Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 559
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

RITA & DIANA napisał(a):
I ja Wam pomogę w bazarkach , tylko podajcie na czyje konto kaskę przesyłac ...

Dziewczyny proponowały wpłaty na Goldusia.....czy możemy ustalić jakąś jedną osobę, która mogłaby podać swoje konto i gromadzić tam pieniążki :roll: a kiedy będzie potrzeba zapłaty za leczenie to będzie wszystko regulować z tych pieniążków :roll:

Posted

Krotko na razie, bo i wiele jeszcze nie wiemy.
Goldi jest juz starszym psem, co zreszta mozna bylo sprawdzic juz wczesniej, bo pozwala sobie zagladac w zeby bez problemu. Sa okrutnie zniszczone.
Jest slaby, tylne lapy mu drza, ale nie wiadomo czy z oslabienia czy problemow z kregoslupem (waham sie czy robic RTG na razie, bo nas koszty zezra).
Ucho jest pelne grzyba, na to nalozyl sie bakteryjny stan zapalny.
Bedzie mial zrobione badanie krwi ogolne i USG. Dostanie kroplowke na wzmocnienie.
Skora jest w tragicznym stanie..... :placz: Jest czesciowo wylysialy, ale akurat te zmiany sa raczej pochodzenia atopowego (alergicznego).
Co jeszcze sie okaze, nie wiemy - jutro beda szczegolowe ogledziny.

Psiak zostal w szpitaliku, spedzi tam ze 2 dni, jesli nie bedzie nic krytycznego. Dobe policza nam taniej (ale i tak tam jest drogo - 50zl).

Wszystkie faktury bede wklejac na watku.
Jutro zawioze mu karme dla alergikow (to biore na siebie).

Aha, i obrozy to chlopak nie zna. Smycz jest problemem drugorzednym.

Posted

A, jeszcze w sprawie ew. wsparcia - numer konta podamy jutro, jak uzgodniemy ktore to bedzie, stowarzyszeniowe czy inne.

Na razie wplacilam zaliczke 50pln na leczenie.

Posted

diana79 napisał(a):
bo chyba nie wróci do schronu? :shake:

Pewnie, że nie wróci do schronu :shake:....po moim trupie chyba :angryy:
Damy radę ciotki.........i bardzo ale to bardzo chciałyśmy Wam podziękować za pomoc....ogromną pomoc bez której nie dałybyśmy rady.

Posted

Ziutka napisał(a):
Pewnie, że nie wróci do schronu :shake:....po moim trupie chyba :angryy:
Damy radę ciotki.........i bardzo ale to bardzo chciałyśmy Wam podziękować za pomoc....ogromną pomoc bez której nie dałybyśmy rady.

to kamień spadł mi z serca :multi: dziś chyba spokojnie sobie pośpię bo ostatnio on mi cały czas po głowie chodził :-(

Posted

Ziutka napisał(a):
Dziewczyny proponowały wpłaty na Goldusia.....czy możemy ustalić jakąś jedną osobę, która mogłaby podać swoje konto i gromadzić tam pieniążki :roll: a kiedy będzie potrzeba zapłaty za leczenie to będzie wszystko regulować z tych pieniążków :roll:

Zgadzam sie z Ziutką....ustalcie komu mozna przelewac kaske dla psiaka!

Posted

Nie jest dobrze...
Czekamy jeszcze na wyniki krwi, ale jest jednak podejrzenie nowotwora w uchu, ma powiekszona komore serca, prawdopodobne jest tez, ze wylysienia i stan siersci jest pochodzenia tarczycowego.
Drzenie nog - to skutek prawdopodobnie zmian neurologicznych n tle zwyrodnien kregoslupa.

A najgrszem, ze [przy pobieraniu krwi byl tak zestresowany, ze dostal atalu padaczki. I to nie jest wywolane tylko badaniem - stres tylko wywoluje atak - ale choroba musi istniec....:-( :-(

Lecznica czeka na decyzje o kierunku leczenia ...:shake:

Posted

jayo napisał(a):
Nie jest dobrze...
Czekamy jeszcze na wyniki krwi, ale jest jednak podejrzenie nowotwora w uchu, ma powiekszona komore serca, prawdopodobne jest tez, ze wylysienia i stan siersci jest pochodzenia tarczycowego.
Drzenie nog - to skutek prawdopodobnie zmian neurologicznych n tle zwyrodnien kregoslupa.

