Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to prawda dziewczyny
juz wczesniej o tym tu pisałąm
ze czlowiek nedzna istota dziwnym trafem przyznal sobe prawo do wartosciowania zycia
moje wazne
a zwierzecia mniej

ależ wstyd mi być człowiekiem isotą zadufaną w sobie a ponoć rozumną :oops:

Posted

Justynavege popieram w 100%...Bo dalsze wnioski prowadza do wartościowania zycia ludzi...np czyje zycie ważniejsze- dziecka czy staruszka,bogatego czy biednego,białego czy czarnego..
Dla mnie kazde zycie jest najważniejsze...

Posted

No właśnie, skoro na ulicach jest tam też pełno umierających dzieci to może powinien wziąć jedno i też przywiązać na 'pół godziny' :angryy:
Wtedy również uznałabym to za przejaw psychopatii ale róznica byłaby taka, ze wszyscy by się wkurwili, a w tym przypadku nie-psiarze są skłonni tego człowieka jakoś usprawiedliwić. :crazyeye:
Skoro nie zamierzał psu pomóc w żaden sposób to juz lepiej by było gdyby go na tej ulicy zostawił. A skoro tak mu żal głodujących na świecie ludzi/zwierząt to zamiast wydawać pieniądze na jakieś głupie widowiska dla plebsu (inaczej nie da się nazwać tej 'wystawy' skoro ludzie odbierają cudze cierpienie jako sztukę a poza tym żadni szanowani arytysci habakuka nie znają ani też tej galerii i całego biennale 2008) mógł JAKOŚ zadziałać!

Posted

Bzikowa napisał(a):
No właśnie, skoro na ulicach jest tam też pełno umierających dzieci to może powinien wziąć jedno i też przywiązać na 'pół godziny' :angryy:
Wtedy również uznałabym to za przejaw psychopatii ale róznica byłaby taka, ze wszyscy by się wkurwili, a w tym przypadku nie-psiarze są skłonni tego człowieka jakoś usprawiedliwić. :crazyeye:
Skoro nie zamierzał psu pomóc w żaden sposób to juz lepiej by było gdyby go na tej ulicy zostawił. A skoro tak mu żal głodujących na świecie ludzi/zwierząt to zamiast wydawać pieniądze na jakieś głupie widowiska dla plebsu (inaczej nie da się nazwać tej 'wystawy' skoro ludzie odbierają cudze cierpienie jako sztukę a poza tym żadni szanowani arytysci habakuka nie znają ani też tej galerii i całego biennale 2008) mógł JAKOŚ zadziałać!

Popieram w całej rozciągłości.

Posted

To nie człowiek... to POTWÓR.... To ukazuje jacy są ludzie, okrutni i bez serca!!!!!! Tych co tam stali powinno się zamknąć, a i ludzie zareagowali dopiero, gdy psiutek odszedł...
Siły nie mam jak coś takiego widzę.................:shake::-(:placz:

Posted

Mysia_ napisał(a):
ciągle mam przed oczami fotki tego psa :shake: :placz:

To jestes bardzo szczesliwa ze tylko tego psa masz przed oczyma .
Ja na wlasne oczy widzialam walesajace,umierajace z glodu gromady psow na ulicach
wygladajacych tak jak ten pies.
A nie masz przed oczyma co dzieje sie w niektorych schroniskach ?? i tych ludzi bys nie powiesila w wymyslny sposob przez Ciebie ??
A zywcem obdzieranych psow ze skory ile jest dziennie ?
A ile psow jest testowanych az trudno mi o tym pisac , bo mam wyobraznie i wiem co sie dzieje w swiecie.
A psy ktore sa tluczone palami bo takie mieso lepiej smakuje i mozna by pisac i pisac I GDZIE SA WASZE PETYCJE ??????????
I TAKICH TEKSTOW NIE WIDZIALAM JAK TERAZ O TYM ARTYSCIE !!!

ARTYSTA CHCIAL POKAZAC ZNIECZULICE ,POKAZAC CO MIJAMY I NAS TO NIE OBCHODZI A PRZEKONAL SIE ZE NIE TYLKO JEST ZNIECZULICA
ALE STRASZNA HIPOKRYZJA - jak sam pisze .
LATWIEJ JEST ZAATAKOWAC ARTYSTE NIZ ODPOWIEDZIALNYCH ZA CIERPIACE ZWIERZETA NA TEJ ULICY Z KTOREJ WZIAL I POKAZAL TAKIEGO PSA.
Jakbym dorwała tego pier******** "artystę" :angryy: Zrobiła bym mu to samo co on zrobił temu psiakowi... Tylko, że na koniec jeszcze by zawisł (wszyscy wiedzą na czym)....To by było dopiero dzieło sztuki :angryy::angryy::angryy:

