Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

szczeniaki maja 4 dni(na dzien 23.10.2007) i nie maja ciekawej perspektywy...
Po ok. 8 tygodniach spedzonych z matka powinny pojsc do nowych domkow.
mam zdjecia :

bedzie wiecej

sa 3 psy i 3 suczki

Posted

wklejam wiecej informacji o pieskach :

Mama tych szczeniaków jest mieszaniec Szanucera z owczarkiem niemieckim , tata zaś jest trójkolorowym kundelkiem. Rodzice są niewysokimi psami, wysokości do kolana, sądzę że ich dzieci nie powinny wyrosnąć większe od nich. Szczeniaki dużo jedzą i śpią. Są silne i bardzo szybko rosną. Maja gładką błyszczącą sierść. Reagują na dotyk i potrafią upominać się hałasowaniem o jedzenie. Urodziły się 20 października 2007 roku.
Poniżej opisałam poszczególne szczeniaki które jeszcze nie znalazły domu.

Samiczka1
suczka o ciemno-brązowej sierści, ma biała łatkę na brzuchu i prawej tylnej łapie. ma jasny nosek i brązowe łatki nas oczami.

Samiczka2
ma ciemne uszka, białą łatkę na brzuchu, ciemny ogonek, beżową sierść, wzdłuż kręgosłupa ciemna pręga, białe małe łatki na tylnych łapach.

Samiczka3
Trzy małe białe plamki na brzuchu malutkie białe skarpetki na łapach, biała plamka na pyszczku, umaszczenie beżowo-czarna sierść jak u mamy

Samiec2
umaszczony jak mama, ma małe białe skarpetki, mała biała plamka brzuszku, beżowe łatki nad oczami

Samiec3
czarna sierść która powoli brązowieje na bokach brzuszka i szyi, biała nieregularna łata na brzuchu, białe skarpetki, biała końcówka ogona, biały zygzaczek na kark, biały nosek w czarne łatki

Posted

Przepraszam bardzo, ale chyba poszaleliście. Rodzice są znani, czyli wiadomo było, że suka ma cieczkę i że pies ją pokrył. Mimo to dopuszczono do tego, by małe się urodziły wiedząc, że będą niechciane przez swoich właścicieli. Tu na Dogo pojawia się szczeniak za szczeniakiem, a Wy ratujecie przed uśpieniem kolejny ślepy miot.

Posted

po pierwsze - nie do mnie te pretensje, bo ja sie tylko o tym dowiedzialam i chce pomoc, bo chce zeby psiaki mialy domy.
po drugie - nie kazdy jest w stanie uspic slepy miot.
ludzie moze okazali sie malo odpowiedzialni i teraz bede ich bardzo namawiac na sterylke suki, choc mam tylko kontakt mailowy i ich nie znam, ale co sie stalo to sie nie odstanie...
teraz jedyne , co mozna zrobic to po prostu znalezc domki i zapobiec czemus takiemu na przyszlosc...

Posted

[quote name='LittleMy']po pierwsze - nie do mnie te pretensje, bo ja sie tylko o tym dowiedzialam i chce pomoc, bo chce zeby psiaki mialy domy.
po drugie - nie kazdy jest w stanie uspic slepy miot.
ludzie moze okazali sie malo odpowiedzialni i teraz bede ich bardzo namawiac na sterylke suki, choc mam tylko kontakt mailowy i ich nie znam, ale co sie stalo to sie nie odstanie...
teraz jedyne , co mozna zrobic to po prostu znalezc domki i zapobiec czemus takiemu na przyszlosc...

Nie każdy jest w stanie uśpić ślepy miot - skoro piszesz, że małym grozi uśpienie, to znaczy,że jednak są w stanie. Poza tym dlaczego zdejmujecie odpowiedzialność z właścicieli? Nie zrobili kastracji aborcyjnej, nie uśpili miotu od razu po urodzeniu, to niech wezmą za niego odpowiedzialność i szukają małym domów. Próbując ratować te szczeniaki dajesz właścicielom czytelny komunikat, że mogą spokojnie mnożyć psy, bo Dogomaniacy zawsze pomogą. A co oni sami zrobli, by tym psiakom znaleźć domy?

Posted

No cóż, po raz kolejny muszę się zgodzić z Moniką.
Owszem, kwestię usypiania ślepych miotów pozostawiłabym osobiście sumieniu każdego z nas i jestem ostatnią osobą, która by na siłę kogoś do tego namawiała.
Tyle że było mnóstwo czasu i mozliwości niedopuszczenia do porodu.
Właściciele nic nie zrobili, teraz ktoś im zdejmie z głowy problem, no i zostaną w słodkim przeświadczeniu, że nic wielkiego się nie stało.
No niestety ale taka polityka ma fatalne długofalowe skutki.
Także nie chodzi TYLKO o te szczeniaki.

Żal mi tych malców:(
No niestety ale sama mam w głowie z jakieś 15 psów, dla których pilnie i bardzo potrzebuje domów:(

• 3 weeks later...
Posted

LittleMy napisał(a):
zdjecia zniknely, ale jutro wstawie na nowo, podnosze temat, bo wciaz aktualny !

Czekamy na zdjęcia, jest chętna na szczeniaka suczkę i prosiła o zdjęcia szczeniaków :roll: