Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie, Sonia ma właścicieli. Na osiedle jakies trzy tygonie temu trafiła maleńka drobniutka coś jak ratlerek - sunia. Cała biała tylko na pyszczku ma łaty tak jak Tango. Sunia przeszła właśnie cieczkę i na pewno nie uda mi się w takim stanie kogoś namówić na przygrnięcie jej.
Jest śliczna, ale pewnie w ciąży, no i noce zimne. Spała na klatce ale ludzie ją wypędzają. Zresztą często się przemieszcza

• Replies 559
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oktawia6 napisał(a):
ciekawe Ziuta-jak podejrzenie babeszjozy-to krew pobrac-czy jest taka możnośc?:roll:

Jutro z samego rana dzwonie i zapytam co i jak z Goldim....na razie żadnych wieści czy coś lepiej......:cool1:
A czy jest możność to jutro się dowiem :roll:

Posted

Ha,ha,ha, krew - schroniskowemu psu, uśmiałam się. Od miesiąca albo lepiej nie można się doprosić aby ktoś obejżał brzuszek Tango - a tu krew pobrać i co może jezszcze dać do analizy? :placz:

Posted

luka1 napisał(a):
Ha,ha,ha, krew - schroniskowemu psu, uśmiałam się. Od miesiąca albo lepiej nie można się doprosić aby ktoś obejżał brzuszek Tango - a tu krew pobrać i co może jezszcze dać do analizy? :placz:

niestety smutne, ale prawdziwe....
a ziucie znów się pewnie dostanie jeśli za mocno będzie się interesowała zdrowiem psiaków albo jeszcze próbowała prosić o zainteresowanie weta konkretnym przypadkiem (bo wolontariusze powinni tylko domy psom znajdować, reszta niech ich nie obchodzi)

Posted

No więc :

1. Był wet :crazyeye:
2. Psina już próbuje sama wstawać i powolutku chodzi :roll: ale stan ogólny bardzo słabiutki :-(
3. Drgawki są nadal....dostał antybiotyk....jak pytałam na co ten antybiotyk to odpowiedź : a taki ogólny :roll:
4. Koopa nadal ładna i siuśki normalne :lol:
5. Podwyższona temperatura :-(
6. Wieku określić wet nie umiał :cool1:
7. Podejrzenie, że ma chore uszko, bo strasznie trzepie głową - a potem zmiana odpowiedzi jak zapytałam drugi raz to, że uszy trzeba pewnie wyczyścić :roll:
8. Dopiero we WTOREK ma pojechać na więcej badań do lecznicy.

Posted

a ja to bym chciala jak w Matrixie zostac podlaczona do takiej rurki i w ciagu kilku sekund przyswoilabym material z 5 lat studiow weterynaryjnych + praktyki i specjalizacje...
ach... marzenia...

Posted

luka1 napisał(a):
Od miesiąca albo lepiej nie można się doprosić aby ktoś obejżał brzuszek Tango

Ciotka to już dwa miesiące albo i dalej :angryy: :mad: :angryy: :mad:

Posted

luka1 napisał(a):
ciekawa jestem jak Goldi po tym antybiotyku sie czuje. Lek na wszystko ciekawy wynalazek, ciekawe czy na włosy działa bo mi wypadają.

Luka jak ogolny to tzn na wszystko czyli wlosy tez. Jedynie na co nie działa to na rozum dajacego:evil_lol:

Posted

kasiaprodex napisał(a):
Luka jak ogolny to tzn na wszystko czyli wlosy tez. Jedynie na co nie działa to na rozum dajacego:evil_lol:

:shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny:

Posted

Ewusek napisał(a):
a ja to bym chciala jak w Matrixie zostac podlaczona do takiej rurki i w ciagu kilku sekund przyswoilabym material z 5 lat studiow weterynaryjnych + praktyki i specjalizacje...
ach... marzenia...

Mogę się założyć,że w tym momencie,bez studiów weterynaryjnych masz większą wiedzę od tego pożal się boże weta schroniskowego :diabloti:
Wieku psiaka określić nie umie,podaje leki "na wszystko" ... :-(

Posted

luka1 napisał(a):
Goldi, jak się czujesz piesku?

Nie mam pojęcia :shake:
Jutro zadzwonię i wszystkiego się wywiem jak się czuje.....bidulek nasz kochany :-(

Posted

ziuta-23 napisał(a):
Nie mam pojęcia :shake:
Jutro zadzwonię i wszystkiego się wywiem jak się czuje.....bidulek nasz kochany :-(

Goldi co z tobą?