A CO ON TAKIEGO W KONCU ZROBIL ??
CO MOZNA MU ZARZUCIC ?? ze nie mial poszanowania dla psa umierajacego z glodu czy choroby ?????????
A WLASNIE TYM SPOSOBEM CHCIAL ZWROCIC UWAGE NA ZNIECZULICE .
CZY TO BYLO PRAWIDLOWE - nie wiem nie umiem sie wypowiedziec .
WIEM ZE NIC NIE ZROBIL ZLEGO .WZIAWSZY GO Z ULICY WSROD TAKICH SAMYCH PSOW JAK TEN JAKO EKSPONAT NIE PRZYCZYNIL SIE DO JEGO POGORSZENIA STANU. A POMOC TEZ NIE BYLO SZANS JUZ TEMU PSU.
CZY TO NIE OBOJETNE GDZIE ON ZDECHL,CZY NA ULICY CZY NA WERNISAZU.
Nic nie jest udowodnione ze skrzywdzil tego psa .
JA PETYCJI NIE PODPISALAM bym sie wstydzila taka petycje podpisac !!!
Uwazalabym ze krzywdze czlowieka ktory mial dobre intencje a obrocilo sie przeciwko niemu.
Moge kazda inna podpisac o testowaniu o obdzieraniu ze skory psow itd...

A CZYTAJAC CO NIEKTORYCH TEKSY CZUJE SIE JAK BYM ZYLA W SREDNIOWIECZU :-(:-(:-(

Posted

Edzina napisał(a):
Planowanie wystawy to nie jest chwila. Czasem to miesiace. Jak ten gosc mogl zaplanowac, ze zlapie takiego psa na ulicy? Przeciez nawet jesli wczesniej go widzial, to nie mogl miec pewnosci, ze on tam ciagle bedzie (jak twierdzil, ze to dzieci go przyprowadzily - ale KIEDY?), albo ze nie umrze do czasu wystawy.

Jak go widzial ???, tam na codzien mijaja ludzie takie psy,
mogl miec do wyboru .NIC NIE MUSIAL PLANOWAC ANI SIE STARAC OTO BY PIES TAK WYGLADAL.

Posted

black_madonna napisał(a):
No właśnie o to chodzi, że nikt nie udowodnił że ten pies żyje, ale też nikt nie udowodnił że umarł.

A jezeli umarl to nie przez artyste.
Nie odbierzcie mnie źle, ja go broń Boże nie bronię,

A ja go bronie !!!!!! nie popieram takiego artu ale nie uwazam by zrobil cos zlego psu i nie mial zadnych takich intencji a wrecz przeciwnie.
ale już nie raz byliśmy zmanipulowaniu przez media i ja na prawdę nie wiem co mam na ten temat myśleć i komu wierzyć :(

To mi najbardziej pasuje .
Kiedy media reaguja ?? jak zostal nagrodzony dopiero ;) czy to o czyms nie swiadczy ? czy to celowo nie bylo , poprostu zwykla zazdrosc ??
Trudno mi sobie wyobrazic by Ci nawet co oceniali by poparli takie beztialstwo jezeli to
bylaby takie o ktorym sie czyta .
Czy by sie tak narazali ? chyba mieli by swiadomosc ?
Uwazam ze dopieli niektorzy i osiagneli cel na ktorym im zalezalo .:oops:

Posted

a czym wytlumaczyc te tlumy ogladajace wystawe? nie wygladali na przejetych, nikt sie psem nie interesowal. to tez bylo w planie by pokazac ta znieczulice. a co pies wtedy musial czuc? widzial tylu ludzi i nawet nie mogl sie ruszyc. czul psia karme na drugiej scianie i nie mogl jej zjesc.. potrzebowal pomocy a tylko wystawili go na pokaz...

sprawa mi sie wydaje wyjatkowo dziwna...
a gdyby chial miec cos na swoja obrone to pokazalby teraz zdrowego psa. a on mu podobno uciekl..

Posted

LittleMy napisał(a):
a czym wytlumaczyc te tlumy ogladajace wystawe?

No wlasnie czym ?? Tzn wg Ciebie wszyscy tam ogladajacy tego psa to sadysci ? czy wlasnie dokladnie zdajacy sobie sprawe ze tylko wyjda na ulice jest takich samych psow pelno.
nie wygladali na przejetych, nikt sie psem nie interesowal. to tez bylo w planie by pokazac ta znieczulice.

A skad wiesz ze nie byli przejeci ??? Uwazam ze sie bardzo przejeli ale nie tym psem tylko losem psow skoro zaakceptowali zwrocenie uwagi na taka znieczulice ktora jest na codzien .
a co pies wtedy musial czuc? widzial tylu ludzi i nawet nie mogl sie ruszyc. czul psia karme na drugiej scianie i nie mogl jej zjesc.. potrzebowal pomocy a tylko wystawili go na pokaz...

Wszystkie psy glodne czuja jedzenie na ulicach ktore jest nieosiagalne czyz nie ??
Ten pies juz byl tak schorowany ze mu obojetna byla karma i ludzie obok.
Widzialam takie obrazki, takie obojetne reakcje u psow :-(:-(:-(
sprawa mi sie wydaje wyjatkowo dziwna...
a gdyby chial miec cos na swoja obrone to pokazalby teraz zdrowego psa. a on mu podobno uciekl..

