Tweety Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 surową, przemrozona wołowinkę lub kurczaka? biały serek? Quote
BeataSabra Posted November 1, 2007 Author Posted November 1, 2007 Tweety napisał(a):surową, przemrozona wołowinkę lub kurczaka? biały serek? Ona nic co nie śmierdzi nie zaszczyci spojrzeniem. Zastanawiam się czy nie zapytać weta o Catosal. Quote
BeataSabra Posted November 1, 2007 Author Posted November 1, 2007 Katosal: "Zawarte w preparacie związki: butafosfan i witamina B12 stymulują syntezę DNA, białka oraz ATP, zabezpieczają prawidłową funkcję komórek układu immunologicznego, mięśni szkieletowych, a także przemianę energii i erytropoezę. Wskazania Preparat stymulujący przemianę materii dla psów i kotów. Stosowany przy zaburzeniach przemiany materii, osłabieniu, wyniszczeniu i wyczerpaniu organizmu, a także przy niedożywieniu i zaburzeniach czynności wątroby, schorzeniach żołądka i jelit, niedokrwistości megaloblastycznej, przy neuropatiach oraz przy leczeniu niektórymi antybiotykami. Stosowanie i dawkowanie Preparat należy stosować w postaci iniekcji podskórnych, domięśniowych lub dożylnych w dawce: psy - 0,5 do 5 ml, koty - 0,5 do 2,5 ml." Brzmi obiecująco można podawać podskórnie..... Quote
Tweety Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 to chyba bazyl dostawał zastrzyki z Katosalu i dostawał po nich takiego kopa, ze nie wiedział co ze sobą zrobić:razz: Quote
BeataSabra Posted November 1, 2007 Author Posted November 1, 2007 Tweety napisał(a):zjadła coś w końcu z sensem? Nie ona Dziubie po odrobince...... Ech uparty stwór z niej.... Quote
BeataSabra Posted November 1, 2007 Author Posted November 1, 2007 fona napisał(a):Simba, pokaz pazur, zjedz coś! Nie pokazuje.... Tzn. Ona przedtem wcale nie jadła teraz dziubie po odrobince więc jest szansa że zacznie sama jeść.....Tylko kiedy. Dostała 30 ml płynu zaraz dostanie Royal convalescence Instant Diet + glukoza + lakcid. Zakropię jej oczka posmaruje uszka i znikam. Zimno mi okrutnie jestem bardzoooooo zmęczona:oops::oops:. Quote
BeataSabra Posted November 1, 2007 Author Posted November 1, 2007 Nakarmiona, nasmarowana, zakropiona. Opatulona na termoforku śpi. Jak ona się zaczyna buntować.......Pokazuje że jej się to nie podoba oj bardzo nie podoba..... Momentami wygląda jak trzy ćwierci do śmierci a momentami ma przypływ siły.. No nic obgadam jutro z wetem..... Najbardziej interesuje mnie jak z jej wagą czy znowu leci z wagi czy przybiera..... Znikam jak by się coś działo to dam znać. Quote
noemik Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Beatko, zajrzałabym do Was jutro jakoś po pracy, co? Przyniosę papu.:) Quote
BeataSabra Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 noemik napisał(a):Beatko, zajrzałabym do Was jutro jakoś po pracy, co? Przyniosę papu.:) Jesteśmy u weta a potem jadę na cmentarz:oops::oops:. Chyba że ja mogę zajrzeć do Was w Sobotę chciała bym posmyrać Elika:oops::oops:. Quote
BeataSabra Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Niunia w nocy od czasu do czasu podjadała -słyszałam mlaskanie, nie za wiele z miski ubyło ale cieszy mnie to że próbuję sama dojadać.... W środku nocy łomot z kojca zerwałam się na równe nogi i co zobaczyłam ??? Simba zrobiła sioo i zakopywała....... Ech agentka z niej. Zaraz podam jej kroplówkę zakropię oczka nasmaruje uszka. Quote
noemik Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 może być sobota, tylko nie wiem jeszcze o której będę w domu, ale dam CI znać. Eliś się ucieszy. Ja też.:) Quote
BeataSabra Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 noemik napisał(a):może być sobota, tylko nie wiem jeszcze o której będę w domu, ale dam CI znać. Eliś się ucieszy. Ja też.:) Super on jest cudny. Quote
Tweety Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 dobrze, że cos zaczyna robic po kociemu, jak ma siłe zakopywać to jest nieżle:loveu: Quote
BeataSabra Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Boje się pisać że jest lepiej już parę razy tak było a potem.... Simbulek reaguje na pachnące jedzonko podnosi się i węszy i węszy..... Dzisiaj dostała gulasz z wątróbki doprawiony majerankiem i mielonym kminkiem z odrobiną roztartych ziemniaków- wiem wiem nie zdrowe i nie dla kota....Ale ewidentnie zapach ziółek jej spasował. Zjadła troszkę nadal za mało ale ciut więcej niż wczoraj. Tweety jak zje jak prawdziwy kot to się dowiesz pierwsza.... Kupię rybę i ugotuje- gotowana ryba bardzooo śmierdzi. Weta zapytam o drugie odrobaczenie i o Catosal mogę jej podawać w domu podskórnie. Zrobiła mikro koopke ale zrobiła ładna bez robali:oops::oops:. Może głupio to brzmi ale ja się zachwycam każdym sioo i każdą kupką którą zrobi. Quote
Tweety Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 BeataSabra napisał(a): Tweety jak zje jak prawdziwy kot to się dowiesz pierwsza.... Kupię rybę i ugotuje- gotowana ryba bardzooo śmierdzi. Zrobiła mikro koopke ale zrobiła ładna bez robali:oops::oops:. Może głupio to brzmi ale ja się zachwycam każdym sioo i każdą kupką którą zrobi. no to zachwycasz się jak prawdziwa mama:razz: ale jeżeli robi tzn ma z czego wiec cos tam je i pije Quote
BeataSabra Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Tweety napisał(a):no to zachwycasz się jak prawdziwa mama:razz: ale jeżeli robi tzn ma z czego wiec cos tam je i pije Ciągle jej coś nowego podstawiam pod nos:oops::oops: w kojcu ma trzy miseczki z mokrym i dwie z suchym:oops::oops:. Ma kiełbaskę gotowaną roztartą ma wątróbkę z ziemniaczkiem roztarte ma rosołek z kurczakiem No i dopycham ją strzykawką tym Royalem z glukozą i lakcidem.. Ale widze że powoli powoli coraz więcej się w kota mieści..:multi::multi: Uparty z niej kot. Ale Ciiiiiiii coby nie zapeszyć.......... Ech szkoda że ja poszłam na AON a nie studium weterynaryjne........ Quote
BeataSabra Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Za godzinę jedziemy do weta. Niunia sobie drzemie w kojcu. Quote
BeataSabra Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Tweety napisał(a):to czekamy Zbieramy się powoli do autobusu Na razie Kochane Cioteczki... Quote
Agnie Koty Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 kurcze, ale smakołyki jej podtykasz...Ja się marniej odżywiam...:evil_lol: Quote
Recommended Posts