luka1 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Nie, Sonia ma właścicieli. Na osiedle jakies trzy tygonie temu trafiła maleńka drobniutka coś jak ratlerek - sunia. Cała biała tylko na pyszczku ma łaty tak jak Tango. Sunia przeszła właśnie cieczkę i na pewno nie uda mi się w takim stanie kogoś namówić na przygrnięcie jej. Jest śliczna, ale pewnie w ciąży, no i noce zimne. Spała na klatce ale ludzie ją wypędzają. Zresztą często się przemieszcza Quote
malagos Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 luka1 napisał(a):oj bida straszna, chudzieńka taka ale ratlerkowata, powiadasz?... A moze zdjątko? Quote
luka1 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Jutro, jak ją spotkam, bo jak ją spotykam to nie mam aparatu, a jak mam aparat to jaj nie ma - normalka. Quote
oktawia6 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 ciekawe Ziuta-jak podejrzenie babeszjozy-to krew pobrac-czy jest taka możnośc?:roll: Quote
Ziutka Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 oktawia6 napisał(a):ciekawe Ziuta-jak podejrzenie babeszjozy-to krew pobrac-czy jest taka możnośc?:roll: Jutro z samego rana dzwonie i zapytam co i jak z Goldim....na razie żadnych wieści czy coś lepiej......:cool1: A czy jest możność to jutro się dowiem :roll: Quote
luka1 Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Ha,ha,ha, krew - schroniskowemu psu, uśmiałam się. Od miesiąca albo lepiej nie można się doprosić aby ktoś obejżał brzuszek Tango - a tu krew pobrać i co może jezszcze dać do analizy? :placz: Quote
asiamm Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 luka1 napisał(a):Ha,ha,ha, krew - schroniskowemu psu, uśmiałam się. Od miesiąca albo lepiej nie można się doprosić aby ktoś obejżał brzuszek Tango - a tu krew pobrać i co może jezszcze dać do analizy? :placz: niestety smutne, ale prawdziwe.... a ziucie znów się pewnie dostanie jeśli za mocno będzie się interesowała zdrowiem psiaków albo jeszcze próbowała prosić o zainteresowanie weta konkretnym przypadkiem (bo wolontariusze powinni tylko domy psom znajdować, reszta niech ich nie obchodzi) Quote
Ziutka Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 No więc : 1. Był wet :crazyeye: 2. Psina już próbuje sama wstawać i powolutku chodzi :roll: ale stan ogólny bardzo słabiutki :-( 3. Drgawki są nadal....dostał antybiotyk....jak pytałam na co ten antybiotyk to odpowiedź : a taki ogólny :roll: 4. Koopa nadal ładna i siuśki normalne :lol: 5. Podwyższona temperatura :-( 6. Wieku określić wet nie umiał :cool1: 7. Podejrzenie, że ma chore uszko, bo strasznie trzepie głową - a potem zmiana odpowiedzi jak zapytałam drugi raz to, że uszy trzeba pewnie wyczyścić :roll: 8. Dopiero we WTOREK ma pojechać na więcej badań do lecznicy. Quote
Ewusek Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 opada mi wszystko jak slysze o wetach schroniskowych... boze za co im płacą ? Quote
Ewusek Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 a ja to bym chciala jak w Matrixie zostac podlaczona do takiej rurki i w ciagu kilku sekund przyswoilabym material z 5 lat studiow weterynaryjnych + praktyki i specjalizacje... ach... marzenia... Quote
Ziutka Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 luka1 napisał(a): Od miesiąca albo lepiej nie można się doprosić aby ktoś obejżał brzuszek Tango Ciotka to już dwa miesiące albo i dalej :angryy: :mad: :angryy: :mad: Quote
luka1 Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 I co znów wpali jak po ogień i brzuszka nie oglądali? Quote
Ziutka Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 luka1 napisał(a):I co znów wpali jak po ogień i brzuszka nie oglądali? Ano......."znowu zapomnieli" :cool1: Quote
luka1 Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 ciekawa jestem jak Goldi po tym antybiotyku sie czuje. Lek na wszystko ciekawy wynalazek, ciekawe czy na włosy działa bo mi wypadają. Quote
kasiaprodex Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 luka1 napisał(a):ciekawa jestem jak Goldi po tym antybiotyku sie czuje. Lek na wszystko ciekawy wynalazek, ciekawe czy na włosy działa bo mi wypadają. Luka jak ogolny to tzn na wszystko czyli wlosy tez. Jedynie na co nie działa to na rozum dajacego:evil_lol: Quote
Ziutka Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 kasiaprodex napisał(a):Luka jak ogolny to tzn na wszystko czyli wlosy tez. Jedynie na co nie działa to na rozum dajacego:evil_lol: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: Quote
magda222 Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Ewusek napisał(a):a ja to bym chciala jak w Matrixie zostac podlaczona do takiej rurki i w ciagu kilku sekund przyswoilabym material z 5 lat studiow weterynaryjnych + praktyki i specjalizacje... ach... marzenia... Mogę się założyć,że w tym momencie,bez studiów weterynaryjnych masz większą wiedzę od tego pożal się boże weta schroniskowego :diabloti: Wieku psiaka określić nie umie,podaje leki "na wszystko" ... :-( Quote
luka1 Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Nie krytykujcie jak się nie znacie, a oni odkryli lek na wszystko i nie chwalą się nie pchają po Nobla. Od skromne bestyjki. Quote
Ziutka Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 luka1 napisał(a):Goldi, jak się czujesz piesku? Nie mam pojęcia :shake: Jutro zadzwonię i wszystkiego się wywiem jak się czuje.....bidulek nasz kochany :-( Quote
luka1 Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Psinko życzę ci zdrowia i domu choć o jedno i drugie bardzo trudno. Quote
enia Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 ziuta-23 napisał(a):Nie mam pojęcia :shake: Jutro zadzwonię i wszystkiego się wywiem jak się czuje.....bidulek nasz kochany :-( Goldi co z tobą? Quote
Recommended Posts