Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

JA jestem w SZOKU:placz: co z sku...... go doprwadzil do tego stanu:angryy:.Biedna psina.

dziewczyny podajcie adres wysle nowa sczotke do czesania,napewno wam sie przyda.

• Replies 559
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem czy to dobry pomysł bo w izolatce będzie tylko 2 tygodnie ale może ogolić go na krótko? Z tego co widać na zdjęciach to na nim jest jeden wielki filc :( Mogę zainwestować w ubranko dla niego. Co myślą o tym osoby,które się nim zajmują i są najbliżej niego? Komu w razie czego przesłać kasę na ubranko? Mamy 2 tygodnie. Może uda się znaleźć DT dla niego?

Posted

Nie można go teraz golić! pierw na tymczas i dopiero zabiegi fryzjerskie , bo on zamarznie.........
błagamy o tymczas dla dredzika.......

Posted

Na dogo TAKS szyje piekne kubraczki.Wymierzcie Psiaka i zamowimy,wyszlo by to niecale 50 zl jak dlaniego.Ja doloze z 20 zl

Magda dostaniesz list od pani Danusi,prawdopodobnie ci wyslala.

Posted

Matko, ten psiaczek musiał mieszkać na podwórzu - przecież nikt normalny nie dopuścił by psa do tego stanu i mieszkał z nim w jednym domu... Pies pewnie nie miał nawet normalnej budy...

Rzeczywiście - tak jak ktoś napisał - paradoksalnie ten pies miał szczęście, że trafił do... schroniska... (do schroniska, w którym są Wolontariusze),

A te jego oczka to pewnie zwykłe zapalenie spojówek od bakterii, które ten pies nieustannie na sobie nosił...

Posted

Cześć cioteczki.
Dziękujemy za tak wielki odzew i chęć pomocy Goldiemu :-(

Enia ma rację..........myślę, że żadne salony teraz....narazie niuniek jest w budynku ale zapewne zostanie przeniesiony do boksu....izolatki muszą być wolne....małe koty zostały przeniesione na chwilkę na strych i On zajął ich miejsce ale One muszą wrócić tam znowu....są za małe jeszcze :shake:

Najlepszym rozwiązaniem byłoby dla Goldiego ciepłe dt....nie ma się co oszukiwać :roll:

Posted

Podnoszę Goldiego. Jakie biedactwo, co za ludzie:mad::angryy: Jak tak można?
Najlepszy byłby tymczas. Jeśli trafi do boksów na zewnątrz, to będzie bardzo marzł. Konieczna jest zmiana tytułu, może ktoś weźmie Goldiego do siebie.

Posted

Tytuł zmieni Kasiaprodex wieczorkiem dopiero.......teraz jest w pracy i pewnie nie może :placz:

Szukamy dt dla Goldiego.....:modla::modla::modla::modla::modla:

Posted

A może warto wykorzystać najsmutniejsze zdjęcie i zrobić akcję plakatową?

Wiem, że w Krakowie takie akcjie się fajnie sprawdzają, więc może i w Warszawie przyniosłaby efekt.

To jest duże miasto i na pewno znajdzie się tam dużo ludzi o ciepłym sercu.
Przydała by się też współpraca z medniami, myślę, że gdyby przedstawić sytuację tego nieboraka to na pewno ktoś by się szybko znalazł.
Przepraszam, wiem że to tylko rady, ale jak na razie to nic więcej nie mogę zrobić.

A może allegro??

POWODZENIA PSIACZKU!

Posted

On przed zimą musi znaleść cieply dom:-(
Asiamm możemy plakat lub fote z tel. u wetki powiesić, Nelka miała tam wisieć ale dom szybko sie znalazł.......

Posted

Folen napisał(a):
Bosh..jaka bieda..
Mogę jakieś ogłoszenia albo allegro, tylko tekst potrzebuję i na kogo namiary podawać..