A najgrszem, ze [przy pobieraniu krwi byl tak zestresowany, ze dostal atalu padaczki. I to nie jest wywolane tylko badaniem - stres tylko wywoluje atak - ale choroba musi istniec....:-( :-(

Lecznica czeka na decyzje o kierunku leczenia ...:shake:

tylko się nie załamujmy
powiększona komora u starego psa to prawie norma i wcale to nie musi dawać objawów- tzn. objawów niedomykalności zastawek ( a jeśli to serducho można farmakologicznie "podpędzić")
niedoczynność tarczycy też się trafia dość często- podaje się hormony i tyle ( i to wcale nie jest drogie)
drżenie nóg, zmiany zwyrodnieniowe też można jakoś "podleczyć" bez ruiny finansowej (choćby Caniviton)
padaczka - jeśli miał atak przy ogromnym stresie to może te ataki są sporadyczne i nie będą stanowić problemu...
Niestety jeśli w uchu jest nowotwór to już wygląda źle ale to trzeba jednak potwierdzić. I jakiego rodzaju i gdzie? Ucho zewnętrzne?
A więc spokojnie czekajmy na dalsze wieści

Posted

Mój pies miał padaczkę przez całe życie + chore i słabe serce pod koniec życia ale po zdiagnozowaniu słabego serduszka żył jeszcze 5 lat i to całkiem nieźle...więc spokojnie.Najgorzej że jest podejrzenie nowotworu, no nic, czekajmy na wieści...

Posted

taks napisał(a):
tylko się nie załamujmy
powiększona komora u starego psa to prawie norma i wcale to nie musi dawać objawów- tzn. objawów niedomykalności zastawek ( a jeśli to serducho można farmakologicznie "podpędzić")
niedoczynność tarczycy też się trafia dość często- podaje się hormony i tyle ( i to wcale nie jest drogie)
drżenie nóg, zmiany zwyrodnieniowe też można jakoś "podleczyć" bez ruiny finansowej (choćby Caniviton)
padaczka - jeśli miał atak przy ogromnym stresie to może te ataki są sporadyczne i nie będą stanowić problemu...
Niestety jeśli w uchu jest nowotwór to już wygląda źle ale to trzeba jednak potwierdzić. I jakiego rodzaju i gdzie? Ucho zewnętrzne?
A więc spokojnie czekajmy na dalsze wieści

Nikt sie nie zalamuje, to byla raczej rzecowa informacja.
Ja akurat nie mam doswiadczen z takim kompletem schorzen. Moze dziewczyny maja.
Ja sie osobiscie nie podejmuje podejmowania decyzji o przebiegu dalszego leczenia i wydawaniu nieswoich pieniedzy - informuje tylko o jego stanie.

Prosze o wskazowki, jako ze jestem w kontakcie z lecznica - jakies sugestie madrych ludzi? :roll:

Posted

asiamm napisał(a):
Badania pewnie będzie miał robione dopiero jutro. Jayo może napisze coś więcej. Na razie chłopak zostanie w lecznicy. Trzeba zwrócić pani Małgosi 30 zł, które założyła za adopcję (Ziutka ma numer jej konta).

prosze pamietac o p.Małgosi

Posted

biedna psina :-( mam nadzieję że uda mu się jaknajbardziej ulżyć w cierpieniu, może nie będzie tak źle jak to teraz wygląda :shake:
czekam na nr konta dla Goldusia

p.s. mój 16 letni Bingo tez ma chore serce i to od wielu lat i padczekę od 5 roku zycia, która na szczęście sporadycznie wystepuje, ma również zmiany neurologiczne ale zyje sobie spokojnie, po lekach jest duża poprawa (dostaje leki na serce) i to nie przeszkadza mu w normalnym życiu :shake:

trzymam kciuki na Goldusia :thumbs:

Posted

Biedny Goldinek - tak bardzo mi jest go żal.
Jak on bidulek musi cierpiec - az sie serce kraje.
Oby sie udalo mu pomoc - podajcie konto na wplaty dla Goldinka.

Posted

a co sugeruja lekarze w sprawie leczenia?

padaczke akurat trenujemy w domu i tutaj moge wesprzec, przy nowotworze nie dam rady sie wypowiedziec, ja zawsze pytam lekarza co ma sens dalej

Posted

eurydyka napisał(a):
a co sugeruja lekarze w sprawie leczenia?

padaczke akurat trenujemy w domu i tutaj moge wesprzec, przy nowotworze nie dam rady sie wypowiedziec, ja zawsze pytam lekarza co ma sens dalej

Niestety, lekarze sugeruja wyjscia ostateczne - bo leczenie tu bedzie przy takiej ilosci schorzen naraz dosc trudne. Zabieg moze mu przysporzyc cierpienia, a niekoniecznie przedluzyc zycie.
Jutro beda wyniki krwi - bedziemy wiedziec w jakiej formie jest tarczyca. I USG tez zlecilam.
Wtedy trzeba bedzie decydowac co dalej :shake:
Ale wydaje sie, ze teraz psiak powinien miec jak najmniej stresow..