SAN-AGNES Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 @basia0607 masz pw, odezwij sie albo podaj mi swoj nr tel :) Quote
basia0607 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Odzwę sie wieczorem ,po rozmowie z księdzem. Po pracy jadę z 2 bezdomnymi kotami do lekarza.Nie wiem kiedy wrócę ,bo będzie kroplówka ,więc trochę zejdzie. Quote
VitisVini Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Ksiądz i dog argentyński:crazyeye: No faktycznie jeszcze takiej pary nie widziałam. Mam nadzieję, że wie na co się porywa.:diabloti: Niki- stosunek suki do innych zwierząt myśle, że jeszcze w pewnym stopniu można by naprawić, ona jest młodziutka a te większe rasy to do 3 lat dojrzewaja psychicznie. Tylko trzeba mądrego właściciela który pokaże co wolno a co nie.Tak samo z "polowaniem", zapewne na koty, niestety DA tak mają, moja również usiłuje zjeść każdego napotkanego kota ale ją jakoś skutecznie dotychczas powstrzymuję. DA przede wszystkim to miłości i konsekwencji wymagają, bo to bardzo emocjonalne i wrażliwe psy z drugiej strony silne i charakterne.A niestety ludzie kupują je z różnych powodów, czasem żeby ładnie na trawniku wyglądały a DA musi być w kontakcie z człowiekiem. No nic, czekamy zatem na wieści z plebani.:lol: Quote
basia0607 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Pojechalam prosto z wizyty z weterynarii ale nikogo nie zastalam ,myśle ,że nasz pan wroói na noc do domu. Z psami to jest różnie, jedna moja jamniczka kocha koty ,liże itd., natomiast druga wzięta ze schroniska żyje po to aby gnębić koty.W domu makabra ,wl łasnie jednego kota zostawilam u mojej kochanej wetki /cięzki stan po wypadku/ a na to miejsce przywiozlam drugiego ze zmiażdzona łapą. Moja Malinka spiewa arie pod drzwiami pokoju, noc będzie ciekawa ! Malina rzuca sie na każde zwierze ,doslownie na wszystko co sie rusza ,na ludzi też. Zaraz pojade jeszcze raz !!! Quote
basia0607 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Bylam i rozmawialam .Mam kilka pytań, z którymi się zwrócę na priwa i możemy ustalać transport. Muszę o wszystko wypytac żeby nie bylo potem rozczarowania za które ja będę swiecić oczami. Quote
SAN-AGNES Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Basiu odbierz telefon !!!!! :) Quote
basia0607 Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Agnes dziasiaj sama zadzwonila do księdza, wypytali sie wzajamnie o wszystko i umawiamy sie co do transportu. Na pewno ja za 10 dni wracąjąc ze Sląska psa odbiorę. Quote
SAN-AGNES Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 basia0607 napisał(a):Agnes dziasiaj sama zadzwonila do księdza, wypytali sie wzajamnie o wszystko i umawiamy sie co do transportu. Na pewno ja za 10 dni wracąjąc ze Sląska psa odbiorę. wypytali i dogadali ;) mam nadzieje, ze Proboszcz zakocha sie w Tobci, tak szybko, jak ja ! :D wielkie dzieki Basiu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
SAN-AGNES Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 ruda76 napisał(a):czyli domek znaleziony:cool3: wyglada na to, ze TAK ! :) Quote
VitisVini Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 No dziewczyny, poszłyście jak burza, brawo:lol: A to ci dopiero niespodzianka:lol:, jakoś rzadko widuję psy na plebaniach a co dopiero DA.Musi być to niekonwencjonalny duszpasterz i oby takich więcej. Czyli co- życzymy Ksiedzu pociechy z doga i vice versa:painting: Quote
ruda76 Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Ja tez tego jakos nie widzę;)muszę uruchomic wyobraźnię:evil_lol: Quote
basia0607 Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 W nocy będą wygladali jak czarna zjawa na białym koniu !!! a do tego Mazury, mgły takie ,że tylko wyglądać wilkołaków ,łąki jezioro ,ach... ale cieszę się na te widoki ! Quote
sacred PIRANHA Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 hihi ksiedzu bedzie latwiej z mlodzieza zbuntowana rozmawiac z takim psem u boku:) Quote
VitisVini Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 No co słychać? Młoda chyba jeszcze nie na plebani co? Kiedy ją zawozicie? będa jakieś zdjątka ?( chociaż jedno, czarno-białe:lol: Quote
basia0607 Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Czekam na telefon od Agnes .Ona pojechala gdzieś daleko ale wie kiedy wracam na Mazury . Quote
VitisVini Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 No to sz-czekamy też;) żeby temat przenieść do szczęśliwie zakończonych adopcji, musowo jedno zdjęcie w nowym domku być musi:lol: Quote
SAN-AGNES Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 dziewczynka juz w drodze do Domu.....wierze, ze to juz bedzie DOM na Amen ;) :D Quote
basia0607 Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Toba juz w nowym domku. Drogę zniosla bezproblemowo,całując siĘ na zmianę z moja córką.Dzwonilam przed chwilą do księdza. wlaśnie wrócili ze spaceru,sunia zalatwila się wzorcowo z czego nowy pan jest bardzo dumny. Leży sobie na kolderce i popiskuje. Toba nie wie co się dzieje i jest trochę wystraszona, jutro pójdę z wizytą i porobię zdjęcia. Suka wszystkim sie podoba , jest sliczna . Quote
basia0607 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Byłam z wizytą u Tobci, wszystko jest ok. Toba śpi bardzo dużo.Wyprowadzona na spacer załatwia się i wraca do pana. Dzisiaj posesja była zamknięta i byłam świadkiem jak zawołana szybko podbiegla do księdza. Cieszyla się gdy przyszlismy , położyła na dywanie i zasnęła mocnym snem.Nie ma z nią klopotu ,tylko piszczy ,mam nadzieję że to jej minie. Mam klopot z umieszceniem zdjęć ,wyslalam je Rybci z prośba o umieszczenie. Quote
andzia69 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 to dobrze, ze sunia w domku - mam nadzieję, ze to ostatni jej przystanek w życiu!:loveu: a teraz dla doziomaniakow z prośbą o szukanie następnej biedzie domku:-( sunia jest w schronie w Koszalinie, jest bardzo przyjacielska do ludzi, kontaktowa i energiczna. Do psów strasznie cięta, także domek z innym zwierzakiem odpada. Jeśli ktoś może pomoc to proszę o pw, bo nie wiem, czy ona ma na dogo temat zalożony.... Quote
maciaszek Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 O boże, kolejna biała bida... :( Jaka chudzinka. Quote
sacred PIRANHA Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 maciaszek napisał(a):O boże, kolejna biała bida... :( Jaka chudzinka. noooo sliczna....szkoda, ze nie toleruje innych zwierzat:) Quote
maciaszek Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Założyłam jej wątek na molosach: http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?p=399524#post399524 Quote
Recommended Posts