Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ksiądz i dog argentyński:crazyeye: No faktycznie jeszcze takiej pary nie widziałam.
Mam nadzieję, że wie na co się porywa.:diabloti:
Niki- stosunek suki do innych zwierząt myśle, że jeszcze w pewnym stopniu można by naprawić, ona jest młodziutka a te większe rasy to do 3 lat dojrzewaja psychicznie. Tylko trzeba mądrego właściciela który pokaże co wolno a co nie.Tak samo z "polowaniem", zapewne na koty, niestety DA tak mają, moja również usiłuje zjeść każdego napotkanego kota ale ją jakoś skutecznie dotychczas powstrzymuję.
DA przede wszystkim to miłości i konsekwencji wymagają, bo to bardzo emocjonalne i wrażliwe psy z drugiej strony silne i charakterne.A niestety ludzie kupują je z różnych powodów, czasem żeby ładnie na trawniku wyglądały a DA musi być w kontakcie z człowiekiem.
No nic, czekamy zatem na wieści z plebani.:lol:

Posted

Pojechalam prosto z wizyty z weterynarii ale nikogo nie zastalam ,myśle ,że nasz pan wroói na noc do domu. Z psami to jest różnie, jedna moja jamniczka kocha koty ,liże itd., natomiast druga wzięta ze schroniska żyje po to aby gnębić koty.W domu makabra ,wl
łasnie jednego kota zostawilam u mojej kochanej wetki /cięzki stan po wypadku/ a na to miejsce przywiozlam drugiego ze zmiażdzona łapą. Moja Malinka spiewa arie pod drzwiami pokoju, noc będzie ciekawa ! Malina rzuca sie na każde zwierze ,doslownie na wszystko co sie rusza ,na ludzi też.
Zaraz pojade jeszcze raz !!!

Posted

Bylam i rozmawialam .Mam kilka pytań, z którymi się zwrócę na priwa i możemy ustalać transport. Muszę o wszystko wypytac żeby nie bylo potem rozczarowania za które ja będę swiecić oczami.

Posted

basia0607 napisał(a):
Agnes dziasiaj sama zadzwonila do księdza, wypytali sie wzajamnie o wszystko i umawiamy sie co do transportu. Na pewno ja za 10 dni wracąjąc ze Sląska psa odbiorę.

wypytali i dogadali ;) mam nadzieje, ze Proboszcz zakocha sie w Tobci, tak szybko, jak ja ! :D
wielkie dzieki Basiu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

No dziewczyny, poszłyście jak burza, brawo:lol:
A to ci dopiero niespodzianka:lol:, jakoś rzadko widuję psy na plebaniach a co dopiero DA.Musi być to niekonwencjonalny duszpasterz i oby takich więcej.
Czyli co- życzymy Ksiedzu pociechy z doga i vice versa:painting:

Posted

Toba juz w nowym domku. Drogę zniosla bezproblemowo,całując siĘ na zmianę z moja córką.Dzwonilam przed chwilą do księdza. wlaśnie wrócili ze spaceru,sunia zalatwila się wzorcowo z czego nowy pan jest bardzo dumny. Leży sobie na kolderce i popiskuje. Toba nie wie co się dzieje i jest trochę wystraszona, jutro pójdę z wizytą i porobię zdjęcia. Suka wszystkim sie podoba , jest sliczna .

Posted

Byłam z wizytą u Tobci, wszystko jest ok. Toba śpi bardzo dużo.Wyprowadzona na spacer załatwia się i wraca do pana. Dzisiaj posesja była zamknięta i byłam świadkiem jak zawołana szybko podbiegla do księdza. Cieszyla się gdy przyszlismy , położyła na dywanie i zasnęła mocnym snem.Nie ma z nią klopotu ,tylko piszczy ,mam nadzieję że to jej minie. Mam klopot z umieszceniem zdjęć ,wyslalam je Rybci z prośba o umieszczenie.

Posted

to dobrze, ze sunia w domku - mam nadzieję, ze to ostatni jej przystanek w życiu!:loveu:

a teraz dla doziomaniakow z prośbą o szukanie następnej biedzie domku:-(

sunia jest w schronie w Koszalinie, jest bardzo przyjacielska do ludzi, kontaktowa i energiczna.
Do psów strasznie cięta, także domek z innym zwierzakiem odpada.

Jeśli ktoś może pomoc to proszę o pw, bo nie wiem, czy ona ma na dogo temat zalożony....