Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ola164']jamnicze witamy u nas! Zastanawiam się skąd Twój nick? Miałaś jamnika przed Sajdunią? A nasza galeria coś słabo funkcjonuje bo rzadko mam czas wstawiać foty... zastanawiam się czy chwilowo jej nie zamknąć...
Hapciu...

• Miałam, Lamia była moją ukochaną, wymarzoną i wyczekaną psinką :loveu:. Była jamnikiem krótkowłosym standard. Wtedy było mi wszystko jedno jakiego będę miała psa, byle był. Mama postawiła warunki ma być: mały, krótkowłosy i rasowy, no i mogę go sobie sama kupić. Zbierałam 7 lat!!! [SIZE=2]Z opisu wynikało, że może być to jamnik lub ratler, ale to drugie nigdy mi się nie podobało. Lamia zawładnęła moim sercem i zakochałam się w jamnikach :razz:, do tego stopnia, że o mało nie zostałam sędzią kynologicznym :evil_lol:. Dawne dzieje. Niestety mój TZ uważa, że jamnik to nie pies :mad: i w ramach kompromisu musiałam sobie poszukać innej rasy. Długo się zastanawiałam, w końcu padło: posokowiec (bo podobny do jamnika ;) lub baseni - uparty i charakterny jak jamnik). No i jak wiesz mam Sajdunię - kochanego baseczka :multi::multi::multi: (ale jamniki zawsze będą dla mnie baaaardzo ważne)

• Replies 1.4k
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jamniki to wspaniała rasa! Mi wystarczyło 8 miesięcy by pokochać je bezgranicznie... Może aż za bardzo? :( Ja zbieram na jamnika... może powiem inaczej dla jamnika, chciałabym przygarnąć jakiegos tak jak Hapcie a pieniądze byłyby na szczepienia, sterylizacje itd...I choć sumka już całkiem spora (400zł) to o nowym psiaku moge tylko pomarzyć... Rodzice się nie zgadzaja, a ja nie wiem czy byłabym w stanie pokochać kolejnego tak mocno jak moją Iskierke po której pozostały już tylko wspomnienia, które wywołują uśmiech... niestety przez łzy...

Pamiętam...

• Posted

[quote name='Ola164']Jamniki to wspaniała rasa! Mi wystarczyło 8 miesięcy by pokochać je bezgranicznie... Może aż za bardzo? :( Ja zbieram na jamnika... może powiem inaczej dla jamnika, chciałabym przygarnąć jakiegos tak jak Hapcie a pieniądze byłyby na szczepienia, sterylizacje itd...I choć sumka już całkiem spora (400zł) to o nowym psiaku moge tylko pomarzyć... Rodzice się nie zgadzaja, a ja nie wiem czy byłabym w stanie pokochać kolejnego tak mocno jak moją Iskierke po której pozostały już tylko wspomnienia, które wywołują uśmiech... niestety przez łzy...

Pamiętam...

• Byłabyś w stanie pokochać ;) miałam taką samą sytuacje moja jamnisia odeszła od nas w wieku 15 lat (musiała zostac uśpiona - miała raka) dłuuugo prosiłam rodziców o psiaka obojętnie jakiego nic nie grało roli mógł być młody, stary, duży, mały aby był, aby wypełnił tę moją pustke i miejsce w domu po mojej suńci .. bo pusto było niesamowicie :-( nie dawali się przełamać ciągle słyszałam nie i nie .. Aż w końcu powiedziałam, że kupie sobie psa sama i że wtedy nie będzie odwrotu i tak zrobiłam kupiłam sobie suńcie asta .. moi rodzice dowiedzieli się o tym, ze bedziemy mieli nowego członka rodziny dokładnie 2 godziny przed moim wyjazdem po Roxy i nie mieli wyjścia .. Teraz mój urwis ma rok i dziewięć miesięcy a moi rodzice są nią zauroczeni chociaż czasem nażekają bo psoci ale już nie jest pusto zawsze ktoś czeka w domu i wita nas z radością jak wracamy ..
    Więc widzisz wiem jak to jest .. wiem, że rodzice są różni, ale każdych na swój sposób da się podejsć i przekonać trzeba tylko być wytrwałym ..
    Życzę Ci z całego serca tej nowej istotki w Twoim życiu i trzymam kciuki.

• dla Hapci

• Posted

Chyba nie każdych rodziców da się przekonać... Ja już mam 2 psiaki (ogrodowe)... ale ta pustka po Hapi jest ogromna... Tyle lat marzyłam o małym domowym psiaku z którym będę spac i spędzać wiele czasu... Te spacery z Twardym, Tinką i Hapi wyglądały inaczej niż te dzisiejsze... Ona wnosiła tyle radości i energii... Dziś pozostaly tylko wspomnienia i wiele marzeń... naszych wspólnych marzeń...

A o Tobie kochana Hapciu nigdy nie zapomnę...

• Posted

Twoja obróżka, smycz, szelki, adresówka i sznurek nadal wiszą u mnie w pokoju na wieszaku choć dziś pokryte są już grubą warstwą kurzu...

Posted

[quote name='Ola164']Jamniki to wspaniała rasa! Mi wystarczyło 8 miesięcy by pokochać je bezgranicznie... Może aż za bardzo? :( Ja zbieram na jamnika... może powiem inaczej dla jamnika, chciałabym przygarnąć jakiegos tak jak Hapcie a pieniądze byłyby na szczepienia, sterylizacje itd...I choć sumka już całkiem spora (400zł) to o nowym psiaku moge tylko pomarzyć... Rodzice się nie zgadzaja, a ja nie wiem czy byłabym w stanie pokochać kolejnego tak mocno jak moją Iskierke po której pozostały już tylko wspomnienia, które wywołują uśmiech... niestety przez łzy...
    Pamiętam...

• Ktoś, kto ma dobre serduszko z pewnością ma w nim duuuuużo miejsca na wiele miłości - nie tylko jedną. Jak pisałam Lamię kochałam całym sercem, była wymarzona, wyczekana, najmądrzejsza, najukochańsza i w ogóle naj, a Saidi? Saidi jest przeurocza, najpiękniejsza, najukochańsza i w ogóle naj :loveu: i jestem cała za nią i wcale nie umniejsza to mej miłości i pamięci o Lamii.
    Uważam, że najgorsze co można zrobić to ciągłe porównywanie, każda z nich jest inna i najwspanialsza na swój niepowtarzalny sposób :loveu:.

Posted

Dziękuję za te wszystkie miłe słowa dodające otuchy i nadziei... Ja też wierzę, że kolejnego psiaka pokocham tak mocno jak Hapi a on przez długie lata bedzie cieszył mnie swoją obecnoscią i wnosił wiele radości do mego życia...

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Wiem wiem przepraszam za tą nieobecność :([/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS]Niemogłam wejść a wogóle byłam na wakacjach :)[/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS]Nad morzem w Pustkowie przejeżdżałam koło Krakowa :)[/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS]Ale wiesz Hapisiu że ja nie zapomne o tobię nigdy :)[/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS]Pamiętam o tobię

• [/FONT]