Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 559
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

luka1 napisał(a):
Zagląda zaglada, aż mnie zamurowało. Ja nie mam doświadczenia w tego rodzaju działalności ale trzeba znalężć Ziutę23. Zaraz ją poszukam.

Ziuta dostala na dzis zadanie bojowe więc bedzie troche pózniej.

Posted

idalia46 napisał(a):
Moze macie jakies pytania
, czy wiadomo jak czuje sie piesek
przeczytalam watek Goldiego ,bardzo mi go zal , w moim bloku w ktorym mieszkam jest lecznica weterynaryjna , mialabym ulatwiona opieke nad nim , poznalaam lekarzy tam pracujacych , dopiero zoperowalam u nich Lakusia i Maxa , sa naprawde dobrzy

Posted

idalia46 napisał(a):
przeczytalam watek Goldiego ,bardzo mi go zal , w moim bloku w ktorym mieszkam jest lecznica weterynaryjna , mialabym ulatwiona opieke nad nim , poznalaam lekarzy tam pracujacych , dopiero zoperowalam u nich Lakusia i Maxa , sa naprawde dobrzy

mam nadzieję, że weźmiesz go do DT i pomożesz mu wyzdrowieć bo w schronie nie ma szans :multi: ja jak pisałam wczesniej dam 100zł na jego leczenie i pewnie jeszcze się ktoś dołoży bo były takie oferty :multi:

Posted

diana79 napisał(a):
mam nadzieję, że weźmiesz go do DT i pomożesz mu wyzdrowieć bo w schronie nie ma szans :multi: ja jak pisałam wczesniej dam 100zł na jego leczenie i pewnie jeszcze się ktoś dołoży bo były takie oferty :multi:

Moja propozycja nadal aktualna .

Posted

niufek napisał(a):
Moja propozycja nadal aktualna .
, chetnie pomoge pieskowi , zwlaszcza ze jest w moim bloku lecznica , i niezli lekarze , powtarzam sie troche , ale niedawno zoperowalam 2 psiaczki , i dochodza do zdrowia ,

Posted

idalia46 napisał(a):
, chetnie pomoge pieskowi , zwlaszcza ze jest w moim bloku lecznica , i niezli lekarze , powtarzam sie troche , ale niedawno zoperowalam 2 psiaczki , i dochodza do zdrowia ,
pomoc wasza sie na pewno przydaa , jezeli to wszytko dojdzie do mskutku , bede stale informowac o wszystkim ,

Posted

ziuta-23 napisał(a):
A Ja dostałam takie info co do Goldiego od p. Zyty....napisała mi na gg :
" Co do misia "gold" ma się coraz lepiej jest na proszkach i smarowaniu, palimy w centralnym żeby mu było cieplej i się mniej trzęsie."
, prosze napisac , na jakich jest proszkach , czym jest smarowany , i wszytkie informacje , potrzebne do pielegnacji , wszyskie ktore sie przydadza

Posted

Tymczas tymczasem a co potem. Jak każdy z nas tu obecnych wie, że Goldi nie jest psem zdrowym...zapewne będzie potrzebował zabiegu na uszy...na wycięcie z nich brodawek, które ma i sprawiają mu wielki ból. Jego skóra też jest chora - na co to nie wiemy niestety....oczy hmm...zapewne też muszą być przebadane. Goldiego czeka szereg badań jeśli by poszedł do DT...bo wziąć psa na DT chorego i go nie leczyć to przecież było by dziwne, które trzeba by było mu zrobić...w schronisku to jest niemożliwe a co za tym idzie...KASA...nas niestety nie stać na jakiekolwiek leczenie Goldiego gdyż zapewne będzie kosztowne...nie będziemy owijać w bawełnę...a musimy płacić za adopcję psów ze swojej kasy więc..a poza tym pod naszą opieką są dwa ONki na szkoleniu i musimy mieć na bierzące opłaty....a i jeszcze jeden problem...dom stały...nie wiadomo co z domem stałym Goldiego....a jeśli będzie szukał domu długo...i Idalio przerosną Cię opłaty za leczenie lub np. jedzenie....
Boimy się wydać Goldiego do DT gdyż nie wiadomo ile czasu będzie trwało szukanie dla niego domu a nie oszukujmy się - nie każdy chce adoptować chorego psa. A jeśli przez dłuższy czas nie znajdzie domu stałego...a Ciebie Idalio przerośnie to wszystko to co potem ??? Napiszesz nam, że np. mamy zabierać psa...bo jest za długo u Ciebie na tymczasie....a te pieniążki, które oferuje Niufek i Diana nie starczą zapewne na długo....i co potem, skąd je wziąć.....Dlatego chcemy żeby wszystko było jasno i klarownie pisane tu na wątku...żeby potem nie było to czy tamto - mówimy, że nie mamy kasy i chcemy żeby każdy wiedział, że nie będziemy w stanie pomóc finansowo...
takie jest moje skromne zdanie a pewnie także i Ziuty.

