Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 597
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tweety napisał(a):
Simbulka, jemy koteńko. Poczytać mozesz później:razz:

Ale ona lubi czytać i oglądać TV nie mówiąc o serfowaniu w necie.

Simba wsadziła dzisiaj ryło do mojego kubka z mlekiem ciut wychlipała.
W te pędy pobiegłam do sklepu po mleczko Whiskasa- nie było kupiłam jej mleko skondensowane nie słodzone.
Kupiłam również whiskasa łososiowego w musie. Roztarłam z odrobiną wody i jej dałam. Pochlipuje po odrobince.

Posted

Tweety napisał(a):
niech je, po troszeczce ale często. Przecież ma zasuszony żołądeczek po takiej chorobie i samych kroplówkach to cóz jej się tam zmieści

Ona lubi mleko.

Jutro jej kupie jakieś kocie mleczko jak lubi to niech ma.
Jak będzie trzeba to jej kawior załatwię....:oops:

Posted

Cioteczki Kochane idę oporządzić stadko i udaje się na spoczynek.....
Już zapomniałam do czego służy łóżko sypiam na podłodze obok kojca Simby.

Rano idziemy na kontrole do weta.
Wezmę rachunek za leczenie potworka

Posted

Tweety napisał(a):
dziewczyny chyba dzisiaj zaspały:razz:

Nie zaspały.....:shake:

Tweety wiesz jak jest......:placz:

Jutro niunia będzie miała robione testy. No i badania krwi

Wet powiedział że jak test białaczkowy wyjdzie dodatni to on na FIV jej robić już nie będzie. tak samo jak i nie zrobi przy dodatnim badań krwi.

:placz::placz::placz:

Ona znowu waży 900 gram.
Niby nie kaszle nie kicha.
Nerki normalnej wielkości wątroba niepowiększona tak samo w normie śledziona.

Nie wiadomo dlaczego tak powoli wraca do zdrowia.......

Idę sobie popłakać do konta :placz::placz:

Posted

BeataSabra napisał(a):
Nie zaspały.....:shake:

Tweety wiesz jak jest......:placz:

Jutro niunia będzie miała robione testy. No i badania krwi

Wet powiedział że jak test białaczkowy wyjdzie dodatni to on na FIV jej robić już nie będzie. tak samo jak i nie zrobi przy dodatnim badań krwi.

:placz::placz::placz:

Ona znowu waży 900 gram.
Niby nie kaszle nie kicha.
Nerki normalnej wielkości wątroba niepowiększona tak samo w normie śledziona.

Nie wiadomo dlaczego tak powoli wraca do zdrowia.......

Idę sobie popłakać do konta :placz::placz:

a nie lepiej jak jej zrobi podwójny test? białaczka z FIV'em? jeżeli będzie dodatni to nie świadczy o tym, że kot jest juz skazany. Oleńka u Konisi miała taki wyrok, siedziała w piwnicy, żeby nikogo nie zarazić a okazało się, że kolejne testy wykluczyły cokolwiek i jest piękna, kochaną kociczką. Po jakims czasie trzeba powtórzyć. Nie wiem czy Simba wyszła by z tych chorób, gdyby miała jedno albo drugie. Badanie krwi byłoby jak najbardziej wskazane pod warunkiem, że uda się jej tę krew pobrać. Jak będą wyniki testu to wezmę małą gliździę na konsultację. Tylko bedę potrzebować historię choroby i wykaz tego czym była leczona

Posted

Tweety napisał(a):
a nie lepiej jak jej zrobi podwójny test? białaczka z FIV'em? jeżeli będzie dodatni to nie świadczy o tym, że kot jest juz skazany. Oleńka u Konisi miała taki wyrok, siedziała w piwnicy, żeby nikogo nie zarazić a okazało się, że kolejne testy wykluczyły cokolwiek i jest piękna, kochaną kociczką. Po jakims czasie trzeba powtórzyć. Nie wiem czy Simba wyszła by z tych chorób, gdyby miała jedno albo drugie. Badanie krwi byłoby jak najbardziej wskazane pod warunkiem, że uda się jej tę krew pobrać. Jak będą wyniki testu to wezmę małą gliździę na konsultację. Tylko bedę potrzebować historię choroby i wykaz tego czym była leczona

Tweety mam wpisane do książeczki to co dostawała.
Nic więcej nie mam.

