iwona&CAR Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Hakita napisał(a):Napisałam do Cioci, która tam mieszka. Czekam na jej odpowiedź... Czekam , ciekawi mnie. "Bzikowa" napisał(a):w ten sposób możesz obalić wszystko co pokazują w mediach :p:p nawet tsunami, huragany w Stanach czy atak na wtc :cool3: bo skąd my mozemy wiedziec czy nie bylo inaczej! A skąd TY możesz wiedzieć, że BYŁO ???? Jest duza roznica , chociazby ze pisza wszedzie to samo, sa wywiady z ludzmi .... Quote
justynavege Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Iwona kłocić sie z Tobą czy z kim innym tu nie zamierzam bo po co?? szkoda czasu ktory mozna poswiecić na pomoc realną psom co znamy w tej sprawie?? przekaz mediow a znam trochę media wiec nie bazujmy na ich opisach dla mnei wiarygodne jest tylko zdjecie i co na nim ?? zaglodzony przywiązany pies i to czy pisza to czy tamto nie ma zadnego znaczenia a swoim czy nie swoim psom nei obcinam ogonów nie kopiuję uszu , moze narazam je na stres np wozac ze sobą w razie koniecznosci ;przygarnieta i uratowaną przed smiercią pod kolami Dzinę , ale wolę ja wiezc ze soba niz zostawić w obcych rękach w razie koniecznosci wyjazdu jesli sa chore staję na glowie by je leczyć choć nie mam na to srodków wiesz.................. kiedyś do schroniska w uciechowie trafilą slaniająca się z glodu boksia i jakos do glowy mi nie przyszlo by w ramach czegoś tam tę biedną psine przywiązać tarfiła na kroplowki do weta zostałą odkarmiona , otrzymala odpowiednią opiekę weterynaryjną http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32184 jesli masz chęć zajrzyj niestety nie ma zdjęć jak wygladała wczesniej ale chyba dasz radę sobie wyobrazić bo dostawała bułkę z mlekiem chyba co drugi dzień............ i nie piszę tego po to by sie pochwalic bo akurat tu zadna moja zasługa ale po to by pokazać co w takich przypadkach powinno się robić Quote
iwona&CAR Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 justynavege napisał(a):Iwona kłocić sie z Tobą czy z kim innym tu nie zamierzam bo po co?? Ja tez nie Justyno , to nie w tym rzecz ze Ci cos ujmuje absolutnie . DOCENIAM !!!! Nienawidze ludzi ze znieczulica a jest ich duzo. Wygodnych , bo po co sobie robic wrogow. Tez nie lubie tych ktorzy zawsze zaslonia problem wiekszym jak to sie dzieje na kopiowanym watku. Zawsze znajdzie sie wiekszy problem. Wiesz wyobraz sobie mam dosc duzo wrogow tylko dlatego ze nie umie przejsc obojetnie. Na wycieczce tylko ja zapytalam o te psy i narazilam sie, to taki drobny przyklad.Nie rozumialam pozostalych ludzi , bylo im to obojetne. Ja mialam cala wycieczke zepsuta. Moze ja pokaze splycajac temat o co mi chodzi. Ktos znajac mnie , moja wrazliwosc przychodzi i mowi ze tam i tam jest zwierze zle traktowane , opisuje i podsuwa fotki, ja z miejsca lece do odpowiednich urzedow i robie halas kolo tej osoby co sie zneca. Okazuje sie ze to nie prawda ze tam nawet zwierzecia nie ma zadnego i nigdy nie bylo, ze ten ktos zabawil sie moim uczuciem wysmiewajac mnie , lub ze chcial dokuczyc danej osobie. Widzisz nie lubie byc wciagnieta w czyjes intrygi zawsze jest lepiej spojrzec na sprawe bez emocji i przemyslec. Tylko oto mi chodzi. Albo jeszcze inaczej ktos sie oglosi ze potrzebuje wsparcia bo chce psu pomow a nie stac go, pisze wzruszajaco wstawia fotki podaje konto gdzie wplacac , - pomozesz wplacisz ? czy sprawdzisz przedtem czy to prawda ? Quote
Hakita Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 iwona&CAR napisał(a):Czekam , ciekawi mnie... Ja też czekam, na razie nie mam żadnych wieści... Mam nadzieję, że Ciociunia adresu mailowego nie zmieniła...:shake: Quote
ulvhedinn Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Myslicie, że to odosobnione przykłady wykorzystania śmierci zwierzęcia w "sztuce"? To wrzućcie w wyszukiwarkę hasło Damien Hirst.... British artist Damien Hirst's sculpture Away from the Flock, Divided sold for $3.38 million at Christie's auction house in New York City in May. ...opłacało się... :diabloti: Away from the Flock Mother and Child Divided I my narzekamy na Kozyrę.... :mad: Quote
