Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No widzisz, a nasz lubelski wet "daje ważność na dwa lata" :cool3::cool3::cool3::lol::lol::lol:
A tak poważnie... Może z sercem to jest tak, że badanie na choroby można powtarzac, bo wiadomo, że moga się z czasem pojawić. A np wady genetyczne to raz na całe życie. Ale też ręki nie dam sobie uciąć :lol:

Posted

[quote name='Juta']No widzisz, a nasz lubelski wet "daje ważność na dwa lata" :cool3::cool3::cool3::lol::lol::lol:
A tak poważnie... Może z sercem to jest tak, że badanie na choroby można powtarzac, bo wiadomo, że moga się z czasem pojawić. A np wady genetyczne to raz na całe życie. Ale też ręki nie dam sobie uciąć :lol:[/quote]

Wasz lubelski wet dopiero od niedawna moze takie certyfikaty wypisywac :cool3::cool3::cool3::lol::lol::lol:, nauczy sie jeszcze ;) :)

Z sercem jest pewnie tak jak piszesz, bo jesli niczego nie ma w danym momencie, to moze sie ujawnic za jakis czas. Wady genetyczne tak, to np. PRA (zalezy od typu i rasy) w Optigenie czy inne na które sa testy czy na przykład w takie choroby, gdzie po zdrowych przebadanych rodzicach dzieci otrzymuja automatycznie "zdrowy" bez badania.

• 1 month later...
Posted

PRA genetycznie robią w dwóch miejscach USA (OptiGen) i Niemcy (Laboklin). Myśmy się załapali na hamerykańskie badania :cool3:

Widzę, że Nor(a) podała już koszt wpisu do rodowodu w dr Blenau, a interesuje mnie koszt prześwietlenia na HD+ED w Warszawie. Może ktoś się orientuje, bo robił? Względnie jeśli robił "combo" - w sensie oba prześwietlenia+wpis, to też się chętnie dowiem ;) Nie widzę sensu, aby robić te dwa prześwietlenia osobno, tym bardziej, że u nas w rasie takie zabiegi są obarczone pewnym ryzykiem :(
I u których lekarzy polecacie zrobić? Na SGGW się nie wybiorę jednak - już kilka osób mi odradzało...

• 2 months later...
Posted

Czy ktoś może polecić mi kogoś z Częstochowy lub Katowic (i okolic), kto zrobi dobrze badania na dysplazję stawów łokciowych i biodrowych? Bez wpisu do rodowodu, ponieważ chcę tego do mojej informacji, Nex nie będzie rozmnażana, ale będzie trenować sporty.

• 3 weeks later...
Posted

Juta, po co jechałaś do Wrocławia z tego co kojaze to w lublinie jest dwóch lekarzy uprawnionych do wpisu do rodowodu. Kolejki w lublinie do brzmi conajmnniej smiesznie. A orientujecie sie mile panie ile kosztuje wpis do rodowodu w lublinie?

Posted

Juta napisał(a):
P.S.
W Lublinie trzeba zapisac się w kolejkę na wykonanie RTG. Koszt dysplazji bioder to o ile sobie przypominam 140 czy 120 zł.
Łokci coś koło 100

A z jak dużym wyprzedzeniem trzeba się zapisać do kolejki?
Chciałabym prześwietlić psiaka w październiku i nie wiem czy już mam się umawiać?:roll:

• 3 weeks later...
Posted

Ad.Asti
W Katowicach badanie na dysplazję wykonują w klinice Dr.Czogały która znajduje się na Brynowie nie daleko kopalni Wujek specjalizuje się w w/w badaniu Dr Rybicki najlepiej zadzwonic i się umówic , badania wykonuje się głównie w wtorki i czwartki rano , co do ceny to jeszcze nie wiem wybieram się w wtorek.Jeżeli chodzi o wpis do rodowodu niestety w katowicach niema uprawnionego lekarza, i klinika wysyła zdjęcie wraz z rodowodem do Wrocławia:lol:

Posted

Asti a ja zdecydowanie odradze Brynow, jako ze juz robilam kilka zdjec swoim psom :D Dabrowe Gornicza rowniez ;) - zrobili mi takie zdjecie, ze chcieli psa natychmiast operowac (w badaniu u pana dr Siembiedy wyszlo u psa "A")
Dobre zdjecia wykonuje w Katowicach dr Gierek i w Chorzowie dr Fabisz.

Posted

Witam :)
Ide z moim psiakiem na rentgen tylko, mam teraz dylemat, czy wybrać dr. Gierka, dr.Czołgałe, czy Berdecką w Chorzowie. Kogo najbardziej polecacie?

• 1 month later...
Posted

Robił może ktoś prześwietlenie stawów biodrowych w kierunku dysplazji u dr Siembiedy ? Interesuje mnie koszt tego prześwietlenia z wpisem do rodowodu + zrobienie zdjęcia które jest wysyłane do opisu do Niemiec ? Czy wysyła się samo zdjęcie i formularz czy rodowód też ? Jak ktoś wie to proszę o odpowiedź

Posted

Za prześwietlenia stawów biodrowych + wysłanie rodowodu i zdjęć do opisu do dr Siembiedy do Wrocławia - zapłaciłam weterynarzowi wczoraj 160 zł.

• 5 months later...
Posted

Może mi ktoś powiedzieć ile kosztuje prześwietlenie stawów biodrowych u spaniela ? Pies nie ma rodowodu, ale chcemy ćiwczyć agi. Czekam na odpowiedź.

Posted

Lucky. napisał(a):
Może mi ktoś powiedzieć ile kosztuje prześwietlenie stawów biodrowych u spaniela ? Pies nie ma rodowodu, ale chcemy ćiwczyć agi. Czekam na odpowiedź.

30 - 40 zł ;)

Posted

nie wiem ile bez wpisu (pewnie kolo 50 zl za zdjecie, w zaleznosci od cennika lecznicy ;) ) ale z wpisem do rodowodu kolo 300 zl, bo trzeba wykonac 3 zdjęcia każdego łokcia (czyli 6 zdjęć) + opłata dla doktora, ktory bedzie zdjecie oceniał.

Posted

Talagia napisał(a):
nie wiem ile bez wpisu (pewnie kolo 50 zl za zdjecie, w zaleznosci od cennika lecznicy ;) ) ale z wpisem do rodowodu kolo 300 zl, bo trzeba wykonac 3 zdjęcia każdego łokcia (czyli 6 zdjęć) + opłata dla doktora, ktory bedzie zdjecie oceniał.

Ja dałam 300 (no, bez kilku zł) za HD+ED i wpis:-o

Posted

Talagia napisał(a):
A to moze w promocji :evil_lol: Nam tak wyliczyl lekarz za przesylke, zdjecia itp

My byliśmy w W-wie, u dr Blenau, ale osobiście - więc pewnie dlatego;)