Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

We Wrocławskim schronisku marźnie kolejny faflak... Jest bardzo przerażony, prubóje szczekaniem kogoś przywołac, niestety jego głos gubi się gdzieś pomiędzy innymi...

Ja jednak jak tylko weszłam do schronu usłyszałam dokładnie tylko jeden głosik, bokserzy, przenikliwy szczek...

Najpierw wciąż szczekał, gdy wróciłam pod jego boks kilka godzin później, już tylko leżał i dosłownie cały się telepał...No co tu dużo mówic. W jego oczach łzy, w głosie płacz, na pewno nie uśmiecha mu się spędzac w schroniskowym boksie zimy, której może nie przeżyc...

Na moje oko, to młody pies, ok 3 lat.

Na tej fotce zjada właśnie wywrócone jedzonko zmieszane z liścmi, boi się całej sytuacji i woli nie wchodzic w drogę innym psom. Jedzonko musiało się wywrócic, a on skorzystał, że nikt już nie chce go ruszyc...

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostalam taka informacje o nim na maila

[SIZE=2]Szukamy nowego właściciela dla 4 letniego boksera. Zmarł nagle jego właściciel. Pies jest dominujacy, niezbyt ułożony. Wymaga cierpliwego i konsekwentnego właściciela. Do schroniska odprowadzili go krewni zmarłego, ponieważ próba wprowadzenia psa do nowego domu z 3 małych dzieci i suką zakończyła sie niepowodzeniem. Pies jest bardzo żywiołowy i "kanciasty"- dzieci sie go bały.
Sami jesteśmy właścicielami bokserki z przeszłością i wiemy, ze schronisko to nie miejsce dla takiego psa.
Czy mozemy prosić o Państwa pomoc? Jakie informacje są potrzebne?

Posted

Skopiowane z BWP!

20.10.2007
Po dwóch miesiącach w domu Tajson znowu czeka na nową rodzinę. Informacje od aktualnego właściciela:
3-letni bokser o imieniu Tajson. Zdrowy, wykastrowany na początku września 2007.Przez ostatnie dwa miesiące mieszkał z czteroosobową rodziną. Bardzo szybko przywiązuje się do swojego pana, resztę rodziny traktuje dobrze. Toleruje dzieci. W domu broni członków rodziny zajmując pozycję pomiędzy nimi, a obcym i warcząc. Na obcych zwykle warczy lub szczeka-wyłącznie po to by okazać lęk i niechęć do kontaktu. Nie jest agresywny do ludzi ani innych zwierząt. Jest nauczony czystości, sypia na dywanie. Idealnie zachowuje się podczas jazdy samochodem. Odkryta wada dotyczy umiejętności pozostawania w domu. Towarzyszą temu bardzo silne emocje w wyniku których Tajson ciężko oddycha, trzęsie się, desperacko próbuje wydostać się z klatki lub pomieszczenia. Jest idealnym psem dla osoby szukającej wiernego towarzysza, która jest w stanie być z nim przez cały czas- w domu, lub zabierać ze sobą do pracy.

Jest tam napisane wyraźnie, że:
Przez ostatnie dwa miesiące MIESZKAŁ ... itd.

Myślalam, że to chodzi o niego, bo chyba nie tylko ja bym tak pomyślała...