KaRa_ Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 A ja płaciłam za komplet biodra plus łokcie plus wysyłka z Poznania do dr.Siembiedy 365zł przed kilkoma dniami Quote
izabela.szczepaniak Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Czy ktoś jest zoriętowany jaki będzie koszt wysłania zdjęc e-mailem do dr. Janickiego w celu konsultacji???? Bardzo proszę o odp. sprawa nagląca. Nie mogłam się dziś dodzwonić. Quote
Elitesse Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 we Wroclawiu zdjecie z wpisem kosztuje aktualnie 150 zl, od nowego roku bedzie to 200 zl Quote
panbazyl Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Elitesse napisał(a):we Wroclawiu zdjecie z wpisem kosztuje aktualnie 150 zl, od nowego roku bedzie to 200 zl ale czy to tylko tył czy komplet - tzn HD i ED? Quote
sodalis Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 To tak jak w Warszawie, za biodra, łokcie i wpis cos ok 300zł wychodzi. Quote
Elitesse Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 my dzis sie przeswietlilismy :) HD A :multi::multi: Quote
AnIeLa Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Musimy Asiora prześwietlić ponownie. Jakoś brzydko moim zdaniem łapy stawia. U mnie w mieście za biodra zaśpiewali 220 złotych- zdjęcie + znieczulenie :shake: Quote
panbazyl Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 my w Lublinie mamy bardzo dobrego specjalistę na Stefczyka który potrafi bez znieczulenia zrobic prześwietelenie :) Ja prześwietlałam tam swoje psy - bez usypiacza, spokojnie, bez nerwów. Zdjecia od razu na CD dostalam. Quote
Guciek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 panbazyl napisał(a):my w Lublinie mamy bardzo dobrego specjalistę na Stefczyka który potrafi bez znieczulenia zrobic prześwietelenie :) Ja prześwietlałam tam swoje psy - bez usypiacza, spokojnie, bez nerwów. Zdjecia od razu na CD dostalam. Mi w jakiejs klinice w Lublinie wlasnie, przeswietlali suke bez znieczulenia (mozliwe, ze to ten sam doktor), wg niego na tym zdjeciu na pewno nie bylo HD A, predzej B czy nawet C. Fotka pod narkoza i prosze - HD A ;) Quote
panbazyl Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Guciek napisał(a):Mi w jakiejs klinice w Lublinie wlasnie, przeswietlali suke bez znieczulenia (mozliwe, ze to ten sam doktor), wg niego na tym zdjeciu na pewno nie bylo HD A, predzej B czy nawet C. Fotka pod narkoza i prosze - HD A ;) nie wiem czy to ten sam, ale on nie ma uprawnień do opisu - do opisu trzeba wysyłać do uprawnionego lekarza. Ten u ktorego prześwietlene były moje psy według mnie jest bardzo dobrym specjalistą i ma doskonale podejście do psów (tylko 1 zdjęcie łokci z góry musieliśmy powtarzać, bo pies mi sie ruszył, a tak wszystkie od razu wyszly jak należy). Quote
sachma Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 te badania są w głupim jasiu? Mnie czeka zrobienie badań Lennemu i trochę się boję tego znieczulenia właśnie :/ Quote
Guciek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 [quote name='panbazyl']nie wiem czy to ten sam, ale on nie ma uprawnień do opisu - do opisu trzeba wysyłać do uprawnionego lekarza. Ten u ktorego prześwietlene były moje psy według mnie jest bardzo dobrym specjalistą i ma doskonale podejście do psów (tylko 1 zdjęcie łokci z góry musieliśmy powtarzać, bo pies mi sie ruszył, a tak wszystkie od razu wyszly jak należy). Nie, on nie robil opisu. Po prostu mialam okazje zrobic fotke podczas obozu agility. To bylo w tej klinice o ile dobrze pamietam http://www.lcmz.pl/ Wet nie robil stricte opisu, a jedynie popatrzyl na zdjecie i sam tak ocenil, ustnie. Quote
a_niusia Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 sachma napisał(a):te badania są w głupim jasiu? Mnie czeka zrobienie badań Lennemu i trochę się boję tego znieczulenia właśnie :/ nie ma sie czego bac. ja nie wierze w przeswietlenia bez premedykacji. kilka tygodni temu przeswietlalam u dr Niedzielskiego razem ze starsza suka 18tygodniowe szczenie-obie byly premedykowane, obie szybko doszly do siebie. Quote
panbazyl Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 [quote name='sachma']te badania są w głupim jasiu? Mnie czeka zrobienie badań Lennemu i trochę się boję tego znieczulenia właśnie :/ to zależy - są weci którzy robią bez a sa tacy co tylko z jasiem. zależy też dużo od psa - jak z adhd to jasio jest często jedynym wyjściem. [quote name='Guciek']Nie, on nie robil opisu. Po prostu mialam okazje zrobic fotke podczas obozu agility. To bylo w tej klinice o ile dobrze pamietam http://www.lcmz.pl/ Wet nie robil stricte opisu, a jedynie popatrzyl na zdjecie i sam tak ocenil, ustnie. Tak, to z tej kliniki, ale tam jest co najmniej 2 wetów rentgenologów a może i więcej. Quote
a_niusia Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 to nie chodzi o adhd, ale o poprawne wykonanie zdjecia oraz badanie ortopedyczne. bo u ortopedy nie chodzi o to, zeby miec hd A tylko takze o zbadanie psa. szczegolnie wazne to jest u szczeniat. pacjenta premedykuje sie nie tylko po to, zeby zrobic zdjecie, ale tez po to, zeby go rozsadnie zbadac. w naszym kraju jednak nie ma za duzej swiadomosci i rzadko kto przeswietla szczeniaki. Quote
harper Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Ktoś się orientuje za ile jest teraz rtg bioder we Wrocławiu BEZ wpisu? I czy Siembieda bierze tyle samo na Klinikach i w gabinecie? Quote
a_niusia Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 we wro jesli nie potrzebujesz wpisu, to idz do niedzielskiego. Quote
harper Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='a_niusia']we wro jesli nie potrzebujesz wpisu, to idz do niedzielskiego.[/QUOTE] Dostałam odpowiedź że samo zdjęcie kosztuje 60 zł (premedykacja 30-35zł, choć szczerze mówiąc wolałabym uniknąć, jeśli suka będzie grzeczna). Ale konsultacja kosztuje 100zl :shake: Czy takie samo zdjęcie jest z opisem czy całkowicie "gołe"? Quote
a_niusia Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 ja nie wierze w zdjecia bez premedykacji. nie mam na nazwisko niedzielski ani tez w glowie cennika uslug. warto by bylo zadzwonic i sie zapytac. Quote
harper Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='a_niusia']ja nie wierze w zdjecia bez premedykacji. nie mam na nazwisko niedzielski ani tez w glowie cennika uslug. warto by bylo zadzwonic i sie zapytac.[/QUOTE] Po co taka opryskliwość? Jak nie masz cierpliwości odpowiadać, to trzeba nie było odpisywać po moim pierwszym pytaniu :roll: Quote
a_niusia Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 http://www.niedzielski.wroclaw.pl/ nr telefonu na glownej. a tu http://www.niedzielski.wroclaw.pl/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=9&lang=pl nawet mozesz wyslac zapytanie jesli sie wstydzisz zadzwonic. koniec jezyka za przewodnika. i nawet znalazlam opinie: http://www.znanylekarz.pl/dariusz-niedzielski/weterynarz/wroclaw Quote
Guciek Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 no tak, po co się pytać skoro można zadzwonić, w ogóle po co forum i się pytać o porady ze szkoleniem, skoro możemy zadzwonić do fachowca :roll: Przypomina mi to trochę forum z innej branży, transportu ciężarowego, tam też uniwersalna porada to "zadzwoń, na gotowca Ci nie damy"...... Quote
a_niusia Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 no ale tak jest chyba latwiej i szybciej, co? Quote
Recommended Posts