Glizdeczka wypiła trochę mleka whiskasa.

Czy tak czy tak będę naciskać na obydwa testy.

On nie ma podwójnych testów....

badania krwi też jej zrobię.

Znikam

pamiętam jedna rzecz to było bardzo dawno ale pamiętam jak dziś
Stwierdzenie pani w laboratorium moja Etiopia miała podejrzenie że ma białaczkę....
pani pobierając krew powiedziała to nie jest krew kota chorego na białaczkę - i test wyszedł ujemny. Etiopia miała nowotwór......

Krew Simby też mi na białaczkę nie wygląda

Posted

Beatka, nie rób jej jutro tego testu, w ogóle gdyby nie było gorzej to nie chodź z nią do weta aby jej nie stresować podwójnymi wizytami. Umówiłam sie z wetem, że wieczorkiem stawię się z pannicą i zrobi jej ten podwójny test i oglądnie gówniarza. Ja wiem, że Ty do niego nie masz zaufania ale wiesz też, że bez niego Bazyl Miaucikowy nie żyłby. Więc może w przypadku Simbusi będzie podobnie, może to jest kot właśnie pod tego weta.
Ja lecę do domu, bo mnie dziecko zaraziło jakimś przeziębieniem, więc pakuje się w pierze ale jutro pojawię się u Ciebie bliżej wieczora i zabiorę Ci kota, spokojnie, tylko na chwilkę:razz:

Posted

Tweety napisał(a):
Beatka, nie rób jej jutro tego testu, w ogóle gdyby nie było gorzej to nie chodź z nią do weta aby jej nie stresować podwójnymi wizytami. Umówiłam sie z wetem, że wieczorkiem stawię się z pannicą i zrobi jej ten podwójny test i oglądnie gówniarza. Ja wiem, że Ty do niego nie masz zaufania ale wiesz też, że bez niego Bazyl Miaucikowy nie żyłby. Więc może w przypadku Simbusi będzie podobnie, może to jest kot właśnie pod tego weta.
Ja lecę do domu, bo mnie dziecko zaraziło jakimś przeziębieniem, więc pakuje się w pierze ale jutro pojawię się u Ciebie bliżej wieczora i zabiorę Ci kota, spokojnie, tylko na chwilkę:razz:

Tweety jutro po południu
a by to .......
O której wieczorkiem??

Będzie z tym problem.......

Ale to może na PW

Wiesz dlaczego Go nie lubię.......

Cioteczko ona dzisiaj odstawiała rodeo u weta chciała drapać gryźć......

Mam nadzieje że jutro nie zrobi powtórki

Posted

Simba napiła się troszkę wody po raz pierwszy od czasu kiedy u mnie jest.
Tego mleczka Whiskasowego też trochę wypiła i chyba jej dzisiaj odpuszczę kłucie.

Zrobiła ładną koopke nie taka mikro jak zawsze tylko większa i zwartą.

Znikam

Tweety jak by co to telefonicznie się umówimy.
Tylko koło której chcesz mi ja porwać??

Posted

Dzień dobry wszystkim.
Simba w nocy była spokojna.
Nawet sobie dzisiaj pozwoliłyśmy na dłuższe spanie gdyby nie to że mnie zimno obudziło to bym spala ciut dłużej.
Zaraz jej papu podgrzeje dam lekarstwa.

Posted

BeataSabra napisał(a):
Postaram się wyrobić będę wracała z Królewskiej.

Coś mi się z dogo robi idę pa pa

to jak będzie wracała z królewskiej to możesz jechac z nami, bo mieszkam przy Inwalidów. Tylko koło której będziesz wracać?