A skad wiesz ze uciekl ??? Wierzysz we wszystko w to co pisza ?
A myslisz ze nie mogl by pokazac zdrowego psa i gdzie masz dowod ze to ten sam ?
Ze wariat mogl sie trafic ja w to wierze ale zeby tylu ludzi to tolerowalo
i to na jakims w koncu poziomie ja w to nie uwierze.!!!!!!!

Posted

LittleMy napisał(a):
no mi sie tez w to nie chce wierzyc... i wiem, ze bedac tutaj nigdy sie prawdy nie dowiemy..

Dokladnie !!! trudno w to uwierzyc i nie wiadomo gdzie prawda .
W takim ukladzie jak sie nie zna sprawy nie powinno sie nic podpisywac
bo latwo mozna kogos nieslusznie skrzywdzic :(

Posted

LittleMy napisał(a):
a czym wytlumaczyc te tlumy ogladajace wystawe? nie wygladali na przejetych, nikt sie psem nie interesowal. to tez bylo w planie by pokazac ta znieczulice. a co pies wtedy musial czuc? widzial tylu ludzi i nawet nie mogl sie ruszyc. czul psia karme na drugiej scianie i nie mogl jej zjesc.. potrzebowal pomocy a tylko wystawili go na pokaz...

No właśnie!

iwona&CAR nie byłam w gronie osób, które facetowi życzyły, żeby zdechł/został uwiązany bez jedzenia/powieszono go, tudziez same deklarowały się, że w tym pomogą, ale nie zgodzę się, że on nie zrobił nic złego!

iwona&CAR napisał(a):

A zywcem obdzieranych psow ze skory ile jest dziennie ?
A ile psow jest testowanych az trudno mi o tym pisac , bo mam wyobraznie i wiem co sie dzieje w swiecie.
A psy ktore sa tluczone palami bo takie mieso lepiej smakuje i mozna by pisac i pisac I GDZIE SA WASZE PETYCJE ??????????

A gdzie Twoje petycje na temat głodnych dzieci w Afryce i umierających w samotności staruszków na śmiesznie niskich emeryturach? A co z bezdomnymi na dworcach i chorymi, których nie stać na leczenie? [SIZE="1"]wybacz, ale nie mogłam się powstrzymać Nie cierpię, kiedy ktoś zasłania istotny problem innym, rzekomo ważniejszym!! To jest wątek o umierającym, cierpiącym psie wystawionym na pokaz pod pozorem dzieła sztuki; psie na którego patrzyło tak wiele osób i nikt nie zareagował! Są wątki o innej psiej krzywdzie, tam można pisać, montować petycje, przeznaczać pieniądze na pomoc. I większość osób, które się tu wypowiedziały, zrobiła dla psów tyle dobrego, że naprawdę nie zasługują na takie słowa, jak te które zacytowałam z Twojej wypowiedzi.

I żeby nie było - rozumiem, co artysta chciał przekazać i przesłanie nie jest głupie, ale forma tego "dzieła" jest dla mnie czymś nie do przyjęcia.

Posted

Martens napisał(a):
A gdzie Twoje petycje na temat głodnych dzieci w Afryce i umierających w samotności staruszków na śmiesznie niskich emeryturach? A co z bezdomnymi na dworcach i chorymi, których nie stać na leczenie? wybacz, ale nie mogłam się powstrzymać Nie cierpię, kiedy ktoś zasłania istotny problem innym, rzekomo ważniejszym!!

TEZ NIE CIERPIE I TO JAK !!! mozesz moje posty znalezc na ten temat.
Zle mnie odebralas .
To jest wątek o umierającym, cierpiącym psie wystawionym na pokaz pod pozorem dzieła sztuki; psie na którego patrzyło tak wiele osób i nikt nie zareagował! Są wątki o innej psiej krzywdzie, tam można pisać, montować petycje, przeznaczać pieniądze na pomoc. I większość osób, które się tu wypowiedziały, zrobiła dla psów tyle dobrego, że naprawdę nie zasługują na takie słowa, jak te które zacytowałam z Twojej wypowiedzi.

A ja nikomu nic nie ujmuje, ale nie uwazam ze to jest tlumaczenie,
jezeli poswiecisz sie jednej sprawie to w drugiej mozesz pokazac drugie oblicze ? jestes wytlumaczona/y - dziwne.
Tymbardziej ze nie ma zadnych dowodow ze artysta glodzil tego psa , czy doprowadzil do takiego stanu jak media podaly.

I żeby nie było - rozumiem, co artysta chciał przekazać i przesłanie nie jest głupie, ale forma tego "dzieła" jest dla mnie czymś nie do przyjęcia.

I tu widze ten problem , ktory umiejetnie wykorzystali ci ktorym zalezalo
by manipulowac cala ta sytuacja.
A tak naprawde nie umie sie wypowiedziec bo dla nas moze to byc nie do przyjecia ,ale moze akurat zadziala - nie wiem.