Poprosiłam o tekst Halbinkę :loveu: :loveu:
A namiary na p. Zytę ze schroniska 668 432 419

Wielkie dzięki Folen :lol:

Halbina pewnie wklei tekst na wątek......mam nadzieje, że napisze ;)

Posted

[quote name='bea_m']Ten pies pewnie nawet pcheł nie ma bo pchły by się brzydziły mieszkać w czymś takim :(.

Jak byś zgadła.........żadnej pchełki.......a może dlatego, że właściciel tak dbał o niego :angryy: :angryy: :angryy: :mad: :mad: :mad: i miał na sobie te 3 obroże przeciwpchelne.....a poza tym te pchły nie przebiłyby się do jego skóry przez te zlepy....nie byłoby takiej opcji :shake:

Aniu Tygrysiczko jak mu pomóc......same nie wiemy....najważniejsze to chyba dać mu dt i doprowadzić go do jakiegoś normalnego wyglądu.....:-(
Zdjęcia i tak nie oddają w pełni tego jak koszmarnie wygląda....wszystko nie zostało wycięte i skóra też nie jest oczyszczona z tych zlepów.....pies już wczoraj tym 2 godzinnym obcinaniem był tak zmęczony i zestresowany, że nie było sumienia go męczyć dalej......a teraz będziemy dopiero za tydzień - mam nadzieje.
Jeżeli ktoś by wziął niunia na dt to zapewne pomoc jaka będzie potrzebna to jakiś dobry szampon do umycia, jedzenie i opłaty na weta :shake:....z jego oczkami coś jest nie tak.....ale mam nadzieje, że to nic groźnego ..... może zapalenie spojówek przez zaniedbanie.

Posted

eurydyka napisał(a):
czy w Sochaczewie jest jakis wet, ktory tez wykapie psa za oplata i przetrzyma przez noc?

Może i jest....nie mam pojęcia....nie mieszkam w Socho tylko w Błoniu 30km od schronu ale nawet jak jest to nie dadzą nam psa na wykąpanie i ponowny powrót do schronu......albo go muszę adoptować na siebie i pies nie ma powrotu do schroniska albo czeka na nowego opiekuna tam.....już kiedyś chciałyśmy wziąć psiaka do innego weta to nam zabroniono i powiedzieli, że leczenie psów ustalają Oni a nie wolontariusze.........tak więc nawet nie pytam o taka opcję kąpieli i powrót po jednym dniu......znam odpowiedź niestety i jeszcze mi się oberwie :shake:

Posted

Sandra, jakbyś wyczytała w moich myślach. Właśnie przeglądałam ten wątek, gdy dostałam od ciebie PW.

Bidulek :-( aż serce się kroi. DT natychmiast potrzebny!!! Wet też. Dziewczyny, jestem z wami myślami, ale nic nie mogę zrobić. Co najwyżej dołożyć się do płatnego DT, ale wiem, że nie ma w Azorku, czegoś takiego, jak DT.

Posted

eurydyka napisał(a):
czy w Sochaczewie jest jakis wet, ktory tez wykapie psa za oplata i przetrzyma przez noc?

wykapać i przetrzymać jedną noc to nie problem ale co dalej?

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Sandra, jakbyś wyczytała w moich myślach. Właśnie przeglądałam ten wątek, gdy dostałam od ciebie PW.
ale wiem, że nie ma w Azorku, czegoś takiego, jak DT.

Jakaś telepatia chyba :cool3:

No właśnie nie ma DT........trzeba go od razu adoptować i zapłacić za niego i podpisać umowę........ehh......jedynym psiakiem którego wzięłyśmy z Asiamm na DT bez umowy była Zoja leonberger z problemami na tle psychicznym.....miała wtedy DT i szkolenie u behawiorysty.....a tak to doopa umowa i można dopiero brać.

Posted

ziuta-23 napisał(a):
Jakaś telepatia chyba :cool3:

No właśnie nie ma DT........trzeba go od razu adoptować i zapłacić za niego i podpisać umowę........ehh......

Wiem właśnie :-(. Marniutko. Trzeba szukać domku stałego. W razie czego, mogę wystawić biedaka na allegro, choć widziałam, że chyba Folen już to zaproponowała.