Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prosze o radę, gdzie mogę kupić kojce dla psów.Muszą być łatwe w montażu i odwrotnie. Władze naszego miasta zlitowały sie nad naszymi psami i zgodzily się utrzymywać hotel przejściowy dla psów z Naszego Stowarzyszenia. Mam zrobic kosztorys ! te które widzialam kosztują 4 tyś. zł. Ma ich być 5 szt. więc to za duża kwota ,wolę pieniadze zaoszczędzić na pomoc psom ! Kto produkuje dobre i tanie budy ?

Posted

Ja również miałam spore kłopoty ze znalezieniem solidnej, ciepłej i taniej budy.

Jestem z Warszawy a potrzebujący psiak z Podlasia. Myślałam, że z łatwością znajdę jakiegoś podlasiaka, u którego zamówię budę. Po długich poszukiwaniach budę wykonał pan z Warszawy lub Piaseczna (?). Ogłoszenie znalazłam na Allegro.
Buda ocieplona, zaimpregnowana ale bez przedsionka dla psa wielkości owczarka niemieckiego kosztowała ok 300 zł. Z tego co się orientuję, facet dowoził budy (pewnie za odpowiednią opłatą).

Postaram się o zdobycie do niego namiarów ale swoją budę załatwiałam jakiś czas temu.

Uważam jednak, że 300 zł to niemało i może spróbować popytać w tartakach czy zakładach stolarskich ale poza wielkimi miastami.

Pozdrawiam

Posted

Na wątku mieleckim bodajże Murka załatwiała budy w warsztatach szkoły drzewnej. Uczniowie robili w ramach zajęć praktycznych i wychodziło dużo taniej niż w zakładzie stolarskim. Może jest w pobliżu taka szkoła? Zresztą pewnie nawet z transportem na niewielką odległość będzie taniej.
A można by jeszcze uzgodnić z nimi własny materiał i dowieźć z jakiegoś tartaku.

• 1 month later...
  • 3 years later...
Posted

spawtech napisał(a):
Witam,wykonuję kojce,solidne na długi okres użytkowania.

O, gdzie jest produkcja, w jakim mieście? Bo czasem transport przewyższa koszt kojca?......

Posted

malagos napisał(a):
O, gdzie jest produkcja, w jakim mieście? Bo czasem transport przewyższa koszt kojca?......

W miejscowości Żytkiejmy,koło Gołdapi,kojec składa się z modułów które mieszczą się na przyczepce samochodowej.Pozdrawiam.