Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agappe napisał(a):
podpisałam.. jest (już/dopiero) prawie 250 tysięcy wpisów
niektórzy ludzie nie są ludźmi tylko potworami :angryy::angryy: :placz::placz:

Jakoś dziwnie się zbiera, mam wrażenie,że co i rusz ktoś się wpisuje,a dopiero 250 tys....albo już?? Przez tego nieludzkiego potwora inni ludzie mają koszmary nocne..!!!:angryy::angryy:

Posted

To Koszmarne.....choc To Za Slabe Slowo - Nie Wiem Jak To Nazwac !!!!! Przeciez Zwierzeta Maja Prawo Do Zycia Tak Samo Jak My !!!! ten Czlowiek Powinien Za To Isc Do Wiezienia !!!!!!!!!!!!!!

Posted

solito napisał(a):
...a kto nagrodził tego p......"artystę"?!!!:angryy::angryy::angryy:
Do nich też dobrze by było skierować odpowienie słowa!!!!:angryy::angryy::angryy:

Masz rację, popieram.

Posted

Myślę,że warto podpisać...czy ta menda umknie karze-kto wie pewnie tak...
Cel jast wg mnie taki moze następny organizator wystawy się zastanowi...
Jedno co jest pozytywne np w Warszawaie taka wystawa nie miałaby szans- wystarczy,że trafiłby na nia jeden dogomaniak,lub przeciętnie wrazliwy człowiek...
Ale nie moge zapomnieć jednego zdjęcia: tego biedulka i ludzi wokół....bez reakcji...
Normalnie nie wierzę...dla mnie takie bezmyślne przyzwolenie na okrucieństwo to grzech naszych czasów...

Posted

Chciałabym się tylko zapytać dlaczego ten sk.....l nie poniósł kary za to co zrobił???

Nie mieści mi się to w głowie. Chyba na tym zadupiu mają skonstruowane jakieś prawo, są dowody a dodatkowo karę powinni ponieść wszyscy, którzy byli na wystawie i nie zareagowali.

Posted

ciągle mam przed oczami fotki tego psa :shake: :placz: Jakbym dorwała tego pier******** "artystę" :angryy: Zrobiła bym mu to samo co on zrobił temu psiakowi... Tylko, że na koniec jeszcze by zawisł (wszyscy wiedzą na czym)....To by było dopiero dzieło sztuki :angryy::angryy::angryy:

Posted

Mysia_ napisał(a):
ciągle mam przed oczami fotki tego psa :shake: :placz: Jakbym dorwała tego pier******** "artystę" :angryy: Zrobiła bym mu to samo co on zrobił temu psiakowi... Tylko, że na koniec jeszcze by zawisł (wszyscy wiedzą na czym)....To by było dopiero dzieło sztuki :angryy::angryy::angryy:

Oj popieram!!!
Toz to dzielo sztuki by bylo!!
Nobla bys dostala :angryy:
Skoro on jakas tam nagrode...

Posted

Wczoraj wyslal mi ten fotoreportaz kolega...
szok, przerazenie , zwatpienie ....
Skoro to byl sposob wyrazania sztuki ,w dodatku zaglodznie psa zostalo nagrodzone , to obawiam sie ze niebawem bedziemy nagradzac duzo wiecej takich "artystow".Co gorsza ci *artysci* stana sie bezkarni, beda swojego rodzaju naśladowcami.
Zastanawiam sie czy jest sens walczyc , skoro ludzie i tak czegos takiego nie potepiaja.
Dziwi mnie ze nikt nie widzial w tym nic zlego.Ja rozumiem ze arysta jest nieco przycmniony rzeczywistoscia i miota sie miedzy niebem a ziemia, ale do cholery nie wiem jak bardzo trzeba byc ciemnym by posunac sie do takiej makabry. Ja takiej sztuki nie kupuje, nie bije braw , nie gratuluje artyscie. PSEUDOARTYSTA, MORDERCA...

I znajac zycie, nawet za to nie poniesie kary....

259494

Posted

GuniaP napisał(a):
Zażądaj od jak największej liczby galerii artystycznych, aby nie wspierały w żaden sposób (wystawiały, promowały) pracy wykonanej przez Guillermo Vargasa, zatytułowanej "Habakkuk"

Czy to oznacza, że on to chce powtórzyć ?? z następnym psem w tej Nikaragui??

Gunia, on został wybrany przez swój kraj (Nikaraguę), aby w Hondurasie reprezentować go podczas Biennale. Nigdzie tego nie napisali dokładnie, ale skoro wygrała ta jego "instalacja", moim zdaniem może powtórzyć "wyczyn" z innym psem. W końcu instalacja przedstawiała "umierający eksponat". Nie martwy, tylko umierający...

Posted

E-Day napisał(a):
Gunia, on został wybrany przez swój kraj (Nikaraguę), aby w Hondurasie reprezentować go podczas Biennale. Nigdzie tego nie napisali dokładnie, ale skoro wygrała ta jego "instalacja", moim zdaniem może powtórzyć "wyczyn" z innym psem. W końcu instalacja przedstawiała "umierający eksponat". Nie martwy, tylko umierający...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ludzie podpisujcie masowo petycję na pierwszej stronie!!!!!!!!!!!!!!

Może nie uda mu się pokazać więcej "umierających eksponatów"!:-(

Posted

Czy ktoś czytał może artykuł na ten temat w dzienniku.pl?

Ja dzisiaj przeczytałam go i nie wiem co mam myśleć.

Wg. tego artykuły nie wiadomo czy ten pies na prawdę umarł.
Autorowi zależało na tym żebyśmy tak myśleli, ale pies ponoć był tam przywiązany przez pół godziny, zabrany z ulic Kostaryki na których to mieszka wiele wyglądających podobnie do niego.

Celem tej wystawy miało być pokazanie, że ludzie przejmą się losem tego psa i zaczną pisać petycje i skargi, gdy na całym świecie z głodu ginie wiele ludzi i zwierząt o których nikt nie myśli i że (choć tu się autor pomylił jak sądze) wstrząśnie ludźmi, którzy nie pomagają na codzień.

jestem zdegustowana i zdezorientowana :(

ale plusik jest taki że możliwe iż ten piesek żyje... ech

Tu jest link do tego artykułu na dziennik.pl

http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&BackToCategory=2&ShowArticleId=67156

Posted

a wg mnie zacząl sie bronic( bo za duzy szum sie zrobił a gnom kary sie obawia teraz) ze celem wystawy bla bla bo sie szum zrobil
bezduszny zakompleksiony skurczysyn ktory ze sztuką ma tyle wspolnego co ja ze spiewem sakralnym

Posted

black_madonna napisał(a):
Wg. tego artykuły nie wiadomo czy ten pies na prawdę umarł.
Autorowi zależało na tym żebyśmy tak myśleli, ale pies ponoć był tam przywiązany przez pół godziny, zabrany z ulic Kostaryki na których to mieszka wiele wyglądających podobnie do niego.

Jesli nie pokaza tego psa zywego to nie wierze w ani jedno ich slowo. Jakos nikt o tym nie pisal na poczatku. Dopiero teraz zaczynaja wymyslac, zeby go wybielic.
A co do tej "sztuki" i pseudoartysty to po prostu szkoda gadac.. Facet nie ma talentu, to wymysla jakies bzdury tylko po to, zeby ktos o nim uslyszal. P.......y egocentryk. :angryy:

Posted

Edzina napisał(a):
Jesli nie pokaza tego psa zywego to nie wierze w ani jedno ich slowo

No właśnie o to chodzi, że nikt nie udowodnił że ten pies żyje, ale też nikt nie udowodnił że umarł.
Nie odbierzcie mnie źle, ja go broń Boże nie bronię, ale już nie raz byliśmy zmanipulowaniu przez media i ja na prawdę nie wiem co mam na ten temat myśleć i komu wierzyć :(

Posted

black_madonna napisał(a):
No właśnie o to chodzi, że nikt nie udowodnił że ten pies żyje, ale też nikt nie udowodnił że umarł.

Ktos tam napisal, ze pies umarl, wiec myslalam, ze tak bylo.. Bo jesli faktycznie zgarnal tego psa z ulicy i przetrzymal tylko kilka godzin, to nie ma sprawy, ale do tej pory nikt niczego pewnego nie wie..