Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam prosbę, czy ktoś z profesjonalistów stosuje kosmetyki Volpes? Jakie macie doświadczenia i czy warto je stosować u briarda?

Posted

Warto :cool3:

Jedna z hodowczyń OFB ( którą znam)stosuje u swoich psów właśnie VULPES
Proponuje wejść na stronę do Vulpes'u tam jest nr tel. kontaktowy i zadzwonić i podpytać P. Ilonę jakimi kosmetykami najlepiej robić danego psa jaki problem z włosem masz co i jak i na pewno doradzi
Ja swoje psy robie już ponad rok jestem zadowolona
Koleżanka jedzie na Vulpesie już ponad dwa lata i jest zadowolona na 200 %
Przede wszystkim Vulpes należy "wyczuć" każdego psa robi sie inaczej inne proporcje
Ale to kwestia 3 miesięcy po 3 miesiącu stosowania widać poprawę
Ten włos jest zupełnie inny żywy
A co najważniejsze w tych kosmetykach to :
Są to koncentraty
Osoba która robi je jest Chemikiem i Hodowcą
A kosmetyki produkują już jakiś czas ale od dwóch lat raczej zaczyna się ruszać i hodowcy zaczynają się przyznawać czym robią swoje psy :cool3:
JA VULPES POLECAM
Jestem zadowolona i to chyba najważniejsze
Część osób robi ale jakoś nie chce sie przyznać
Nie wiem tylko dlaczego
Yorkom np włos tak się mocno nie plącze po vulpesie i to jest największy plus

• 2 weeks later...
Posted

Ja powiem szczerze, że jedyne co mnie zniechęca do Vulpesa to fakt, iż nie mogę go kupić tu na miejscu a muszę albo zamawiać w necie albo na wystawie.
Używałam szampon i odżywkę do powiększenia objętości włosa, i była boska. Szampon z lanoliną (ten podstawowy) też fajnie zmywał z psa wszelkie brudy. Jedna fota mówi wiele :)

• 1 month later...
Posted

cardea napisał(a):
Warto :cool3:

Jedna z hodowczyń OFB ( którą znam)stosuje u swoich psów właśnie VULPES
Proponuje wejść na stronę do Vulpes'u tam jest nr tel. kontaktowy i zadzwonić i podpytać P. Ilonę jakimi kosmetykami najlepiej robić danego psa jaki problem z włosem masz co i jak i na pewno doradzi
Ja swoje psy robie już ponad rok jestem zadowolona
Koleżanka jedzie na Vulpesie już ponad dwa lata i jest zadowolona na 200 %
Przede wszystkim Vulpes należy "wyczuć" każdego psa robi sie inaczej inne proporcje
Ale to kwestia 3 miesięcy po 3 miesiącu stosowania widać poprawę
Ten włos jest zupełnie inny żywy
A co najważniejsze w tych kosmetykach to :
Są to koncentraty
Osoba która robi je jest Chemikiem i Hodowcą
A kosmetyki produkują już jakiś czas ale od dwóch lat raczej zaczyna się ruszać i hodowcy zaczynają się przyznawać czym robią swoje psy :cool3:
JA VULPES POLECAM
Jestem zadowolona i to chyba najważniejsze
Część osób robi ale jakoś nie chce sie przyznać
Nie wiem tylko dlaczego
Yorkom np włos tak się mocno nie plącze po vulpesie i to jest największy plus

A jaki jest adres strony tej firmy?

• 1 year later...
Posted

nieco reaktywuję temat. Vulpes uratował włoski mojej yorczki po eksperymencie z linią Hery.
Pani Ilona - osoba bardzo kompetentna doradziła jakie proporcje będą najkorzystniejsze przy naszym problemie i po pierwszym myciu był już efekt. Kosmetyki bardzo wydajne o przyjemnym zapachu. Póki co używamy i jesteśmy zadowolone :)

Posted

Ja korzystam z tych kosmetków już cztery lata i jestem bardzo zadowolona. Dla pudli polecam szampon M2 i odżywkę M5. Jeżeli jest to jasny pudel bardzo ubrudzony i od dawna nie kąpany to najpierw użyj szampony O2, który radzi sobie z każdym brudem i doskonale zmywa inne kosmetyki.

