jamnicze Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 [quote name='Ola164']jamnicze witamy u nas! Zastanawiam się skąd Twój nick? Miałaś jamnika przed Sajdunią? A nasza galeria coś słabo funkcjonuje bo rzadko mam czas wstawiać foty... zastanawiam się czy chwilowo jej nie zamknąć... Hapciu... Miałam, Lamia była moją ukochaną, wymarzoną i wyczekaną psinką :loveu:. Była jamnikiem krótkowłosym standard. Wtedy było mi wszystko jedno jakiego będę miała psa, byle był. Mama postawiła warunki ma być: mały, krótkowłosy i rasowy, no i mogę go sobie sama kupić. Zbierałam 7 lat!!! [SIZE=2]Z opisu wynikało, że może być to jamnik lub ratler, ale to drugie nigdy mi się nie podobało. Lamia zawładnęła moim sercem i zakochałam się w jamnikach :razz:, do tego stopnia, że o mało nie zostałam sędzią kynologicznym :evil_lol:. Dawne dzieje. Niestety mój TZ uważa, że jamnik to nie pies :mad: i w ramach kompromisu musiałam sobie poszukać innej rasy. Długo się zastanawiałam, w końcu padło: posokowiec (bo podobny do jamnika ;) lub baseni - uparty i charakterny jak jamnik). No i jak wiesz mam Sajdunię - kochanego baseczka :multi::multi::multi: (ale jamniki zawsze będą dla mnie baaaardzo ważne) Quote
Ola164 Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 Jamniki to wspaniała rasa! Mi wystarczyło 8 miesięcy by pokochać je bezgranicznie... Może aż za bardzo? :( Ja zbieram na jamnika... może powiem inaczej dla jamnika, chciałabym przygarnąć jakiegos tak jak Hapcie a pieniądze byłyby na szczepienia, sterylizacje itd...I choć sumka już całkiem spora (400zł) to o nowym psiaku moge tylko pomarzyć... Rodzice się nie zgadzaja, a ja nie wiem czy byłabym w stanie pokochać kolejnego tak mocno jak moją Iskierke po której pozostały już tylko wspomnienia, które wywołują uśmiech... niestety przez łzy... Pamiętam... Quote
LiNa Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 [quote name='Ola164']Jamniki to wspaniała rasa! Mi wystarczyło 8 miesięcy by pokochać je bezgranicznie... Może aż za bardzo? :( Ja zbieram na jamnika... może powiem inaczej dla jamnika, chciałabym przygarnąć jakiegos tak jak Hapcie a pieniądze byłyby na szczepienia, sterylizacje itd...I choć sumka już całkiem spora (400zł) to o nowym psiaku moge tylko pomarzyć... Rodzice się nie zgadzaja, a ja nie wiem czy byłabym w stanie pokochać kolejnego tak mocno jak moją Iskierke po której pozostały już tylko wspomnienia, które wywołują uśmiech... niestety przez łzy... Pamiętam... Byłabyś w stanie pokochać ;) miałam taką samą sytuacje moja jamnisia odeszła od nas w wieku 15 lat (musiała zostac uśpiona - miała raka) dłuuugo prosiłam rodziców o psiaka obojętnie jakiego nic nie grało roli mógł być młody, stary, duży, mały aby był, aby wypełnił tę moją pustke i miejsce w domu po mojej suńci .. bo pusto było niesamowicie :-( nie dawali się przełamać ciągle słyszałam nie i nie .. Aż w końcu powiedziałam, że kupie sobie psa sama i że wtedy nie będzie odwrotu i tak zrobiłam kupiłam sobie suńcie asta .. moi rodzice dowiedzieli się o tym, ze bedziemy mieli nowego członka rodziny dokładnie 2 godziny przed moim wyjazdem po Roxy i nie mieli wyjścia .. Teraz mój urwis ma rok i dziewięć miesięcy a moi rodzice są nią zauroczeni chociaż czasem nażekają bo psoci ale już nie jest pusto zawsze ktoś czeka w domu i wita nas z radością jak wracamy .. Więc widzisz wiem jak to jest .. wiem, że rodzice są różni, ale każdych na swój sposób da się podejsć i przekonać trzeba tylko być wytrwałym .. Życzę Ci z całego serca tej nowej istotki w Twoim życiu i trzymam kciuki. dla Hapci Quote
Ola164 Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 Chyba nie każdych rodziców da się przekonać... Ja już mam 2 psiaki (ogrodowe)... ale ta pustka po Hapi jest ogromna... Tyle lat marzyłam o małym domowym psiaku z którym będę spac i spędzać wiele czasu... Te spacery z Twardym, Tinką i Hapi wyglądały inaczej niż te dzisiejsze... Ona wnosiła tyle radości i energii... Dziś pozostaly tylko wspomnienia i wiele marzeń... naszych wspólnych marzeń... A o Tobie kochana Hapciu nigdy nie zapomnę... Quote
Ola164 Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 Twoja obróżka, smycz, szelki, adresówka i sznurek nadal wiszą u mnie w pokoju na wieszaku choć dziś pokryte są już grubą warstwą kurzu... Quote
jamnicze Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 [quote name='Ola164']Jamniki to wspaniała rasa! Mi wystarczyło 8 miesięcy by pokochać je bezgranicznie... Może aż za bardzo? :( Ja zbieram na jamnika... może powiem inaczej dla jamnika, chciałabym przygarnąć jakiegos tak jak Hapcie a pieniądze byłyby na szczepienia, sterylizacje itd...I choć sumka już całkiem spora (400zł) to o nowym psiaku moge tylko pomarzyć... Rodzice się nie zgadzaja, a ja nie wiem czy byłabym w stanie pokochać kolejnego tak mocno jak moją Iskierke po której pozostały już tylko wspomnienia, które wywołują uśmiech... niestety przez łzy... Pamiętam... Ktoś, kto ma dobre serduszko z pewnością ma w nim duuuuużo miejsca na wiele miłości - nie tylko jedną. Jak pisałam Lamię kochałam całym sercem, była wymarzona, wyczekana, najmądrzejsza, najukochańsza i w ogóle naj, a Saidi? Saidi jest przeurocza, najpiękniejsza, najukochańsza i w ogóle naj :loveu: i jestem cała za nią i wcale nie umniejsza to mej miłości i pamięci o Lamii. Uważam, że najgorsze co można zrobić to ciągłe porównywanie, każda z nich jest inna i najwspanialsza na swój niepowtarzalny sposób :loveu:. Quote
Ola164 Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 Dziękuję za te wszystkie miłe słowa dodające otuchy i nadziei... Ja też wierzę, że kolejnego psiaka pokocham tak mocno jak Hapi a on przez długie lata bedzie cieszył mnie swoją obecnoscią i wnosił wiele radości do mego życia... Quote
Ola164 Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Wspomnienia wciąż mnie gnębią... Na lekcjach ciagle o Tobie myślę... Przerwy spędzam na murku w ogrodzie także myśląc o Tobie... Quote
Ola164 Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Wcześniej kiedy zaglądałam widziałam pełno nowych postów.. teraz tylko nieruchomą niebieską łapkę... Ja nadal pamietam... Quote
Dinka Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Hapiczko .. :( Zaopiekuj sie moja Dinka... ;( [*] Quote
Ola164 Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Aniu, Dineczka za TM? :( Oj, Hapunia, Hapunia... W piatek wyjeżdżam na 3 tygodnie ale w mojej walizce nie zabraknie Twojego zdjęcia... Quote
Ola164 Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 Będziemy pamiętać o wspaniałych Suniach: Hapi i Dinie... Quote
Monia70 Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 A to ciepłe , nadmorskie słoneczko dla Ciebie Quote
Dinka Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Hapiczko... Ola nie moze wejsc na dogo, bo jst juz na wakacjach.. Zaopiekuj sie nia i pilnuj, zeby nic jej sie nie stalo... Prosze Cie...:( [*] Quote
Pusiaczka Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 [FONT=Comic Sans MS]Wiem wiem przepraszam za tą nieobecność :([/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Niemogłam wejść a wogóle byłam na wakacjach :)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Nad morzem w Pustkowie przejeżdżałam koło Krakowa :)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Ale wiesz Hapisiu że ja nie zapomne o tobię nigdy :)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Pamiętam o tobię [/FONT] Quote
Dinka Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Hapiczko... Pamietam o Tobie... Nigdy nie zapomne...! [*] Quote
Recommended Posts