ludziom zrozumieć, ale to już jest GRUBA przesada :angryy: .

Posted

dogomanka_ napisał(a):
No niee.!No nie.!Jak mozna zrobic cos takiego z biedna zaba.?!Szkoda mi juz nerwow na to wsyztsko...ehh...

A czy ta żaba była żywa...:mad: :mad::mad::razz::razz:

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Nie mam zielonego pojecia...ale to najedno wychodzi...:angryy:

Bosz..............Jak się słucha i widzi co ludzie robią:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

Ja w zyciu bym nie mogla czegos takiego zrobic...nawet jakby zwierze bylo skazane na smierc to bym sie starala aby chociaz ostatnie chwile spedzilo jak nalezy...a nie wystawialabym je na pokaz..:angryy:

Posted

Szkoda słów.
Są po prostu pewne granice, których nie należy przekraczać.
Ludzie może i są "panami świata", ale zapominają, że są za niego odpowiedzialni.

Posted

Czasem zapominam o religii i mam odczucie, że człowiek nie jest istotą wyższą tylko największym pasożytem tej planety. Z biologicznego punktu widzenia - na 100%