W ramach ciekawostki muszę powiedzieć, że O2 poradził sobie z włosem yorka oblanym olejem opałowym (wystarczyła jedna kąpiel w trochę większym stęzeniu niż stosuję zazwyczaj)

• 1 month later...
Posted

Oliwia, mnie tez kusiły, w końcu dziś nabyłam cały zestaw - O2, YS5, YV2 i olej kokosowy - i będę próbować :cool3:
mam nadzieję, ze doprowadzą sianko mojego tt do porządku :mad:

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 years later...
Posted

Pozwolę sobie odświeżyć temat :) Czy mogłabym prosić o jakieś aktualne recenzje kosmetyków?? Szukam czegoś dla cockerki: czyli długowłosy, jedwabisty. Na ten czas używałyśmy espree(silky show) + hemectan z 1all system, jednak chciałabym spróbować czegoś innego, może lepszego?? Chodzi mi o kosmetyki, które będą używane między wystawami(natłuszczają i nawilżają) i coś na wystawę. Z góry dziękuję za opinie:)

• 1 month later...
Posted

Metheora bardzo dziękuję za opinię :) Kupiłam serie M(szampon 2, odżywka M5) z racji tego ze chciałam dodać szacie nieco objętości(uroki suczek po cieczce;) )i faktycznie działają!!Więc polecam z czystym sumieniem. Dodatkowo szampon dogłębnie myje włos. Zastrzeżenia mam 2: odżywka za mało nawilża włos między wystawami(my dodatkowo używamy oleju kokosowego) i o dziwo nie są aż tak wydajne jak np. espree, które tak szybko nie znikały z butelek. Ale rzeczywiście jakość Vulpesa mnie i tak zadziwiła :)

Posted

Ja w najbliższym czasie chce testować kosmetyki SHOW DOG, dostałam kilka próbek na wystawie i w sobote je wypróbuje przy kąpieli i obcinaniu..najbardziej jestem ciekawa spreyu ułatwiającego cięcie nożyczkami:razz: Chodzi mi dokładnie o tą firme: groomer.com.pl/index.php?cat=757&page=1 (usunęłam [url]www.)[/url] Przedstawiciel mówił mi ze hodowcy sobie chwalą...więc może i u nas się sprawdzą. Choć na wystawy myślę ze zostaniemy przy Vulpesie. Bardzo dobrą opinię mają Plush Puppy....ale cena:-o nie dla mnie przynajmniej ;)

• 2 weeks later...
  • 6 months later...
Posted

Tiana napisał(a):
Ja w najbliższym czasie chce testować kosmetyki SHOW DOG, dostałam kilka próbek na wystawie i w sobote je wypróbuje przy kąpieli i obcinaniu..najbardziej jestem ciekawa spreyu ułatwiającego cięcie nożyczkami:razz: Chodzi mi dokładnie o tą firme: groomer.com.pl/index.php?cat=757&page=1 (usunęłam www.) Przedstawiciel mówił mi ze hodowcy sobie chwalą...więc może i u nas się sprawdzą. Choć na wystawy myślę ze zostaniemy przy Vulpesie. Bardzo dobrą opinię mają Plush Puppy....ale cena:-o nie dla mnie przynajmniej ;)

Obecnie testuję kosmetyki Show Dog :razz: Miałam również Plush Puppy, ale u nas się nie sprawdziły :shake: Co do kosmetyków Vulpes - miałam odżywkę i była świetna, więc zapewne jeszcze do niej powrócę ;)

• 4 weeks later...
Posted

Nigdy nie robię testów przed wystawami, ale tym razem spróbowałam szampon YV2 i odżywkę YS5 (+ do tego jeszcze tę, której używam zawsze) i efekt baaardzo mi się podoba.
Szamponu O2 używam w salonie - szczególnie do brudasów ;)

• 1 year later...
Posted

"[FONT=trebuchet ms]Z powodu spadku sprzedaży, który uniemożliwia odtwarzanie zapasów materiałów do produkcji i surowców, firma "Vulpes" zawiesza swoją działalność. Na razie sprzedawać będziemy wyroby gotowe do wyczerpania zapasów, po dotychczasowych cenach i na tych samych warunkach wysyłki"[/FONT]

• 5 weeks later...