Ka$ka9141868 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101803 Tylko co powiecie na to?? Co prawda odchodzę trochę od tematu ale podam link... Quote
Mysia_ Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
LittleMy Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 jak mozna ????? :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
Martens Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Owszem, może to i niesmaczne, ale w tych 'dziełach' zwierzęta przynajmniej juz nic nie czują, są martwe, a nie konają na oczach gromady ludzi... Quote
Ka$ka9141868 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Martens napisał(a):Owszem, może to i niesmaczne, ale w tych 'dziełach' zwierzęta przynajmniej juz nic nie czują, są martwe, a nie konają na oczach gromady ludzi... Racja! :angryy::angryy::angryy: Quote
Dinka Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 No tak, ale i tak musieli je zabić, a te cielątka i inne miały przed sobą całe życie.... Quote
zmierzchnica Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Miałyby życie przed sobą... Jeśliby nie skończyły w rzeźni .. :( Quote
polciuaa Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 zmierzchnica napisał(a):Miałyby życie przed sobą... Jeśliby nie skończyły w rzeźni .. :( Wlasnie...:angryy::( Quote
LittleMy Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 bez sensu. ze artysci sa durni to jedna sprawa, juz zreszta do tej od piramidy zwierzat dlugasnego maila kiedys napisalam, ale jakos nie odpowiedziala na moje zarzuty... ale ze ktos za to placi - galeria sie zgadza na pokazywanie, ludzie ogladaja. to koszmar !!!! Quote
Martens Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Dinka napisał(a):No tak, ale i tak musieli je zabić, a te cielątka i inne miały przed sobą całe życie.... Jak każde zwierzę, które kończy na naszym talerzu. A nie ukrywajmy, że taki los czeka prawie wszystkie krówki, owieczki, etc. w naszym kraju. Quote
Ka$ka9141868 Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Dinka napisał(a):No tak, ale i tak musieli je zabić, a te cielątka i inne miały przed sobą całe życie.... To samo chciałam napisac :-o Ale pomyślałam ze zwierzątka zmarły śmiercią etc naturalną:shake:[jakos tak mi na mysl przyszlo ale to raczej mozliwe nie bylo :placz:] i dopiero zrobili z nich ,,cos takiego,, czego nie mozna nazwac dzielem sztuki:angryy: Quote
LittleMy Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 nie, nie zmarly pewnie smiercia naturalna. tak jak byla u nas ta piramida ze zwierzat to "artystka" sama wybrala zwierzaki i zaprowadzila do rzezni :angryy: na jakim okropnym swiecie nam przyszlo zyc.... Quote
ulvhedinn Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Ja w takich "dziełach" widze jeszcze jednen niefajny aspekt. One w pewien sposób "odwrażliwiają" odbiorców, oswajają z widokiem martwych zwierząt, w dodatku spreparowanych tak, że wyglądają "jak żywe". W atkim kontekście pokazanie JESZCZE żywego, ale konającego zwierzęcia staje się tylko krokiem dalej, nie rewolucją...:shake: Quote
Ka$ka9141868 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 LittleMy napisał(a):nie, nie zmarly pewnie smiercia naturalna. tak jak byla u nas ta piramida ze zwierzat to "artystka" sama wybrala zwierzaki i zaprowadzila do rzezni :angryy: na jakim okropnym swiecie nam przyszlo zyc.... jaka piramida ze zwierząt??? sorry nie jestm w temacie....:angryy: Quote
LittleMy Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 pare lat temu (moze 2,ale nie pamietam) w warszawskiej zachecie byla do obejrzenia piramida ze zwierzat, zwierzeta byly wypchane i staly jedno na drugim (kon, pies,kogut i chyba cos jeszcze) Quote
Ka$ka9141868 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 :lmaa: Sorry ale zeby tak ludzi powypychali i zrobili taką piramidę: 1.murzyn wysoki 2. murzyn niski 3.jakies tak chinczyki 4.itp. to ja nie wiem czy by było wesoło oglądac cos takiego :crazyeye: a ciekawe co by powiedziały na to te wszystkie gazetki itp. :angryy: A ze zwierząt wszystko mozna i skory zrywac i robic jakies widowisko kulturowe :roll: Quote
Recommended Posts