Posted

[quote name='idalia46'], prosze napisac , na jakich jest proszkach , czym jest smarowany , i wszytkie informacje , potrzebne do pielegnacji , wszyskie ktore sie przydadza
Nie mamy pojęcia na jakich jest proszkach a także czym jest smarowany...postaramy dowiedzieć się na dniach...zadzwonię do schroniska we czwartek.
Informacje, które wiemy na temat Goldiego pisane są aktualnie na wątku...jesli nic nie jest pisane nowego to znaczy, że nie mamy nowych informacji odnośnie jego stanu zdrowia i zachowania.

Kasiu, Ja także jestem tego zdania co i Ty.
[SIZE=2]Niestety ale trzeba pisać na wątku każde zamierzenia i co dalej...żeby potem nie było jakichkolwiek niejasności i nieścisłości :shake:...które już były spotykane na niektórych wątkach.

Dziękuje

Posted

Idalia proponujac tymczas zapewne przeczytała cały wątek. Nigdy nie jest tak ,że dom tymczasowy zostawia sie bez pomocy (?) no tak mi sie wydaje.
Chyba po to był założony wątek Goldiemu, jesli macie tyle wątpliwości to po co to ciągnąć? skoro jest tak poważnie chory i bez szans na cokolwiek to może lepsza byłaby eutanazja? Póki co same minusy wymieniacie.
Idalia chce pomóci mam nadzieje, że jest świadoma co robi.
Czy Goldi nie zasłuzył na pomoc? bo jest chory, zaniedbany itp.?
to po co go pokazywałyście na dogo?
ile kosztuje adopcja Goldiego w schronisku? czy nie ma szans na karte choroby i wsparcie w lekach ze strony schroniska, przeciez nie są ślepi i widzą ,że wydają chorego psa.
Szukamy i szukamy tego tymczasu- pojawił sie i co? same wątpliwości.

Posted

enia napisał(a):
Idalia proponujac tymczas zapewne przeczytała cały wątek. Nigdy nie jest tak ,że dom tymczasowy zostawia sie bez pomocy (?) no tak mi sie wydaje.
Chyba po to był założony wątek Goldiemu, jesli macie tyle wątpliwości to po co to ciągnąć? skoro jest tak poważnie chory i bez szans na cokolwiek to może lepsza byłaby eutanazja? Póki co same minusy wymieniacie.
ile kosztuje adopcja Goldiego w schronisku? czy nie ma szans na karte choroby i wsparcie w lekach ze strony schroniska, przeciez nie są ślepi i widzą ,że wydają chorego psa.

właśnie dokładnie to samo miałam na mysli, wątek jest już od dawna i cały czas szukacie tymczasu a jak się pojawia to tylko zniechęcacie i same negatywne rzeczy mówicie, przecież to jest dogomania, napewno wiele ludzi pomoże, ile psów nie miało jakiejkolwiek opieki i ani grosza a dzieki dogomaniakom udalo się uratowac tyle psich nieszczęść, można robic bazarki, alegro i na pewno Idalia nie zostanie smam z tym wszystim na głowie tylko jej pomożemy :lol:
ja wystawie bazarki dla niego, przez co pewnie więcej osób się o nim dowie i choćby po parę groszy wpłaci, allegro tez ktoś może wystawić (bo ja za bardzo jeszcze nie wiem jak) i jakoś wspólnie pomożemy jej wszyscy i w zbieraniu pieniędzy i w szukaniu domu :multi:

Posted

kasiaprodex napisał(a):
Tymczas tymczasem a co potem. Jak każdy z nas tu obecnych wie, że Goldi nie jest psem zdrowym...zapewne będzie potrzebował zabiegu na uszy...na wycięcie z nich brodawek, które ma i sprawiają mu wielki ból. Jego skóra też jest chora - na co to nie wiemy niestety....oczy hmm...zapewne też muszą być przebadane. Goldiego czeka szereg badań jeśli by poszedł do DT...bo wziąć psa na DT chorego i go nie leczyć to przecież było by dziwne, które trzeba by było mu zrobić...w schronisku to jest niemożliwe a co za tym idzie...KASA...nas niestety nie stać na jakiekolwiek leczenie Goldiego gdyż zapewne będzie kosztowne...nie będziemy owijać w bawełnę...a musimy płacić za adopcję psów ze swojej kasy więc..a poza tym pod naszą opieką są dwa ONki na szkoleniu i musimy mieć na bierzące opłaty....a i jeszcze jeden problem...dom stały...nie wiadomo co z domem stałym Goldiego....a jeśli będzie szukał domu długo...i Idalio przerosną Cię opłaty za leczenie lub np. jedzenie....
Boimy się wydać Goldiego do DT gdyż nie wiadomo ile czasu będzie trwało szukanie dla niego domu a nie oszukujmy się - nie każdy chce adoptować chorego psa. A jeśli przez dłuższy czas nie znajdzie domu stałego...a Ciebie Idalio przerośnie to wszystko to co potem ??? Napiszesz nam, że np. mamy zabierać psa...bo jest za długo u Ciebie na tymczasie....a te pieniążki, które oferuje Niufek i Diana nie starczą zapewne na długo....i co potem, skąd je wziąć.....Dlatego chcemy żeby wszystko było jasno i klarownie pisane tu na wątku...żeby potem nie było to czy tamto - mówimy, że nie mamy kasy i chcemy żeby każdy wiedział, że nie będziemy w stanie pomóc finansowo...
takie jest moje skromne zdanie a pewnie także i Ziuty.
, bardzo to madzrze i rzeczowo jest opisane , zdaje sobie sprawe , ztego wszytkiego , i to ze moje checi nie wystarcza ,sama bez waszej pomocy nie podolam , ale mimo to nie rezygnuje , rozne mysli przychodza mi do glowy , , pieskowi trzeba pomoc i to pilnie , ,zbyt wielu chetnych psiaczek nie mial i dlugo , nie bedzie mial ,to jest piesek chory ,mam checi , sporo wolnego czasu ,lecznice w bloku , zyczliwych i napradwe dobrych lekarzy , , ktorzy niedawno operowali Lakusia z MIELCA ,i obnizyli koszty ,zabiegu , , w ich klinice wykonuje sie wszystko , chirurgia , interna , dermaqtologia , diagnostyka profilaktyka , ,,jezeli maja trudniejsze przypadki przyjezdza specjalista z Wroclawia , i pomaga w tych przypadkch , takim przypadkiem byl Lakus ,ktory mial wyciety spory kawlek skory na lapie , z paskudnymi zmianami na skorze , operowali go do 3 w nocy ,a teraz Lakus biega ja k zajaczek ,te koszty nie byly az tak wielkie ,zdaje sobie sprawe ze , Goldi , ma chore oczy , skore , uszy , i trudno powiedziec co jeszcze , , wymaga to wielu badan ,porozmawiam dzisiaj z lekarzami , nakresle to wszytko z informacji ktore otrzymalam od Was , szkoda ,ze nie wiem co to za zmiany , to znaczy jak werynarz je fachowo nazwal ,,ale ogolnie mozna sie domyslec, troszke na medycynie sie znam , jedynym problemem bedzie problem finansowy , i to naprawde jedyny problem , a dom staly , teraz jest narazie problem zdrowia Goldiego , , problem domu stalego jest rowniez we wszytkich innych przypaddkach tymczasow ,czesto pieski pozostaja , wdtych domach , ja ,nie wiem co bedzie za jakis czas , kocham psy i zadnego bym nie skrzywdzila ,, ,ale jakm,bedizemy gdybac i stac w miejscu , to stracimy psa, a on oczekuje od nas pomocy , i jest bardzo chory ,i naprawde jedynym problemeem safinanse , i jak powiedzialm , zorientuje sie we wszytkim , dzisiaj , po rozmowie z lekarzami , bede wiedzial wiecej ,,

Posted

idalia46 napisał(a):
, bardzo to madzrze i rzeczowo jest opisane , zdaje sobie sprawe , ztego wszytkiego , i to ze moje checi nie wystarcza ,sama bez waszej pomocy nie podolam , ale mimo to nie rezygnuje , rozne mysli przychodza mi do glowy , , pieskowi trzeba pomoc i to pilnie , ,zbyt wielu chetnych psiaczek nie mial i dlugo , nie bedzie mial ,to jest piesek chory ,mam checi , sporo wolnego czasu ,lecznice w bloku , zyczliwych i napradwe dobrych lekarzy , , ktorzy niedawno operowali Lakusia z MIELCA ,i obnizyli koszty ,zabiegu , , w ich klinice wykonuje sie wszystko , chirurgia , interna , dermaqtologia , diagnostyka profilaktyka , ,,jezeli maja trudniejsze przypadki przyjezdza specjalista z Wroclawia , i pomaga w tych przypadkch , takim przypadkiem byl Lakus ,ktory mial wyciety spory kawlek skory na lapie , z paskudnymi zmianami na skorze , operowali go do 3 w nocy ,a teraz Lakus biega ja k zajaczek ,te koszty nie byly az tak wielkie ,zdaje sobie sprawe ze , Goldi , ma chore oczy , skore , uszy , i trudno powiedziec co jeszcze , , wymaga to wielu badan ,porozmawiam dzisiaj z lekarzami , nakresle to wszytko z informacji ktore otrzymalam od Was , szkoda ,ze nie wiem co to za zmiany , to znaczy jak werynarz je fachowo nazwal ,,ale ogolnie mozna sie domyslec, troszke na medycynie sie znam , jedynym problemem bedzie problem finansowy , i to naprawde jedyny problem , a dom staly , teraz jest narazie problem zdrowia Goldiego , , problem domu stalego jest rowniez we wszytkich innych przypaddkach tymczasow ,czesto pieski pozostaja , wdtych domach , ja ,nie wiem co bedzie za jakis czas , kocham psy i zadnego bym nie skrzywdzila ,, ,ale jakm,bedizemy gdybac i stac w miejscu , to stracimy psa, a on oczekuje od nas pomocy , i jest bardzo chory ,i naprawde jedynym problemeem safinanse , i jak powiedzialm , zorientuje sie we wszytkim , dzisiaj , po rozmowie z lekarzami , bede wiedzial wiecej ,,
,bed z Wami w kontakcie , , mama troche dzisiaj biegany dzien , i prace po poludniu , , ale bede w kontakcie , ,nie zniechecajcie nikogo , to dogomania , jest wielu zyczliwych i wrazliwyn ludzi , na pewno wspoolnymi silami cos zrobimy ,

Posted

idalia46 napisał(a):
,bed z Wami w kontakcie , , mama troche dzisiaj biegany dzien , i prace po poludniu , , ale bede w kontakcie , ,nie zniechecajcie nikogo , to dogomania , jest wielu zyczliwych i wrazliwyn ludzi , na pewno wspoolnymi silami cos zrobimy ,
, troszke chaotycznie pisze , ale bardzo zyje tym pieskiem , Goidi ma umnie dom,, narazie tymczasowy , moze i na stale zobaczymy , na razie wazne jest zdrowie psa , i tylko to ,,, i te finanse , pomyslcie na tym wszytkim , ja obstaje przy swoim , bardzo chce pomoc , ,

Posted

enia napisał(a):
bardzo sie zgadzam z Twoija opinia ,z tynm co napisalas , Goldi zasluguje na nasza pomoc , ajezeli sa osoby ktore maja watpliwosci co do zdrowia pieska , to lepiej nic nie mowic , tam gdzie jest szansa trzeba z niej skorzystac , , na razie stoimy w miejscu , trzeba jak najszybciej psu pomoc , , ja sie nie wycofuje z niczego, ,mysle ze wspolnymi silami cos zrobimy ,

Posted

Juz rozmawialam z lekarka , wszystko wiem , jest to lekarka z powolania , wspolpracuje z dogomaniaczka ze zZlotoryji , za swoja prace nie wezmie nic , przywiescie do mnie psa jak najszybciej , juz rozmawialm o zabiegu , nie bedzie to tak drogo , same badania , usg , diagnostyka , a wszytko na miejsccu w bloku to wyjdzie do 150zl , sam zabieg tez nie tak zle , trzeba psa zbadac , dokladnie te uszy zobaczyc, , wie o jakie brodawki chodzi , Lakus mial podobnie na lapie , bardzo niewiele ten zabieg wyniosl , , kwestia lekow , nie wiadomo co ze sskora , zrobimy dokladne badania , , powiedzzial zeby sie nie martwic finansami , pomoze , , naprawde wspaniala Osoba , bardzo zdolna , , dlatego prosze Was jak najszybciej dostarczcie mi pieska , pomyslcie jak to zrobic , moze bedziecie mialy dostep , do jakiegos ubranka , , juz jedna z Ciotek mowila o nim , bardzo by sie to ubranko przydalo , karma rowniez , , ja dzialam bardzo szybko , pies ma szanse , o wszzytkim bedziecie informowane ,

Posted

to chyba do lepszego DT piest trafić nie może :multi:
mam nadzieje, że jaknajszybciej sie znajdzie u Ciebie :lol:
trzymam kciuki :thumbs: i juz robię w domu przegląd rzeczy na bazarek :lol: